Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.04.2011 11:11 - МВФ: Основополагащите принципи на западната икономика се оказаха нежизнеспособни и даже опасни!
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2600 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 13.04.2011 11:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Сензационно съобщение на МВФ, с което напълно се отрича т.н. Вашингтонски консенсус, който с желязна ръка се натрапваше на целия свят, като универсален път към "процъфтяване"!

цитат: Стремежът на всяка страна да постигне нисък бюджетен дефицит, бурен икономически растеж, свободен неконтролируем финансов и либерален пазар, доведоха до това, че световната криза стана неизбежна".

Сега МВФ призовава да се създаде такава световна икономика, в която да има по-малко рискове и неизвестности. Финансовият сектор да се регулира от държавата, а доходите и благата да се разпределят справедливо. Страните трябва да продължат започнатия процес на глобализация, но самата глобализация трябва да стане друга - не капиталистическа, а "справедлива и с човешко лице".

Т.е. макар и с уговорки, МВФ призна, че до сега е защищавал вълците, против овцете!? а овцете сме били ние и всички останали "развиващи се" страни.

Хубаво признание, но след като толкова години са ни лъгали, мислите ли че сега ще започнат да говорят истината? Как да им вярваме? А какво ли целят сега?

Тези откровения изнесе преди неколко дни ръководителят на МВФ Доминик Штрос-Кан, изказвайки се при откриването на поредното заседание на ръководните органи, на МВФ и Световната банка. И за да не останат илюзии у нашите смахнати либерали, той напомни: "До началото на кризата всички бяха уверени, че знаят как трябва да се управляват икономическите системи. Имаше "вашингтонски консенсус", който формулираше напълно конкретни правила за валутна, трансгранична и данъчна политика, и обещаваше, рано или късно, "неизбежен" икономически ръст. Но "вашингтонският консенсус", с неговите опростителни икономически представи и рецепти, рухна по време на кризата на световната икономика, и остана в миналото" – каза Штрос-Кан.

Но по-нататък започва най-интересното!

...Кризата, която сега виждаме, силно напомня онази криза от началото на 20-ти век, понеже икономическите им механизми съвпадат. И Штрос-Кан, като представител на световния финансов (еврейски) елит, говори, че е нжно да се разпределят активите и доходите, в полза на гражданите (както се е говорели и преди сто години), но при това има предвид, че държавите не се справиха със своите проблеми, а значи трябва да има "наддържавна" атруктура, която да следи, държавите да действат "по-справедливо".

Фактически, става дума, че е нужно да се създаде, не Федерална Резервна Служба, като инструмент за контрол от страна на банкерите, на икономиката на отделна страна, а "междудържавна ФРС", като инструмент за контрол от страна на "световния финансов елит", над икономиката на целия свят. Или, истинско световно правителство, естествено, на базата на МВФ, за което неотдавна почти открито говореше Щиглиц. Разбира се, ние знаем, по време на подготовката за създаване на ФРС, хората загубиха много, а доходите преразбределяни от богатите, в тяхна полза, само нарастнаха, така че, ттакава реформа ще донесе много болки и кръв, но думата е казана.

Нека погледнем, какво предстои нататък: (кликни)
..................................

Превод от текст, написан за fintimes.ru. (извадки)




Гласувай:
3



1. nikikm - Вълчи сълзи,за агънцата.
13.04.2011 17:48
Каквото и да говори световнвият елит,тегли го към глобализация,световно господство.С казването на истини,този материал манипулира.Истината е,че трябва да оставят хората и държавите сами да си решават проблемите ,а те да не налагат вижданията си.Да не пречат и създават проблеми на успешните държави,както правят сега.Да се откажат от интересите си навсякъде и във всичко,както и да се месят,т.е.да изнасят терор.И най-накрая,не вярвам на нищо от това за добрите им намерения.Вълчи сълзи,за агънцата.
цитирай
2. grigorsimov - ...трябва да оставят хората и държавите...!
13.04.2011 22:39
Ще ги "оставят", когато вълците оставят агнетата. А който вярва в добрите им намерения... на него никой не може да му помогне.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28316884
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031