Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.02.2011 14:02 - 'ПОЛИТИЧЕСКАТА КОРЕКТНОСТЕ' Е НЕТОЛЕРАНТНА ИДЕОЛОГИЯ, СЪЗДАВАЩА ОМРАЗА И ЦЕНЗУРА, ПО-СТРАШНИ ОТ КОМУНИСТИЧЕСКАТА. Автор: blues
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 8612 Коментари: 20 Гласове:
0

Последна промяна: 09.02.2011 14:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Момчил Дойчев Баджаков завършва философия в СУ "Св. Климент Охридски" през 1981 г. През 1988 г. защитава докторат за политическото управление и демокрацията. Специализира в сферите на политическата философия, социология и политология. Доцент по теория на политиката (2001г.). Преподавател по Политология в НБУ. Членува от тяхното създаване (1988 г.) в антитоталитарните клубове „Русенски комитет” и „Клуб за гласност и демокрация”. Бил е говорител на Софийския клуб за демокрация (1990) и заместник-председател на Партията на свободата (1996). Наскоро излезе книгата му „Политическата коректност срещу либералната толерантност”.       ...Доцент Дойчев, какво представлява идеологията на политическата коректност?
Политическата коректност на практика е нетолерантна идеология, доколкото цели да цензурира и забрани т.нар. „език на омразата”, използван от различни радикални, антилиберални, шовинистични, расистки и ксенофобски  политици и партии за дискредитиране и дискриминиране на различни социални групи в обществото по сексуален, възрастов, расов, етнически, религиозен, здравословен, имуществен, образователен, политически, културен и пр. статус...
Идеята е по този начин тези социални групи да бъдат превърнати в политически малцинства, противопоставящи се и отнасящи се с подозрение и омраза към всички останали групи, които също се превръщат в такива малцинства.
Следователно макар по презумпция политически коректният език да се предполага да е език на толерантността, зачитането на правата, свободите и достойнството на подценявани и дискредитирани социални групи (които съществуват или са съществували във всяко едно общество!) той не само е нетолерантен към тези, които не защитават тези групи, но и ги превръща във врагове, или  – създава нова омраза!
Вижте само как политкоректните идеолози се борят с езика на омразата – като използват същия език, наричайки своите опоненти екстремисти, фашисти, фундаменталисти! При това острието на атаката съвсем не е към реалните екстремисти (напротив – тяхната „справедлива” борба се толерира!), а към десни хора, консерватори, християндемократи, либерали и дори социалдемократи, които осъзнават проблема и се опитват да намерят демократично решение – като например Ориана Фалачи или Тило Сарацин! А в резултат са заклеймени и репресирани от господстващата левичарско-популистка посредственост!
Идеологията на политическата коректност цели превръщането на повече или по-малко реално дискриминираните (най-вече в миналото) социални групи (напр. евреи, мюсюлмани, чернокожи,  роми, жени, хомосексуалисти, хора с увреждания и пр.) в политически малцинства. Първо - използва предразсъдъците на мнозинството, на „нормалните” към тези групи. И второ - давайки необосновани и незаслужени привилегии, дори в противоречие със закона, на тези „потиснати, експлоатирани и дискриминирани” групи, всъщност им вреди много повече! Защото това води до обратна реакция на „нормалните” групи, които не искат и няма да се примирят с привилегиите на малцинствата!
От друга страна всяка друга „нормална” социална група започва да се стреми да стане привилигировано малцинство, т.е. да разпределя по-голям дял за себе си от „демократичната баница”.

Кога се появява политическата коректност в България?
Всъщност политическата коректност в България не се появява едва сега. Тя се проявяваше още в „новоезика” на социализма – тогава кражбата се наричаше – „присвояване”, терорът над собствения народ - „прочистване на обществото от нездрави елементи”, глада и немотията – „социалистическо благоденствие”, а политическото безправие – „истинска народна демокрация”.
След краха на „реалния социализъм” грандиозният посткомунистически грабеж на бившата номенклатура се нарича „преразпределение на обществените средства”, мутрите – „добре облечени бизнесмени”, а кредитните милионери и новите неокомунистически олигарси – „честни частници”.  
Отблъскващо е, че у нас все повече гражданското общество се подменя с мутренско общество – в икономиката, политиката, културата, медиите. Като че гражданите намаляват, вместо да се увеличават, а се увеличават поданиците, които осъзнават единствено, че от тях нищо не зависи... Това нямаше да се случи, ако повечето интелектуалци си бяха на мястото, т.е. ако вместо политкоректно да наричат черното „алтернативно бяло”, а бялото – „алтернативно-черно”, назоваваха нещата със собствените им имена.
Сега в България на преден план наистина стои агресията, понякога не само вербална, на различни радикали (най-вече червено–кафяви или кафяво-червени „патриоти”, расисти и ксенофоби) (Тези изрази на автора също са пример за "политически коректно говорене"!). Но не бива да си затваряме очите пред факта, че у нас и сега престъпниците са с повече права от жертвите на престъпленията, че насилниците и крадците остават ненаказани, че мутрите вместо в затвора шестват по медиите като „звезди”, че политически проститутки са стожери на морала, че бивши милиционери станаха милионери, че национални предатели ни учат на патриотизъм...  Това е резултат и на криворазбраната свръхтолерантност като част от идеологията на политическата коректност.

