Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.01.2011 00:41 - Какво Румен Петков и посланик Авдеев са сложили в гроба на Луканов? КЪДЕ Е ЛУКАНОВ ДНЕС? Автор: karina19
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 3473 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 17.01.2011 00:46


Ако генерал Илия Илиев проговори, нещата в България ще станат страшни, каза в интервю за „Дарик” Михаил Михайлов, който е сред тримата, които ще бъдат съдени от вътрешния министър Румен Петков за клевета. За това се закани самият Петков в парламента, останалите двама са лидерът на „Атака” Волен Сидеров и немският разследващ журналист Юрген Рот. Пред Дарик, Михайлов обяви, че може да заведе дело срещу МВР шефа (10,04,2008 - 21,44ч. ДАРИК РАДИО). – Ето какво още каза той:

 От какво да се притеснявам, вече няма нищо притеснително. Аз ще предявя в другиден едно обвинение по член 95 и 96 от Наказателния кодекс за това, че (Румен Петков) служи в интерес на друга държава и разрушава държавния и обществен строй. Той е ръководител на преврата срещу Виденов, заедно с Първанов, Кольо Добрев и Георги Пирински. Това е станало пред очите ми. Няма буква, която да съм преувеличил. След като иска да води дело срещу мен, аз ще поискам следното нещо: първо, на детектор на лъжата – мен, него и останалите, които са още живи - за мой късмет, с които сме участвали в аферата Акрам на плевенска територия и с които сме изнесли парите и сме ги внесли в сградата на общинския съвет на БСП, те са тук; второ, ексхумация, да види световната общественост какво са ни заблудили и какво Румен Петков и посланик Авдеев са сложили в така наречения трап, гроб на Луканов. Там ли е Луканов или къде е Луканов сега в момента?

 Твърдите, че Андрей Луканов е жив?

 Андрей Луканов е жив! След пластична операция, направена тук, в Плевен. Човекът, който е направил пластичната операция, го ликвидираха.  - http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=242296 

 

М. Михайлов: От Р. Петков започна грабежът на банките 13 04 2008
 
imageПетков има участие в т.нар. афера "Акрам"; големи фигури стоят зад него; той е наследникът на империята на А. Луканов, твърди съдебният заседател от Плевен, когото подалият оставка вътрешен министър се закани да съди.

Скандално интервю даде във вестник "Атака" плевенският съдебен заседател Михаил Михайлов. След това въпросното интервю заживя свой живот и в интернет, обхождайки сайт след сайт. Верни на принципа си да поднасяме нетрадиционни гледни точки, решихме и ние да го предложим на вашето внимание, което не означава, че се подписаме под твърденията на автора.

Впрочем междувременно стана ясно, че Румен Петков дава на съд за клевета Михаил Михайлов заради това интервю:


 -Г-н Михайлов, разкажете като пряк свидетел каква беше ролята на сегашния МВР-шеф Румен Петков в т.нар. афера "Акрам"?

- Нещата започват и преминават през директора на "Пощенска банка" Александър Митев, който е син на бившия шеф на стопанска милиция в Плевен. Аферата "Акрам" е планирана от Андрей Луканов и е свързана с началото на източването на парите на банките. Изпълнител на операцията е Румен Петков, който обича да нарича Луканов "Вуйчата". Участници са Джамал Абдуладем Абдуладе- курсант от Палестина във военното училище в Шумен, готвен за десантчик, който получава българско име по указание на Луканов и става Ангел Радославов Златанов - Акрам, женен за българка. Под негов контрол са фирмите "Акрам Къмпани", "Пирамида", "Вавилон", "Шанс 58", "Марка Комерс" и т.н. Други участници са Стефан Косев - най-младият член на БСП от Дряново, убит на връщане от Украйна; Володя Цветанов - брат на Румен Петков, сега зам.-командващ военновъздушните сили на България. Той ръководи цялата операция. Тук са и Бойко Великов - лидер на БСП във В. Търново, сега председател на комисията "антимафия" в НС, Ивелин Николов - член на изпълнителното бюро и член на ВС на БСП, ген. Илия Илиев - бившият главсек на МВР, по това време студент във Великотърновския университет. Сред участниците са и Димитър Калчев - бивш кмет на Русе и министър в кабинета на Сакскобурготски, Румен Стоманярски - бивш кмет на Враца, който бе убит, Александър Митев - директор на банката, в момента директор на Токуда банк. На 23.06.1993 г., на рождения ден на Румен Петков, в Плевен, с червена "Нива" с великотърновска регистрация пристигнаха Стефан Косев, Бойко Великов и Ивелин Николов. Аз бях изпратен от Румен Петков в кафе "Белите ружи", където се осъществи срещата, с необходимите документи за източване на "Пощенска банка", които след това предадох на шефа й Александър Митев в присъствието на неговата съпруга Нина. След оформянето на документите парите бяха натоварени в мерцедес с регистрационен номер ЕН 1797 ВК. Копюрите бяха от по 50 неденоминирани лева, пълен багажник, милиони. В разтоварването на парите освен мен участваха и о.з. Георги Христов, бивш началник на военния отдел, сега в ОбС на БСП, Румяна Начева, финансист на БСП, Васил Банчев, Пламен Лаков и касиерът Крум Стаменов.

