Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.11.2011 00:03 - Чудовището Брюксел се грижи за нас. Aвтор DW. aвтор: gandolfini
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2289 Коментари: 1 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Той винаги се грижи за нас - за нашето здраве, нашите обноски, нашия морал и вида на краставиците, които ядем. Армия от анонимни бюрократи определя коя форма на краставиците е правилна и какъв цвят трябва да бъде лукът.

    image

Познахте ли го? Това е Брюксел! И той в никакъв случай не очаква, че ние сами знаем какво е добре за нас...
Ханс Магнус Енценсбергер е един от най-известните германски автори и интелектуалци. В последната си книга с изразителното заглавие "Нежното чудовище Брюксел или обезправяването на Европа" той подлага на умна и разбираема за всички критика европейските институции, политика и бюрокрация.
ЕС може да се похвали с една форма на господство, за която няма исторически примери. Нейната оригиналност, която Енценсбергер свежда до формулата "ненасилствено опекунство", се състои в това, че съюзът действа почти безшумно, винаги "безмилостно добронамерен", загрижен за нашето здраве, нашите обноски, нашия морал и вида на краставиците, които ядем. "Брюксел в никакъв случай не очаква, че ние сами знаем какво е добре за нас - ние сме твърде безпомощни, едва ли не малолетни. Затова трябва да бъдем основно обгрижвани и превъзпитавани", пише Енценсбергер. Европейската лавина от абсурди може да започне с искането на Европейската комисия цигарите, както навремето порнографските списания и презервативите, да се продават под тезгяха, за да бъдат опазени морално застрашените европейци от самите себе си. Това напомня на Енценсбергер за времето на абсолютизма, за сексуалните неврози на църквата и за дефицитните стоки в покойната ГДР. Еврокомисията обаче не била помислила още за пълна забрана на стрелковото оръжие и на мотоциклетите, които както знаем също повишават смъртността. "В това отношение комисарите следват примера на САЩ, където човек може да си купи автомат на всеки ъгъл, но не и да запали цигара", пише германският интелектуалец.
На европейския фронт са хвърлени между 15 000 до 40 000 чиновници в Брюксел, Страсбург и Люксембург. Те работят в безброй служби, комисии и институти, съкращенията на чиито названия могат да отвъртят главата на неведомия европеец - FAC, JHA, COMP, ENVI, CAP, GAC, EAC, RTD, TAXUD, ECFIN, ECHO и много други. При това Енценсбергер не забравя да изтъкне преимуществата, които имаме благодарение на ЕС, като отворените граници, търговските облекчения и общата валута. И най-важното, "един цял човешки живот без война - аномалия, с която Европа може само да се гордее."
Но лавината от абсурди застрашава постиженията. Например въвеждането на нови, общоевропейски банкови номера (27- до 32-цифрови), така че 414-те хиляди граждани на Малта ще имат на разположение общо 3100000000000000000000000000000 (3.1 на 30-та степен) различни банкови номера, които ще бъдат прецизирани чрез други 10000000000 (10 милиарда) пин-номера.
А вие какъв лук купувате? Защото всички знаем за легендарната разпоредба, постановяваща правилната форма на краставиците. Но знаете ли, че съществува и указ № 2396/2001, който постановява, че "при зеления лук и праза от I качество най-малко една трета от цялата дължина или половината от обвитата част трябва да бъде с бял до зеленикаво-бял цвят" - освен ако не става дума за ранен праз или ранен зелен лук, когато "бялата или зеленикаво-бялата част трябва да съставлява най-малко една четвърт от цялата дължина или една трета от обвитата част".
Освен "склонността на ЕК да се меси в ежедневието на гражданите", Енценсбергер съзира и един опасен принципен проблем. Още от дните на Монтанския съюз Брюксел следва проекта за икономическа интеграция, без да се съобразява с икономическите, териториалните, етническите и културните различия между страните-членки.
"Това е една слепота към историята, която никакви речи и проповеди не са в състояние да прикрият", предупреждава писателят.
Накрая Енценсбергер обобщава с помощта на теорията на системите, която гласи: "Всеки опит за намаляване на сложността неизбежно произвежда нови сложности, чиито разходи са толкова високи, че могат да застрашат съществуването на системата."
Казано безмилостно ясно.
..............

Но както се казва във вицовете: Абе, ясно, ясно, ама не е много ясно.
Затова, за да ви стане доста по-ясно, прочетете книгата на Оруел - "1984 г.", защото той е имал предвид точно това, което беше при комунмизма и още е в Китай, и което е сега в ЕС.  А което още не се е случило, съвсем скоро ще е жива реалност.

Да живеят комисарите - съветски и европейски - евреи!  Защото и в СССР и в ЕС всички ръководещи "служители" чието мнение трябва да спазваме и изпълняваме безпрекословно, са били, и са - само евреи! 
А те, евреите, изпълняват само и единствено, техния си пъклен план, обещан им от дявола, да поробят целия свят и да възцарят техен месия – Световен цар, предреченият в християнството - звяр, антихрист.

Та това е то, в малко поразголен вид, прехваленят от монополните еврейски медии, ЕС - Еврейски концлагер - мелница за европейските народи.  Поредното тяхно вавилонско, сатанинско стълпотворение, начело с мегакомпютъра им в Брюксел - "The Beast" - Звярът (Не случайно така е наречен, точно както звярът в Откровението на Йоана)



Гласувай:
6



1. tihichko - Браво!!!
27.11.2011 22:33
Еврейския Съюз е замислен точно за това да пороби Стара Европа. Но най-големият проблем на този свят днес и в бъдеще си остава един и същ, това са долните миришещи на кръв и мърша евреи..
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28378534
Постинги: 4303
Коментари: 7561
Гласове: 8248
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930