Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.04.2012 09:27 - Стария завет ли ??? Автор: evreite.
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 8711 Коментари: 9 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Езичник, който се занимава с изучаване на Закона (Тора - Стар Завет), заслужава смърт. Той трябва да се занимава само със седемте заповеди. Така също, езичник, който пази почивния ден, дори ако това не е седмия ден, ако го е отделил като събота, заслужава смърт. Няма нужда да заявяваме, че той заслужава смърт, ако си направи нов празник. Общият принцип е: на никого не е позволено да прави нововъведения в религията или да съставя нови заповеди. Езичникът има избор или да стане истински прозелит, като приеме всички заповеди, или да се придържа към своята си религия, без да добавя или да изважда нещо от нея. Следователно, ако той се занимава с изучаване на Закона, или спазва ден за почивка, или прави някакво нововъведение, той бива бит или наказан по някакъв друг начин и бива уведомен, че заслужава смърт, но не бива умъртвен.

"Средният не-евреин би си помислил, че евреите в историята биха се радвали винаги когато езичниците четат Стария Завет в търсене на Божиите вечни морални и граждански стандарти за праведност. В края на краищата, това би заличило културната и юридическата пропаст между евреите и неевреите. Именно това, обаче, е бил проблемът в умовете на равините в продължение на поне 1,700 години. Равините не са искали тази пропаст да бъде заличена; в най-добрия случай те са искали външен мир и спокойствие за евреите, тоест те са искали обществен ред сред едно езическо общество. Достатъчният обществен ред в един езически свят предполагаемо ще се постигне чрез придържане към седемте заповеди, конкретно дадени към невярващите, тоест езичниците. Шест от тези закони са били първо дадени на Адам, според юдейския закон: забраните срещу идолопоклонство, богохулство, убийство, прелюбодейство и кражба, плюс заповедта да се създадат съдилища. Един седми закон предполагаемо е даден на Ной: забраната срещу яденето на крайници на живо животно.Отвъд този минимален списък от седем закона езичниците – “ноаидите” или “ноаитите,” потомците на Ной– не трябва да отиват в своето изучаване на етичните изисквания на старозаветния закон, който принадлежи изключително на евреите."
Мойсей Маймонид


 



 


Законите в Стария завет, за евреите ли са дадени, или за всички хора ?

Защото както виждаме от горното, всички неевреи са смятани от евреите за езичници и гои (добитък). И великият еврейски философ Маймонид казва, че Старозаветния закон принадлежи изключително на евреите.

Християните длъжни ли са да спазват тези закони ?

коментар image
Още ли мислят и твърдят някои, че по въпроса не съм писал истината?
Имайки предвид това, което си представила по-горе. А то е само малка част от цялата тази расистка и античовешка доктрина, която днес наричаме юдаизъм, и на която, за съжаление, слугуват не малка част и от тези, които твърдят сега, че са християни!
Точно оттук идва цялото зло и нечестие в света ни:
Християните нямат право да убиват, мамят, вършат грях.
Но пък евреите имат. Защо? Защото Христос не бил техен бог!
Защо не Го приемат за такъв? Защото искат да продължат да вършат зло и нечестие - за да преуспяват в света, като елит, като господари на света, като богове в света! Ако приемат Сина, трябва и те да се откажат от греха и нечестието! Ето това е ключът за разбиране на проблема и противоречията между Стар и Нов завет, между евреи и християни! Евреите искат да са специални, без да изповядват Сина Божи, защото се нуждаят от злото и нечестието, които да им осигурят добър живот в този свят, да им осигурят да са като боговете на Земята! Кой обеща това на хората? Дори само на това ако си отговорим, ще разберем на кого слугуват сега те!
Но кой съм аз, че да ги съдя. Нека четат какво Христос им каза, на дедите им.
Нима нещо се е променило днес? Писано е, че ако не приемат Сина, ще останат вън, където е плач и скърцане със зъби! Но, ако на Сина Божи не вярват, то нима на мен...


 

оргинал : http://forum.abv.bg/lofiversion/index.php/t108899.html

.......................



 

Григор Симов:

Нещо повече! В Талмуда пише, че който неевреин (гой) се интересува от еврейската религия, заслужава смърт!

Защо ли е тази "строга" забрана?!

– Защото юдейската религия (идеологоия) е откровен сатанизъм и въобще не е за показване пред хората, а със всички средства трябва да се пази, никой да не разбере този злокобен факт, или - тази "тайна на беззаконието")



 

И точно тази "религия" е олицетворението на световната власт, на княза на този свят -дявола и неговия избран народ!