- Като какъв сте били в центъра на събитията?

- По това време аз отговарях за партийната организация в кв. "Сторгозия". Бях политически офицер от армията. Член съм на централния съвет и председател на БАС (Български антифашистки съюз), по това време бях сътрудник към политическия съвет на БСП.

- Къде отидоха парите от източената Пощенска банка?

- Парите бяха дадени на разположение на Луканов и, разбира се, на БСП. С тях основно се финансираше предизборната кампания в 15-и многомандатен Плевенски район за купуване на гласове. И за подготовката и провеждането на вътрешнопартийния преврат срещу Виденов.

- По каква причина са прекратени делата срещу тогавашния плевенски кмет Петков?

- Той бе определен от Луканов за негов наследник. Ръководеше банковите афери, вътрешнопартийния държавен преврат през 1997 г. В щаба на Петков участваха Георги Пирински, министър на външните работи, Николай Добрев, министър на вътрешните работи, Георги Първанов, председател на ВС на БСП.

- Кой в държавата стои зад МВР-шефа?

- Започва се от тримата главни прокурори - Иван Татарчев, Никола Филчев и Борис Велчев. Помагат му Михаил Дойчев, зав. отдел Върховна касационна прокуратура, Мария Борисова - прокурор от ВКП, Евелина Попова - окръжен прокурор-Плевен и член на ВСС, Валери Мирчев - следовател от Окръжна следствена служба-Плевен, Ивайло Ангелов прокурор от града, Снежана Георгиева, обвинител в родния град на Петков, Венцислава Кулева, районен прокурор в Ловеч, която прекрати дело срещу Глъвъта, Володя Цветанов- брат на Румен Петков, Георги Петканов - бивш министър на правосъдието.

- Конкретно в МВР кой прави "чадър" над беззаконията на министъра?

- Веднага се сещам за Милчо Бобевски, Славчо Савов, Илия Илиев и Бисер Иванов - това са бивши началници на РДВР-Плевен. Полк. Мирослав Николов, шеф на БОП и авиоинжинерът Цонко Киров, сегашен зам.-министър на МВР, приятел на Петков.

- Има ли той подръжници сред народните представители?

- Разбира се, такива са проф. Анелия Мингова, Венцислав Върбанов, Радослав Илиевски, Васил Антонов, Борислав Ралчев. И не само те.

- Знаете ли кои осигуряват финансово БСП?

- Богдан Николов, президент на федерацията по мотоциклетизъм, Петьо Пенков - шеф на масоните, бивш член на БСП-Плевен, Александър Митев, Петко Кръстев - гл. секретар на БНБ, Никола Цветанов Мошев - ОББ-Плевен, Гриша Ганчев, Румен Стоманярски, Димитър Калчев.

- В предварителния разговор споменахте името на настоящия финансов министър Пламен Орешарски ?

- Да, става дума за източени 9 милиона лева от ОББ-Плевен, дадени на Васил Божков. При тази афера са използвани фалшиви документи. Участие има и Пламен Орешарски. Образувано бе дело от общ характер 1276 от 2000 г. на Плевенския районен съд, като осъден са далаверата бе единствено Иван Лаков, зам.-директор на банката.

