Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2012 22:24 - Продължение на "Протоколите на ционските старейшини". Протоколи 6 - 12
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1992 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ПРОТОКОЛ №6.  МОНОПОЛИТЕ ЩЕ УНИЩОЖАТ БОГАТСТВАТА НА ХОРАТА.

Ние скоро ще почнем да учредяваме грамадни монополи, резервоари на колосални богатства, от които дори крупните гоевски състояния ще изпаднат в такава зависимост, че ще се стопят заедно с държавния кредит, който имат, още на другия ден след политическата катастрофа.

Господа икономисти, които тука присъствате, преценете значението на тази комбинация!...

По всички начини ние трябва да повдигаме престижа на нашето свръхправителство, като го представяме за покровител и възнаградител на всички, които доброволно ни се покоряват.

ЮДЕЙСКИЯТ КАПИТАЛ УНИЩОЖАВА ЕДРОТО ЗЕМЕВЛАДЕНИЕ.

Аристокрацията на гоите, като политическа сила, умря – няма защо да държим сметка за нея; но и като земевладелска сила тя за нас е вредна, защото може да бъде самостоятелна в придобиване средства за живот. За това е необходимо на всяка цена да я обезземлим. Най-добрият способ за достигане на тази цел е увеличаване на поземлените данъци и ипотекиране на земята. Тези мерки сигурно ще поставят земевладението в тежки условия и гоевските аристократи, привикнали да не се задоволяват с малко, несъмнено ще изчезнат.

ЧРЕЗ СПЕКУЛАЦИЯТА БОГАТСТВАТА ЩЕ СЕ ПРЕХВЪРЛЯТ В ЮДЕЙСКИТЕ КАСИ.

В същото време усилено трябва да се покровителства търговията и индустрията, а най-главното спекулацията, ролята на която е да бъде в противовес на индустрията. Ако няма спекулация, индустрията ще увеличи частните капитали и ще подпомогне повдигането на земеделието, понеже ще освободи земята от задълженията към земеделските банки. Необходимо е индустрията да изсмуче от земята и от работните ръце капиталите и чрез спекула да ги предаде в наши ръце. Така ние ще приберем всички пари на света и ще хвърлим всички гои в редовете на пролетариите. Тогава гоите, за да получат насъщните средства за съществуване, ще се преклонят пред нас.

СПЕКУЛАТА И РАЗКОШЪТ РАЗОРЯВАТ ИНДУСТРИЯТА.

За да разорим гоевската индустрия, ние ще засилим заедно със спекулата и развитата от нас всред гоите жажда за разкош.

ЮДЕИТЕ ЩЕ УВЕЛИЧАТ РАБОТНАТА ЗАПЛАТА И ЕДНОВРЕМЕННО ЩЕ ПОВИШАТ ЦЕНИТЕ.

Ние ще увеличим работната заплата, но това няма да принесе никаква полза на работниците, защото в същото време ще предизвикаме поскъпване на предметите от първа необходимост, уж като резултата от упадъка на земеделието и скотовъдството. Освен това, майсторски и дълбоко ще подкопаем изворите на производството, като насочим работниците към анархия, като ги приучим на спиртни напитки и заедно с това вземем мерки, за да прогоним от земеделието всички интелигентни гоевски сили.

А, за да не могат гоите преждевременно да забележат истинската страна на нещата, ние ще я прикрием, като представим работата уж като стремеж да се услужи на работническите класи и на великите икономически принципи, за които нашите икономически теории водят дейна пропаганда.

ПРОТОКОЛ №7

ЮДЕИТЕ СЪЗДАВАТ ВРАЖДИТЕ И ВОЙНИТЕ МЕЖДУ НАРОДИТЕ

Надпреварването за въоръжаване и увеличаване на полицейските кадри са необходимите допълнения на гореказаните планове. Необходимо е да създадем във всички държави само пролетаризирани маси с неколцина предани нам милионери, политици и военни.

Ние на всяка цена трябва да създадем брожения, раздори и вражди в цяла Европа, а чрез нея и във всички други континенти. От това има двояка полза: първо, ще държим в подчинение всички страни, които добре знаят, и са почувствали, че само ние сме властни, когато пожелаем, да създаваме безпорядъци или да въдворяваме ред. Всички тези страни са привикнали вече да виждат в нас една неотразима подавляваща сила. Второ, ще имаме благоприятната възможност чрез интриги да объркаме прокараните от нас във всички държавни кабинети нишки на политиката, икономиката и финансите. За да постигнем това, ние трябва по време на разните преговори и съглашения да се въоръжим с голяма хитрост и проницателност, като “официално” винаги държим противоположна тактика, т.е. да се показваме честни и сговорчиви. По този начин народите и гоевските правителства, които сме приучили да виждат само видимата страна на всичко, което им представяме, ще ни приемат за благодетели и спасители на човешкия род.