Има ли граници толерантността?
Политическата коректност поставя и въпроса за границите на толерантността.
Границите на толерантността не са непостижими или дори трудно постижими, както твърдят съвременните левичари. Напротив – те са много ясни. Трябва да сме толерантни към всичко, което не вреди на личността и обществото.
Не можем да бъдем толерантни към крадците, убийците, насилниците, към проповядащите насилие и омраза идеологии (комунизъм, национал-социализъм, ислямизъм, ксенофобски национализъм, расизъм (независимо какъв) (И тези термини също са от речника на "политическата коректност", защото, какво друго, освен цензура, е внушението, че проповядването на "ислямизъм", било идеология на омразата!?). Не можем да бъдем толеранти и към крайните форми на сексизма и феминизма, макар в много случаи техните идеолози да изглеждат по-скоро смешни, отколкото опасни. (Например разпарчатосването на идентичността на Исус Христос – той за политкоректните примитиви е едновременно  Бог, мъж, жена, гей, бял, черен, червен, жълт, еврей, ескимос и пр.) Но всъщност може би наистина неговата идентичност е универсална – защото принадлежи на всички, които го признават. Дори насилниците и убийците получават прошка, стига искрено да се покаят.

Има ли той връзка с комунизма, троцкизма, идеите на тоталитаризма или е чист продукт на либералната демокрация?
Политическата коректност като идеология на световната левица възникна и се утвърди именно след идеологическия банкрут на марксизма и неговия политически продукт – тоталитарната държава на „реалния социализъм”.
В основата на тази нова екстремистка левичарска идеология стои Маркузе - политическия идеолог на Франкфуртската неомарксистка школа. Той разработва механизмите за разрушаване на буржоазното гражданско общество като се използват маргиналните слоеве в него. Идеята му е чрез призив към нова, „освободителна толерантност” да бъде разрушена „репресивната толерантност” на буржоазното общество като се използва разрушителния потенциал на маргиналните групи.
Това всъщност стои в основата на по-късната идея за налагане на политическа коректност, чрез която левите идеолози се надяват да разрушат гражданското общество и изобщо буржоазната цивилизация в САЩ и Западна Европа от края на 80-те години. (Т.е. веднага след краха на „реалния социализъм” - грандиозния левичарски проект на ХХ век!)
Макар да използва постиженията на фройдизма, Маркузе е ревизионист-марксист. Несъгласието му с Маркс е по отношение на съвременната социална група, която е в състояние да разруши буржоазното общество. Маркс смята за революционна класа „пролетариата”, който е призван да унищожи буржоазното общество. Но това се видя, че не стана и не може да стане, защото капитализмът създаде благоденствие и просперитет за тази „експлоатирана” (според Маркс) класа и тя  към 60-те години на ХХ век вече „се бе обуржоазила”. (Не се сбъдна „пророчеството” на Маркс за абсолютното обедняване на пролетариата!) Затова според Маркузе истинската революционни в развитото капиталистическо общество са различните ощетени от природата или от социалните предразсъдъци социални групи. Изолираните случаи – това е истинският революционен елемент, това е бомбата, която ще взриви буржоазно-капиталистическо общество. Трябва просто да се използват предразсъдъциште в обществото по отношение на тези ощетени и онеправдани социални групи. Според Маркузе цялата патология трябва да бъде определена за норма, а досегашната норма – за патология. Затова трябва да бъдат използвани предразсъдъците по отношение на маргиналите в развитото буржоазно общество.
„... под станалите консервативни народни класи, пише Маркузе в „Едноизмерният човек”, има субстрат от парии и аутсайдери, други раси, други цветове, потиснати и експлоатирани, безработни, и такива, които не могат да бъдат наети... Тяхната революционност ще взриви системата отвътре...” По-късно в „Репресивната толерантност” (1965) той доразвива тези свои идеи с призив за „нова толерантност” към точно тези „репресирани” маргинални групи. От манипулирани, индоктринирани и репресирани те трябва да бъдат толерирани, техните недостатъци трябва да бъдат представяни като предимства, а „нормалните човешки качества” – като недостатъци!
Едва тогава – заключава Маркузе  с „Репресивната толерантност” – най-после ще разрушим буржоазното общество“.

Възможно ли е Комисията за защита от дискриминация да се превърне в надзорен орган за политически коректно говорене? Ето, Бойко Борисов бе осъден през 2008, защото каза, че в БСП всички са без морал.
Ами нека тази комисия да осъди и Маргарет Тачер, която много точно определи какви са левите политици навсякъде по света: „Няма по-безсрамни хора от социалистите и комунистите”
Помните ли как бившият главен прокурор се опита да заведе дело срещу журналистите от Би Би Си , след като те разкриха „моралната чистота”  на Татовия „олимпиец” и какво последва от това? Но в това се проявява същата политическа коректност – гангстери се поставят под домашен арест, за да продължават криминалната си дейност дори насочена срещу самото правителство, срещу самата държава, а техните жертви или дори съучастници са обвинявани в „набеждаване”, за да се откажат от показанията си! Докато не се прочисти полиция, следствие, служби за сигурност, прокуратура и съд от привържениците на бившия режим в България демокрацията ще е само фасада на една безпардонна и нагла олигархия.