Гласувай:
5



1. marrio - Taнгра
17.04.2012 12:49
Няма стар, няма нов завет. От както са ни покръстили, Българите не сме видяли бял ден. Трябва да се върнем към изначалното ни тенгрианство и тогава ще си стъпим на краката, а във вените ни ще потече жизнена сила и ще се обединим като Нация.
цитирай
2. grigorsimov - на Марио: Посочи ми исторически източник за български бог Тангра
17.04.2012 13:30
Но тук на Балканите, а не някъде от Азия, за някой съвсем друг народ.
цитирай
3. marrio - от sparotok
17.04.2012 13:42
Тен гриан означава огнено слънце на староирландски. Това е едно от доказателствата, че Тенгри е име на европейски бог. Смятам, че чрез шумерско посредничество теонима е предаден на други народи.
цитирай
4. prespanski - Тора не е равнозначна на Стария З...
17.04.2012 15:20
Тора не е равнозначна на Стария Завет. Тората са само петте Мойсееви книги, които са част от Стария Завет.
цитирай
5. borjanmljakov - Абе, симов, къв ти е проблема с евреите на тебе?
19.04.2012 23:09
Да не са те маризили повечко в даскало навремето?
цитирай
6. анонимен - Проблемът е в сатанизма, проповядван от Талмуда и Тората.
20.04.2012 19:30
По-добре ще е да коментирате или оспорвате нещо от изнесените факти, по същество, иначе сами се разобличавате.
цитирай
7. borjanmljakov - Проблемът е че ви хлопа дъската.
21.04.2012 00:16
.
цитирай
8. sparotok - няма тенгриянство
23.04.2012 20:37
marrio написа:
Тен гриан означава огнено слънце на староирландски. Това е едно от доказателствата, че Тенгри е име на европейски бог. Смятам, че чрез шумерско посредничество теонима е предаден на други народи.


Тегнгри не е име на европейски бог, а тюрко-алтайското предаване на епитет на древен тракийски бог - Дин (шумерите го познават като Дин-гир).

Един бог може да има много имена, или епитети, ако искаш. Дин означава просто ден, т.е. светлия, чистия, сияйния, добрия...

Идеалите на древната тракийска религия не са се различавали от идеалите на християнството, това става причина старите българи да станат първите християни на Европа. Страбон пише, че дедите ни са наричани най-праведния народ, те дори се въздържали от ядене на месо, защото за набавянето му трябва да се убие живо същество...

Най-ценното на християнството е това, че то е достъпно за масите, разбираемо е за всеки, който иска да живее като осъзнат и свободен човек.

Не християнството е проблем за упадъка на България, а загърбването, дори загубата на духовните ценности. Християнството не води до слабост, съвсем не, това е тълкуването на мошениците...

Нека не забравяме, че България бе на три морета при християнина Симеон І, тогава е Златния Век на държавата ни, не след 09-09-1944, когато се започна преследването на вярата, която ни запази хора през 500 години жестоко чуждо подтисничество.

Под девиза Богъ, Царъ, Отечество българите показаха на цял свят какво е мъжество! На знамената на тези, които воюваха за свободата на България бе написано - С нами Бог!

Днешните атеисти и "тенгрияни" са просто една смешка, виж само какво направи половин век безбожие, България е на ръба на пропастта...


Съветвам те да прочетеш това - Бродираните върху старите бойни знамена думи "Бог с нами!" или "С нами Бог!" са заимствани от старинните църковни текстове на т. нар. "Голямо повечерие", което се отслужва по време на Великия пост: "С нас е Бог, разберете, народи, и се покорете, защото с нас е Бог!... Могъщи, покорете се, защото с нас е Бог! И ако закрепнете, пак ще бъдете победени, защото с нас е Бог!" Това е тържествен призив-молитва, който изразява древното християнско вярване, че нищо на земята не може да бъде постигнато без Божията подкрепа. Както вярващите призовават божието присъствие и помощ, за да се очистят от греховете по време на Великия пост, така и православните воини влизали в бой с възгласа: "С нами Бог".


цитирай
9. oranjevia - Езичник означава човек който вярва ...
23.04.2012 21:57
Езичник означава човек който вярва в много богове.Тоест християните и мохамеданите не са езичници защото вярват в един бог.Значи могат да си четат разни тори колкото искат и казаното не се отнася за тях а за древните гърци/дето им били братовчеди/.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28318460
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031