Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.01.2012 21:37 - СВАЛЕНИТЕ БЕЛЕЗНИЦИ НА ЧОЧО ... ВЪРХУ РЪЦЕТЕ НА ЖУРНАЛИСТКАТА ВЕСЕЛИНА ТОМОВА.
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2098 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

След като свалиха белезниците от ръцете на заподозрения за убийството на Мирослава – Чочо и го оставиха да се /само/убие, поради „пропуск” според вътрешния министър Цветан Цветанов, МВР се съсредоточи във важната задача – да надене белезници на собственичката на сайта АФЕРА, журналистката Веселина Томова, и с принудителен полицейски конвой да я заведе в София, заради ... депутата от ГЕРБ Лъчо Мозъка и порочните консултански договори, сключени от него.

image

И да го бяхме търсили, нямаше да успеем да го измислим – такъв шокиращ, скандален, контрастен паралел между сътвореното от МВР по случая с убитата Мирослава и „фундаменталната” задача на същото това МВР - с белезници и под полицейски конвой да заведе принудително журналистката Веселина Томова в столицата в качеството и на свидетел по дознание, което касае шокиращите скандални консултантски договори на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов, популярен с прозвището Лъчо Мозъка.

Днес сутринта полицай от Второ полицейско в морската столица позвъни на личния мобилен телефон на собственичката и главна редакторка на сайта afera.bg, за да я уведоми, че от СДВР е получено писмено нареждане - на Веселина Томова да бъдат надянати белезници и под полицейски конвой да бъде натоварена на влака, заведена в София, в СДВР, след което пак с полицейски конвой да бъде върната обратно.

Принудителната мярка е наложена от полицай Стоил Димов от СДВР, който трябвало да разпита Томова в качеството и на „свидетел”.

Месец и половина по-рано журналистката получава призовка от СДВР с посочен номер на лицето Димов, който е служебния му номер чрез централа. След като го търси дълго докато даде „свободно”, в разговор с него става ясно, че полицаят излиза в отпуск от 14 декември, а Томова ще му се обади за да каже кога ще бъде в столицата за да бъде разпитана.

Полицаят не обяснява и защо Томова не е разпитана по делегация във Варна, както това се случва при други случаи, където от Националната следствена служба, например, не само правят разпитите и по делегация, но и са достатъчно интелигентни за да оставят и мобилните си телефони за връзка.

След неколкратни неуспешни опити на Томова да се свърже с централата на СДВР, тъй като не и е работа да отдели часове наред от служебните си задължения, за да върти като изоглавена на централа, която дава заето, полицаят излиза в отпуск и настъпват коледните и новогодишни празници.

Втора призовка не пристига.

Нито лицето Димов се обажда на Томова за да уточнят ситуацията около разпита.

Вместо това, днес журналистката трябваше да бъде натоварена във влака със сложени белезници, според указанията, и придружена от полицаи, за да не избяга от влака, и да бъде въдворена в СДВР.

Във Второ полицейско във Варна Томова все пак успява да се свърже с въпросния Стоил Димов от СДВР, когото пита: „Е, сега с белезници ли ще ме карат при вас?” Димов отговаря, че „принудителното можело и да падне...”. „Е, как ще падне, когато момчето държи пред мен вашето писменно указание и трябва да го изпълни?!”, пита Томова. „Е, аз какво да направя?”, невъзмутимо е софийското ченге и допълва, че „нямал да се пазари”.

А как ли са се пазарили с Чочо?

Томова му отговаря, че изобщо няма зор и това, което вършат е повече от скандално, както и че няма никакво притеснение да и сложат белезниците, и продължава да пита защо разпита не се провежда по делегация. „Защото така съм преценил! Аз събирам доказателства!”, казва лицето Димов, съсредоточен очевидно в Томова, вместо в ... Лъчо Мозъка.

В първия си разговор с лицето Димов, той не уточнява за какво вика на разпит Томова и при неин въпрос, отговаря „за ... Лъчезар Иванов”. Сега тя пак го пита да каже конкретно за коя публикация става дума. След „ама нали ви казах”, и настояване от страна на журналистката все пак става ясно, че въпросната публикация е: Лъчо Мозъка от ГЕРБ начетен от НАП. Консултира „Секюрити Груп Алфа” и „Евроинс”, не плаща данък”

http://www.afera.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=18216&Itemid=27

Журналистката уведомява лицето от СДВР, че ще бъде в столицата на 23 януари.

-Ама кога? – пита ченгето.

-Ами, когато пристигна!

-Трябва да ми се обадите преди да пристигнете!

-И на кой телефон да ви се обадя? Да клеча и да набирам централата ви до откат, ли?

