Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.11.2011 19:57 - Кадафи и фактите, които никой не отрича! Добре дошли в Матрицата. Автор: bulgarianation
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 4304 Коментари: 7 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
1. В Либия нямаше сметки за ток, защото беше безплатен за всички либийски граждани.
2. В Либия нямаше лихви по кредитите. Всички Банки в Либия са държавни и всички раздадени кредити са с лихва 0%, по закон.
3. Притежаването на собствен дом се считаше за изконно човешко право на всеки либиец. Кадафи обеща, че родителите му няма да получат собствен дом, докато всички либийски граждани, не получат такъв. Бащата на Кадафи почина без да притежава къща. Майката и жената на Кадафи до последно живееха в палатка.
4. Всички младоженци в Либия получаваха по 60 000 динара (50 000 $) безвъзвратна помощ за всяко младо семейство от държавата, за закупуване на първи апартамент.
5. Образованието и медицинското обслужване беше безплатно. Преди Кадафи само 25% от населението беше грамотно, днес цифрата е 83%.
6. Ако либийци желаеха да развиват земеделски бизнес, те получаваха земеделска земя, земеделска къща, техническо оборудване (трактор и др.), семена за посев и добитък, за да стартират техните стопанства. Всичко това безплатно!
7. Ако либийци не можеха да получат избраните от тях образование или медицинска помощ в самата Либия, държавата не само ги изпращаше зад граница, но също така им изплащаше по 2 300 $ всеки месец, плюс дотации за закупуване на личен автомобил зад граница. Всичко това с държавни средства.
8. В Либия, ако либиец си купува кола, държавата го субсидираше в размер на 50% от стойността на новия автомобил.
9. Цената на бензинът в Либия беше 0.14$ за литър.
10. Ако след дипломирането си либийски гражданин не може да си намери работа по специалността, държавата му плащаше средна работна заплата по дадената специалност, докато му осигури подходяща за образованието му работа. Това е заплата, а не социална помощ.
11. Днес Либия няма външен дълг, а валутните и резерви са в размер на 150 милиарда долара, в момента замразени в световен мащаб!
12. Част от продажбата на всеки един барел нефт се разпределяше солидарно между всички граждани на Либия и автоматично тези средства постъпваха по личните им сметки.
13. Една майка, която ражда дете, получаваше 5 000 $ еднократна помощ.
14. 40 хляба в Либия струваха 0.14$.
15. 25% от либийците имаха диплом за висше образование.
16. Кадафи осъществи най-големия в света хидропроект за водно напояване, известен като "Man-Made River Рroject", който направи водата лесно достъпна, даже в самата пустиня.


Бих желал да видя "щастливите и освободени " либийци след 10 години американска демокрация!
Мога само да добавя: Welcome to the matrix, тъпаци!"

http://forum.vestnikataka.bg/index.php/topic,
26342.0/topicseen.html



Гласувай:
5



1. mileidi46 - Не след дълго. . . ще го усетят. Но ще ...
02.11.2011 22:22
Не след дълго...ще го усетят.
Но ще бъде мноооооооооого късно!!!
За тяхно съжаление...
цитирай
2. minahadji - Или защо хора, нямащи никакъв опит в Либия разпространяват митове
03.11.2011 04:42
Удивена съм от "здравословната" вълна от носталгия по Кадафи и истинските лъжи, които циркулират из мрежата. От посочените "факти" горе, единствено една точка е вярна - образованието и здравеопазването в Либия е безплатно. Образование и здравеопазване в чужбина получаваха единствено хора, приближени на Кадафи и членове на трите племена, които го поддържаха.
цитирай
3. minahadji - Защо 99% от "фактите по-горе са лъжи?
03.11.2011 05:09
1. Електричеството в Либия е безплатно - ЛЪЖА. Единствено ведомствените жилища и тези, на "определени" държавни служители се ползваха с тази облага.