До какви обществени промени води силовото налагане на „правилно” говорене? Например как негър става афроамериканец, циганин - ром, балканец – югоизточноевропеец, канибализъм - интравидово хранене, глупав - алтернативно умен, фригидна - термично несъвместима.... Звучи смешно, но всъщност не е ли много опасно. Виждаме, че все повече се насажда страх от думите...
Последната глупост в САЩ е намерението да се цензурира „Чичо Томовата колиба”, знаменитият роман против робството на Хариет Бичер Стоу -  да изчезнат думи като роб, негър, експлоатация, робство и т.н. Но тогава как децата ще разберат за какво изобщо иде реч в този роман?! Или да цензурираме Шекспир, защото е (о ужас!) расист („Отело”), антисемит („Венецианският търговец”), женомразец („Укротяване на опърничевата”), и дори да го обвиним като една лондонска даскалица в това, че проповядвал „банален хетеросексуализъм”! 
Наистина това изглежда смешно, но всъщност е страшно, защото левите примитиви разполагат с властта да ни го наложат. Особено у нас!    

Как ще рефлектира това върху изказа и идеите на политици, общественици, журналисти?
Целта е да се въведе цензура, подобна на комунистическата и дори по-страшна от нея.
Всеки да следи всеки, като в Северна Корея. Да живеят Се-ре-сетата! Общество на „Трактори”,  „Янета”  и „блеещи агнета”... И на дебнещи от засада Гоце-та...

Възможно ли е в обществото да се развият шизофренни процеси между публично и непублично говорене, които да са в колизия? Един политолог го определи като трупане на лава във вулкан.
Това се цели, но мисля, че този замисъл няма да успее. Ние на Изток, за разлика от западняците сме оцелели и след османо-ислямското и след съветско-комунистическото... присъствие” (това е политкоректният термин?!) Дотолкова, че макар окупаторът (пардон освободителят!!!) да продължава да размахва „Шмайзер” над небето на София, на нас това не ни прави впечатление – нали затова сме оцелели! В много „смесени” райони на страната диктатурата на БКП за 20 години бе сменена от диктатура на ДПС – но и това не ни прави впечатление – нали сме мултикултурни и коректни?! Приемаме Мешерето в ромските махали да заменя успешно българския съд – защо да се претоварваме?

Каква е връзката между идеите за политически коректното говорене и мултикултурализма?
Пряка. Мултикултурализмът формално възниква, за разлика от политическата коректност, „отдясно”. Свръхлиберални свръхинтелектуалци поставят въпроса през 70-те години на ХХ век за преминаване към по-висок етап на толерантност, и дори отиване отвъд нея – с така наречената от Чарлз Тейлър „политика на признаване”. С други думи не само трябва да сме толерантни към различините социални групи, но и да признаем същата степен на валидност на правилата, по които те живеят в постмодерните западни общества. Съвременният свят е мултикултурен, но левичарите настояват нашата цивилизация да стане мултикултурна. Това означава, в нашите страни да няма общи правила и закони. Напълно основателно се предполага, че това ще доведе до разпадането на съвременните постмодерни западни общества, до разрушаване на буржоазната демокрация и победа в световен мащаб на нов левичарски проект, на нов тоталитаризъм или неокомунизъм. Затова новите либерали - „полезни идиоти”  (по Ленин) настояват западната толерантност да се замени със справедливостта, чрез което се предполага, че истинската или въображаема дискриминация към тези „малцинства” ще бъде преодоляна. Западняците (най-вече американците) трябва да се извиняват на „репресираните” в миналото общества за „зверствата” на които са били подлагани – на чернокожите – за робството (сякаш не капитализмът преодоля робството!), на мюсюлманите – за колониализма, на индианците – за завоюването на Америка, на аборигените – на Австралия и т.н.

В книгата си цитирате Питър Дракър, който описва тиранията на малобройни, но достатъчно активни, организирани, дисциплинирани и гръмогласни малцинства. Ще бъде ли това основно предизвикателство пред  Европа в следващите години, според вас?
 Факт е, че класическата либерална толерантност, която стои в основата на нашата западна цивилизация, в повечето развити страни днес се подменя с идеологията на политическата коректност. Това става чрез подмяната на класическите либерални ценности (които са общочовешки, а не само западни, още по-малко принадлежащи само на либералната идеология) с техни  свърхлиберални сурогати.
Резултатът – вижте днешна Гърция. Всяка седмица стачки подред на всяко „малцинство” – лекари, учители, превозвачи, фермери, авиодиспечери, митничари, полицаи до безкрай и обратно. В резултат – хаос и близо вече 400 млрд. евро външен дълг. Безпокоя се, че в последните месеци България с усилени крачки върви по гръцкия път. Към това ни води и това е целта на тази политика на политическа коректност и мултикултурализъм – към самоубийство на нашата европейско-американска цивилизация.

Тогава не е ли невъзможна, не е ли  измама демокрацията днес?
Демокрацията не е невъзможна ценност, не е „измама”. Тя не е нещо което се яде и се пие, както ни уверяват днешните рециклираните марксисти. Тя е толерантно и компетентно управление на закона – когато го постигнем, тогава ще можем да се похвалим, че т.нар. „преход” е свършил. А не както онези „добре облечени” леви социолози, за които преходът е свършил, защото те и техните приятели и покровители са се награбили.
Ще им пропомня думите на Радой Ралин от далечната 1964 г.
Успяхте да се награбите. Сега помислете за слабите!”
Нали сте леви бе, „другари-социолози”?
Демокрацията е постижима и постигната навсякъде, където не се възприема като даденост, а за нея всекидневно се воюва, понякога в буквалния смисъл. Защото враговете и днес са прекалено много и силни, навсякъде по света, но особено у нас.
 ........................................

