Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.02.2011 09:24 - Траки = Славяни = Българи. Автор: zelas
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 4631 Коментари: 2 Гласове:
8



Истината за произхода на Българите бавно си пробива път, в безнадеждния мрак се появяват първите проблясъци. На всички ни е вече добре познат нашият съблогър тук, Павел Серафимов (sparotok). който се е посветил точно на тази благородна кауза и ни помогна с изворите цитирани в статията.

imageСега имаме удоволствието да ви представим, един друг такъв родолюбец, Чавдар Бонев.

През 2007 академичното издателство "Марин Дринов" издава книгата на Чавдар Бонев, "Праславянските племена". Написването и издаването на книгата с право може да се нарече научен подвиг.

Най-радващото в цялата история е, за първи път в днешно време на човек бива присъдена докторска титла за дисертация защитаваща местния произход на българите. Точно това направи и новия доктор Чавдар Бонев!

Аргументирано, след обстоен интердисциплинарен подход автора отхвърля досегашната теза за прародината на славяните в Прикарпатите и предлога различен поглед - балкански произход на славяните.

Славяните са потомци на тракийските изселници от балкано-дунавските земи

Основната теза на книгата е, че част от тракийското население се преселило на север от Дунав под натиска на римската експанзия на Балканите. Подобно преселение се наблюдава при изселването на българско население по време на турското робство.

Преселниците се настанили в земите между Северните Карпати и Балтийско море, междуречието Днестър - Днепър и долината на Тиса, Така се създали три праславянски племенни групировки - ВАНТИ (ВЕНЕДИ), АНТИ и ГАНТИ. През VI в. западната групировка получила ново название СКЛАВИНИ, което се наложило като общ, етноним за трите клона. Отхвърлена е общоприетата днес теза за прикарпатска прародина на славяните.

Траки = Славяни = Българи

Малките разпиляни парчета на нашата история вече се подреждат в един логичен, строен и правдив ред. Битката обаче съвсем не е спечелена, защото "проблема" със "морето" от славяни към които бяха прибавени много други народи, е политически и засяга Русия и някои страни в Западна Европа. Славяните трябваше да изчезнат от района където се заселили след напускането на Балканите, за да направят място за "германските" готи. Просто е невъзможно два големи народа да обитават една и съща територия по едно и също време.

Колкото до тъждествеността на готите със славяните, откриваме следното наблюдение на Андреа Дандоло в неговите хроники:

Erant enim Sclavi adhuc gentiles, quia a Gothis originem traherunt.  (Всъщност славяните дотогава са били езичници, тъй като са потомци на готите.)

Дунавска България е всъщност съюз на гети-славяни и мизи-българи, ето какво казва дуклянският презвитер, цитиран от Георги Сотиров в "
Убийството на Юстиниановата самоличност"

Caeperuntque se utrique populi valde inter se diligere, id est Gothi, qui et Sclavi, et Vulgari, et maxime quod ambo populi gentiles essent et una lingua esset omnibus. Deinde Vulgari, iam ex omni parte securi, construxerunt sibi villas et vicos et inhabitaverunt terram quam ceperunt usque in presentem diem. (И тези два народа, а именно готите, наричани още склави, и българите, се заобичаха извънредно много, тъй като и двата народа бяха езичници и имаха общ език. Скоро българите се почувстваха сигурни от всички страни, построиха си чифлици и села, и останаха в земята, която обитават и до днес.)

Първият извор споменаващ славяните "Pseudo-Caesareis" ги нарича Данубияни т.е. дунавци, живеещи по Дунава.
Sclaveni et Physonitae qui et Danubiani appellantur.

А руснаците са неречени славяни едва към 14-ти век, поляците към 15-ти -18-ти век.

Терминът "славянски", между другото, сравнително отскоро се прилага за цялото славянско семейство на народите. Например полският език не винаги е бил считан за славянски, а това вероятно се дължи на факта, че поляците приемат латинската писменост. На заглавната страница на “Църковна история” от Бароний (публикувана в Москва през 1719 г.) пише, че книгата е преведена “на славянски от полски”.

Славяни идва от "слава", на ведически санскрит слава (срава) е слава, а славана е славене.

