Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2011 20:39 - БКП, ДС И ХОРАТА, ПРИНАДЛЕЖАЛИ КЪМ ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ. Автор: gerbsenior
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 4270 Коментари: 4 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Който действително иска да разбере и да знае какво значи Държавна сигурност и какви са хората, принадлежали по някакъв начин с дейността си към Държавна сигурност, трябва веднъж завинаги да запомни – Държавна сигурност НИКОГА не е имала и не е играла САМОСТОЯТЕЛНА РОЛЯ в комунистическото управление.

     Държавна сигурност беше ИНСТРУМЕНТ на Комунистическата партия... ИН-СТРУ-МЕНТ!

     Само че НЕ инструмент на комунистическата партия като организирана съвкупност от партийни членове, а ИНСТРУМЕНТ на нейния Централен комитет, на Политбюро и лично на Генералния секретар.

        Тук ще приведа само писмото на един измъчван съратник на Никола Петков, което писмо Петков прочита в Народното събрание:

                                  “ С НЯКОЛКО ДУМИ ЩЕ ТИ ОПИША КАК СТАВАТ РАЗПИТИТЕ В ДИРЕКЦИЯТА НА МИЛИЦИЯТА, ЗА ДА ИМАШ ИДЕЯ ЗА СИСТЕМНИЯ И ПЛАНОМЕРНО ПРОВЕЖДАН ТЕРОР НА ЗАДЪРЖАНИТЕ, ЧРЕЗ КОЙТО СЕ ИЗТРЪГВАТ “ПРИЗНАНИЯ” И СЕ ФОРМИРАТ ОБВИНЕНИЯ. ДОВЕЖДАТ ТЕ ДО ЕДНО СЪСТОЯНИЕ НА ПЪЛНО ФИЗИЧЕСКО И МОРАЛНО СМАЗВАНЕ, ПРИ КОЕТО ЧОВЕК СТАВА БЕЗРАЗЛИЧЕН КЪМ СЪДБАТА И ЖИВОТА СИ И КОПНЕЕ ДА СТИГНЕ ДО КАКЪВТО И ДА Е КРАЙ, САМО ДА СЕ ПРЕКРАТИ НЕПОНОСИМОТО СТРАДАНИЕ, КОЕТО НЕ Е ОГРАНИЧЕНО НИТО ПО ВРЕМЕ, НИТО ПО РАЗМЕР. ГРОХВАНЕТО ИДВА В МОМЕНТА, КОГАТО У ТЕБЕ ЗАЛЕГНЕ УБЕЖДЕНИЕТО, ЧЕ ТИ СИ АБСОЛЮТНО БЕЗЗАЩИТЕН И ЧЕ НЯМА ПРАВНА ОПОРА, НЯМА ЗАКОН И НЯМА ОТГОВОРНОСТ ЗА ТЕЗИ, В ЧИИТО РЪЦЕ СИ ПОПАДНАЛ. САМИТЕ ТЕ ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ ТИ ВНУШАВАТ ТОВА.

                          ЗА РАЗЛИКА ОТ ОБИКНОВЕНАТА ПРАВНО-НАКАЗАТЕЛНА ПРОЦЕДУРА, ТУК ТИ НАЙ-НАПРЕД СИ ОСЪДЕН, ПА ТОГАВА ТИ ТЪРСЯТ ОБВИНЕНИЯ И ДОКАЗАТЕЛСВА. А ТЕ СЕ НАБАВЯТ ЧРЕЗ ТЕРОР, КОЙТО БИВА ФИЗИОЛОГИЧЕСКИ – ГЛАД, БЕЗСЪНИЕ, ЖАЖДА; ФИЗИЧЕСКИ – БОЙ, СТОЕНЕ ПРАВ С ДНИ И НОЩИ, И ПСИХОЛОГИЧЕСКИ – ВНУШЕНИЕ, ЧЕ БЛИЗКИТЕ ТИ СА АРЕСТУВАНИ, ИНТЕРНИРАНИ И ПР. И ПР. ЩЕ ТИ РАЗПРАВЯ КАК БЕШЕ С МЕН.