интервю на Соня СИРОМАХОВА
28.01.2011
http://www.obshtestvo.net/content/view/1995/3/

.................................

За съжаление, на автора на тази публикация убягва очевидният факт, че тези, на първ поглед, смешни и нелогични  термини и идеологии – "политическата коректност" и "мултикултурализмът", се развъждат и налагат насилствено, ОТ ГОРЕ, от частните "независими" университети и от полутайните либерални клубове, обединяващи най-богатите и най-влиятелни световни финансисти, политици и политолози.
Затова, определението - "левичари", за проводниците на тези нови заробващи идеологии, натрапвани ни с цялата сила на държавната репресивна машина, - е наивно.



Гласувай:
1



1. samvoin - Щях да сложа статията в блога си, тъй ...
09.02.2011 15:39
Щях да сложа статията в блога си, тъй като има в нея доста верни момент, но след като в нея се твърди, че национализма бил всяваща омраза идеология, няма да пусна подобна дезинформация, тъй като е ясно автора и на кого и на чии коминтерновски централи служи отново...
Аз мога да кажа и докажа, че глобализма и интернационализма е този дето всява омраза и още повече - да докажа, че всеки расизъм (Блестящ пример са така наречените "скинхед" и транспарантите им "Косово е Сърбия!" или надписите им на маймуница, кланянето пред английски дрогирани лумпени и суб"културата" с корените на ямайските негри.), религиозен фанатизъм (Било ислямизъм или християнски такъв...), редом с марксизма са тези дето водят винаги до интернационализъм и са интернационализъм, а не национализъм!
Респективно излиза, че идеологиите които всяват всякакъв вид омраза, в това число и расова, религиозна и етническа са в своята същност интернационалистически, а не националистически (Всеки който брани със зъби и нокти членството на България в ЕС е интернационалист и в никакъв случай не може да е националист!).
Много блестящ пример в нашето близко минало е дискриминативната политика на интернационалистите от БКП срещу ромското малцинство у нас. Нека си припомним кой създаде у нас институцията за сегрегация на негрите в САЩ? Да не би обявения за "фашист" Богдан Филов и доминиращото националистическо мнозинство единствено в периода 1941 - 1943 - а? Не. Нямаха го и като проект дори...
Още по - престъпна бе дискриминацията срещу нашите сънародници - мюсюлмани...
В такъв случай, нима расистите от "скинхед" (Които формално и условно наричаме расисти, но те воюват по - скоро срещу религията Ислям в нашия случай и срещу наши съграждани с небългарска етническа принадлежност, макар и да не е доказано, че са представители на други раси и много рядко в историята ни с другорасови пришълци...) не са просто едбо лумпенизирано отражение на онова дето правеше режима преди 1989 - а година и което се прави под различни форми
цитирай
2. samvoin - и днес? Милицията, преди 1989 - а ...
09.02.2011 15:52
и днес?
Милицията, преди 1989 - а година, в която нямаше един представител, както няма и днес на ромския етнос, но за сметка на това имаше на етнос - свързван от народа ни с петвековната сеч над българи и православни християни и с доказана лоялност и отдаденост на съседна нам страна, с имперски и шовинистични амбиции към нас, беше публична тайна какво правеше с циганин дето е заловен извън махалата - гето след 10:00 часа вечерта...
накрая обаче, през 1989 - а година изкарахме пак турците и чуфутите най - угнетените, понеже на последните и първите разрешихме да напуснат България с наши ценни книжа и златен резерв и с наши стоки от първа необходимост, които разпродадоха на двойни цени в Турция и предизвикаха дефицит у нас.
И макар и 11 години преди прословутия "възродителен процес" за който сега участниците в него и тогавашни негови поддръжници от ДПС ни реват ден и нощ, а партията считана за наследник на "възродителката" им приглася, да бе започнало погазването на верските права и свободи на българите - мюсюлмани и то в много по - драстични форми, ама тогава я нямаше тая гластност и рев от страна на лицемерния Запад (Още повече тоя процес е проведен по съседски нам образец и на първо място - по такъв на САЩ, където и до днес има принудителна единна англосаксонска именна система.).
Да не говорим, че десетилетия пък преди подтискането на тези права на нашите сънародници - мюсюлмани, бяха потъпкани пък още по - брутално и жестоко тези на българите - православни и българите - католици...
Днес обаче "угнетени" са турците, дето ги имаше и в милицията, и в ДС, както и в БКП...
Колко турци - "антикомунисти" знаете да е имало преди 1986 - а година и колко доносници, комуняги и милиционери знаете? Аз доста...
Шеф на милиция с турско име не се става за един ден.
Угнетени излезнаха пак и чифутите, дето бяха съветници на Живков и 'архитекти" на "възродителния процес" с цел Босна да се случи десетителия преди нея в България.
Един от тези евреи е изгонен с подозрения за шпионаж в
цитирай
3. samvoin - полза на Франция и признава през ...
09.02.2011 15:59
полза на Франция и признава през 1992 - а година, че е бил шпионин на МОСАД и работил за Израел.
Да, така ги учи Талмуда - "гоите" да се избиват.
Същия тоя Живков обаче реве с крокодилски сълзи в Мемоарите си, тия "горки" евреи как били тормозени от "фашистите" преди 1944 - а година и как БКП ги защитавала, макар и да признава, че нито един евреин за разлика от други страни не загинал у нас само защото е евреин...
Е, та какво е "скинхед" и верския фанатизъм толкова различно от онзи режим, ми не негови продължения и разклонки в още по - драстични понякога може би размери?
Нима не се припокриват и по интернационализъм?
Нима "скинхед" не говори за "бели интернационални славянски братства" и сърбите не са им 'по - бели братя" от българите в покрайнините и Македония или вуснаците от волжските българи?
Нима за "православните скотове" ненавиждащи сънародниците ни с друга вяра, не са по - братя ония дето клаха повече българи и от турците, а именно гърците и не биха клали българи - друговерци с тях и не биха защитили "православна" Гърция пред българите - мохамедани в Ксанти да речем?