НА ПРОТИВОДЕЙСТВИЕТО ЮДЕИТЕ ЩЕ ОТГОВАРЯТ С ВОЙНА.

На всяко противодействие ние трябва да бъдем в състояние да отговорим с война от съседите на оная страна, която би се осмелила да ни противодействува; но ако и тези съседи помислят да застанат колективно против нас, ние сме длъжни да дадем отпор с всеобща война.

Главният успех на политиката се крие в тайната; думите на дипломата не бива да се съгласуват с неговите действия. Ние трябва да принуждаваме гоевските правителства към действия, полезни на нашия широко замислен план, който е вече близо до въжделеното си осъществяване. Това трябва да става, като че ли под натиска на общественото мнение, което в същност се създава от нас с помощта на така наречената “велика сила” – печата, който с малки изключения, за които няма защо да се държи сметка, е изцяло вече в нашите ръце.

Накратко резюмирана, нашата система за обуздаване гоевските правителства в Европа е: на едно от тях ние ще покажем нашата сила чрез терор, а на всички останали, ако те въстанат против нас, ще отговорим с американските, китайските и японските топове.

 

ПРОТОКОЛ №8

СПОРЕД ЮДЕИТЕ - ПРАВОТО Е В СИЛАТА.

Ние трябва да сложим ръка на всички оръжия, които противниците ни биха могли да използват против нас. Ние сме длъжни да подбираме най-тънките изрази от правния речник за оправдаване на ония решения, които биха могли да се покажат извънредно смели и несправедливи; тези решения безусловно трябва да се облекат в изрази, които имат вид на висши нравствени и правни норми.

ЮДЕИТЕ СЕ СТРЕМЯТ ДА ТУРЯТ РЪКА НА ВСИЧКИ СИЛИ В ДЪРЖАВАТА.

Нашето управление трябва да разполага с всички културни сили. То ще се заобиколи с публицисти и главно с хора, придобили особено свръхобразование и възпитание в нашите школи. Тези хора ще се запознаят с всички тайни на социалния строй и ще знаят всички тънкости на политическото изкуство. Ще бъдат запознати с цялостното устройство на човешката природа, с всичките й чувствителни струни, върху които ще трябва да умеят да свирят. Тези струни са: умствения склад на гоите, техните наклонности, недостатъци, пороци, всичките им други качества, особеностите на класите и съсловията. Няма съмнение, че гениалните сътрудници на нашата власт, за които аз говоря, няма да бъдат взети из редовете на гоите, които са привикнали да изпълняват своята административна работа, без да се интересуват какво трябва да се постигне с нея, без да мислят за какво е нужна тя. Администраторите на гоите подписват книжата без да ги четат; те служат от корист или пък от честолюбие.

Ние ще заобиколим нашето правителство с цял щаб икономисти. Ето защо икономическите науки съставляват главния предмет, който юдеите изучават. Нас ще ни заобикалят цяла плеяда индустриалци, капиталисти, а най-главното милионери, защото всъщност всичко ще се разреши от количеството на парите.

Засега, до известно време още, не е безопасно да назначаваме наши братя-юдеи на високи постове в държавите. Ние ще поверяваме тези постове на гои, миналото и характерът на които са такива, че между тях и народа зее пропаст; в случай че някои от тях не искат да бъдат послушни на нашите заповеди, очаква ги или съд, или заточение. Tова е нужно, за да защитават нашите интереси до последното си издихание.

ПРОТОКОЛ №9

ЮДЕЙСКАТА ТАКТИКА Е ГЪВКАВА.

Когато ще прилагате нашите принципи, обръщайте внимание на характера на народа, в страната на който се намирате и действате. Общото и навсякъде еднаквото приложение на принципите не може да има успех, ако предварително народите не се превъзпитат по нашите разбирания; пристъпвайте към прилагането им предпазливо! Вие ще видите, че няма да минат и десет години и най-упоритият характер ще се промени и нови народи ще зачислим в редовете на покорените от нашата власт.

Либералният – в същност нашият, масонския лозунг – “Свобода, равенство и братство”, когато ние се възцарим, ще заменим с приложимия в живота идеен лозунг: “Право на свобода, дълг за равенство, идеал за братство!” Тогава ние сигурно ще хванем бика за рогата...