                         ДВА ДЕНА СЛЕД АРЕСТУВАНЕТО МИ, ПРИ КОЕТО БЯХ ПОСТАВЕН САМ В ТЯСНА, ТЪМНА КИЛИЯ, АБСОЛЮТНО ИЗОЛИРАН ОТ СВЕТА, МЕ ЗАВЕДОХА ПРИ НАЧАЛНИКА НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ, ГДЕТО В ПРИСЪСТВИЕТО НА НАЧАЛНИКА НА ОТДЕЛ “А” ГАНЕВ И ИНСПЕКТОРА ЗЕЕВ МИ БЯХА НАХВЪРЛЕНИ  ВСЕВЪЗМОЖНИ ОБВИНЕНИЯ – ОТ ТОВА, ЧЕ СЪМ ОДОБРИЛ ПОЖАРА НА РУСКИЯ ПАМУК В БУРГАС ПРЕЗ 1945 г., ДО ТОВА, ЧЕ СЪМ ЗАМЕСЕН В ПОДГОТВЕН ПРЕВРАТ ОТ ДАМЯН ВЕЛЧЕВ, КИРИЛ СТАНЧЕВ И др., И ЧЕ СЪМ ВРЪЗКАТА МЕЖДУ ТЕБЕ И ТЯХ. ПРОЧЕТОХА МИ САМОРЪЧНИ ПОКАЗАНИЯ НА ОФИЦЕРИ, В КОИТО “ПРИЗНАВАТ” МОЕТО И ТВОЕТО УЧАСТИЕ В ЗАГОВОРА.

                         СЛЕД ТОВА 21 ДНИ ПРЕСТОЯХ В КИЛИЯТА, БЕЗ ДА МЕ ПОТЪРСЯТ И ПОВИКАТ НА РАЗПИТ. ОСТАВЕН БЯХ ДА ЗРЕЯ. ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ МИ НАЛОЖИХА ПЪЛЕН ГЛАД: МАЛКО ХЛЯБ И ВОДА И ВСЕВЪЗМОЖНИ УНИЖЕНИЯ. ЦЕЛТА Е: ФИЗИЧЕСКО ИЗТОЩЕНИЕ, ВОЛЕВО ОТПАДАНЕ И ОСЪЗНАВАНЕ БЕЗЗАЩИТНОСТТА СИ. НА 22-я ДЕН – СЪБОТА, В 8 ЧАСА СУТРИНТА, МЕ КАЧИХА НА ЧЕТВЪРТИЯ ЕТАЖ НА РАЗПИТ, ОТКЪДЕТО СЛЯЗОХ В ЧЕТВЪРТЪК, 11 ЧАСА, НА ВТОРИЯ ЕТАЖ.

                         ДЕНОНОЩИЯ ПРОДЪЛЖИ РАЗПИТЪТ КАТО ВСЕКИ ТРИ ЧАСА СЛЕДОВАТЕЛИТЕ СЕ СМЕНЯХА, А АЗ ОСТАВАХ ПРАВ, БЕЗ СЪН, БЕЗ ХЛЯБ И, КОЕТО Е УЖАСНО, ПРЕЗ ТЕЗИ ДУШНИ АВГУСТОВИ ДНИ И НОЩИ, БЕЗ ВОДА. РЪЦЕТЕ СА ОКОВАНИ В БЕЛЕЗНИЦИ И НЕ СЕ ПОЗВОЛЯВА НИКАКВО ДОПИРАНЕ ДО СТЕНАТА ИЛИ МАСАТА. ПРЕЗ ВСЕКИ ТРИ ЧАСА ВСЕ СЪЩИТЕ ВЪПРОСИ СЕ ПОСТАВЯТ И ЗАПИСВАТ ДО ВТРЪСВАНЕ, ДО ОМАЛЯВАНЕ. РЪЦЕТЕ СА ПОДУТИ, А КРАКАТА БОСИ, НЕВЕРОЯТНО ОТЕКЛИ. НИКАКВА МИЛОСТ, НИКАКВО СНИЗХОЖДЕНИЕ, ОСОБЕНО НА МОЛБИТЕ ЗА ВОДА. ГЛАДЪТ СЛЕД 24 ЧАСА НЕ СЕ УСЕЩА, А ОТ БЕЗСЪНИЕТО ГЛАВАТА СТАВА КУХА И СТРАШНО БУЧИ И ПРИ ТОВА, АКО НЕ ПОВТАРЯШ ТОЧНО СЪЩИТЕ ДАТИ, ДНИ, ЧАСОВЕ И ИМЕНА, ПРИ ВСЯКО РАЗПИТВАНЕ, ТЕЖКО ТИ!

