Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2011 21:18 - Жертвите на дъновизъма. Социалисти, комунисти, толстоисти и дъновисти - квартет, който ще изиграе юдиното си хоро! Автор: monarchism
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 10989 Коментари: 24 Гласове:
3



    Предлагамъ на вниманието на четящитѣ блога една доста интересна статия, посвѣтена на лѣвичарската отрепка Петъръ Дъновъ и неговото лъжеучение. 
 Публикувана е въ брой 87 на вестникъ "Родна Защита", 1926 г.

За по-голѣмо изображение кликнетѣ върху снимката и използувайтѣ клавиши Ctrl и +

image






Гласувай:
4



1. samvoin - Интересно ми е ционистчето писало ...
17.03.2011 10:14
Интересно ми е ционистчето писало статията, как така слага "юдиното хоро" като нещо лошо, когато защитава престъоната им терористична държава постоянно на блога си и отгоре на това не я е и сложило като една от страните - заплахи срещу Християнството?
Или става дума за шизофрения, или за някаква нова по рода си диагноза...
цитирай
2. samvoin - Що се отнася до така наречените ф...
17.03.2011 12:27
Що се отнася до така наречените фашисти в България от преди 1944 - а година, то те са били "един файтон хора" и техната идеология и програма, деляща българите на верски, но не само, а и на имуществен и образователен признак е крайно неадекватна и за тогава, ама особено пък за днешният ден и реалност в България.
Ако хората бъдат ценени по образователен и имуществен ценз, то червената номенклатура и мутренските лекета требва да не слезат хептен никога и никъде от власт или грабителство.
Не искаше ли преди нещо подобно и ГЕРБ, начело на шопляшката дебела тиква - Боко?
цитирай
3. samvoin - Не знам Мусолини да е делял итали...
17.03.2011 12:34
Не знам Мусолини да е делял италиянците поне по имуществен и образователен признак, така че май и фашизма у нас е бил извратен или интерпретиран крайноизвратено, почти колкото сталинизма и псевдодемокрацията от Запада дори, след 1989 - а година...
цитирай
4. grigorsimov - Има такова нещо, но...
17.03.2011 12:42
Важното е, че в интернет има достатъчно информация, а кой, кое ще приеме за вярно, си е негова работа. Макар че, освен негова, е и обща - обществена работа, с трайни и даже жестоки последствия за всички ни.
Вече много пъти и на много места публикувам, че националистическата идеология е юдомасонска лъжа - провокация, която не само не допринася за "националното" утвърждаване и развитие, но реално унищожава народите и културите им. А ръководителите на главните националистически партии и организации са свързани с юдомасонството, и затова са, както пишете вие, обхванати от шизофренно раздвоение и объркване, а някои от най-изявените "националисти", даже много добре знаят какво вършат и на кого служат.
Но всеки ще си получи заслуженото, защото който служи на дявола, непременно получава дяволска отплата.
Така и пише в ционистиките протоколи: "Честото убиване на държавните лидери и политици, не само не ни пречи, но ни помага, понеже ни избавя от задължението да им плащаме за дългогодишната им вярна служба!" (цитат, по памет).
цитирай
5. samvoin - На всеки нормален и знаещ човек е ...
17.03.2011 13:22
На всеки нормален и знаещ човек е ясно, че идеологиите, партиите, държавната машина и институции, строевете и изобщо държавата, са едно зло, макар и необходимо до момента и неизбежно зло, защото иначе може да ни чака още по - голямо зло.
При анархия знаем, че бездържавието ще е пак нетрайно и ще се установи още по - тираничен режим и държаван машина навярно от предните.
Справка: Русия 1917...
Самия Илия Минев го казва, в своето верою същото за строевете, партийте и държавите това, което и аз сега.