ЮДЕИТЕ ИЗПОЛЗВАТ И АНТИСЕМИТИЗМА ЗА СВОИТЕ ЦЕЛИ.

Де факто” ние вече сме обезсили всички гоевски правителства, макар между тях “де юре” да съществуват още много привидно самостоятелни. Ако сега някои държави повдигнат протест против нас, това ще бъде за форма, по наше желание и разпореждане, защото техният антисемитизъм ни е нужен, за да държим в ръка и нашите по-малки братя – евреи. Няма да разяснявам това, защото то вече беше предмет на нееднократни наши беседи.

ЮДЕИТЕ ДЪРЖАТ В РЪКА ВСИЧКИ ОБЩЕСТВЕНИ СИЛИ.

В действителност за нас няма препятствия. Нашето свръхправителство се намира в такива особено благоприятни условия, които са дали основание да го наричат с динамичната дума – диктатура. Аз мога с положителност да заявя, че в сегашното време ние сме законодателите; ние определяме състава на съда и ние раздаваме правосъдието; ние наказваме и помилваме; ние седим на водаческия кон като повелители на всички войски. Ние управляваме със силна ръка, защото държим в ръцете си и остатъците на разнебитената гоевска общественост, която някога е била силна, но сега покорна нам. Ние държим в ръце необузданите честолюбия, ненаситната алчност, безпощадното отмъщение и злобната ненавист.

ЮДЕИТЕ СЪЗДАВАТ РАЗЕДИНЕНИЕТО И ПОДРИВАТ ОСНОВИТЕ НА ДЪРЖАВНАТА ВЛАСТ.

От нас изхожда всесковаващият терор. Ние имаме в услуга хора, представляващи всички мнения и всички доктрини: монархисти, демократи социалисти, комунисти и всякакви утописти. Ние сме впрегнали в работа всички и всеки един подкопава последните остатъци на властта, старае се да срине всички установени порядки. Всички държави, измъчени от неуредици, искат покой. За да имат мир, те са готови да пожертват всичко. Но ние няма да им дадем мир, докато те открито и с покорност не признаят нашето интернационално свръхправителство.

Народите пищят и искат разрешението на социалния въпрос посредством международни съглашения. Разпокъсаността на партиите хвърли народите в наши ръце, защото за водене на партийни борби са необходими пари, а всичките пари са в нашите каси.

ЮДЕИТЕ РАЗКЪСАХА ВРЪЗКИТЕ МЕЖДУ ВЛАДЕТЕЛИТЕ И НАРОДИТЕ ИМ.

Ние бихме могли да се боим, ако се съединят будната просветена царска сила и сляпата сила на народа, но ние сме взели всички мерки срещу тази възможност. Между едната и другата сили издигнахме стена от взаимно недоверие и терор. По такъв начин сляпата сила на народа стана наша опора, и ние, само ние еднички, ще й бъдем ръководители и, разбира се, ще я насочим към нашата цел.

ЮДЕИТЕ ДЪРЖАТ В РЪКА НАРОДИТЕ ЧРЕЗ НАЙ-ВЕРНИТЕ СИ ОРЪДИЯ – МАСОНИТЕ.

За да не може ръката на слепия народ да се освободи от нашето ръководство, ние трябва винаги да се намираме в тясно общуване с него, ако не лично, то чрез най-верните си слепи оръдия – братята масони. Когато станем призната власт, тогава с народа ще беседваме лично на площадите и ще го обучаваме по политическите въпроси в онази насока, каквато нам е потребно. Сега ние лесно можем да следим как се възпитава народът, защото каквото пратеникът на правителството или сам владетелят каже, то веднага бързо се разнася чрез гласа на народа и достига до нас.

ЮДЕИТЕ РАЗВРАТИХА ДЪРЖАВНИТЕ ИНСТИТУТИ, ОБРАЗОВАНИЕТО И ВЪЗПИТАНИЕТО.

За да не се унищожат преждевременно гоевските учреждения, ние с умела ръка се докоснахме до тях и взехме в свои ръце краищата на пружините на техния безпорядъчен произвол. Ние засегнахме правовия ред, но ние заменихме този ред с либералния безпорядъчен произвол. Ние засегнахме правосъдието, изборните учреждения, печата, свободата на личността, а най-главно, образованието и възпитанието като крайъгълни камъни на свободния живот.

ЮДЕИТЕ РАЗВРАТИХА МЛАДЕЖТА.

Ние зашеметихме, опиянихме и развратихме гоевската младеж посредством възпитанието, като й внушихме известни на нас лъжливи принципи и теории.

ЮДЕИТЕ УСЛОЖНИХА И ОБЪРКАХА ЗАКОНОДАТЕЛСТВОТО.

