Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.06.2011 00:20 - НАЙ-СТРАШНОТО ОРЪЖИЕ - ДУМИТЕ! Любомир Чолаков. Автор: samvoin
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 3177 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Има едно оръжие, по-страшно от всички останали. Защото то може да задейства другите оръжия, както и да ги спира. Убило е милиони хора и днес употребата му нараства с чудовищни темпове. Онези, които са установили монопол върху него, не само не смятат да се отказват от използването му, а напротив – все повече и повече го разгръщат и разширяват чудовищните му възможности. Това оръжие са думите.
Помислете си само колко хора бяха избити в името на думата «комунизъм»? В своята «Черна книга на комунизма» Стефан Куртоа ги изчисли на 120 милиона. Независимо от всичките възражения, които може да се правят по това число (впрочем, по употребата на думите «цифра» и «число» в българския език днес също е голяма бъркотия – но това е друга тема), ясно е, че става дума за страховити измерения. Само в началото на комунизма, в неговия болшевишки етап, платен с парите на американския банкер Якоб Шифт и одобрен лично от американския президент Уудроу Уилсън, са избити 20 милиона православни християни през периода 1918-1922 гг. И ако не е бил Сталин да спре кървавата червена вакханалия, започната от Ленин и Троцки, и да придаде що-годе човешки вид на новата система, а през 1937 г., слава Богу, да накаже най-кървавите палачи така, както заслужават – никой не знае каква щеше да е днес съдбата на човечеството. Колкото до комунизъм в чистия му, ленинско-троцкистки, а не сталински вид – видяхме го в Кампучия през 80-те години, виждаме го и до ден-днешен в Северна Корея.
Доста е висока цената на думата «комунизъм», нали? Има ли оръжие, което по своя убийствен ефект да се сравнява с нея?
Да, има такова оръжие.
Това е думата «демокрация».
Малцина си дават сметка, че Адолф Хитлер е рожба на демокрацията (тук дори не се спираме върху дребната подробност, че и той също, както Троцки и Ленин, е финансиран от американски банкери от Уолстрийт, а в тази финансова операция участва и дядото на Джордж Буш-младши – Прескът Буш). Идва на власт чрез напълно демократични, честни и почтени избори, чиито резултати не се оспорват от никого до ден-днешен. В резултат имаме 62 милиона души загинали в най-гибелната война в историята на човечеството, концлагери, разрушаване на Европа и немалка част от Азия. Очевидно, ако не беше основният инструмент на демокрацията – демократичните честни и справедливи избори, това не щеше да се случи. Хитлер нямаше да има инструмент, чрез който да дойде на власт. В една нормална политическа система такива личности просто не могат да се докопат до властта. Ето ви един от платежите по цената на думата «демокрация».
Между другото, често се забравя, че Троцки и Ленин, които са много по-кървави палачи от Хитлер, също не поникват на празно място, а точно като него са рожби на демокрацията. Някои наричат октомврийския преврат от 1917 г. в Русия «революция» - но истинското събитие, което там може да се обозначи с тази дума (да, всемогъщото оръжие на думите!),  е Февруарската революция. А болшевиките вземат властта вече в условията на парламентарна демокрация с всичките й присъщи тромавост, неефективност, ирационалност и хаотичност на решенията. Комунизмът също се опитваше да използва думата «демокрация» като оръжие и за маскировка, наричайки себе си «народна демокрация», но го правеше доста по-непохватно от западната диктатура - затова и загуби, и рухна, и изчезна в небитието на историята. Защото той не беше победен във война, във въоръжена борба, никой така и не успя да излезе равностойно срещу танковете, самолетите и ракетите му – но загуби войната на думите, не успя да ги използва в разгърналата се идеологическа битка така ефективно, както го направиха противниците му, и го сполетя закономерен крах.
Но убийствената дума «демокрация» също не се появява на празно място, а е само продължение, така да се каже, модифициран ваирант на други думи-оръжия, не по-малко унищожителни по смъртоносния си ефект. Защото преди нея и вместо нея се използват прословутите «свобода, равенство, братство» - и само амортизацията, пълното им овехтяване и станалото съвсем очевидно тяхно лицемерие налагат търсенето на заместител. Оръжието «свобода, равенство, братство» действа интензивно през целия 19-ти век – и на свой ред предизвиква масова гибел в Европа, като се започне от 5-те милиона избити по време на т. нар. «велика френска революция», мине се през урагана от антихристиянски заговори, конспирации, революции и прочие кръвопролития практически на целия континент, та се стигне до логичния «революционен» вулкан в Русия през 1917 г.; и неслучайно образец за Ленин са именно френските кланета от 1879-1794 гг. Но да не забравяме и неговата настолна книга «Психология на тълпите» от Густав Льобон и само кратко да се замислим: а как всъщност се управляват тълпите и се насочват към «революционно насилие»? Нали чрез думи, независимо от носителите на тези думи: в пряка реч на митинги, чрез позиви, вестници, листовки, брошури… Всяка една революция започва с думи, чак после идват пушките и оръдията.