- Ама кога пристигате? – пита лицето Стоилов, като че ли ще чака с отдел „Терор” от ГДБОП автобуса.

- Когато пристигна, пристигна – отвръща Томова.

След като уточнява евентуалното часово пристигане, ченгето пита:

- А ще намерите ли СДВР? – като че ли Томова е малоумна, или по-скоро може би трябва да пратят Цветанов и Флоров да я ескортират до мястото. Или по-скоро да я поеме „външно”.

- Не, но ще хвана такси за сметката на... Лъчо Мозъка – отговоря Томова.

През времето, в което всичко това се случва НАИСТИНА, а не като в черна комедия, вътрешният министър Цветан Цветанов каканижи по услужливите медии, на които не им надяват белезници, че: "Самоубийството на единия задържан по случая - Стойчо Петров, е пропуск. Провежда се разследване. Полицаите, допуснали самоубийството ще бъдат наказани, но ще се прецени тежестта на наказанието.Това се дължи на преумората и предоверяването, но не се съмнявам в качествата на служителите на МВР”.

В тази държава обаче, докато висши полицаи пускат заподозрян за убийство БЕЗ БЕЛЕЗНИЦИ да се мотае в тоалетната, или в килера, защото дори и това не знаят, кое помещение какво е, а после се /само/гръмва, пак полицаи решават, че най-важното нещо, вместо да се занимават с далеч по – фундаментални задачи, е да надянат белезници на журналистка. Която, разбира се, откровено ненавиждат.

Браво, „пичове”!

Там, където трябваше да слагате белезници, се осрахте и сега си избивате комплексите, пъчейки се да карате под конвой журналист!

Отврат.

Копирамо от:
http://eltimir.ucoz.ru/news/totalni_opiti_za
_splashvane/2012-01-17-2663


Afera.bg
 

http://www.afera.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=
20508&Itemid=9#usercomments


 




Гласувай:
2



1. samvoin - Ако имаше истинска държавна власт в ...
20.01.2012 01:15
Ако имаше истинска държавна власт в България, тоя кенеф - издържан от "ТИМ" и Любен Гоцев, отдавна требваше да е закрит, а тази да отговаря по неколко дела, едно от които за КЛЕВЕТИ срещу сума ти хора, един от които и аз, но уви - нема власт и не са я закарали с белезници, ми Боко Тиквата и се церемони и се кефи, че оплюва повече враговете му, отколкото него, а него го напада доста "миловидно" или в такъв "кенефен" стил, че му прави чиста реклама...
С какво съществено се е занимал точно, нейния затихващ сайт?
Каква съществена "афера" разкри?!
Да не би кой изкраде народните пари?
Кой ги изнесе в чужди банки?
Банковата афера и източване?
Кой стои и защо зад банковия терор у нас?
Кои са милинерите?
Кой изкупува България днес, а също трови и изтребва младежта ни?
По чии план?
Разкрива ли ги, тази "анти - аферистка" истинските афери или ги "замита" грижливо, заливайки ни с некви жълти и булевардни истории, любовни и секс - интриги, типично като жълтите медии, доставящи на народа "хляб и зрелища", когато обаче хляба липсва?
Какъв изход предлага, нейната "опозиционност" от констатациите, които правим всички?
Каква система и идея да управлява страната?
Нападна ли веднъж поне ЕС и колонизаторите на България?
Истинската червена мафия и олигархия, произведена от номенклатурата или е служила на тайните им служби и служи на произведените от тех мутри и сводници?!
Защо ли, типично по ционистки, тази "почтенна журналистка" - клейми антиционистки писма и писма срещу терора на световния жандарм, като "антисемитски", а крие кои са истинските "семити и антисемити", употребявайки тази дума?!
Защо дезинформира?
Виждаме обаче, че например Георги Ифандиев и Антон Рачев, са доста "охотно" пускани в нейния сайт...
Четейки великоруските глупости и панславистки тезиси в последно време - от сайта на Рачев, все повече започвам да се съмнявам, че той е наистина човека за който го мислех, както и слушайки как величае постоянно германци, руснаци, че и сърболя пред нас!
цитирай
2. анонимен - Благодаря за уточняващия коментар!
20.01.2012 12:43
За съжаление, не бях чел нищо от нея, или ако съм чел, не съм и запомнил името. Но след като прочетох коментара ти, нямам причини да не ти вярвам, защото е пълно с такива "критични" журналисти и публицисти, които, с написаните полуистини, реално скриват истината и манипулират още по по-успешно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28357127
Постинги: 4299
Коментари: 7559
Гласове: 8247
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930