Над съществуващите закони, без съществено да ги изменяме, а само като ги изопачихме с противоречиви тълкувания, ние създадохме грандиозно дело, в смисъл на получените резултати. В началото тълкуванията замаскираха законите, а след това и съвсем ги скриха от погледите на правителствата, поради невъзможността да се знае и разбере такова забъркано законодателство. От тук произлезе теорията за съдене по съвест.

ЮДЕИТЕ ЩЕ МИНИРАТ ВСИЧКИ СТОЛИЦИ И ЧРЕЗ УЖАСА НА РАЗРУШЕНИЕТО ЩЕ ОТСТРАНЯТ ПРОТИВОДЕЙСТВИЕТО.

Вие казвате, че ако преди определеното време се узнаят нашите планове, против нас ще се вдигнат с оръжие в ръка; но ние сме взели мерки срещу това и на Запад имаме вече такава терористическа система, която може да накара и най-храбрите души да затреперят. Подземни съобщения като “Метрополитен”, ще бъдат прокарани под всички столици и, ако стане нужда, тези столици ще бъдат вдигнати във въздуха с всичките им организации, държавни институти и население.

ПРОТОКОЛ №10

ЮДЕИТЕ СЪЗНАТЕЛНО ЗАМЪГЛЯВАТ ВСИЧКИ ГОЛЕМИ ОБЩЕСТВЕНИ ВЪПРОСИ.

Днес започвам с повторение на казаното по-рано и ще ви моля да помните, че народите и правителствата се задоволяват в политиката само с външната, формалната страна на въпросите. Та и къде могат те да виждат истинската страна на нещата, когато за техните представители най-важното е да се веселят. За нашата политика е твърде съществено да се знае тази подробност, тя ще ни помогне, когато ще почнем разглеждането на въпросите за: разделяне на властите, свободата на словото, печата, религията, вярата, правото на сдружение, равенството пред закона, неприкосновеността на собствеността, жилището, данъците, идеята за скрития налог и обратната сила на законите. Всичките тези въпроси са от такова естество, че тях направо и открито пред народа човек не трябва никога да разглежда. В случай, когато е необходимо да се засегнат, не трябва да се изброяват, а накратко и изобщо да се заяви, че ние признаваме принципите на сегашното управление. Значението на това замълчаване се заключава в това, че неуказаният принцип ни дава свобода на действие, незабелязано да изоставим от него това, което не е нужно за нас. Когато принципите се изброяват, това показва, като че ли ние ги признаваме.

НАРОДИТЕ УВАЖАВАТ СИЛАТА, ДОРИ КОГАТО Е ТИРАНИЧЕСКА.

Народите имат особена обич и уважение към гениите на политическата мощ и оценяват всичките им насилнически действия с изрази, подобни на тези: подло, но ловко!... насилие, но величествено!

Ние разчитаме да привлечем всички нации на работа за изграждане новото световно здание, което проектираме. Ето защо преди всичко ни е необходимо да притежаваме извънредна смелост и сила на духа, чрез които нашите деятели ще сломят всички препятствия, изпречили се на пътя ни.

ЮДЕИТЕ РАЗЧИТАТ, ЧЕ ЩЕ ПОЛУЧАТ ПРИЗНАТЕЛНОСТТА НА НАРОДИТЕ.

Когато извършим нашия държавен преврат, ще кажем на народите: “Всичко беше извънредно лошо, всички страдаха, но ние унищожихме причините на вашите мъки: политическите гонения и различия, границите, различните монетни системи. Няма съмнение, че вие сте свободни да произнесете над нас вашата присъда, но, нима тя може да бъде справедлива, ако вие я потвърдите, преди да изпитате това, което ние ви даваме?”... Тогава те ще ни възвеличаят и в единодушен възторг от надежди и упования, ще ни понесат на ръце. Гласуването, което направихме оръдие за нашето възцаряване, като приучихме към него дори най-долните членове на човешките общества, ще изпълни своята служба и ще изиграе този път своята последна роля като чрез единодушно гласуване народите ще изразят желанието си да се опознаят с нас по-отблизо, преди да ни присъдят.

ВНУШЕНОТО ОТ ЮДЕИТЕ ВСЕОБЩО ГЛАСОПОДАВАНЕ ПОНИЗИ СИЛАТА НА НАРОДИТЕ.