Механизмът на поразяващият ефект на оръжието «думи» е очевиден: въздействие върху съзнанието на отделната личност, внушаване на определени идеи в това съзнание и после тласкането на личността да действа по определен начин в съответствие с това внушение. За целта обаче е задължително едно условие, без което оръжието на думите губи своята ефективност, разпилява се, отслабва и разконцентрира, защото насреща му излизат със същото оръжие. Необходимо е нещо, за което вече споменахме: монопол върху думите.
Как се установява монопол върху думите?Естествено, като се установи монопол върху технологичните им носители. Преди векове, в началото, когато се е осъзнала могъщата сила на думите като оръжие, това са били книгите, сетне се появяват брошурите, листовките, вестниците… Т. нар. «френска революция» е подготвена с мощната офанзива на шайката писачи около Дидро, Русо, д"Аламбер, създали фундамента за унищожението на християнска Европа – «Енциклопедията». Там в продължение на 20 години се извършва колосален труд по подмяната на дотогавашните понятия за добро и зло, за чест и безчестие, за грях и добродетел… «Енциклопедия»-та се състои от 60 хиляди статии, които на практика отричат християнския мироглед и на негово място се опитват да поставят идеите на т. нар. «илюминасион» - «просвещение», явно неслучайно думата съвпада с названието на конспиративната политическа секта на илюминатите, създадена от Адам Вайсхаупт и положила в средата на 19-ти век началото на комунизма.
Следва установяване на монопол върху печатници, издателства, по-късно вестникарски редакции, още по-късно върху радио- и телевизионни медии, глобални комуникационни мрежи – и ето, че днес имаме почти пълен монопол от страна на определени общности с явни антихристиянски настроения сред тях. Ако искате да разберете в чии интереси действа дадена медиа, просто разберете кой е нейният собственик, каква идеология изповядва, каква религия, от какъв етнос е… Или някой си мисли, че разрушаването на християнските ценности на Европа, допускането в нея на антиевропейски настроени имигрантски потоци, хипнотичният отказ на самите европейци от собствените си традиционни морално-етични ценности, е случаен процес? Погледнете само колко енергия се хвърля (тоест – колко много ДУМИ се изприказват), за да се принудят европейците да забравят европейската си идентичност и да отстъпват пред натиска на афро-азиатската агресия, да свалят разпятията от училищните стаи, да превръщат църквите в барове и кафенета, да разрушат семействата си в името на «еманципацията», ДА УЗАКОНЯТ ПЕДОФИЛИЯТА (в Канада вече го направиха!) и другите сексуални перверзии, заболявания и извращения… И какъв е резултатът?
Конкретният, видим, реален резултат, който не се състои в думи, а в съвсем реални цифри и числа, е един-единствен: демографската катастрофа на Европа, която води европейската цивилизация до гибел, смърт и изчезване в съвсем физическия смисъл на израза. Неслучайно турският премиер Ердоган наскоро заяви, че по въпросите на семейството и морално-етичните ценности турците не бива да вземат пример от Европа, понеже тя застарява и умира…
Нека като илюстрация на горното да вземем прословутата дума «толерантност», с която толкова се парадира днес. Виждаме как е отнет първоначалния й смисъл и е подменен със съвсем друг. Защото истинският, оригиналният смисъл на думата «толерантност» означава неспособност на организма да се бори с дадено заболяване, тоест неговото капитулиране пред болестта, загниването му, вътрешното му разлагане и неизбежна смърт.  Тоест, нищо положително, само негативни неща. Дали пък не точно това е целта на нейната употреба, както и на други съвременни думи-оръжия от рода на «политкоректност» (това звучи точ в точ както комунистическото «политкомисари»), «мултикултурност» (впрочем, тази вече стана толкова издайническа, че я отписаха…), «отворено общество» и прочее словосъчетания, сякаш взети от прочутия «новоезик» на Оруел: да бъде унищожена християнска Европа?
Във всеки случай, това е мнението на една жена, която цял живот сама се беше занимавала да използва оръжието на думите. Четете книгите на Ориана Фалачи и ще разберете много от механизмите на съвременното използване на това оръжие!
Така оръжието на думите, събрано и концентрирано през ХVIII-ти век във френската «енциклопедия», удря смъртоносно Европа – а по-късните последици като гилотини, масовите убийства във Вандея, разоряването на континента от Наполеон и пак масовите убийства в Испания като наказание, че е най-силната католическа държава (спомнете си графиките на Гойя за зверствата на «демократичните» французи), са само резултат от установения именно чрез «енциклопедията» монопол на антихристиянските общности върху думите и върху техния смисъл. Именно след нейната поява става «модерно» да се говори срещу традиционните ценности и морал, да се отхвърля християнската етика, появяват се прословутите френски «пикантни романи» (да не забравяме, че Балзак в началото на литературната си кариера е автор на 15 порнографски романа), изниква зловещият призрак на «либерализма», една след друга рухват европейските монархии, а на мястото им като отровни гъби възникват куклено-оперетъчни имитации, та някои оцеляват и до ден-днешен, нали видяхме сватбата наскоро на една такава пародия…