Та какви по - различни лозунги от тези издигаше Живков?
Какво националистическо тогава има в тези, тъй като при Живков за национализъм се лежеше в затвора (Поне не се разстрелваше и бесеше без съд и присъда, като непосредствено след 1944 - а година, от страна на идола на Живков - националния предател номер едно в историята ни - Георги Димитров.)?
цитирай
4. samvoin - Мхм, на този му се привиждали и &q...
09.02.2011 16:01
Мхм, на този му се привиждали и "трактори" на всяка крачка, значи е ясно и доколко е 'опозиция" на сегашния мракобесен режим и кого цели да защито статията му...
Сигурно когото и глашатая на политбюро - Юлиян Вучков снощи, с малкото име - "професор".
цитирай
5. grigorsimov - Прочети публикацията "младотурците евреи", мой превод, от американски евреин.
09.02.2011 17:39
Сега ще проверя и ще ти посоча точния адрес.
Исакм да разбереш, че няма никакви "турски великодържавни национални интереси", а има само еврейски, насочени срещу всички, вкл. и срещу турците.
Сигурен съм, че точно те са скритите все още инициатори на т.н. възродителен процес. А колко "полезен" за България и българите е бил той, преценете от днешна гледна точка. Защото всякое дело се преценява, не по намеренията, а по резултатите!
Ето адреса:
http://grigorsimov.blog.bg/politika/2010/09/28/mladoturcite-evrei-tainoto-evreistvo-narecheno-quot-dionme-q.612652
цитирай
6. samvoin - Сега ще проверя и ще ти посоча точния ...
09.02.2011 18:19
grigorsimov написа:
Сега ще проверя и ще ти посоча точния адрес.
Исакм да разбереш, че няма никакви "турски великодържавни национални интереси", а има само еврейски, насочени срещу всички, вкл. и срещу турците.
Сигурен съм, че точно те са скритите все още инициатори на т.н. възродителен процес. А колко "полезен" за България и българите е бил той, преценете от днешна гледна точка. Защото всякое дело се преценява, не по намеренията, а по резултатите!
Ето адреса:
http://grigorsimov.blog.bg/politika/2010/09/28/mladoturcite-evrei-tainoto-evreistvo-narecheno-quot-dionme-q.612652
Не съм казвал, че "възродителния процес" е бил полезен, а целите му дори не бяха прогонването или асимилацията на турците но това е друга тема.
Всяка асимилация и претапяне на чужд народ (Дори да допуснем, че част от тях и то доста сериозна са наистина турцизирани българи.) е вредно и за двете страни!
Справка: Сърбия, Гърция, Турция и Румъния...
Защо мислите винаги българската армия и разгромявала сръбската миналия и по - миналия век - след 1878 - а?
Не защото я е превъзхождала по подготовка или оръжие, нито по брой, а напротив. Една от основните причини е, че ние никога не сме били асимилатори и то на свои съседи...
Нека всеки сам си направи изводите.
Що се отнася до "голямата екскурзия", тя не беше нищо друго освен една непредвидена за режима и подготвена от Запада и световните кукловоди последица, с цел да се сатанизира не толкова партията и режима, колкото отново редовия българин.
Друга тема е, че самия турски президент отрича пред Живков наличието на турци у нас, като ги нарича "българи - мюсюлмани", както и, че е имало спогодба между Живков и съседите ни, на практика правата на малцинствата (Каквито национални у нас няма, за сметка на съседите ни - наши!) да се забравят всестранно - в нарушение на Женеската Конвенция и международните спогодби и никой да не претендира относно асимилации и чистки при съседите си, от което страдат разбира се десетилетия главно българските национални
цитирай
7. samvoin - малцинства в съседство и най - вече ...
09.02.2011 18:29
малцинства в съседство и най - вече при един от големите геноциди на Гърция над българите, при който режима изоставя нашите сънародници да бягат в Югославия, където да бъдат македонизирани.
За турците у нас "удара" дойде обаче десетилетия по - късно и не може въпреки всичко да се аналогизира с този над българите в съседство, поради много различната същност отново на българина, която го накареа да спасява преди 1944 - а година и змиите в своята пазва - антихристи, от някакъв измислен по - късно "холокост"...
Живков освен подведен от световните кукловоди и евреите - ционисти в БКП, които трябваше да създадат омраза между християни и мюсюлмани по тия начин, искаше и да прикрие и "поправи" привилегиите които даваше десетилетия наред на турците, за сметка на българите, подготвайки ги БКП още по коминтернов план като турска комунистическа пета колона в Турция и с тази цел непосредствено след 1944 - а година, започа и дебългаризацията на българите - мюсюлмани в Родопите, като им се налагат насила турски и арабски имена.
Да не забравяме, че до 1986 - а година, уж "многострадалните" турци (не ги мразя, макар да са изгорили синовете и съпруга на прапрабаба ми в Одрнско!) влизаха със "Среден 3" във ВУЗ - ове, получаваха тайни стипендии и субсидии за разлика от другите етноси, бяха използвани като шпиони и доносници, но почнаха да играят двойни и тройни игри възпитаниците на ДС - турци, между разузнаването на Турция, ЦРУ, КГБ и ДС респективно, но и да апелират чрез екстремни сепаратистки организации и редовите турци да се въоръжават било законно като ловджии или незаконно, укривайки старо оръжие и да готвят планове за автономия, които разбира се нямаше да се пресечат, а се задълбочиха и отприщиха тотално с "възродителния процес".
Нима турците които мразят България, щяха да спрат да я мразят с българските си имена?
Евреите да не спряха да мразят Християнството, като бяха насила "покръвтени" от Ватикана и Инквизицията и обсебиха Ордена на йезуитите?
На нас ни трябваше не "възрод
цитирай
8. samvoin - ителен "процес', а Изселн...
09.02.2011 18:39
ителен "процес', а Изселническа Спогодба или по - точно изпълнението и на онази дето е подписана с Мустафа Кемал Ататюрк, за да се реши веднъж завинаги мирно Българо - Турския въпрос и да не бъде манипулиран в полза на трети сили.