За тази цел ние трябва да привлечем към гласуване всички граждани, без разлика на клас и на ценз, за да подчертаем абсолютизма на общественото мнозинство, което не се състои само от интелигентните класи. По такъв начин, като втълпим на всички мисълта за значението на отделната личност, ще разрушим значението и възпитателната роля на гоевското семейство, ще отстраним изпъкването на индивидуалните умове над тълпата, която ръководена от нас няма да им даде да се издигнат, нито дори да се изкажат. Тълпата е привикнала да слуша само тези, които й плащат за послушанието и вниманието. С всичко това ние ще създадем такава сляпа сила, която никога не ще бъде в състояние да се мръдне без ръководството на нашите агенти, които ще заместят гоевските лидери. Народите ще се подчиняват на този режим, защото ще знаят, че от новите лидери – наши агенти, ще зависят и работата, и подаянията, и получаването на всички блага.

ПЛАНЪТ ЗА ЮДЕЙСКОТО УПРАВЛЕНИЕ Е ДЕЛО НА ЕДИНИЧНАТА ВОЛЯ НА ЮДЕЙСКИЯ РЪКОВОДИТЕЛ.

Планът за управлението трябва изцяло да излезе от една глава, понеже никой не би могъл да го сглоби, ако допуснем раздробяването му на части от множество умове. Ние може да знаем този план, но не можем да го обсъждаме, за да не нарушим неговата гениалност, връзката на съставните му части и практическата сила на тайното значение на всяка негова точка. Ако подобно дело се обсъжда и изменя чрез вишегласие, то ще понесе върху си печата на всички умствени недоразумения, понеже не всички ще схванат дълбочината и връзката на неговите замисли. За нас е нужно плановете ни да бъдат смели и целесъобразно замислени, затова не трябва да хвърляме гениалната работа на нашия ръководител на разтерзание от тълпата, или дори от ограничено общество.

ЛИБЕРАЛИЗМЪТ ОТРОВИ ДЪРЖАВНИЯ ОРГАНИЗЪМ.

Във всички страни съществуват приблизително едни и същи управителни институти, но под различни названия: правителство, министерство, сенат, държавен съвет, законодателно и изпълнително тяло. Не е нужно да ви пояснявам механизма и взаимоотношенията на тези учреждения, понеже това ви е добре известно. Обърнете само внимание на това, че всяко едно от споменатите учреждения отговаря на известна важна държавна нужда, при това, моля забележете, че думата “важна” аз отнасям не към учреждението, а към функцията, следователно не учрежденията са важни, а техните функции. Учрежденията са раздробили и разделили помежду си властта на държавата: законодателна, изпълнителна и съдебна. Те трябва да действуват в държавния организъм както действуват органите в човешкото тяло. Ако се повреди една част, държавата ще заболее, както заболява човешкото тяло и ще умре. След като ние внесохме в държавния организъм отровата на либерализма, целият политически състав на организма се измени: държавите заболяха от смъртоносна болест – от отравяне на кръвта. Остава да чакаме края на агонията им.

ЛИБЕРАЛИЗМЪТ РОДИ КОНСТИТУЦИОННИТЕ ДЪРЖАВИ, КОИТО СА ШКОЛИ ЗА ДЪРЖАВНО БЕЗДЕЛИЕ.

От либерализма се родиха конституционните държави, които изместиха спасителното за гоите самодържавие, а институционализмът, както ви е добре известно, не е нищо друго, освен школа за раздори, разединение, спорове, несъгласия, безплодни партийни агитации, партийни тенденции – с една дума, школа за всичко, което обезличава деятелността на държавата.

ПРЕЗИДЕНТИТЕ НА РЕПУБЛИКИТЕ СА КАРИКАТУРИ НА ВЛАДЕТЕЛИ.

Трибуната не по-лошо от печата осъди владетелите на бездействие и безсилие и с това ги направи непотребни, излишни, вследствие на което в много страни те бяха свалени. Така стана възможно възникването на републиканската епоха и тогава ние заменихме владетеля с карикатурния израз на управлението – с президента на републиката, който е взет от тълпата, из средата на нашите креатури, на нашите роби. Ето каква бе мината, която ние поставихме под гоевския народ, или по-вярно, под гоевските народи.

В близко бъдеще ние ще уредим отговорността на президента и тогава не ще се церемоним вече да прокарваме всичко под отговорността на тази наша безлична марионетка. Какво ще засегне нас, ако след това се разредят редовете на настървените към властта, ако настанат смутове, поради липсата на кандидати за президенти, или ако се създадат бъркотии, които съвсем ще дезорганизират страната?...

ЮДЕЙСКИТЕ КАНДИДАТИ ЗА ПРЕЗИДЕНТИ ЩЕ БЪДАТ АФЕРИСТИ И ПОЛИТИЦИ С ТЪМНИ ДЕЛА.