2. В Либия няма лихва по кредитите - СЪЩОТО ВАЖИ ЗА ВСИЧКИ МЮСЮЛМАНСКИ СТРАНИ. ИСЛЯМСКОТО БАНКИРАНЕ ЗАБРАНЯВА ЛИХВАТА. Хубаво е да имате поне бегли познания за това, а виждам че използвате Интернет.
3. Притежаването на собствен дом - ЛЪЖА. И за да ви е по ясно с аналогичен пример от новата история в БГ, защото определено не сте живели в Либия, жилища за активни борци, партизани и партийни функционери. С такива жилища разполагаха САМО ФУНКЦИОНЕРИТЕ НА КАДАФИ и членовете на приближените племена. Познавам стотици либийци, които се гърчат, за да построят дом.
4. Финансова помощ за младоженци - ЛЪЖА. На подаръци от известните комитети разчитаха само една определена прослойка. Но и тези подаръци не са в такъв размер.
5. Образованието и здравеопазването - ЕДИНСТВЕН ВЕРЕН ФАКТ. И до 80-те години насам всичко започна да бъде недофинансирано и да се разпада, защото кланът Кадафи започна истинското източване на капитали от Либия.
6. Земеделието - ЛЪЖА. Земя и механизация се раздаваха само на богоизбраните.
7. Образование и здравеопазване в чужбина - ЛЪЖА. Само членове на трите поддържащи кадафи племена, известни още като харуфите (овце) - да, либийците така ги наричаха, имаха достъп до подобно финансиране.
8. Финансиране на МПС - отново важи същото, само определени хора. Цените в шоурумите са по-ниски, защото се образуват по официалния курс на ЛД спрумо ЩД. Масово частните лица, които нямат достъп до тези "магазини" внасят втора употреба от Европа. На черния пазар обменният курс е обратно-пропорционален на легалния. Много българи си докарваха прилични доходи от търговия с валута на черно именно заради това. Преди години баща ми ми купи златен Ролекс чрез либийски военен за 800 ЩД - но от магазин за либийци и на цена за военен.
цитирай
4. minahadji - Защо 99% от "фактите" по-горе са лъжи?
03.11.2011 05:28
9. Цената на горивата - ВЯРНО. Това важи за всички страни, производителки на петрол в региона. Естествено са субсидирани от държавата, като най-големия дял се пада на нереалния валутен курс и бартер с петролните компании, които имат концесии за добив. Готовите горива обикновено се внасяха, защото Кадафи така и не изгради достатъчно рафинерии, които да задоволяват нуждите на малобройния му народ - около 6 милиона души население.
10. Гарантираното работно място - ЛЪЖА. Ако никога не си стъпвал в Либия, то поне може да погледнеш официалната статистика за Либия (нищо че е изкривена) - 40% безработни. Държавната помощ се състоеше единствено в купони за храна за всяко семейство. Ако успееш да се добереш до държавна служба, то получаваш мизерни 300 ЛД. Хубавото е, че поне нямаше глупостта на 100% да закрие частното предприемачество.
11. Външен дълг на Либия - ВЯРНО. Но за сметка на това кланът Кадафи профука и загуби милиарди долари на международните пазари чрез LIA (Libyan Investment Authority) която се разпореждаше с хазната. Само Голдман Сакс отписаха 98% загули на инвестираните 1.8 милиарда долара. Големи бизнесмени, няма що. Но няма нужда да се кахъриме за това.
12. Разпределението на доходите от петрол - ЛЪЖА. Това никога не се е случвало. Само от време на време Лудото Куче плямпаше нещо, вицовете плъзваха и хората се смееха. Имам познати, които след всяко подобво изказване на Кадафи, отиваха на майтап да си купуват сакове за парите :))) Доходите от петродобива бяха единсвено на разположение на клана Кадафи и приближените му функционери.