                          КОГАТО НА ПЕТИЯ ДЕН МЕ ХВЪРЛИХА В ГОЛАТА КИЛИЯ, АЗ ВДНАГА ЗСПАХ И СПАХ ДВАНАДЕСЕТ ЧАСА КАТО МЪРТЪВ. ВЕЧЕРТА ОБАЧЕ, В 11 ЧАСА ПАК МЕ ЗАВЕДОХА ГОРЕ. ТОЗИ ПЪТ В ПО-ГОЛЯМА СТАЯ И ДРУГ ПЕРСОНАЛ, ОТ ЧИИТО ВИД И ИЗРАЗ НА ЛИЦЕТО ВЕДНАГА РАЗБРАХ КАКВО МЕ ЧАКА. ИНСПЕКТОРЪТ ЗЕЕВ, КОЙТО РЪКОВОДЕШЕ И ИЗКАРА ДО КРАЯ МОЯ РАЗПИТ, МИ КАЗА, ЧЕ ПРИ МОЯ ИНАТ ЩЕ ПРИБЕГНЕ ДО “ПОЛИЦЕЙСКИЯ НАЧИН”, ПОНЕЖЕ ОТ “МИЛИЦИОНЕРСКИЯ” НИЩО НЕ РАЗБИРАМ. БУТНАХА МЕ ПО НЕГОВ ЗНАК НА ПОДА, ВЪРЗАХА МИ РЪЦЕТЕ, ПРЕКАРАХА ГИ ПРЕЗ КОЛЕНАТА, КАТО МУШНАХА ПРЕЗ СТАВИТЕ ЕДНА ЦЕВ ОТ ПУШКА И КАТО МЕ ОБЪРНАХА НА ГРЪБ И ЗАПУШИХА УСТАТА, ЗАПОЧНАХА ДА МЕ НАЛАГАТ ПО ХОДИЛАТА С ЕДНА ДЕБЕЛА ГУМА. ТАКА ПРОДЪЛЖИ ДО 2 ЧАСА – ЦЕЛИ ТРИ ЧАСА – С ПОЧИВКИ, ПРЕЗ КОИТО ЗЕЕВ ЗАДАВАШЕ ВЪПРОСИ.

                        ТОВА СЕ ПОВТОРИ ЧЕТИРИ НОЩИ. НА ПОСЛЕДНАТА ПРИСЪСТВАХА И ДРУГИ ИНСПЕКТОРИ, ГРУПОВИ НАЧАЛНИЦИ, ДОРИ И КОМЕНДАНТЪТ НА СТОЛИЦАТА ВЕСЕЛИН ГЕОРГИЕВ. БОЯТ БЕШЕ ЗАРАДИ МИТИНГА НА 30 МАРТ 1945 г., КАТО МЕЖДУ ПОЧИВКИТЕ МИ ЗАДАВАХА ВЪПРОСИ ПО НЕГО И МЕ ОБВИНЯВАХА, ЧЕ ТОЗИ МИТИНГ СТАНАЛ ПРИЧИНА ЗА РАЗБИВАНЕ НА ОТЕЧЕСТВЕНОФРОНТОВСКОТО ЕДИНСТВО И ЧЕ ОТТОГАВА СЕ СЪЗДАЛА ОПОЗИЦИЯТА, КОЯТО НАНЕСЛА НЕПРОСТИМИ ПАКОСТИ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО.

                         СЛЕД ТАЗИ НОЩ МЕ ЗАХВЪРЛИХА В КИЛИЯТА И ДО ОСВОБОЖДАВАНЕТО МИ НА 4 НОЕМВРИ В 10.30 часа ВЕЧЕРТА, СЛЕД 90 ДНИ АРЕСТ КАТО В ГРОБ, НЕ БЯХ ЗА НИЩО ПОТЪРСЕН И ПИТАН. БЛИЗО ДВА МЕСЕЦА ПРЕЖИВЯХ МОРАЛЕН ГНЕТ И БЯХ ПОДЛОЖЕН НА ПСИХОЛОГИЧЕСКИ ТЕРОР.... ЗА ЧОВЕК, КОЙТО ЗА ПЪРВИ ПЪТ Е ПОДЛОЖЕН НА ТОЗИ ТРАЕН ТЕРОР, НЕМИСЛИМО Е ДА ИЗДЪРЖИ И ДА НЕ ПОДПИШЕ ВСИЧКО, КОЕТО МУ СЕ ПОДНЕСЕ. /ПЕТЪР КОЕВ; 29 НОЕМВРИ 1945/” /12; 175-176/



КОМУНИСТИТЕ, НА КОИТО ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ БЕШЕ ИНСТРУМЕНТ...