От тази позиция обаче и изхождайки от това правило, ние трябва да погледнем цялостно и исторически, кой именно строй и система е най - малко зло и дори в своите тоталитарни и диктаторски деноминации е отнел най - малко невинни жертви и човешки животи и е постигнал най - много положителни резултати за народите които е управлявал. Това е и си остава национализма. И за жалост, все още той няма алтернатива в насоките които посочих, по нито един резултат.
Заради днешните пишманнационалисти, в лицето на БНС, "Атака", МВРО и даже БНРП вече, аз не мога да отреча идеалистите и идеалите на РНБ, на Илия Минев, на Васил Левски - Апостола на Свободата Заветите, думите на Паисии...
Аз ясно съм посочил, защо именно съм български националист и още началото на блога ми, за един умен човек, би трябвало да ме разграничи категорично от клоуните които днес маскарят в медиите най - святата идея - идеята на българският национализъм.
Аз не мога и не отричам и героите и идеалистите - жертви в името на други идеали, които не са си ги представяли такива каквито се показаха в практиките си, но за жалост, техните строеве се провалиха навсякъде по света, рано или късно практически.
Имам в предвид комунизма, либерализма и космополитната "демокрация"...
цитирай
6. grigorsimov - Явно, все още не си ме разбрал за идеологията на национализма, вкл. и тази, на която вярваше илия Минев.
17.03.2011 15:36
Защото, едно се пропагандира, а друго се получава на практика - и с "демократичните" идеологии, и с "национализма" - в познатия ни идеологически вид. Особено, що се отнася до догмата, че всички народности в една държава, са една нация. И от там следват още множество шизофренични раздвоения, като това, че циганите са българи или един хубав ден ще станат българи!! (макар да е ясно, че в рода и народа, същественото е генът или произходът, а не територията или държавата, в която се живее). Както и друго "раздвоение", че, примерно, другите народности в България са българи, но българите в други държави, пак са си българи, независимо, че и в другите държави се будалкат с този подвеждащ постулат на национализма, и вяравт, че също всички там са "една нация", вкл. българите. Или пък, ако си мислите, че евреите в която и да е държава, в огромното си мнозинство, се чувстват и се държат като местни "патриоти" (а да не говорим за криптоевреите).
И пак да наблегна и уточня, защото явно, по неясни за мен причини, трудно се разбира, че: първо, ако искаме да създаваме нови "нации", като смесваме всичко, което ни е под ръка в държавата, това заначи, че непременно ще претопим и унищожим нашата си народност. А това за мен е не само безумие, но и най-тежко престъпление. И дригото е, че наистина е против разума, но и против морала, да принуждаваш малцинствата, да забравят своята народност и непременно да се чувстват българи - в България, или сърби - в Сърбия. Защото това е, освен престъпление, и лицемерие (или - лицемерни постулати в националистическата идеология).
И пак повтарям, че едно е как примерно ти си представящ национализма, а друго е, какво на практика излиза, когато сляпо следваш една измамна еврейска идеология, целяща, в крайна сметка, нашето унищожение, и унищожението на нациите - въобще. Защото всичките политически идеологии са еврейско дело, за разделяне и противопоставяне на народите, на партии (или - на части), което е и най удобният начин за подчиняването им.
цитирай
7. grigorsimov - Разбира се, добре ми са известни подхода и резултатите, при фашизма или при национал-социализма
17.03.2011 15:44
Но те са допуснати да се развият, за да може да се предизвика веропейска и световна война.
А и затварянето на очите пред редица проблеми, и на първо място - прикритите евреи - "национал-социалисти" и прокарваните от тях промасонски "братства" и подвеждащи идеи, които изиграват пагубната си роля.
цитирай
8. samvoin - Явно неразбраният съм аз. За това ще ...
17.03.2011 22:11
Явно неразбраният съм аз. За това ще бъда по - опростен и кратък.
Да, циганина е българин по национална принадлежност, ако ще е равен с българина в България и ще има равни права и задължения с него, респективно отговаря на критериите, даващи му право, да е наш съгражданин. Което не значи, че неговата народоидентичност, различна по нещо от нашата, трябва убезателно да се прекърши, претопи, омеша или измени.