- Как се прикриват делата срещу тогавашния кмет на Плевен Петков?

- На 27.01.1999 г. бе образувано предварително производство по следствено дело 251/97 г. на Окръжна следствена служба за престъпление на Р. Петков по чл. 282, ал. 2 от НК за използване на служебно положение. По това и по другите дела всички прокурори, съдии и следователи си правят отвод, не желаят да движат делата му. Изпращат делото в Ловеч на зам. районния прокурор Венцислава Кулева, наблюдаващ прокурор от ВКП Михаил Дойчев и Мария Борисова - прокурор от ВКП. В резултат на което Кулева на основание чл. 21, ал. 1 от НПК прекратява делото. Същото става и с другите дела.

- Каква е съдбата на хората, помогнали на Глъвъта да отърве решетките?

- Ивайло Ангелов става зам. районен прокурор в Плевен, Валери Мирчев - тогавашният следовател, покрил делата, става зам. окръжен прокурор на Плевен. Същият сега разследва пожара край Червен бряг на влака София-Кардам. Снежана Георгиева пък става зам. окръжен прокурор в Плевен, Илия Илиев - от шеф на РДВР става главен секретар на МВР. Тези, които стават неудобни, общо 13 души, са убити. Досега нито едно убийство в Плевен не е разкрито благодарение на Илия Илиев.

- За какво точно е било образувано едно от четирите дела срещу Петков - това за хулиганство?

- В пияно състояние той взима ключовете на полицейската кола и така осуетява арестуването на Богдан Николов и неговите сътрудници, който са имали нелегален бизнес с крадени коли. Това става във вилата на фондация "Кайлъка", бившата вила на Андрей Луканов, сега собственост на Богдан Николов. Всичко това става, докато Петков е кмет на Плевен - 1997-1998 г., през третата година от мандата му.

- Припомнете ни историята с публичната "изява" на МВР-шефа в градския фонтан на Плевен?

- За неговия алкохолизъм знаят всичките му съпартийци, аз също съм го виждал в това състояние. Съзнателно тогава го изведоха от сградата на интерхотел "Ростов". Имало е подготвени апарати и камери, които са го заснели как пикае, но след това лентата се изземва от фотографите и тези материали се унищожават. Петков ползва шадравана по този начин и като председател на ОбС, и като кмет. Прави го и в механи, в ресторанти, на "Беклемето" в Троян също. Той вилнееше най-много тогава, когато беше кмет на града.

- Казахте, че той е наследникът на империята на Андрей Луканов...

- Да. Чрез указания на Луканов той разиграва няколко неща в Плевен - създаването на удобна опозиция, банковото дело е следващият момент, подготовката на кадри в различни области на местно и национално равнище, разцеплението в БСП. Според мен Луканов е жив и Румен Петков разработи сценария за неговото т. нар. убийство. Предлагам да се изиска касетката от БНТ за погребението и там ще чуем какво казва посланикът на Русия в България Александър Авдеев на Петков: "Всичко сте направили отлично."

- Как свързвате изчезването на златния резерв на България с името на Андрей Луканов?

- Убитите при инсценирана катастрофа 14 войничета и разрушаването на мавзолея на Георги Димитров е свързано с изнасянето на златния резерв от България. От мавзолея по указание на Луканов се изнася златният резерв на България - 25 тона злато, и се пренася в Англия, където се пази. Сградите на парламента, БНБ и Партийният дом са свързани с тунели, където е било това злато. Резервът се товари от 14 войници от Строителни войски, ръководени от Иво Карамански. След предварително умъртвяване тези войници ги изгарят на Околовръстното шосе в София, за да се заличат дирите на Евгени Бакърджиев, на когото му е поставена задача да разруши мавзолея. Той е лична охрана на последния казионен земеделец Петър Танчев. Разрушаването на мавзолея е ясно, интересното е защо няма никаква реакция и до ден днешен.” 
http://frognews.bg/Frog/index.php?option=com_content&task=view&id=5889&Itemid




Гласувай:
5



1. apostapostoloff - Големи
20.01.2011 03:07
измишльотини, ееееей!
цитирай
2. анонимен - Луканов и Илия Павлов си пият кок...
20.01.2011 05:59
Луканов и Илия Павлов си пият коктейлите някъде по света:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28316612
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031