За да доведем нашият план до такива резултати, ние ще подготвяме да се избират за президенти лица, в миналото на които има някакво тъмно неразкрито дело, или някаква афера. Такива лица ще бъдат верни изпълнители на нашите заповеди от страх да не бъдат изобличени и от свойственото за всеки човек, достигнал до властта, стремление да запази за себе си привилегиите, облагите и почитта, които са свързани със званието президент на република.

ПРЕЗИДЕНТИТЕ СА КУКЛИ В РЪЦЕТЕ НА ЮДЕИТЕ.

Народното събрание ще прикрива, защитава и избира президентите, но ние ще му отнемем правото да предлага закони, да ги изменя, защото това право ще предоставим на отговорния президент, който ще бъде кукла в ръцете ни. Разбира се, тогава властта на президента ще стане прицелна точка за всевъзможни нападки, но ние ще му дадем за самозащита правото да се обръща към народа, към общественото мнение мимо неговите представители, т.е. към същия наш сляп прислужник – мнозинството из тълпата. Независимо от това, ние ще представим на президента правото да обявява военно положение. Това последно право ние ще мотивираме с това, че президентът, като върховен вожд на въоръжените сили на страната, трябва да държи армията в свое разположение за защита на републиканската конституция, чиято защита е негов дълг, като отговорен представител на републиката и пазител на конституцията.

В БЪДЕЩОТО ВСЕМИРНО ЦАРСТВО САМО ЮДЕИТЕ ЩЕ ЗАКОНОДАТЕЛСТВАТ.

Естествено е, че при такива условия ключът от светилището ще се намира в нашите ръце и никой друг освен нас не ще ръководи вече законодателната власт.

Освен това, с въвеждане републиканската конституция, ние ще отнемем на народното събрание правото да прави запитвания за правителствените мероприятези, под предлог да се запази политическата тайна. Покрай това ще съкратим числото на представителите до минимум, с което ще охладим и политическите страсти и страстта за занимаване с политика. Ако при все това, без да се очаква, политическите страсти пламнат, макар и в малки размери, ние ще ги сведем до нула чрез решението на всенародното мнозинство, към което ще апелираме.

ПРАВАТА НА ПРЕЗИДЕНТА.

От президента ще зависи назначаването на председателите и подпредседателите на народното събрание и на сената. Вместо постоянни сесии на парламентите, ние ще съкратим заседанията им на няколко месеца. Освен това президентът, като началник на всички власти, ще има право да свиква или разпуска парламента, да отлага времето за нови избори и за свикване на парламента. Но, за да не би последствията от всички тези, в същност незаконни действия, да паднат върху президента по-рано, отколкото предвиждат нашите планове, ние ще подшушнем на министрите и на другите обкръжаващи президента чиновници от висшата администрация мисълта, да заобикалят неговите разпореждания със собствени нареждания, за да поемат те отговорността, вместо него. Ние особено ще препоръчваме тази роля да се дава за изпълнение на сената, на държавния съвет, или на министерския съвет.

Президентът, когато и както ние желаем, ще тълкува смисъла на важните закони, които могат да се изтълкуват различно; той ще ги анулира, когато му кажем, че това е необходимо. Освен това, той ще има право да предлага временни закони и дори изменение на конституцията, като мотивира, както едното, така и другото с изискванията на висшите държавни интереси.

С такива мерки ние ще сполучим малко по малко, крачка по крачка, да унищожим в конституциите всичко, което ни пречи и да прокараме в тях това, което ще изземе собственото им съдържание до толкова, че когато настъпи момента, ще можем незабелязано да превърнем всяко управление в наша монархия.

НАД ИЗТОЩЕНИТЕ НАРОДИ ЩЕ СЕ ПРОВЪЗГЛАСИ ВСЕМИРНИЯТ ЮДЕЙСКИ ЦАР.

Признаването на нашия самодържец може да стане и преди унищожаване на конституциите. Моментът за това признаване ще настъпи, когато народите, измъчени от неуредиците, несигурността и некадърността на управниците, които ние сме създали, викнат: “Махнете тези управници, дайте ни един всемирен монарх, който да ни обедини и да унищожи причините за раздорите: границите, националностите, религиите, държавните разхищения; който да ни даде мир и покой, каквито ние не можем да намерим при нашите управници и представители.”

Но всички вие отлично знаете, че за да може да се изкаже подобно всенародно желание, необходимо е непрестанно, във всички страни, да се объркват отношенията на гражданите, да се изтощават правителствата, да се преуморяват от безредици, вражда, борби, ненавист и болести и пр. всички, така че гоите да достигнат положение да не виждат друг изход, освен да приемат нашето пълно господство... Ако ние дадем на народите отдих, едва ли някога ще настъпи желаният от нас момент.

