Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.02.2012 17:00 - Народа на Афганистан в свещенна война срещу окупаторите! Автор: samvoin
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 4161 Коментари: 2 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Антиамериканските протести в Афганистан ескалират, има убити и ранени

image
Гняв в Кабул, след като войници от НАТО изгорили Корана

 

image

Най-малко осем души бяха застреляни и десетки бяха ранени при антиамерикански протести в Афганистан, след като във вторник в американска военна база бяха изгорени екземпляри на Корана, съобщиха ДПА и Франс прес, като се позовават на местните власти. Шестима са убити и 13 са ранени в северната провинция Парван. Демонстрантите са се опитали да щурмуват сградата на общината и стреляли по афганистанската полиция. Един демонстрант е бил убит в източния град Джалалабад, а друг - в Кабул.

Америкаското посолство в Кабул съобщи, че забранява на персонала си да излиза, след като в афганистанската столица продължиха протести срещу изгорените екземпляри от Корана в базата Баграм. Всички пътувания са спрени, моля всички стойте тук в безопасност, гласеше съобщението на дипломатическата мисия в Туитър, цитирано от Ройтерс.

Полицията се опита да разпръсне с водометни оръдия около 1000 демонстранти в Кабул, разгневени заради изгорените свещени мюсюлмански книги, намерени в най-голямата американска база в Афганистан, пише БТА.

Размириците, провокирани от съобщения, че във военната база на САЩ в Баграм край Кабул американски войници са изгорили ислямски светини, продължават в Афганистан втори ден. Хиляди възмутени афганистанци по цялата страна издигат лозунги "Смърт на Америка, НАТО и Карзай!" и настояват за смъртно наказание на виновните военни, отбелязва ИТАР-ТАСС.

Демонстранти в Кабул подпалиха част от жилищен комплекс, използван от чуждестранни работници, предаде Ройтерс. Според очевидец пожарът е унищожил част от пансион в комплекса Грийн Вилидж, където живеят и работят 1500 предимно чуждестранни работници.

Асошийтед прес съобщи, че силите за сигурност са стреляли във въздуха, за да разпръснат тълпата, която се събрала пред жилищен комплекс за чужденци в околностите на Кабул. Гневните демонстранти изгорили автомобил пред комплекса, намиращ се на шосето от Кабул за Джелалабад. "Смърт на Америка", крещели протестиращите, чувал се автоматичен огън, но не било ясно дали стрелят афганистанските сили за сигурност или охраната на комплекса.

На мястото на демонстрацията пристигнал началникът на столичната полиция Мохамад Аюб Саланги заедно с подкрепления от стотици служители на реда, които се опитват да овладеят положението. На няколко километра разстояние, стотици демонстранти се събрали и пред американската военна база Кемп Финикс и хвърляли камъни, съобщи говорителят на полицията на провинция Кабул Ашматула Станекзай. Има информации, че и там се чули изстрели. Още една, по-малка демонстрация с около стотина участници, която обаче била мирна, имало пред университета в западната част на Кабул. Многохилядна демонстрация е започнала и в Джелалабад в Източен Афганистан.

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=858724


 

Талибани призоваха афганистанците да убиват "окупаторите" след изгарянето на Корана

23.02.2012 11:29 image

image

Талибаните поеха отговорността за убийството на кмета на Кандахар

 

Талибани призоваха афганистанците да нападат чуждестранни военни бази и да „бият и убиват” западни граждани като наказание за изгарянето на екземпляри от Корана, което беше извършено в американска база в Афганистан, предаде Ройтерс.В сряда хиляди демонстранти излязоха по улиците на афганистанските градове с искане чуждестранните сили да напуснат страната.Днес за трети пореден ден в Афганистан се провеждат антиамерикански протести. В тази връзка говорителят на талибаните призова афганистанците да нападат военните бази на „окупаторските сили”, техните военни конвои и бази.„Трябва да ги убивате, да ги нападате и да ги пленявате, за да им дадете урок никога да не оскверняват свещения Коран”, се казва в съобщението.Над 600 души са се събрали в град Михтарлам, а около 300 студенти протестират по улиците на Джалалабад, където се намира американска военна база.Демонстрациите се провеждат, след като в нощта на понеделник срещу вторник екземпляри на Корана бяха иззети от затворници в американската база в Баграм, след което книгите бяха изгорени. Според източници от Вашингтон свещените за мюсюлманите книги са служили за пренасяне на съобщения.

actualno.com






 




Гласувай:
5



1. mahatma - Знаех си аз, че така ще стане...
23.02.2012 20:17
Тия неща са описани в "Протоколите...". Чифути...Юдео-масони, те са причината - от една страна печатат Корана, от другата - го горят. И после организират размирици, та да се избиват
цитирай
2. tomcat2 - навсякъде кадето стъпят си създ...
23.02.2012 21:32
навсякъде кадето стъпят си създават приятели
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28314381
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031