Той трябва да бъде равноправен и същевременно да има общностните права и свободи да пазо своята идентичност и да я развива със своите съобщностници.
Трябва обаче и да се съобразява, че тази страна е България, че тук официалният език е българският, което не пречи да изучава извънкласно и своя език, своята етноистория, произход и особености и краски на културата и нравите на общността му, да има свой театър и да не бъде дискриминиран, нито асимилиран.
У нас националността, трябва да се определя не по етноса или вярата, не по образователния и имуществен ценз, не по месторождението, съсловието или класата, а да се определя по степента ти на съпричастност и полезен принос към България, според твоите възможности и да се издигаш елитарно в йерархията, според степента и общонационалното значение на твоя принос и постижения.
Ами да, не съм казвал например, че еврейна няма право да е българин по националност, само защото е небългарин по етнос или нехристиянин по вяра (Макар и да мога да споря с някои научни аргумнти и критерии, доколко това понятие, отговаря на параметрите за вяра и народност исторически.).
Ако еврейна или турчина са с доказана лоялност и степен на полезен принос към тази страна, нека се ползват с равни права и уважение на останалите българи. Аз обаче се съмнявам, че изобщо има евреи и турци лоялни към България и способни да покрият критериите за българска национална принадлежност. И все пак, едни мои закони не биха ги лишили от равен старт в това тяхно право, като родени тук и не биха се поколебали да ги отрежат от националната общност, че и пребиваване
цитирай
9. samvoin - тук, редом с етническият българин, ...
17.03.2011 22:17
тук, редом с етническият българин, доказал своята нелоялност към България!
Лоялният към чужда нация, декларирал тази своя лоялност, тук може да е само като политемигрант или бежанец, сиреч не може да се ползва с равни права на гражданин - недвижимо имущество, право да избира и бъде избиран...
Онзи който не се е декларирал като чуждонационален, не е обосновал своя статут и право на пребиваване тук или злоупотребява в полза на чужда нация, държава и кауза задкулисно, подронва верският мир примерно и пр. като гражданин на тази страна или скрит чужденец, трябва незабавно да се депортира и бъде съден, като си излежи наказанието за нанесените щети на нацията и нейния продукт или ги покрие.
Национализма не може да дели на етнически, а още по - малко верски, класов, съсловен, образователен или местен признак хората, индивида или групи от хора! Той не поставя и идеята за задължително равенство и поправимост. Той "дели", да! Но дели само по признак за принос към една нация и може да отдели от нацията всеки който има отрицателен принос към нея, отново без оглед на горепосочените предразсъдъци, сиреч да го изключи от гражданските права и равните социални придобивки, респективно избирателни и имуществени права тук!
Разбира се, че културата, писмеността и езика на държавотворния народ, както и масовата вяра с най - голям исторически принос трябва да са доминиращите и определящите, но без да газят, подтискат или неглижират останалите верски или народни идентичности, доколкото не пречат на мнозинството да е развива и съхранява.
цитирай
10. grigorsimov - Пак давам пример с циганите,
17.03.2011 23:37
Понеже те са най-голямото малцинство, с ясна тенденция, съвсем скоро да станат мнозинство.
И въпросът ми пак е: Циганите - българи ли са, и въобще, трябва ли да стават българи, и кому е нужно това да става? И разбира се, не само циганите.
А според мен, никой, от друга народност, не може и не би трябвало да се пише българин, а още по-малко, да бъде принуждаван или подтикван да става българин, защото това ще е подмяна на българския род, който съвсем не е някаква сбирщина от много и всякакви народи, както ни учеха до сега. Каточели смесването с още няколко "висококачествени" народности, ще подобри нацията и расата ни (пази Боже)!!?
Проблемът е, че и ппреди и сега, по лукаво внушение (диктат) от вън, не се прави разлика между българи и български граждани, едниствено с цел да се размие народността ни, под маската на "загриженост" за българите.