Думите като оръжие играят не само стратегическа роля, както в случая с френската «енциклопедия», но и често тактическата роля на кибритени клечки, които да подпалят в съвсем конкретно подбран момент фитила на «революцията». Оформени като слухове, те успешно се справят с тази си задача, а вече появата на вестниците окончателно закрепва тази им функция на носители на социални пожари. Историческите примери са доста… Може да се цитират само два: клеветите срещу кралица Мария-Антоанета в навечерието на френската «революция» относно «връзката» й с кардинал Руан, и клеветите срещу руската императрица относно «връзката» й с Григорий Распутин в навечерието на руската «революция». Както виждаме, понякога моделите за взривно въздействие на определени комбинации от думи просто се вземат по метода «копи-пейст», макар тогава да не е имало компютри…
За ролята на думите като оръжие в съвремието всеки може да направи своите изводи. Достатъчно е да се спомене само термина «информационна война», която представлява не друго, а все същите полуистини, полулъжи (твърде често – откровени лъжи), подменени термини, непотвърдени слухове, изложени с модерните технологични средства на съвременните глобални мас-медии…
Как може да се предпазим от убийственото въздействие на това оръжие за масово поразяване – думите? За щастие, има начин. Наистина, не е съвсем лесен за вече манипулираното от думите съзнание, вцепенено и парализирано от лепкавите внушениея на «демократичното общество» – но все пак такъв начин съществува и с известни упражнения може да предпази доста ефикасно разума ни от тяхното хипнотично излъчване.
Това средство за предпазване е мисълта.
Какво означава да мислим? Много просто: след като изслушаме или прочетем ДУМИТЕ – трябва да се вгледаме в РЕЗУЛТАТА от тях.
Ето още един практически пример. Нещо като лабораторно упражнение по мислене.
Всички видяхме, чухме, прочетохме думите на американския президент Барак Обама в началото на този месец, че бил ликвидиран международния терорист Осама бин-Ладен, който бил отговорен за атентатите от 11 септември 2011 г., ръководел организацията «Ал-Кайда» и прочее, и прочее... Дотук добре. Ликвидиран терорист, който е отговорен, и ръководел, и още не знам какво си. Но не забравяйте едно: ВСИЧКО ТОВА СИ ОСТАНАХА САМО ДУМИ! Та нали един от основните принципи на същата тази «демокрация» е, че ВСЕКИ Е НЕВИНЕН ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО! А противното, тоест вината, се доказва само с ВЛЯЗЛА В СИЛА СЪДЕБНА ПРИСЪДА! Това е. Друго няма. Американският президент може да ги плещи, каквито си иска, но той не е съд, следователно не може да произнася присъди. А присъда нямаше, защото процес нямаше и съд нямаше.
Следователно, Осама бин-Ладен умря НЕВИНЕН. Следователно, американският президент заповяда да бъде извършено убийство, подобно на най-обикновен бандитски главатар, мафиотски «кръстник» или както още ги наричат там босовете на престъпния свят.
Това беше РЕЗУЛТАТЪТ. Всичко друго около този случай са само думи, които целят да замаскират, прикрият, омотаят в кълчища и деформират до неузнаваемост именно неговата реална, практическа, действителна страна: ПО ЗАПОВЕД НА АМЕРИКАНСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ БЕШЕ ЗАСТРЕЛЯН НЕВИНЕН ЧОВЕК. Тук дори не споменаваме обстоятелството, че в свое интервю малко след 11 септември 2011 г. самият Осама бин-Ладен не одобрява атентата, нито убийството на жени и деца, и говори в твърде положителен тон за американския народ...
Случаят с поръчковото убийство на бин-Ладен е показателен за използването на думите като манипулативно оръжие: чрез тяхното масирано активиране да бъде разпръсната хипнотична вълна, която да замъгли и измести на заден план именно РЕЗУЛТАТА от нечии свсем реални, практически действия. Както е казано много отдавна: «По делата им ще ги познаете…». По делата, а не по думите!
Но също така тук имаме много добър образец за начина, по който можем да се предпазим от убийствения за съзнанието ни ефект: като не позволим да ни бъде внушено, че непременно думите са верни, че задължително казват истината, и отхвърлим хипнотичното им въздействие, независимо от кого са произнесени. Ето я ключовата хипнотична фраза в случая с Обама и бин-Ладен: ЛИКВИДИРАН ТЕРОРИСТ. Но когато със съвсем леки усилия и малко размисъл анализираме резултата, стигаме до съвсем логичния извод, който разпръсва мъглата на манипулативната хипноза и който гласи: УБИТ НЕВИНЕН ЧОВЕК. Това е РЕЗУЛТАТЪТ. Всичко друго са ДУМИ, тоест оръжие за поразяване на съзнанието ни.
Така, веднъж опрели се на силата на мисълта, или по-просто казано, на обикновения здрав разум, можем съвсем успешно да се противопоставим на въздействието на това най-страшно оръжие – думите.

 

Любомир Чолаков

lyubomircholakov.blog.bg
 


Тагове:   оръжие,   думите,


Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28318327
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031