Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.05.2012 14:14 - ЗАКОНЪТ ЗА ДЕТЕТО – СЪВРЕМЕННО ЕНИЧАРСТВО. Автор: bgzemia
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2403 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Бог, семейство и собственост – това са трите основни стълба, на които се крепи християнското европейско общество. Ако по време на така наречения реален социализъм тоталитарната държава сложи ръка върху собствеността и вярата на хората то днес тази политика продължава с посегателство над семейството и то на най-ценното за българина – неговите деца. Едно от последните безумия на управниците е новия закон за детето, който на практика потъпква основни семейни ценности, отнемайки правото на родителите да полагат грижи и да възпитават своите деца.
В публичното пространство вече се появиха граждански инициативи насочени срещу несправедливия закон. Една от тях е организацията на родители загрижени за бъдещето на своите деца, обединени в асоциация „общество и ценности”, които през последната седмица организираха протести в различни градове на България срещу законопроекта.
Активистите на движението против този закон считат, че той е крайно небалансиран спрямо основното човешко право на родителя да отглежда, възпитава и образова децата си според своите собствени убеждения, както е регламентирано в множество международни правни документи, по които Република България е страна. Предложеният от социалното министерство „Закон за детето” игнорира правата на родителите, оставяйки възможността за решение при сложни житейски и семейни ситуации в ръцете на държавните служители.
Проектът за закон за детето в голяма степен изземва конституционните права на родителите, прехвърляйки ги на държавата в лицето на социалните служители, определя кое е вредно за децата на базата на много общи и недефинирани термини, което дава възможност за редица злоупотреби. Родителят няма право да откаже на детето си да „се информира”, независимо от източника, няма право да му наложи наказание и трябва на всяка цена да се съобрази с мнението и желанието на детето си, като закона му дава правото да стори каквото си поиска - по всяко време. Така практически на детето му се вменяват права и задължения като на възрастен човек и по този начин то се превръща в изключителна мишена за престъпни посегателства срещу него от всякакъв характер, като се започне от детската порнография, та до трафика на деца за бели робини или за донорство на органи
Законът е изключително разрушителен за обществото. Ако той бъде въведен би довел до остро противопоставяне между родители и деца, което практически слага край на българското семейство (което е и целта).
В прекомерните права, които ще получи държавата върху децата на България от своя страна можем да открием редица елементи на свръх тоталитарност, както и сериозни препратки към отминали исторически епохи, в които е било в рамките на нормалното човек да е собственост на друг човек. Ето как държавата по този начин се опитва да се превърне в изключителен собственик на децата, което си е своеобразна препратка към онова мракобесно минало от османското иго, когато империята е отнемала най-здравите български деца превръщайки ги в смъртоносна бойна единица срещу своите собствени родители.
Реакцията на обществото срещу този гибелен закон, рушащ неговата основна клетка – семейството е напълно логична, справедлива, родолюбива и хуманна, тъй като за да я има България е от изключителна важност днес да бъдат запазени нейните деца и да не се допуска по никакъв начин социалните служби да се превърнат в съвременни събирачи на кръвен данък.

Александър Георгиев Атанасов – политолог – гр. Варна
Спиране на безумния Закон за детето!  Протест - Варна 28 април 2012- част 1 и 2



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28358686
Постинги: 4299
Коментари: 7559
Гласове: 8247
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930