ДА! Има загриженост, но с обратен знак!
А загрижеността за своята народност и раса, нито значи, ното би трябвало да значи, омраза към други народи и раси.
Ето и извадка от мнението на Достоевски, от преди 150 години:
...Какво ще стане нататък, знаят евреите: наближава тяхното царство, тяхната абсолютна власт! Наближава крайната победа на злото, пред което ще се премахнат чувствата за човеколюбие, жаждата за истина, християнските ценности, националната и расовата гордост на европейските народи. Наближава материализмът, сляпата животинска жажда за лично материално обезпечаване, жажда за лично трупане на пари, с помощта на всички средства; това ще се приема за висша цел, като нещо разумно, като свобода, – вместо християнските идеи за спасение, с помощта на моралното братско единство на хората.

цитирай
11. valsodar - Видя ли "старият" девиз ...
18.03.2011 02:23
Видя ли "старият" девиз на политиците в статията? :))
цитирай
12. samvoin - Аз не съм смесил понятията народ...
18.03.2011 03:49
Аз не съм смесил понятията народност и нация, а още по - малко пък раса, народност и нация, ама в България не знам да има наличие на няколко и то много различни раси, каквото да речем в САЩ, ЮАР, Франция, че даже вече Германия и Англия...Така че баш като расов, проблема е трудно да го дефинираме.
Ми аз не знам да има още циганска националност и държава респективно, така че циганина може да е циганин по народност и българин, унгарец, руснак или сърбин по националност, според държавата в която е роден и която е припознал като своя.
По - опасната тенденция, която аз лично съм забелязал сред значителна част от хора дефинирани като цигани, това е, че значителен процент от тях май са взели да гравитират към турската националност.
Ама циганска националност не знам да има.
А не знам къде и кога казах, че искам да лишавам някой от религията и народността му, че да е българин по народност, както и също така, че искам да сменям имената му?
цитирай
13. grigorsimov - Още уточнения:
18.03.2011 14:07
За мен понятието националност е подвеждащо, затова и избягвам да го употребявам, защото, явно има смесване на понятията или дефинициите за националност, гражданство, поданство и народност. А това сместане е наложено умишлено, за да се получи точно този неясен резултат, та всеки да си го разбира, както му харесва. Но на практика, щом в чужбина примерно се каже или напише, че са арестувани неколко души от българска националност, всеки ще разбере, или ще помисли, че става дума за българи, а не за цигани!? А когато посочвам преднамерено заложените "грешки" в националистическата идеология, не визирам вас, а ви посочвам, какво всъщност значат толкова превъзнасяните термини - нация, националност и национализъм. И никъде не съм писал, че има циганска националност (защото тази дума за мен не значи нищо ясно и нищо добро), а пиша само за циганска народност. А в България чуждите раси са циганите (съвсем определено) и турците (независимо че те са доста смесени с балканските славянски народи). А те, взети заедно са около половината от населението на България. Мкар че у нас не се води официално преброяване и не се поддържа официална статистика на народносттите, понеже демагогски и лукаво е записано в законите, че народността е въпрос на самоопределение, а не е родово и генетично предопределена.
Но разбира се, в случаите с помаците и македонците, временно е допустимо да има такава възможност за самоопределение, докато категорично не се потвърди, с методите на генетичните изследвания, че те са част от българската народност.
А за насилствено лишаване от народност, това пак не е упрек лично към теб, а към теорията и практиката на национализма, която умело се използва и от комунистите, но на практика, ако погледнем резултатите, само в наша вреда.
А че неграмотни или лукави хора често споменават, че циганите били от индоевропейската (т.е. арийската) расова група, е глупост, понеже те са чули че езика на циганите е "индо-европейски" и си мислят че това се отнася и за расата им.
цитирай
14. samvoin - Част от циганите СА генетично от ...
