Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.02.2011 16:43 - Смяната на часовото време - необходимост или безумие, което трябва да бъде спряно веднага. Автор: georgibojev
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2545 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 27.02.2011 16:46


Ние българите сме сред 5-те нации с най-застаряващо население. Средната възраст на населението на българите е 41.5 години. 
     За сравнение - средната възраст на световното население е 28 години.
     Българите сме най-болния народ, с най-лошо организирано здравеопазване.
     Само онкоболните в България са над 250 000 човека.
     Българите сме народ, който консумира некачествена и вредна за организма храна, с хранително-вкусова промишленост без правила и стандарти.
     Българите сме едни от най-нещастните хора на света, народ без усмивка, народ. който мрази всеки, всичко и себе си дори.
     Не ни стига всичко това, но управляващите ни принуждават задължително да боледуваме и два пъти в годината. През месец март, когато преминаваме от астрономическото към измисленото лятно време и втори път през месец октомври, когато се връщаме към астрономическото време.
     Целта е да се осигури повече светло време и да се направят икономии от ел. енергия.
     От друга страна, обаче, смяната на времето има негативно влияние върху здравето на хората, тъй като разстройва вътрешния биологически часовник и нарушава възприятието на човека, свързано с редуването на тъмната и светла част от денонощието, в засимост от годишния сезон.
     При разминаването на биологичния ритъм с хронологичното време се наблюдава състояние на т. нар. десинхроноза, чиито симптоми са сходни с тези при хроничното недоспиване:
- отпадналост
- главоболие
- бърза уморяемост
- нарушение в съня - безсъние или сънливост
- замаяност и дезориентация
- депресивно и апатично настроение
- гадене и чуство за тежест в стомаха
     През този период имунната система на човек е много уязвима. Това провокира заболявания или изостря хроничните заболявания, като най-често се наблюдава влошаване на симптоните при страдащи от астма, хипертония, язва, нервни и психични разстройства.
     И така два пъти в годината по две, три седмици, че и повече ние боледуваме по нареждане на управляващите, правят си експеримент с нас. Защо е необходимо всичко това, заради икономии - едва ли!
     България въвежда лятното часово време през 1979 г. с цел икономии на ел. енергия. България по това време има добре работеща индустрия, работи се на две и три смени, така че се търсеше някакъв икономически ефект.
     Сега положението е друго, намалено производство, почти не се работи на две и три смени, внедриха се енергоспестяващи крушки, нови уреди и методи за икономия на енергия.
     По данни на НСИ общото енергийно потребление през 2009 г. е с 12% по-ниско от данните за 2008 г. , като само потреблението на енергия в индустрията е намаляло с 33% спрямо 2007 г.
     Сега има най-ниско потребление на енергия от 1970 г. насам.
     Тогава защо е необходимо принудително да боледуваме и да страдаме. Не е ли време управляващите да помислят за хората и да отменят това вредно за здравето на нацията измислено лятно време.
     Нека всички съдействаме за премахването на тази гавра с хората.
........................


И добавка от Г.С:
– Не пренастройвайте часовниците си по "лятното" време.  
– Поставяйте на видни места големи електронни часовници, така че да се виждат ясно от улицата.
– Обаждайте се до медиите в ефир, и изказвайте възмущението си от подигравките, които си правят с нас, дори и с непроменимото часово време.
– Знайте, че няма никакви доказуеми ефекти за икономии на ел. енергия, от принудителната смяна на времето.
– Протестирайте и настоявайте, ако някое предприятие или организация, счита че ще спести енергия, като превърти часовниците си, нека си ги превърта, но да не принуждават всички да се подчиняват на юдомасонските им номера.
– Промяната на времето, промяната на календара, и промяната на датите на християнските празници, е дело на нечестиви задкулисни сили.
– Още при смяната на Юлиянския календар, учените - астрономи са протестирали и доказвали, че новият календар няма да е по-верен, а точно обратното.  Но смяната е била извършена, не поради научно доказани причини, както се оправдава, а само по волята на самообожествяващи се злодеи, целящи винаги да предизвикват объркване, и да демонстрират световната си власт! 



Гласувай:
4



1. vandela007 - Изказвам само едно мнение.
27.02.2011 20:31
Биологичният си часовник при смяна на часовете нарушават само хората, които ВИНАГИ лягат и стават по едно и също време. Аз се събуждам и ставам по ръзлично време. Също и вечер, понякога ми се приспива рано, понякога стоя до късно. Вярвам, че повечето хора са като мен.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28372223
Постинги: 4301
Коментари: 7559
Гласове: 8248
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930