13. 5000 ЩД еднократна помощ при раждане на дете - ЛЪЖА. Никога не е съществувала подобна практика. Явно това са ваши мечти за неосъществената Либия.
14. Цената на хляба - ВЯРНО. Брашното и една група продукти са субсидирани от държавата (това важи за всички страни в Северна Африка. Споменавам го, защото очевАдно не сте живяли там). Съответно хлябът е евтин. Останалите продукти в определени количества се раздават чрез семейни книжки
цитирай
5. minahadji - Защо 99% от "фактите" по-горе са лъжи?
03.11.2011 05:34
14. Семейните книжки са вид купонна система. Определено количество хранителни продукти могат да се закупуват на ниска, т.е. контролирана цена. На фона на източените милиарди, това е направо прах в очите. А иначе по пазарите всичко си е на действителните цени, които са в пъти повече, изкл. хляба.
15. 25% от либийците са с висше образование - ВЯРНО. Нещо лошо в това?
16. Great Man-made River - ВЯРНО, но с огромно съфинансиране на UNDP и съседните Египет и Тунис. 100% американски проект (баща ми беше консултант във фазата ра разпределителни резервоари) всичко се одобряваш в Хюстън (въпреки ембаргото по това време)
цитирай
6. minahadji - И за финал
03.11.2011 05:38
Извинете ме, но ми напомняте на аптекар, който се оплаква от грипната епидемия. Или по-точно български социалист, говорещ за демокрация.
Вярвам, че либийците ще се справят по-добре от българите и ще наложат форма на разпределение на богатствата като Кувейт, Катар и ОАЕ.
Любопитно ми е, какво ви накара да разпространявате подобни лъжи? Любов към Кадафи, носталгия по миналото. Определено не е от обич към либийците, защото съм убедена, че не сте стъпвали там.
Успешен ден.
цитирай
7. grigorsimov - Нека да сме наясно, относно Кадафи, революциите и световното еврейство:
03.11.2011 10:24
Нека запознатите уточняват фактите, но е ясно, че от тук нататък, благодарение на "спонтанните" революции, арабите ще са несравнимо по-зле.
А Кадафи дойде на власт с преврат, с брутално насилие, и управляваше със същото брутално насилие. Подобни преврати - революции, бяха извършени във всичките арабски, мюсулмански страни, а революциите им, и диктаторите - превратаджии бяха възхвалявани от изток и от запад, докато си изпълниха ролята.
А ролята им бе да въведат диктатура, да подтискат и унищожават исляма и да разрушат традиционния начин на живот на хората.
Целият този "театър" на ужаса се е планирал и командвал от задкулисното световно юдосатанинско правителство, олицетворявано от т.н. световни банкери - евреи.
А самият Кадафи беше евреин или полуевреин, и го постигна това, което постига всички слуги на лукавия.
За сега, само комунистическите водачи остават привилегированите "деца" на юдомасонския световен ред. Но неминуемо ще дойде и техният ред, защото: който слугува на дявола, непременно получава дяволска отплата!
Ето и исторически документ, относно отдавна планираните революции и световните войни:
Писмо на Албърт Пайк – "Великият командир" на Върховния съвет на световното масонство (илюминати), до италианския революционер - илюминат, Джузепе Мазини, с инструкции как да се прилагат масонските планове в Италия:
"Всички посветени във висшите степени на масонската религия, трябва да я отстояват, следвайки неопетнената доктрина на Луцифер (дявола)...
За пълното тържество на масонството ще са нужни три световни войни, като в третата от тях ще бъде унищожен мюсулманският свят, след което ние ще изпровокираме гигантско социално сътресение, ужасите от което ще покажат на всички гибелността от безверието. Революционното малцинство ще бъде унищожено, а разочаровалото се от християнството мнозинство ще получи от нас истинската светлина от учението на Луцифер"!
Този цитат, за първи път се е появил в книга на Лео Таксил 1897 г.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28314765
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031