Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.06.2011 00:17 - Пророчество за Антихриста, от монаха Йоханес, от 1600 г. Автор: horos
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 3122 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Тази брошура купих преди няколко години от един антикварен магазин. Пророчеството е било написано на латински език и е публикувано за първи път  във вестник Фигаро от 10, 17 и 26 септември 1914 г.:

1. Много пъти се е мислило, че са го познали, защото всички главорези си приличат и всички зли хора са предтечи на Великият Злодей.
2. Истинският Антихрист ще бъде един от монарсите на своето време, син на Лютера; той ще призовава Бога и сам ще се счита за Негов пратеник.
3. Той, княз на лъжата, ще заклева с Библията: той ще се представлява като ръка на Всевишния за наказване покварените народи.
4. Той ще има само една ръка, но неговите безбройни армии, които ще усвоят за девиз: “Бог с нас”, ще приличат на адски легиони.
5. Дълго време той ще действа с хитрост и измама, а неговите шпиони ще сноват по цялата земя; и той ще бъде господар на тайните, на силните.
6. той ще има на разположението си учени доктори, от него плащани, които ще удостоверяват и доказват неговата небесна мисия.
7. Една война ще му даде случай да повдигне маската. Тя не ще бъде оная война, която той ще води с един Френски монарх, но друга, която ще се познае с това, че за две седмици тя ще бъде вече всеобща война.
8. Тя ще повдигне всичките християнски народи, всичките мюсюлмани, а даже и други много далечни народи. Армии ще се образуват по четирите краища на света.
9. Защото Ангелите ще отворят ума на хората и още на третата седмица те ще разберат, че той е Антихрист и че всички ще станат роби, ако не свалят тоя завоевател.
10. Антихриста ще се познава по много черти: той ще убива най вече свещенниците, монасите, жените, децата и старците. Той няма да има никаква милост: той ще мине с главня в ръка, както варварите, но ще призовава Христа!
11. Неговите лицемерни думи ще приличат на християнски, но неговите дела ще бъдат като на Нерон и на римските гонители; ще има един орел в неговите оръжия и още един има в оръжията на неговия свещоносец- другият монарх.
12. Но тоя последният е християнин и ще умре от проклятието на папата Венедикт, който ще бъде избран в началото на царуването на Антихриста.
13. Няма да се виждат вече свещенници и монаси да изповядват и опрощават воюващите: първо защото за пръв път свещениците и монасите ще се бият заедно с другите граждани, и после защото папата Венедикт като прокълне Антихриста, ще бъде обявено, че тия, които воюват срещу него са в състояние на благодат, и ако умрат отиват право на небето, като мъченици.
14. Вулата, която ще разгласи тия неща, ще има голям екот; тя ще повдигне куража и ще накара да умре съюзният монарх на Антихриста.
15. За да бъде победен антихриста, ще трябва да се убият повече хора от колкото Рим е населявал някога. Ще е потребно усилие от всичките царства, защото петелът, леопардът и белият орел не ще довършат черният орел, ако молитвите и гласът на целия човешки род не им дойдат на помощ.
16. Никога човешкият род не е бил излаган на такава опасност: защото тържеството на Антихриста ще бъде тържество на дявола, в когото се е въплътил.
17. Защото е казано, че двадесет века след въплатяването на Словото, Звярът ще се въплъти по реда си и ще застраши земята с толкова злини, колкото Божественото въплъщение и е донесло милости.
18. Към двехилядната година Антихрист ще се прояви: неговата армия ще надмине по число всичко що може да се въобрази. В християнският свят не ще има ни едно малко място, което да не бъде червено; а червени ще бъдат небето, земята, водата, а даже и въздухът, защото кръвта ще тече в областите на четирите елемента едновременно.
19. Черният орел ще се хвърли върху петела, който ще изгуби много пера, но ще удря юнашки със своя шип. Той би скоро отслабнал, без помощта на леопарда и неговите нокти.
20. Черният орел който ще дойде от отечеството на Лютера, ще изненада петела от другата страна и ще нахлуе в страната на петлите дори до половината.
21. Белият орел, който ще дойде от север ще изненада черният орел и другият орел и ще нахлуе напълно в земята на Антихриста от единият до другият край.
22. Черният орел ще се види принуден да отпусне петела за да воюва с белият орел, а петелът ще трябва да преследва черния орел в земята на Антихриста за да помогне на белия орел.
23. Станалите до тогава сражения ще бъдат дребна работа, в сравнение с ония, които ще станат в лютеранската земя, което означава, че Агнето нарежда изтреблението на расата Антихристова.
24. Когато Звярът ще се види, че е изгубен, ще побеснее, та ще трябва цели месеци човката на белият орел, ноктите на леопарда и шипът на петела да се настървяват върху него.
25. Реките ще минават под брод от трупове, които на места ще изменят течението на водите. Ще бъдат погребани само благородниците, първите капитани и князете, защото към сечта на оръжията ще се прибавят и купища умрели от глад и чума.
26. Антихристът ще проси няколко пъти мир; но седемте ангели, които вървят пред трите животни, защитници на Агнето, са казали, че победа ще се даде само с условие, ако Антихриста бъде премазан като плява на гумното.
27. Като изпълнители на правдата на Агнето трите животни не ще могат да спрат войната, докато Антихриста има войници.
28. Причината, с която решението на Агнето е неумолимо, е тая, че Антихриста ще нарича себе си християнин и че той бил действал в негово име, и че ако той - Антихристът, не погине, плодът на изкуплението ще бъде изгубен и вратата Адова ще надделее над Спасителя.
29. Ясно ще стане, че не е човешка борба оная, която ще се проведе на мястото, където Антихриста кове своите оръжия. Трите животни, защитници на Агнето ще унищожат последната армия на Антихриста; но ще трябва да се направи от бойното поле една клада, голяма като най големият град, защото труповете ще изменят формата на мястото, като ще го направят неравно с вериги от могилки.
30. Антихриста ще изгуби своята корона и ще умре в самота и побъркване на ума. Неговата империя ще бъде разделена на двадесет и две държавици, но никоя от тях не ще има вече силен дом, нито армия, нито параходи.
31. Белият орел по повеление на Михаила ще изгони полумесеца от Европа, където ще заживеят само християни; той (Михаил) ще се настани в Цариград.
32. Тогава ще настане ера на мир и благоденствие за Вселената, и не ще има вече война, понеже всеки народ ще се управлява според сърцето си и ще живее в правда.
33. Не ще има вече ни лютерани ни схизматици. Агнето ще царува и насладите за човечеството ще настанат.
Щастлив ще бъде онзи, който като избегне опасностите на тоя чуден период, ще може да вкуси от неговият плод, който ще бъде царството на духът и освещението на човечеството, което ще стане само след поражението на Антихриста.





Гласувай:
2



1. zlatce - Лелееее, колко страшно!!!!!!:...
02.06.2011 10:12
Лелееее, колко страшно!!!!!!:)))))
цитирай
2. mistt - случйно минавам
10.10.2021 21:15
zlatce написа:
Лелееее, колко страшно!!!!!!:)))))

е, вече не е толко страшно, фигурите са разположени, играта е в разгара си, но слепоците пак не виждат Сатана...говедата усмихнати щастливо крачат бодро към скотобойната
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28355550
Постинги: 4299
Коментари: 7559
Гласове: 8247
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930