Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.01.2012 01:42 - Унгария прави крачки към свободата си! Автор: dimenzed
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 3997 Коментари: 4 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

В началото на новата година в Унгария се случва нещо забележително. Беше приета нова конституция! Но какво е тук забележителното – би запитал някой?

„Боже, благослови унгарците!” – с тези думи от националния химн на Унгария започва преамбюла на Новия унгарски Основен закон, който "не признава комунистическата конституция от 1949 година, тъй като тя е била основа за господството на деспотията".


image


В новата конституция името на страната от "Унгарска Република” е заменено на "Унгария”. Забраняват се абортите, унгарците зад граница се лишават от избирателни права, женитбите са съюзи само между мъже и жени, обезпечава се правото на самоотбрана, закрепва се положението за принадлежност на земните и водните ресурси към националното богатство и др.
Най-интересното от събитията около Унгария, обаче, са реакциите на така наречения „цивилизован свят” в лицето на световните „независими” електронни медии по повод на това събитие – снишиха рейтинга на Унгария, почти я изгониха от Евросъюза, плашат унгарците със задълбочаване на финансовата криза...
Въобще, за да се схване мащаба на разразилата се истерия около Унгария, е необходимо само да се подредят водещите заглавия на вездесъщите световни медии по въпроса:

1. Унгария е заплашена с изключване от Евросъюза;
2. Критиката срещу новата унгарска конституция не стихва;
3. С такива закони Унгария никога нямаше да бъде приета в ЕС;
4. Хиляди унгарци били протестирали против новата конституция;
5. Изменението на конституцията предизвикало масови протестни вълни;
6. Унгария е във финасова криза;
7. Криза на демокрацията в Унгария;
8. Международната рейтингова агенция Standard & Poor’s понижила кредитния рейтинг на Унгария и предупредила, че той ще бъде понижен още веднъж през 2012 година;
9. Унгария била прекрачила една опасна бразда;
10. САЩ заплашват Унгария с изхвърляне от Евросъюза;
11. Унгария я грозят неприятности откъм ЕС заради национализма и хомофобията й;
12. Курсът на унгарския форинт пада, държавните й облигации поевтиняват;

И така – какво ще рече всичко това? У мислещите хора се изгражда вече мнение, че ако Западът ни хвали – то трябва да бъдем много внимателни и бдителни. Ако ли пък започнат да ни ругаят, това означава, че извършваме правилните действия за закрепване на държавността ни и възстановяване на загубения ни суверинитет.

Какво толкова стана в Унгария, че така безпощадно започнаха да я плюят и заплашват?

Ами много просто! Днес пред очите ни Унгария прави смели крачки по пътя към своето засилване като държава и изясняване на своята идентичност като народ!

Унгария предприе безпрецедентен ход по посока на излизане от паразитната финансова система, която днес изсмуква силите на слаби и „болни” държави.

Но най-силният удар по тази система беше нанесен с национализирането на Централната банка на Унгария. И какво излезе от цялата работа най-накрая – глобализаторите не искат централните банки да бъдат управлявани от държавните ръководства на техните страни! Така за да могат, централната банка на Унгария, както и другите централни банки по света да бъдат управлявани от ония, които днес стоят на върха на тази световна паразитна финансова система. Оттам са и всичките тези „демократически и независими” световни медии, които реват за нарушаване нормите на поведение в цивилизованите демократически господарства.

Задействани са всякакви възможни механизми за дискредитиране на властта в Унгария!!! Затова ние тук в България трябва да сме наясно какво се случва там. Ние можем само да пожелаем на унгарците и тяхното държавно ръководство да бъдат твърди, мъдри, решителни, за да не допуснат развитието на негативен сценарий за своята страна!

Да живее Унгария!



Тагове:   Унгария,   свобода,   банка,


Гласувай:
12



1. sparotok - Да живее Унгария!
10.01.2012 11:19
Да живее Унгария! Да живеят будните хора!
цитирай
2. kostas - Хубава новина..........
10.01.2012 13:00
* В УНГАРИЯ ОТНЕМАТ ПЕНСИИТЕ НА КОМУНИСТИТЕ, МАСКИРАЛИ СЕ КАТО СОЦИАЛИСТИ. *
Автор: kostas Категория: Други
Прочетен: 92 Коментари: 6 Гласове:
7





НОВИНА КОЯТО ГАЛИ СЛУХЪТ..



СЪОБЩЕНИЕ НА БНР, ПРОГРАМА "ХОРИЗОНТ"

Според приетите от унгарския парламент промени в Конституцията, социалистическата партия ще отговаря със задна дата за престъпленията извършени от бившата комунистическа партия, от която произхожда. Като законен приемник на комунистите, УНГАРСКАТА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ ще бъде смятана за виновна за престъпленията, извършени по време на комунистическия режим – гласи новия конституционен закон.

Текстът дава възможност пенсиите на все още живите бивши комунистически ръководители да бъдат намалени и дори и отнети.

Съобщение на програма „Хоризонт” от 31 декември 2011г. 00.05ч.
цитирай
3. nikikm - Браво
11.01.2012 00:13
на унгарците! Този народ заслужава да е свободен!
цитирай
4. анонимен - И аз чета за унгарците
11.01.2012 11:34
nikikm написа:
на унгарците! Този народ заслужава да е свободен!

и как нашенци люто ги кълнат. :-)))))))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28312865
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031