 

ПРОТОКОЛ №12

ЮДЕИТЕ ЩЕ УНИЩОЖАТ СВОБОДАТА.

Думата свобода, която може да се тълкува различно, ние определяме така: Свободата е право да се върши това, което позволява законът. Подобно тълкуване, когато държим властта в ръцете си, ще ни даде възможност да обсебим всичките права, защото законите ще разрешават и забраняват само това, което е в интереса на нашата програма.

ЦЕЛИЯТ ПЕЧАТ ЩЕ БЪДЕ ПОД НАЙ-СТРОГА ЮДЕЙСКА ЦЕНЗУРА.

Днес вече ние използваме всичките средства на печата за нашите задачи. Каква специална роля играе пресата? Тя служи за неограничено раздухване на страстите или на партийния егоизъм, което ни е нужно, за да разединяваме гоите. Тя е празна, несправедлива и лъжлива. По-голямата част от гоите съвсем не разбират нейното предназначение. Ние ще я оседлаем и ще вземем поводите в нашите здрави ръце. Същото ще сторим и с останалия печат, защото какъв смисъл има да се отървем от нападките на вестниците, ако станем прицелна точка на брошури и книги? Сега печатът – този инструмент за разгласяване – е скъп, поради необходимостта да се цензурира, но ние ще го обърнем в доходно перо за нашата държава. Ние ще обложим печата с особен гербов налог; ще установим и внасянето на залог при учредяването на печатни органи и при откриване на печатници; собствениците им ще бъдат задължени да ни гарантира, че нашето правителство не ще бъде изложено на нападките на печата. За всяка евентуална нападка ние ще глобяваме безпощадно. Тия мерки, особения гербов налог, залозите и глобите ще донесат на правителството грамадни приходи. Ако партийните вестници биха се осмелили, въпреки глобите, да пишат против нас, то щом повторят нападките, ние ще ги забраняваме. Никой безнаказано не ще се докосва до ореола на нашата правителствена непогрешимост. Предлогът да се прекрати един печатен орган ще бъде, че този орган без всякакво основание и повод е вълнувал умовете. Моля да забележите, че между тези, които ще ни нападат, ще има и създадени от нас органи, но те ще нападат изключително тези наши постановления, които ние сме определили да бъдат изменени. Без наш контрол, нито едно съобщение не ще проникне в обществото.

ВСИЧКИ АГЕНЦИИ ЩЕ ИЗВЕСТЯВАТ САМО ТОВА, КОЕТО ЮДЕИТЕ ИМ ЗАПОВЯДВАТ.

Това нещо ние и сега постигаме, благодарение на обстоятелството, че всички новини, от всички краища на света, се получават от няколко агенции, в които всичко е централизирано. При нашата власт тези агенции ще бъдат всецяло наши учреждения и ще разгласяват само онова, което ние им предпишем.

Ако досега ние съумяхме да завладеем до такава степен умовете на гоевските общества, че те гледат на световните събития през цветните стъкла на очилата, които ние им поставяме; ако сега нито в една гоевска държава не съществуват за нас заключалки, които да ни отнемат достъпа към тъй наречените от гоевската глупост “държавни тайни”, то какво ще бъде, когато ние, в лицето на нашия всемирен монарх, бъдем признати за господари на света?!

ЮДЕЙСКАТА КОНТРОЛА НА ПЕЧАТА СЪЗНАТЕЛНО ЩЕ УБИЕ ИДЕЯТА ЗА ПРОГРЕСА.

Да се върнем към печата. Всеки, който пожелае да бъде издател, или библиотекар, или печатар, ще бъде заставен да се снабди с диплом, който, в случай на провинение, веднага ще се отнема. При такива мерки, оръжието на мисълта ще стане възпитателно средство в ръцете на нашето правителство, което няма вече да допусне народните маси да се заблуждават и мечтаят за благодеянията на прогреса. Кой от нас не знае, че тези призрачни копнежи за прогрес водят към нелепи мечтания, от които са се родили анархистическите отношения на хората към властта и помежду им? Това е тъй, защото прогресът, или по-добре идеята за прогреса, е насочила хората да мислят за най-различни еманципации, без да установи крайните граници на мисълта и желанията... Всички така наречени либерали са анархисти, ако не на дело, то в мислите си. Всеки един от тях бяга след призрака на свободата, като заедно с това изпада в своеволие, т.е. в безконтролни протести, заради самия протест...