Автор: gerbsenior

                      В началото комунистите са гениални, макар и фундаментално заблудени мъже, които създават комунистическото учение. Към техните родоначалници някои може да причисляват дори античния гръцки великан Платон, защото говори за общност на определена част от жените и възпитанието на децата, раждани от тях.                   
                      Но за световно влиятелното комунистическо учение заслугата е, то се знае, на Карл Маркс, а после на Ленин. Към Маркс ние можем да имаме само теоретически критични бележки. Нищо повече. Той никого не е могъл да накара  да повярва в неговото учение. Който е искал, повярвал е по своя воля.

                          При Ленин работата е съвършено друга. Той е първият държавен комунист в точния, ясен и категоричен смисъл на понятието. Сталин е негов верен ученик и продължител; няма никаква принципна разлика между ленинизма и сталинизма, разликата е  в конкретиката на условията.
                       Ще приведа  няколко цитата от Ленин: “ Държавата е продукт и проява на НЕПРИМИРИМОСТТА на класовите противоречия... Държавата е орган на класово ГОСПОДСТВО, орган за ПОТИСКАНЕ на една класа от друга . На пролетариата е необходима държавна власт, централизирана организация на силата, ОРГАНИЗАЦИЯ НА НАСИЛИЕТО за смазване съпротивата на експлоататорите. Същността на учението на Маркс за държавата е усвоена само от оня, който е разбрал, че ДИКТАТУРАТА НА ЕДНА КЛАСА Е НЕОБХОДИМА ЗА ЦЕЛИЯ ИСТОРИЧЕСКИ ПЕРИОД, КОЙТО ОТДЕЛЯ КАПИТАЛИЗМА ОТ КОМУНИЗМА... Демокрация за огромното мнозинство на народа И СЛОМЯВАНЕ СЪС СИЛА, т.е.  ИЗКЛЮЧВАНЕ ОТ ДЕМОКРАЦИЯТА НА ЕКСПЛОАТАТОРИТЕ... ДИКТАТУРАТА НА ПРОЛЕТАРИАТА ПРАВИ РЕД ОГРАНИЧНИЯ НА СВОБОДАТА по отношение на потисниците, експлоататорите, капиталистите. ТЯХ НИЕ ТРЯБВА ДА СМАЖЕМ, ТЯХНАТА СЪПРОТИВА ТРЯБВА ДА БЪДЕ СЛОМЕНА СЪС СИЛА.” /Ленин. За социалистическата държава. АПН, Москва, 1977, с. 54-72/

                          Каква разлика със сталинизма може да се търси тук? Ленин е написал библията на държавно-комунистическия тероризъм. Невъзможно е да се търси нормален, демократичен път за съгласуване на интересите в обществото. Следователно – за нашите противници няма място в това комунистическо общество. Но даже за нормалната интелигенция също не е отредено място под слънцето. Ето какво заявява Ленин на руските интелигенти: “ ВЪВ ВАШАТА ХИЛАВОСТ НИЕ НИКОГА НЕ СМЕ СЕ СЪМНЯВАЛИ. НО ЧЕ СТЕ НИ НУЖНИ, ТОВА НИЕ НЕ ОТРИЧАМЕ, ЗАЩОТО ВИЕ БЯХТЕ ЕДИНСТВЕНИЯТ КУЛТУРЕН ЕЛЕМЕНТ.” Цитираните думи навяват спонтанен ужас и човек неволно си спомня фантазиите и кошмарите на М. Булгаков. Така че Ленин превръща Марксовата теория в ужасяваща диктатура.

                         Според най-оптимистични преценки комунистическата партия на 9 септември 1944 г. е наброявала около осем хиляди членове. Но като става господствуваща партия, партия на безконтролната власт, тя, разбира се, привлича първо десетки хиляди, а после и стотици хиляди членове. Но тези следреволюционни членове на БКП са вече друг вид комунисти. В своето грамадно мнозинство те са оръдия, средства, инструменти на властта, но реално нямат никакво отношение към самата власт. ВЛАСТТА ПРИНАДЛЕЖИ, СЪСРЕДОТОЧЕНА Е В РЪЦЕТЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ВЪРХУШКА, НА НОМЕНКЛАТУРНИТЕ КОМУНИСТИ.