Така нямаше да го има демографския проблем, турцизацията, "голяма екскурзия" и сатанизацията на българите след 1989 - а година, но пълната реабилитация на насилниците, като например министър - председателя ни днес и то от уж "борците срещу възродителния" - ДПС, при чието правителство бе главен секретар на МВР...
Ако турците и турчеещите се нямаха привилегиите дадени им до 1986 - а година от БКП, днес биха били "интегрирани" колкото масовата част от циганите в гетата наречени неглижирано "махали", колкото евреите в гетата на Хитлер и колкото негрите в батустандите, защото са били на това ниво точно преди 1944 - а година и особено след 1878 - а година, спрямо българите и то на още по - плачевно образователно, културно и всякакво друго, само с разликата дето никога не са гладували, тъй като винаги са били имотни и имотите дето знаем, че са придобити върху българските кръв и кости у нас, никога не бяха пипани, докато циганите, макар и далеч по - "интегрирани" преди 1944 - а година (Ненавиждам тази дума!), си остават пролетарии, като бежанци, а не като окупатори и нашественици у нас.
Ето защо циганите няма как да са национална заплаха за разлика от значителен процент от евреите и турците - пета колона на чужди страни, антихристиянски по хараклтер и особено тази на първите.
Но защо ли ереите и турците, както и измисления полски "народ" бяха предпочитаните от комунистите и техния "елит" така?
за да доносничат и мачкат българите, разбира се и да се всява параноя недоверие между хората.
Да не забравяме, че циганите, които за някои били "с много привилегии", като например лумпен - "патриотите" на стипендианта на Сорос и номенклатурно синче Боян Станков Боянов и БНС (кандидатствали на изборите в коалиция със съветник на Тодор Живков!) бяха тикани в
цитирай
9. samvoin - Строителни войски и КЕЧ при времето ...
09.02.2011 18:48
Строителни войски и КЕЧ при времето на "човешко равенство" на "бай Тошо" към когото значителен процент от тях носталгират (Макар някои да викат, че самия той бил циганин, но се срамувал от произхода си.) редом с "народните врагове", както и стигаха най - много до строителна школа, а извън гетото не се даваше оборотно жилище на циганин от държавата - монополист (Която може всичко да е, ама тогава поне даваше такива, макар и в много случай - силно мизерни за съвремието и общото развитие.)...
Е, тва ако е привилегия...
Да не говорим, че за разлика от турчин, нямаше циганин - милиционер, циганин който е пуснат със "Среден 3" във ВУЗ - макар и неграмотен и тъп, както и циганин на висок пост (Така е и днес, когато ги използват като зависима неграмотна електорална инертна маса.).
Но още по - голямо престъпление беше УМИШЛЕНОТо неразвитие на селските, но особено на планинските и погранични райони, заселени с българи, за сметка на Македонския край, където "завещаните" от идола на строя - Димитров еничари бяха далеч повече, но особено неразвити бяха "помашките" така наречени краища и то съвсем умишлено, на които им искаха "Открит лист" при идване до "цивилизацията" и на нас - при отиване при тях...
И всичко това за да се припише днес дебългаризацията им на "злия Ислям" - непревзет от Синедриона според Протоколите на ционските мъдреци като Християнските църкви (Изключвам Англиканската, която винаги е била във вражда с останалите деноминации и старите църкви и вечен ортак на талмудистите и Синедриона!) и на държавата Израел и нейните слуги и да се всее ислямофобия и българският национализъм да бъде превърнат във верски фанатизъм и интернационализъм!
А относно "омразата" на българската националистическа идея, ако има такава в Заветите на Апостола на Свободата - Васил Левски, навярно има и в него...
Естествено е за народи и нации, които си знаят, че трябва да се отъждествят с лъжите, истината е "омраза", но естествена омраза и нетършпимост към лъжата и фалшификацията, която
цитирай
10. samvoin - и самото Христово Учение отхвърля и ...
09.02.2011 18:51
и самото Христово Учение отхвърля и не търпи!
цитирай
11. samvoin - Нека си спомним, че не друг, а именно ...
09.02.2011 18:56
Нека си спомним, че не друг, а именно Георги Димитров - интернационалиста забранява циганският вестник и списание в България, както и циганските традиционни културни и фолклорни изяви, докато изработва и фабрикува нови "народности"...
Аз си мисля, че не го прави от "националистически" подбуди обаче, нали?
И май не "фашиста" Филов и доминиращото националистическо мнозинство го направиха?!
цитирай
12. grigorsimov - Само не е вярно това, че циганите на са заплаха за нас.
09.02.2011 19:31
Реалностите са такива, че циганите вече са почти половината от населението в България, и целенасочено се "отглеждат" за да "претопят" българите. И когато след десетина-двайсе години станат мнозинство (което е и целта), тогава ще е късно даже и за коментиране.
Но непременно прочети "Младотурците - евреи"!
цитирай
13. samvoin - Реалностите са такива, че циганите ...
09.02.2011 22:07
grigorsimov написа:
Реалностите са такива, че циганите вече са почти половината от населението в България, и целенасочено се "отглеждат" за да "претопят" българите. И когато след десетина-двайсе години станат мнозинство (което е и целта), тогава ще е късно даже и за коментиране.
Но непременно прочети "Младотурците - евреи"!
Явно ни превъзхождат по раждаемост, понеже заради масовата си неграмотност в която държавата ги изостави, има и нещо положителни, като например лансираните и рекламирани по медиите различни "здравни" програми на Израел спрямо "гоите" за нераждане (Мюсюлманите също като цяло!), като хапчета "антибебе" за жени, а сега и за мъже и пр...
Втората причина е, че са превърнати в една лесно управляема инертна и робска маса от един нашественик и окупатор и в черноработна каста.
При някои от тях причината е генетична наистина, при други обаче е по - скоро придобита от предразсъдъци.
Но дали ще станат повече от нас, според мен няма, защото и фактора смъртност е доста сериозен сред доста голям процент от тях, поради ниската им именно здравна култура и грамотност, който се пропуска от ония дето ни плашат.
После, при правилна държавна политика българите няма как да изчезнат, защото:

1. Имаме "резерв" от 7 000 000 сънародници във Волжска България.

2. Има начини раждаемостта сред българите, както сега е изкуствено ограничена по различни социални и други програми и методи, има и обратби контраметоди да нарастне със същата и по - голяма сила, както и смъртността да се понамали и единия прост е връщане към религията, духовността, спорта и здравословния природосъобразен живот!

Много разбира се зависи от нас и електората, като цяло...
цитирай
14. samvoin - Статията не само съм я чел, а е пуб...
09.02.2011 22:07
Статията не само съм я чел, а е публикувана и в моя блог - отдавна.
В това съм сигурен и си го спомням. :)
цитирай
15. grigorsimov - "После, при правилна държавна политика българите няма как да изчезнат, защото:"
10.02.2011 07:42
За каква "правилна държавна политика" говориш, когато такава няма и не се допуска да има!
цитирай
16. eltimir - Какво е политкоректност
10.02.2011 14:36
- Който не мрази Бога и вярва в Божествената справедливост е антисемит и следва да бъде обесен.
- Който не мрази своя народ и обича своите повече от чуждите, той е расист, нацист и следва да бъде обесен.
- Който не мрази своето семейство и намира за нормално мъжете да се женят за жени, а жените да се омъжват за мъже, той е див хомофоб и следва да бъде обесен.
- Който не мрази естественото и го предпочита пред неестественото, той е против либералния прогрес и следва да бъде обесен.
- Който твърди, че българките са по-красиви от сомалийките, той е ксенофоб и следва да бъде обесен.
- Който твърди, че наркотрафикантите от Косово, избили стотици българи през последните години и държащи в плен като сексуални робини други стотици българки не са ни приятели, той е против демокрацията и следва да бъде обесен.
- Който твърди, че е имало турско робство и Баташко клане, той е враг Новия световен ред и следва да бъде обесен.
- Който не мрази каквото правилните медии му казват, че трябва да мрази, той е политнекоректен и следва да бъде обесен.
Който не мрази следва да бъде обесен...
цитирай
17. samvoin - За каква "правилна държавна ...
10.02.2011 15:10
grigorsimov написа:
За каква "правилна държавна политика" говориш, когато такава няма и не се допуска да има!
Нас за какво ни има?
Нали трябва да се борим докато сме живи, със всички възможни средства?
се някой друг ли трябва да чакаме да ни "оправя", освобождава, обединява?...
цитирай
18. samvoin - Докато си избираме Боко Тиквата ...
10.02.2011 15:27
Докато си избираме Боко Тиквата като "по - малко зло" от тройната коалиция и търсим все "по - малкото зло", а не се борим да създадем възможно най - доброто, така ще е...
Саме че всеки път от това "по - малко зло", следва НЕЧУВАНО ГОЛЯМО ЗЛО до момента, без аналог в историята ни, за нашата страна!
Докато "националистите" гласуват за Сидеров и ме обиждат по всички форуми и възможни места за писане, само защото им казвах кои са Сидеров и "Атака" от 2006 - а година насам и какво вършат по места, както и кои са и какво може да се очаква от тях, все така ще е...
Както и докато позволяваме на разни каракачанки, които и нямат нищо общо родствено с никой дял на Македония, камо ли с българските национални борби там да води "ВМРО" и да се гаври с паметта на войводите и борците ни за свобода и обединение, пак ще е така.
Също ще е така и докато бездействаме, докато разни лумпеняци и нуменклатурни синчета като Боян Станков Боянов - 'Расате" се правят на "националисти", но моделират "национализма" така както са им поръчали техните централи и такъв какъвто го описваха 45 години и го описват неговите врагове.
За това обаче нека не виним самите горепосочени "инженерки" на враговете на българският национализъм, а потърсим първо вината в себе си. В така наречените автентични български националисти - лежали по лагери и затвори и отстъпили им политиката и пространството на тези след 10 ноември 1989 - а година.
Най - главната вина за състоянието на национализма - "имунната защита на България" е на така наречената автентична или наследничка на автентичната и първа в България Българска националистическа партия от 50 - е години на миналия век - БНРП и нейния лидер Д-р Иван Георгиев, който седи само като един фигурант, но вече е твърде болен и на преклонна възраст за да държи нещата под контрол и остави "юздите" на един алкохолизиран търгаш, на един евреин и на един психичноболен, които коалираха партията с Костадин Чакъров и е"БНС"...И които искат 80% бюджет за София и чиито "национализъм"
