Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.01.2012 20:59 - Джералд Селенте: Колапс на ЕС в рамките на 90 дни, банкови ваканции, след това война. Автор: zahariada
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2627 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Според основателя на Института за изследване на тенденциите, Джералд Селенте, 22-месечната истерия около предстоящия европейски финансов колапс, който започна през март 2010 г., с Гърция, през 2012 идва към своя край.

image
В последната прогноза на Селенте, озаглавена "Първата голяма война на 21 век - да се подготвиш, да оцелееш, да победиш", той рисува мрачна картина за 2012 г., прогнозира влошаване на класовата борба, която вече е ударила повече от една дузина държави, като Тунис, Египет, Йемен, Сирия, Бахрейн, Катар , Великобритания, Гърция и Италия, и която неизбежно ще се разпространи и в Източна Европа, Централна Азия и дори по-интензивно в Съединените щати.

..."Ако живеете в Гърция, сте депресирани, ако живеете в Испания, сте депресирани, ако живеете в Португалия или Ирландия, сте депресирани", казва Селенте. "Ако живеете в Литва, вие бягате към банката, за да изтеглите парите си. Тези нападения на банките продължават.
Унгария, Румъния, България - по-голяма част от от Източна Европа също са в депресия. В момента депресията е засегнала много страни."

Както казва селенте, на Китай, също не може да се разчита. Когато американците и европейците спрат да купуват китайски боклуци, Китай ще намали вноса на суровини и енергия от държави, чиито суровини е консумирал по време на бума, което ще доведе до порочния кръг от растяща безработица и икономически упадък.


"Всичко е взаимосвързано", обяснява Селенте...

...Той продължава: "послушайте, най-малко, Кристин Лагард от МВФ, тези лихварски бизнес-акули от последна инстанция - дори тя казва това, което ние говорим от три години - текущия паралел с краха от 1929 г., Голямата депресия, валутната и търговската войни и Втората световна война.

Както показва историята, когато ужасите на икономиката съсипват обществото, политическите лидери търсят инструменти за създаване на шовинизъм в национален мащаб, за да пренасочат гнева на разярената тълпа. Това търсене на политическа сигурност, обикновено се превръща във война.

"Вижте търговската война, за която те сега говорят. Ако съберете всички заедно, ще видите движението на махалото към голяма война, която вече се случва ", казва Селенте.


"Тези психопати, които са причина за тези проблеми дават съвети как да се справим с тези проблеми, чрез добавяне на още повече насилие към старото насилие и престъпна дейност."

Селенте казва, че тласъка към глобален срив и призиви за война, може да се очаква "някъде през първото тримесечие на 2012 г.," когато европейският криза ще се влоши до състояние на колапс. "Няма никакъв начин да се измъкнат европейските страни", казва той емоционално.

Селенте съветва американците отсега да си подготвят план за бягство от страната: "Те приеха Закона за пълномощията на военните сили в спешни случаи. Което дава на президента право да нарече всекиго, терорист, като мен, например. За мен ще дойдат военните (дори не и полицията), ще избият вратата, ще ме арестуват, ще ми представят сглобени обвинения и без съд и съдебните заседатели, ще ме осъдят ... Те могат да ме измъчват, да ме убият, ако желаят, или да ме изпратят в един от тайните затвори разпръснати по целия свят. "

Според него, приемането на този закон, наличието на лагерите FEMA и плановете да се разпространят по цялата територия CAT скенери, както на летищата, всичко това предполага, че САЩ може да влезе в криза като тази, която е довела до гражданската война от 1861-1865.

Превод и редакция:
Захари Андреев
11.01.2012

Очаквайте по темата, в следващата статия, прогнозите на Селенте за 2012 година.


Източник




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28352184
Постинги: 4299
Коментари: 7559
Гласове: 8247
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930