18.03.2011 16:06
Част от циганите СА генетично от нашата раса, тъй като има и някои с руси коси и сини очи, има такива които няма да ги отличиш с нищо от масовия българин и то расово чистия.
Има също така и талантливи, трудолюбиви и способни цигани, с положителен принос към България и българската нация. А се указа, че имаме и национален герой - български македонски воевода, с доминиращо циганско потекло.
Да, при значителна част от циганите доминира дравидския и етиопския (негроподобен) подрасов тип, както и сред 80% от гърците вероятно - втория подрасов негроподобен тип, а също и сред значителна част от южните индийци и част от египтяните, които обаче не можем да определим като "цялостно неарийски народи и нации", защото би било пропагандно и ненаучно, преди научните изследвания и статистика да са си казали думата.
Същото е и сред турците, специално сред тези в България, се срещат доста синеоки и русокоси. Което обаче не ги прави лоялни към българската нация и не е задължително да значи, че утре в тях не би се обадило турското национално самосъзнание, което значи една или друга форма на етносепаратизъм или лоялност към чужда страна.
При евреите също има значителен процент представители на бялата раса, според расовите им параметри, хайде 1/4 да са дори от цялата им общност, но това не значи, че еврейна със сини очи и руси коси е по - малко паразит от еврейна с етиопски или монголоидни данни (Поддържам мнението, че това е една световна и мултирасова секта по - скоро, отколкото естествено обособена исторически общност, но тук темата е друга и е обект на по - дълъг научен спор и изследвания, както и въпроса с расите, подрасите и доколко съществува днес чисто арийски народ, още по - малко раса. Доста повече, отколкото въпроса с "македонците" или несъществуващите дори по самоопределяне у нас "помаци", като отделна общност от етническите българи.), дори напротив...
Та нима англосаксонците като са генетично бели, са нанесли на европейската и арийската цивилизация, в последните поне векове
цитирай
15. samvoin - по - малко щети и злини от всички &...
18.03.2011 16:14
по - малко щети и злини от всички "нискорасови" или неарийци, взети заедно? Или пък "белите" ни съседи - сърби, както и бих казал дори "белите" руснаци, с една също така доста меко казано спорна роля в историята ни?
Та нима Бисмарк не бещше бял?А онези дето въоръжаваха турците и ги подпомагаха с труда и творенията си, както и Родшилдови, а също поддържаха материално и с научни открития Рим, Византия, Османската империя, Кралска Югославия, СФРЮ, СССР, сега САЩ и ЕС...?... Гнилите империи на злото, особено в българската история.
Нация или националност, най - просто казано и лично за мене е такава съвкупност от хора, която твори и допринася позитивно за една държава и една територия. За прогреса и съзиданието в нея, кой с колкото може, според индивидуалните или общностни заложби, което не значи ликвидация на различията, смесване на гените или пък унищожение на идентичностите и различните верски или народни общности, по една или друга причина живущи на тази територия, а точно обратното - взаимно уважение, зачитание и развитие на различията и традициите, доколкото не подронват тези различия националната и териториална цялост.
България Е еднонационална, защото тук от гледна точка на историческата правда и истина, държавотворният народ е българският и той, неговият език, култура и нрави е нормално да имат доминация и главно зачитание, което не значи погазване на другите идентичности, но единственото исторически коренно население е българското. От там утвърждението на други общности, като отделни наци тук и признаването на България за мултинационална е антиисторическо.
Относно "македонците" и "помаците". Македонският "народ" е създаден посредством насилие и геноцид над западните българи на които идентичността е изменена по насилствен път и е един титов еничарски "народ".
Аз съм на мнение, че у нас ние трябва да признаем такъв "народ" и правото му на определяне, когато престъпния титов антибългарски концлагер БЮРМ направи това с истинската бройка на определящите се като
цитирай
16. samvoin - етнически българи! Тогава въ...
18.03.2011 16:23
етнически българи!
Тогава въобще ние трябва тука да си играем да има изследвания, спорове, доказвания, кръгли маси и пр. по този въпрос.