цитирай
19. samvoin - е в това да палят джамии и да рушат ...
10.02.2011 15:36
е в това да палят джамии и да рушат циганските гета в София (Без да става ясно къде ще пратят обаче и кой ще "поеме" софийските им потомствени обитатели?! Може би Плевен или Пловдив е длъжен? Може би Пазарджик или Русе - с 1% бюджет ще трябва да ги настанят, задомят и да им създадат заетост, където безработицата има геометричен ръст в момента?!).
Напълниха партията и митингите и с лумпени - скинари и тем подобна паплач от чуждопоклонници, англофили и сърбомани, при тива вечно пияни и дрогирани.
Е кой е виновен тогава за даване път на "инженерките"?
Нали тези дадоха именно път на сидеровци, бояновци, каракачановци...Вместо да им обявят тотална и непримирима политическа война основно на тях още от появата им, знаейки ги кои са.
Нали те бяха техни подставени лица и агенти и Иван Георгиев ги прие радушно?
Нали такива съсипват и НДЗПЧ?
Моя независим националистически блог целеше след напускането ми на БНРП и омаскаряването на българският национализъм, да изчисти името и лицето му и да има един скромен принос в борбата за оцеляване и реализация на идеята, която нито ще свърши, нито почва с БНРП, но като гледам май народа не поддава, колкото и уж масово да му харесва това дето пиша и говоря, нищо не следва от това...
Пак си ходи на митинги на МВРО, пак си търси е"БНС"...
Надявам се поне с "Атака" да е свършено вече, защото тези инженерни проекти и капани за националисти докато не ги погребем и не изтръгнем националистите от тях, разкривайки истинските им цели, намерения и зависимости, нищо няма да се случи.
Сега ми е болно като гледам и с новия нелош проект "Нова сила" какво се случва и как поставяйки си тази партия цел да се масовизира бързо, допъска пак същите "съмнителни" меко казано или напрао отдавна компроментирани и разкрити елементи да я обсебват и пренебрегва кадрово истинските и доказани елементи.
Казвам че имах някаква надежда в тази партия, защото Антон Сираков е един от малкото медийни водещи, който казваше от екрана истината дето ние тук само можем да пишем..
цитирай
20. grigorsimov - За национализма и националистичекста идеология, и за националистите - масони!?
10.02.2011 18:14
Както и всичко друго в обществото ни, така и политическите партии, и особено - националистическите, са проекти на спец. службите. А спец. службите са инструменти на световното юдомасонство (световното еврейство). Затова "службите" не подлежат на никакъв реален контрол, за да са под пълен контрол на еврейството. Не се лъжете и не си въобразявайте, независимо дали служите или сътрудничите на тях, че българските "служби" служат на България и на българските интереси!
От доста време съм публикувал убеждението си, основавано на исторически и документални факти, а и на логоката, че "Национализмът е насаден на пачи яйца", поради измамната и подвеждаща идеология на която национализма и националистите - водачи, робуват.
Тук няма да повтарям тезите си, но само ще спомена най-важната и най-убийствената за българския народ и за българската държава. Това е лековерното и папагалско повтаряне, от страна на най-големите националисти, че всички в България са българи, вкл. - циганите. А и подвеждащата теория за "интеграция" на "ромите"!?
Какви националисти или родолюбци са тези, за които няма значение, дали днес и утре в България мнозинството ще са българи или цигани. И че нямало никакво значение ако евентуално се смесят циганите и българите.
За мен, а предполагам и за всеки мислещ човек е ясно, че родолюбието (да не употребявам - национализмът) означава - грижа за бъдещето на рода български, а не заменянето му с другонародни и другорасови пришълци.
Ето това, комуто не стига да се замисли и да си изясни, на кого служат превъзнасяните "(псевдо)националисти, - на такъв, никой и нищо не може да му помогне.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28314642
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031