Гети пък е сродно на индо-арийските думи - гаяте - възпявам, славя, гита-песен, прослава, българсите успоредици са гондение - свирене на музикален инструмен, гадати - гадая ( в древноста гадания са се пеели). Гатам - разгадавам.

Истинските, историческите славяни са тези, които стават основен компонент на Дунавска България. Те са старите гети, защото славяни и гети имат едно и също значение, както на български, така и на индо-арийски. Тъй като ние българите имаме най-много допирни точки със санскрит, а и само Тракия е наричана ария, то само българските славяни могат да се нарекат потомци на старите арийци, остаалите - словени, поляци, украинци са само роднини.

(Допълнение от Григор Симов: Всички днешни славянски езици имат близка връзка със санскрит (самскрита), особено руски, сръбски и български! А не, само българския.
Това допълвам, понеже зная руски и сръбски и съм чел достатъчно "успоредици" между тези езици и санскрит, които в момента, естествено, не мога да цитирам или да приложа. Смущаващото много хора название - СЛАВЯНИ, не е задължително.  Важното е, че всичките ДНЕШНИ славянски народи са съвсем близки роднини, и до първите векове, след Христа, още са съхранявали съзнанието за единното духовно, културно и политическо пространство.) 

Затова в България се ражда азбуката и чрез нея се заражда ядрото култура, която по-късно се разлива из половин Европа.

Култура, която ражда Богомилското движение, което пък разнася идеите за равенство и братство из цяла Европа, а в последствие из целия свят. Култура, която ражда имена като Йоан Кукузел, Пушкин, Рахманинов, Достоевски, Чайковски, Шопен, Никола Тесла и много, много други.
(А що се отнася до богомилството, и това е една голяма лъжа и провокация, срещу християнството и срещу здравия разум.)
За съжаление на нашите деца все още четат в учебниците несвързани брътвежи на академичните сомнамбули, зомбирани от историческите шамани професорите Константин Иречек и Васил Златарски. Ваш дълг като родители е да покажете на поколението ви, как наистина са стояли нещата, за да бъдат горди хора и за да пребъде България.


Прочете сами

Публикациите на автора по темата са предложени в резюме, а така също и за сваляне в пълния им обем.

Праславянските племена Част I (A)

Праславянските племена Част II (A)

Праславянските племена Част III (A)

Праславянските племена Част IV (A)

Праславянските племена Част V (A)

Кой е Чавдар Бонев?

Чавдар Бонев е роден през 1954 г. в София. Завършва специалност История, профил Археология в СУ „Св. Климент Охридски“ през 1980 г. Тема на курсовата му работа – Славяните в карпато-дунавските земи през VІ–VІІІ в., а на дипломната Славяните в Добруджа през VІ–ІХ в. 

 От 1984 г. е редовен аспирант в Института по балканистика при БАН. През 1988 г. защитава кандидатска (докторска) дисертация на тема Културно-църковни отношения в карпато-дунавските земи през ХІ-ХV в. Научен сътрудник в Института по балканистика.

Има публикации по проблемите на раннославянската култура (VІ–VІІ в.), славянското заселване на Балканите, началото на Дунавска България, основаването и ранната история на воеводствата Влашко и Молдова, отвъддунавските земи на Първото българско царство, историческа география.
------------------------------------

Историята е всъщност много проста - движението на Българите е било само на север и на юг от Дунава. Били сме по тези земи от памти века, видяли сме не една и две големи империи да се раждат, процъфтяват и замират пред очите ни. Ще ги надживеем и сегашните!

Защото винаги сме били тук, в нашия дом - България!


Лавината набира скорост и нищо не може да я спре
 



Гласувай:
8



1. demograph - Благодаря И поздрав. Виж една карта в блога ми.
16.04.2011 19:53
И ЗА ПОСТИНГА И ЗА НОВИЯТ БЪЛГАРСКИ АВАТАР - ЧАВДАР БОНЕВ
цитирай
2. shtaparov - Подвиг
06.06.2011 22:30
Да не казвам колко по-големи щяха да са постиженията на Чавдар Бонев /един истински учен,а не менте като някои наследствени професори/,ако беше разполагал при своите работи и с метода на "Ангеловия анализ"!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28315794
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031