'Помашки народ" не е имало, няма и няма да има, колкото и да им се иска на стипендиантите на Сорос и на неокоминтерновците у нас да създадат такъв от българите - мюсюлмани, едни от най - чистите генетично българи, както и всички балканджии, които навярно имат по - малко примеси от други етноси и народ, от значителен брой българи - православни по равнинните райони, включая и турска кръв, а още повече другорасова.
Преброяването от 2001 - а година, в което беше заложена пак подло и вулгарно "пълната свобода на самоопределяне" (Сорос се надяаше на нея много, ама не постигна нищо, а получи удар от нея!) си мисля, че доказа по най - категоричен начин, че у нас нито един българин - мюсюлманин не се самоопределя като "помак и небългарин" по народност, за разлика от 5 000 "македонци" в пиринския край.
А тогава можеше и марсианец да се пишеш по народност, щеше да бъде отчетено с голям хъс от костовистите...
Друга тема е, че прикриха истинския брой на циганите, с цел да пуснат новини на турски по БНТ, изкарвайки турците втория по големина етнос в България, но от тази гледна точка, "помаците" отговаряха на целите им да ги признаят, както "македонците". Тъй като Турция иска от нас това, с голямата си дружка (Макар и дружка на Израел.) - БЮРМ.
По - скоро има друга тенденция сред част от "помаците" в момента - да се турчеят или някои да се наричат "мюсюлмани по народност" или пък да не знаят какви са, но за това са виновни режими подред от 1944 - а година насам, а не самите те.
Сред тях "лекарството" е нова дружба "Родина" + адекватно родолюбиво българско образование, подобряване на житейския им и култирен уровен, без да се газят верските им права и свободи, като се поощри отделянето им в българоезична мюсюлманска диаспора, а не с насилствените "възраждания" на "бай Тошо" или с покръстванията на чужденеца и католик - Фердинанд, който отиде с
цитирай
17. samvoin - калъча да ги учи на "Христи...
18.03.2011 16:23
калъча да ги учи на "Християнство и Православие" при това, което самия той бе приел крайно демагогски и не по - сърце...
цитирай
18. grigorsimov - Объркал си расите доста.
18.03.2011 20:31
Египтяните са араби - ,семити, а циганите са си цигани, независимо че тук там има белоподобни типове, вследствие крадене на деца или на единични кървосмешения, което не ги прави арийци, а в най-добрия случай - мелези.
А националния ни герой Питу Гули си е влах, и вникакъв случай не прилича на циганин
А дето: "не можем да ги определим като "цялостно неарийски народи и нации", е смешно. Защото може да са всякакви, но няма как да са арийци.
А в кои турци се е изгубило турското национално съзнание, та "утре евентуално да се пробуди"?!
"нима англосаксонците като са генетично бели, са нанесли на европейската и арийската цивилизация, в последните поне по - малко щети и злини от всички "нискорасови" или неарийци, взети заедно? Или пък "белите" ни съседи - сърби, както и бих казал дори "белите" руснаци, с една също така доста меко казано спорна роля в историята ни?" – На този твой цитат ще ти отговоря с думите на Британски премиер, евреин, Бенджамин Дизраели - Лорд Биконсфилд, който в книгата си “The life of George Bentick”, от 1852 г. пише:
"Загадъчната руска дипломация на царското правителство, която така безспокои западните страни, принципно е организирана и се осъществява от евреи". (а това се отнасия и за Сърбия, и за Гърция)!!!
И още от Дизраели:
"В Италия съществува власт, която ние рядко споменаваме в тази Камара. Имам предвид тайните общества... Безсмислено е да го отричаме, защото е невъзможно да се прикрие, че голяма част от Европа, цяла Италия и Франция и значителна част от Германия, да не споменавам другите държави, са покрити с мрежа от тайни общества, точно както земната повърхност е покрита с железопътни линии... Те не искат конституционно правителство, те не искат подобрени институции... (вкл. унищожаване на нациите (т.е. народностите). Те искат да променят владението на земята, да откъснат сегашните собственици от земята им и да сложат край на църковните учереждения. А някои може да стигнат и по-далече!" (до "фантастичен деспотизъм").