                           За член на партийното бюро на една първична организация можеше да бъде избран всеки, за когото организацията гласува. Включително и непредвидено предложените.
                         И ДОТУК БЕЗ НАМЕСАТА НА НОМЕНКЛАТУРАТА.                
                          Защото партийният секретар даже на една първична партийна организация ПО НИКАКЪВ НАЧИН не можеше да се окаже човек, неодобрен от по-висш партиен комитет. Партийният секретар беше вече номенклатурен кадър. Ето защо цялата номенклатурна структура на комунистическата партия е изцяло преобърната в своето реално функциониране – по устав тя се избира отдолу нагоре, а на практика се осъществява по безотказен механизъм отгоре надолу.

                          При държавния комунизъм всички прокламирани принципи са стопроцентова демагогия. СТОПРОЦЕНТОВА! Твърди се, че управляват работническата класа и бедните селяни от името на целия народ. А НИКАКВА РАБОТНИЧЕСКА КЛАСА И НИКАКВИ СЕЛЯНИ НЕ УПРАВЛЯВАТ. Управлява комунистическата партия ОТ ИМЕТО  на пролетариата и селяните-кооператори. НО И САМАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ В КАЧЕСТВОТО СИ НА ПАРТИЯ НЕ УПРАВЛЯВА. Управляват общинските, районните, градските и окръжните комитети на БКП по места. САМО ЧЕ И ТОВА НЕ Е ВЯРНО. Първият секретар на общински, районен, градски, да не говоря за окръжен комитет на БКП, задължително е номенклатура на Централния комитет на партията, по-точно на Секретариата на ЦК или директно на Политбюро. Кой да стане член на Централния комитет се решава от Политбюро, а кой да влезе в Политбюро решава Тодор Живков. ЛИЧНО ЗАД ТОДОР ЖИВКОВ СТОИ ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ И АРМИЯТА в лицето на несменяемия член на Политбюро Добри Джуров.

                         ТОВА Е РЕАЛНАТА ВЛАСТОВА СТРУКТУРА НА ДЪРЖАВНИЯ КОМУНИЗЪМ.. Всичко е имагинерно, нищо не е това, за което се представя. Опозиция не се допуска нито отвън, нито извътре. При най-малкия признак за натежаване на нечие влияние извън допустимата от Живков норма, сработва тезата на самия Тодор Живков, но излизаща от устата на Милко Балев: “ВНИМАНИЕ, ВЪЗНИКВА ВТОРИ ЦЕНТЪР НА ВЛАСТТА – ДА СЕ ЛИКВИДИРА!” Моят академичен директор Васил Проданов, в качеството си на щатен съветник на Милко Балев, е набил в мозъка си тая фраза и, без дори да подозира, че магарешките уши на номенклатурчика стърчат на главата му, я употребява и в Института за философски изследвания в БАН, твърдейки, че аз съм човек, който създава втори център на властта. Нерде Ямбол, нерде Стамбул, нерде Куклен, село големо, Василе Проданов.

                       След 10 ноември 1989 г. първото нещо, което исторически справедливо и задължително трябваше да се направи, беше радикално да бъде отстранена от властта висшата комунистическа номенклатура. Тя беше неспасяемо, неизкоренимо привикнала да съществува и да работи с краката нагоре и главата надолу още от времето, когато Маркс теоретически преобръщаше Хегел. Тази номенклатура дефинитивно не подлежеше на никаква промяна. Без значение за нацията бяха всякакви лични качества, защото членовете на номенклатурата гледаха света и го виждаха в извратена, фундаментално неадекватна форма. Дори на слепец, прогледнал след успешна операция, му трябва време и опит, за да свикне със своята способност да възприема зрително света.

