Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.08.2011 20:25 - Писмо на Св. Патриарх Тихон от болшевишкия затвор, до всички християни - 1923 г.
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 4823 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 24.08.2011 20:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

По милостта на нашия Господ Иисус Христос, аз - неговят ученик и страдалец Патриарх Тихон, отивам на мъченическа смърт заради Христа и Православната вяра, с голяма духовна радост, надявайки се на Божията милост, че нашият Господ Иисус Христос ще ме причисли към сонма на мъчениците, удостоявайки ме с Небесна Корона, и не само мен, но и всички, които ме последват и не влязат в съюз със Сергий и съветската власт, и не получат печата на антихриста, но ще се борят на живот и смърт за Христа и Православната вяра. Защото всички, които претърпят докрай и останат докрая на живота си верни на Христа Господа и Православието, ще се удостоят с мъченически венци и ще наследят царството небесно.

 

image

Чеда мои! Благославям ви в Името на нашия Господ Иисус Христос! Божието благословение и моето, да бъдат с вас вовеки. Амин.

 

Ето го Сергий и всички епископи и отци, които предадоха Христа и Православната вяра – тези вълци в овчи кожи – проклиням ги! Проклиням губителите на християнски души, които не се съгласиха да тръгнат заедно с мен на мъчение, и така се отчуждиха от Господа и православната вяра, като решиха да сътрудничат на съветската власт, за да погубят християнските души и Православието. Ето за какво получиха те своето "освобождение” (от арестите и затворите). Но аз всички тях ги предавам на Анатема!

 

Чеда мои, вие вече няма да ме видите и няма да чуете гласа ми, защото аз отказвам да подпиша, че ще работя с мръсната съветска власт, и поради това мен няма да ме освободят от затвора, но ще ме мъчат за да ме убият. Ето ги епископите и отците, които се съгласиха и подписаха, за да получат свобода от Сергий, който завзе със сила Патриаршеския Престол и стана приятел на сатаната. Той се съгласи да работи със сатаната! Той ще предаде на мъчения цялата църковна йерархия и църковния клир, който от тях не се съгласи да работи заедно с него и със исъветската власт. Сергий, този вълка в овча кожа, предаде на смърт повече от сто Епископи и хиляди духовници – борци за православието. Тях ги няма вече, защото бяха разстреляни. Но ето че и аз чакам смъртната си присъда, която съвсем скоро трябва да се изпълни.

 

Чеда! Православие в Русия няма и няма да има, понеже не ще остане на свобода нито един епископ или отец, служител на Господа! Ще останат само тези епископи и отци, които ще бъдат агенти на КГБ, и те ще служат в църквите за да погубят християнските души.

 

И когато те въведат народа в заблуда и лъжа, тогава ще го убедят да работи и във Великата Неделя, и в Светите Празници, и да не пази Светите Пости, а всецяло да се предаде и да се подчини на съветската власт (с оправданието): "Защото всяка влсат е от Бога”. А когато властта разруши църквите и превърне някои от тях в клубове и театри, тогава народът да спи спокойно и да търпи със смирение. Защото, където отива пастирът, тамо отива и стадото. Не мога да ви опиша в детайли това, което ще се случи в онези времена, защото изнемогвам от глад и ръката ми не пише добре. Не ми останаха никакви сили, а зрението ми силно се влоши.

 

Копирайте това писмо и го изпратете на всички християни, та дори и устно кажете на всички тези мои последни думи. Благославям ви преди смъртта: молете се сами по домовете си, без отци, защото те са вълци в овчи кожи. Сами погребвайте мъртвите, сами кръщавайте децата. А браковете да ги благославят татко и мама със Светите Икони. Всеки да се моли както знае и както може. Пазете всички Пости, почитайте Светите Празници, пазете Православната вяра до края.

 

Чеда! По време на съветската власт Православна вяра няма да има. И толкова време няма да има Православна вяра, колкото трае съветската власт. Но ако ние се молим непрестанно и постим, след това ще има за кратко време някаква религиозна свобода. И тогава всички църковни революционери, попове и владици, съветски служители, убийци и губители на християнски души, отново ще заемат местата си в църквите, от които те вече са отпаднали. Но вие, избраните служители на Господа, недейте има никакво общение с тях и не ходете при тях, за да се молите, защото те всички се намират под Анатема и проклятие.И за да получат отново право от Бога да извършват Свети Служби в Църквата, те трябва да се молят и да постят в затвор, в продължение на три години, имайки право да ядат само по едно парче хляб и да пият една чаша вода, веднъж на ден, след залез слънце. А след като изпълнят това правило, трябва да се покаят открито пред народа за греховете си и едва тогава ще могат да приемат отново от Господа пълните дарове и права на един християнски свещеник. А в другите страни Православието едва ще оцелее още малко, на някои места. Така наречените обновленци на вярата, които сами себе си се "освещават” и се наричат християни, отци и архиереи, всички те се намират в служба на сатаната, в служба на лъжата и измамата на християнските души, защото тогава в църквите "мерзостта на запустението ще седне на Свято място”. Мерзостта на запустението, която се корени още от времето на отделянетона Източната Църква от Западната. Но нашият Господ и Бог Иисус Христос, няма да остави това ненаказано и ще дойде да съди народите.

 

Чеда! Още веднъж ви казвам от все душа, бидейки в болест, на смъртно легло, като един болник, който преди смъртта приема лек за болестта си: ще има някаква религиозна свобода, а след това се гответе за правда и Страшен Съд, който ще е окончателен и безвъзвратен.

Всички да чакат Божия Съд.

Амин.



Написано на 1 юли 1923 г.

www.traditiaortodoxa.wordpres.com




Гласувай:
2



1. krumbelosvet - Това е ПОЛИТИЧЕСКИ манифест
11.04.2017 15:29
Това е ПОЛИТИЧЕСКИ манифест, а не Христово слово. Съветите били мръсни. Като че в царска Русия е било много чисто. НЯМА ДЪРЖАВА чужда на грешки, извращения, на "законни" УБИЙСТВА (чрез войни, мизерия, насилие на годподарите...). Айнщайн цял живот не приема поканите да посети СССР, макар че е убеден социалист, защото не е съгласен с липсата на "свобода на словото". Но, откак го няма СССР, и на запад и у нас УМРЯ свободата на словото. А Айнщайн честно отчита, че съветската власт е повишила значително благосъстоянието, здравеопазването, образованието... Както у нас след 9-ти...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28313415
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031