цитирай
19. grigorsimov - И още от книгата на Дизраели:
18.03.2011 20:35
"Влиянието на евреите може да бъде проследено във всички избухваня на разрушения в Европа. Това е въстание на евреите против всякакви традиции, всякакви национални аристокрации, против всяка (освен еврейската) религия и против всяка нееврейска собственост. Деструкцията е семитски принцип, произхождащ от еврейската религия. Равенството (робството) на всички гои и унищожаването на гоевската собственост, са провъзгласени (за крайна цел) всред всички тайни общества, които формират паралелни правителства, а хора от еврейската раса са на върха на всички тях. Вярващите евреи сътрудничат с атеисти, еврейски банкери сътрудничат с еврейски комунистически водачи, избраният еврейски народ е в съюз с най пропадналите лумпени на Европа, понеже всичко е пуснато в ход, за да се разруши християнството”.
цитирай
20. grigorsimov - Важно е, какво се влага и как се разбира понятието - националност, а не как ти си го тълкуваш
18.03.2011 21:09
"Циганин с българска националност" е "нон-сенс" или глупост.
Правилно е да се каже: Циганин с българско гражданство". Иначе се подвеждаме и приемаме желаното за действително. Но не ние сме определящият фактор, а други.
Твой цитат: Нация или националност, най - просто казано и лично за мене е такава съвкупност от хора, която твори и допринася позитивно за една държава и една територия. За прогреса и съзиданието в нея, кой с колкото може, според индивидуалните или общностни заложби, което не значи ликвидация на различията, смесване на гените или пък унищожение на идентичностите и различните верски или народни общности"...
След като приемате, че всички в България са българи (което е лъжа и самизаблуда), какво реално се получава на края? Получава се, че циганите скоро ще станат мнозинство и тогава те ще определят какво е нация и какво е България, и къде е мястото на незначителното българско малцинство, в собствената му до скоро държава.
Или все още си мислите, че националност означава гражданство. Но не е.
Не случайно отдавна изчезна графата народност, за да остане само определението "националност", като заместител на народност, с цел да не знаем колко българи са останали и колко реално са циганите.
цитирай
21. grigorsimov - Както вече много пъти пиша: "Нека не си затваряме очите"!
18.03.2011 21:18
Устав на съветския евреин – от еврейския конгрес в Москва - 1988 г.
(или: “Напътствия към евреите живеещи между други народи” – Тел Авив - 1958 г.)
извадка:
...ЕДИНСТВОТО – ТОВА Е И ЦЕЛТА, И СРЕДСТВОТО ЗА ПОСТИГАНЕ НА ЦЕЛТА. Ето това е, към което трябва да се стремим. Всичко останало е производно и ще дойде от самосебе си.
Помагайте си един на друг и не се страхувайте да се изявите като националисти, не се страхувайте от протекционизма – това е нашият най-силен инструмент. Нашият национализъм е интернационален и затова е вечен. Вратите му са отворени за евреите от всички националности, от всички вероизповедания и всички партии.
ИСТИНСКИЯТ НАЦИОНАЛИЗЪМ Е САМО ТОЗИ, КОЙТО Е КРЪВНО СВЪРЗАН С ЕВРЕЙСТВОТО. Всичко останало е провокация и лъжа. Разширете обсега си и привличайте най-широките кръгове от хора, близки ви по кръв. Само това ще ви осигури желаната атмосфера.
ФОРМИРАЙТЕ СВОИ НАЦИОНАЛНИ КАДРИ. Кадрите решават всичко. Кадрите днес, са нашето Утре. Всяка лаборатория, всяка катедра, всяко Учебно заведение трябва да се превърне в ковачница за национални кадри.