                         Властовото ликвидиране на комунистическата номенклатура обаче можеше да стане по един единствен начин – ЧРЕЗ ЗАКОНОВО РАЗТУРЯНЕ – любим термин на комунистите спрямо БЗНС – Никола Петков -  НА ЦЯЛАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ И НЕЙНАТА НОВА ЮРИДИЧЕСКА ПРЕРЕГИСТРАЦИЯ. В своя тогавашен вид БКП нямаше право на легитимизация посредством простото мимикриращо преименуване в БСП. Необходимо, исторически справедливо беше новата партия БСП ДА СЕ ИЗГРАДИ ДЕЙСТВИТЕЛНО НАНОВО. Главният конституционен мотив за “РАЗТУРЯНЕТО” на БКП  можеше да се намери и трябваше да се намери в дотогавашното съществуване на член 1 от Живковската конституция. Този член 1 не можеше да действува за една нормална конституционна партия и затова партията, възползвала се от него, не можеше повече да съществува, а трябваше да мине в историята заедно с член 1.




Гласувай:
4



1. samvoin - И тва го пише един фен на бившия лакей ...
27.01.2011 20:52
И тва го пише един фен на бившия лакей на "Тато" и джелатин на тоталитарното МВР и то потомствен дбелатин, с уж "силно репресиран род"?!
В ГРОБ хич ли нема доносници на ДС, като почнем от Цоко, най - вероятно псевдоним "Буда", та свършим до върлия им защитник и плювач срещу Алексей Петров - Огнян Стефанов, по - известен с псевдонима "Академик"?
цитирай
2. grigorsimov - Да, разбира се, но когато нещата се казват "от вътре", свидетелствата са по-ценни
27.01.2011 22:14
Нека имаме предвид всичките, поне относително компетентни гледни точки. Но по отношение свидетелствата на автора на публикацията - Гербсеньор, за Ахмед Доган, които и аз съм копирал и публикувал, до сега не съм срещнал друг негов колега да изнася толкова и така подробни данни и факти за агентурната същност на Доган.
А в Герб мнозинството са - не само доносници, но офицери от ДС.
И разбира се, винаги трябва да се прави разлика, между човек и човек, макар и служител на ДС. Защото се оказва, че в политиката ни, други почти няма, понеже не са допуснати.
цитирай
3. samvoin - Разбира се че правя разлика между ...
27.01.2011 23:36
Разбира се че правя разлика между служител на ДС - направление "Терор", какъвто е Алексей Петров, който е преследвал онези дето заложиха бомба на гара Буново, в гара Пловдив и пр. и е узурпирал и преследвал предимно чужди диверсии и между от друга страна доносник като Огнян Стефанов, Георги КУРитаров, Кеворк Кеворкян и пр. ниски души, които неслучайно ги е било срам, за разлика от Петров и хора работили за контраразузнаването по чужди направления (Каквото всяка държава е задължително да има!) да кажат и да се похвалят с факта, че са работили за ДС, защото дейността им много добре знаят, че е аморална и е унищожавала човешки съдби освен с доноси за маловажни неща, но и с клевети и шантажи и че са служили на политическата полиция, като дейността им от гледна точка на днешното законодателство даже, трябва да е закононаказуема!
Но аз следейки поведението на ГЕРБ - ерите и в частност лидера им - Боко, стигам до извода, че те и в частност той са от втората посочена от мен група, в морално отношение и това е доказуемо от поведението им.
Не случайно при тях "крадеца вика дръжте крадеца" и точно те започнаха уж най - големия "лов на вещици", разбирай "агенти на ДС", като Борисов изкара, че дейността на посланниците - разузнавачи по западна линия (Макар и бидейки хора на "Гоце" навярно и на БСП...), е видите ли много по - срамно от неговата дейност - представител на ударните органи за "вътрешна (изцяло партийна, както почти и вече дори изцяло е и днес!) сигурност"...
Да не забравяме, че и "Гоце" е бил "слушалка", ама поне е бил по направление "Югославия и УДБА", а не по направление на българските националисти или дисиденти (Крайно неприятна персона ми е разбира се в политически план...), по каквато е бил и Божидар Димитров, който излезе "черната овца" на правителството на ГЕРБ...
Докато на никой например не му е ясно, каква е била функцията на Цветанов в ДС? (Макар и да не е това най - важния аспект понастоящем, но може и да даде някои заклщчения за сегашното му поведение...)
цитирай
4. samvoin - Защо така ГЕРБ - ерите бягат като ...
27.01.2011 23:37
Защо така ГЕРБ - ерите бягат като "дявол от тамян" от темата за техното минало преди 1989 - а и пак "крадеца вика дръжте крадеца" по темата ДС, а не кажат каква роля са изпълнявали тогава, на дисиденти ли, на безпартийни ли?
Защото за техните така наречени политически противници вече сме наясно...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28319360
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031