Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.11.2011 09:58 - БДЖ ЩЕ ГИ СПОЛЕТИ СЪДБАТА НА БГА "БАЛКАН". Автор: andrei
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 3437 Коментари: 3 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В ход е кампания за ликвидация на БДЖ, по схемата на ликвидацията на БГА Балкан. Цялата кампания е старателно маскирана с помоща на така наречените синдикати и работодателски организации от тристранния съвет за партньорство и сътрудничество към МС. Веста за съкращаване на 2000 работници от БДЖ, искара на протест хиляди железничари от цялата страна, които искат да запазят работните си места.

Знаменателен факт е, че в деня на стачката, Финансовият Министър Дянков и Председателя на КТ Подкрепа Тренчев, заминаха спешно за САЩ. Изниква въпросът; от какво бе продиктувано това внезапно пътуване зад Океана?Единственото разумно обяснение е, че навярно е намерен купувач за товарните превози на БДЖ, и след като е в ход изпълнението на едно от изискванията на купувача-съкращаването на 2000 работници, предварителният договор за продажбата да е пред подписване.

Интересно е и друго важно обстоятелство, където административният персонал, спрямо работниците от подвижният състав на БДЖ е приблизително 1 към 9, в полза на администрацията, които не подкрепиха стачката, като навярно се надяват, че при тях съкращения не се предвиждат. Ако действително е намерен купувач за товарните превози на БДЖ, изглежда такава клауза в договора не е предвидена и това е оставено единствено в ръцете на бъдещият собственик, което, както може да се очаква - няма да им гарантира работните места.

Очевиден е факта, че БДЖ не върви към реформиране, а е поела курс на приватизация, и надали ще научим имената на бъдещите собственици, които по изпитаната в България схема на офшорки, ще ликвидира БДЖ. Единственото,което е сигурно, че участниците в тристранното сътрудничество към МС, ще се обогатят за добре свършената операция със значителни комисионни. Да му мислят от тук нататък работниците и администрацията какво ги очаква, а то не е по-различно от случилото се в БГА "БАЛКАН".


Тагове:   Балкан,   БДЖ,


Гласувай:
3



1. boliarkabg - факт е. В деня, в който беше обявено, ...
25.11.2011 13:47
факт е. В деня, в който беше обявено,че ще има стачка на БДЖ се случи така,че пътувах по работа. Често пътувам, почти всяка седмица с БДЖ и не можеше да не ми направи огромно впечатление факта,че срещнахме и застигахме много товарни влакове. Други изчакваха по гарите за свободен път. Какво ли нямаше,цистерни с масла, с олио, с нефт и други такива товари. Българска железопътна компания с нейните отличителни локоотиви и тук-таме някоя композиция с локомотиви на БДЖ. Като хлебарки бързаха. Нещо се случваше и скоро ще го разберем. Правеше впечатление,защото обикновено на месеца срещаме по някоя късичка влакова товарна композиция. та такива неща.
цитирай
2. usandthem - БДЖ я ликвидираха тези, които я окрадоха и оставиха с 800 милиона задължения
25.11.2011 22:22
тези задължения могат да станат и двойно повече, ако продължава източването. В момента, в който кредиторите поискат парите си, мача свършва. Този път няма да има кой да я извади от списъка за ликвидация и да я спаси, за разлика от "Балкан". 2001 година - 145 милиона евро заем, 2007 - 125 милиона евро заем ! Къде са ?! Ако вие сте собственик на тази фирма щяхте ли да търпите кражбите, раздутия щат, мъртвите души в администрацията, неизгодните покупки на бракувани вагони ?! НЕ, нали ?! Обаче като респективен собственик заедно с останалите, защото държавата сме всъщност всички ние, искате статуквото да не се променя. Да я загробим до последно, но и на никой да не я дадем. Да изплащаме откраднатите кредити, да изплащаме постоянните загуби, защото откъде мислите, че ще бъдат избити ?! Виденов набута в списъка за ликвидация точно такива фалирани, източени и с огромни задължения фирми. Жалко, че не изкара целия мандат и не успя да ги ликвидира, тогава щяхте да сте доволни - всичките те начело с "Балкан" щяха гордо да потънат ! Чудесно, нали ?!
цитирай
3. анонимен - на usandthem
26.11.2011 09:44
За източването и за (не)изгодните сделки с държавните предприятия сте наплно прав, но след т.н. приватизация ще бъдат продадени и претопени даже и останалите вагони и релси.
За това става дума. А след това, естествено, и за работните места на хиляди хора.
А ако все още не сте наясно какво се крие зад подвеждащото понятие - приватизация, спомнете си че до скоро, а и сега, под "приватизация" се разбираше - законна кражба. За съжаление, си е точно така.
И ако наистина се интересувате от същността на "нещата", прочетете отксите от изказваня на премиера Бойко Борисов, за чуждестранните инвеститори и "ползата" от тях, които изказваня бяха публикувани и в блог.бг, последните дни. В момента не помня заглавието на публикацията, но заради вас и такива като вас, ще я потърся и ще я публикувам и в моя блог.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28318676
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031