ПОДГОТВЯЙТЕ ЕВРЕЙСКАТА МЛАДЕЖ ДА ПОЕМЕ ЩАФЕТАТА НА ПОКОЛЕНИЯТА. Нека всяко поколение неевреи се сблъсква с нашата дълбоко ешалонирана отбрана. Всеки път, когато от сцената слиза по-старото поколение, трябва на негово място да дойде още по-мощна кохорта от своевременно подготвени и укрепнали млади евреи. За тази цел е нужно колкото е възможно по-рано на ръководни длъжности да се издигат млади хора, показвайки по този начин зрелостта и гениалността им. Дори и това да не е така на практика, те ще съзреят на поста си.
КОЙТО Е НА ВЛАСТ – ТОЙ Е ПРАВИЯТ...
цитирай
22. samvoin - Нация ще означава гражданство, ...
18.03.2011 22:46
Нация ще означава гражданство, когато критериите за гражданство в България се променат и факта на пребиваване, раждане или пък колко пари имаш и от коя държава идваш, няма да ти гарантира гражданство тук, а ще гарантира само това колко позитивен принос имаш към тази страна, в своя разбира се съзнателен живот, дали владееш писмено и говоримо български език, а също така дали нямаш принос за разрушителни процеси у нас, към девалвация на националното единство.
Критериите и параметрите за доказване на българско национално самосъзнание, трябва да са други, сиреч за вземане на български паспорт. А далеч не като сегашните и още по - малко като на сега известните "националисти", особено медийно представените като такива.
Критериите не бива да са и верски и етнически, освен класови и цензови. Или пък поне главно такива и това да е основното и още по - малко единствено и неотносително определящо твоята "ноторна" съпричастност към българската нация и суверенна, силна, националномогъща и социално справедлива Българска държава, на всички българи по света, но и на всички които я обичат, държат на нея и допринасят нещо позитивно за нея.
Хм...Влах. Интересно ми е начина на мислене, според който власите са по - лоялни от циганите, след като сред част от тях доминира румънско национално съзнание и накланят силно към Румъния, респективно великорумънският шовинизъм и етносепаратизъм.
А ако турците са с турско национално самосъзнание, то нямат никакво място в Българи, поне като български граждани, ми да вземем да им отворим границите за Турция, като си вземем българите от Одринско, били те мюсюлмани или християни.
цитирай
23. grigorsimov - "Интересен ми е начина на мислене, според който власите са по - лоялни от циганите"
18.03.2011 23:30
На кого е трябвало да са лоялни власите в Македония, според тебе? Те - загиналите, са били лоялни на целите на въстанието, и са загинали в бой, според дадената клетва, за разлика от повечето наши въстаници. Или, че те били "приели буквално клетвата", както ги коментират тогава, сякаш клетвата може да се приема, кому както е угодно!?
И не зная тамошните власи да са декларирали, или някой да е очаквал, че те ще са лоялни на България, за да ти е "интересен начина на мислене, според който власите са по-лоялни от циганите".
цитирай
24. samvoin - Не казвам, че към България няма и ...
18.03.2011 23:50
Не казвам, че към България няма и лоялни власи, и лоялни арменци. Но има и накланящи към румънския великошовинизъм, макар и незначителен брой.
Да, Питу Гули е отчасти влах, отчасти циганин и отчасти албанец. Не е имал нищо етнически българско в народопотеклото си и е владял цигански и влашки (румънски).
А ВМРО (автентичната), чия организация е и за коя страна и нация се е борила, това ясно пише в нейния Устав и документи.
Не е във всеки случай за "македонската", като отделна народност или нация, щото за "македонска народност" би било странно, ако е съществувала, как така никой не е писал и говорил за нея нищо от преди 1946 - а година?
И двете воюващи срани от ПСВ и ВСВ, нямат нито един документ, в който да се удостоверява наличието на "македонска народоидентичност", а още по - малко пък "нация" на Балканите или където и да е...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28315017
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031