ПЕЧАТЪТ ЩЕ БЪДЕ ДРАКОНОВСКИ ОКОВАН И СТРОГО ЦЕНЗУРИРАН.

Ние ще обложим целия печат с гербови марки на лист и с налози, а книгите, които са по-малко от 30 листа, ще облагаме в двоен размер, като ги запишем в разреда на брошурите. По този начин от една страна ще намалим числото на списанията, които от себе си представляват най-лошата печатна отрова, а от друга страна – тая мярка ще принуди писателите да пишат дълги произведения, които струват скъпо и малко се четат. А това, което ние самите ще издаваме за умственото развитие в набелязаната от нас насока, ще бъде евтино и ще се чете на един дъх. Налогът ще обуздае празното литературно влечение, а наказанията ще поставят писателите в зависимост от нас. Ако се намерят някои желаещи да пишат против нас, то няма да се намерят охотници, които да напечатат произведенията им. Всеки издател или печатар, преди да приеме нещо за печатане, ще бъде задължен да отиде при властите и да иска разрешение. По такъв начин ние предварително ще знаем всички сплетни, които ни се готвят и ще ги разбиваме, понеже обясненията ни ще изпреварят въпросите, които се повдигат.

Литературата и журналистиката са двете най-важни възпитателни сили. Нашето правителство ще стане собственик на повечето вестници; чрез тях то ще неутрализира вредното влияние на частния печат и ще печели грамадно влияние над умовете. Ако ние допуснем десет гоевски списания, сами ще създадем тридесет наши. Публиката, разбира се, не бива и да подозира подобно нещо, затова нашите списания ще бъдат външно с най-противоположни насоки и мнения, за да възбуждат не само доверие, но и да привличат дори нашите нищо не подозиращи противници, които, попаднали по този начин в примките ни, ще бъдат обезвредени.

На първо място ще бъдат печатните ни органи от официален характер. Те ще са постоянния страж на нашите интереси и затова тяхното влияние трябва да бъде подавляващо. На втори план ще бъдат официозите, чиято роля ще бъде да привлича за нашата кауза равнодушните и спокойните читатели. На трето място ще поставим органите на създадената от нас опозиция, която в един или няколко от своите органи ще играе ролята на наш антипод. Истинските ни противници в душата си ще приемат тая привидна опозиция за нещо свое и ще ни открият картите си. Печатните ни органи ще бъдат с всевъзможни тенденции: аристократически, републикански, революционна, дори анархически – разбира се, доколкото позволява конституцията. Те, подобно на индийския идол Вишну, ще имат сто ръце, всяка от които ще държи пулса на всяко едно от обществените течения. Когато пулсът се повиши, тогава тези сто ръце ще поведат мненията в посока към нашата цел, и това ще стане лесно, защото развълнувалият се субект губи разсъдителността и лесно се поддава на внушения. Ония глупци, които ще мислят, че следват мнението на вестника от своя лагер, всъщност ще следват нашето мнение, или онова, което е нам желателно. Въобразявайки си, че следват органа на своята партия, те ще вървят след знамето, което ние издигаме пред тях.

За да насочваме в този смисъл нашите вестникарски кадри, ние ще трябва с особено внимание да организираме това дело. Под името “Централно отделение на печата”, ние ще учредим литературни събрания, в които нашите агенти незабелязано ще дават паролата и сигналите. Обсъждайки и противоречейки повърхностно на нашите начинания, без да засягат тяхната същност, вашите “опозиционни” органи ще водят празна престрелка с официалните вестници, за да дават повод да се изказваме по-подробно, отколкото бихме могли да направим това в първоначалните официални изявления. Разбира се, това ще става когато нам е изгодно.

Привидните нападки срещу нас ще уверят поданиците в пълната свобода на словото, а това ще служи на нашите агенти за повод да твърдят, че органите, които излизат срещу нас, само пустословят, понеже не могат да намерят съществените мотиви за опровержение на нашите разпореждания.

Такива, незабелязани за общественото мнение, но от голямо значение маневри, винаги успешно ще подведат общественото мнение и ще създадат доверие към нашето правителство. Благодарение на тях ние, според нуждата, ще възбуждаме, или ще успокояваме умовете по политически въпроси; ще ги убеждаваме, или ще ги въвеждаме в заблуждение, като печатаме ту истина, ту лъжа, ту данните, ту техните опровержения, в зависимост от това, дали те са приети добре или зле, но винаги, обаче, предварително много внимателно ще опитваме почвата, преди да стъпим на нея...

Ние сигурно ще побеждаваме нашите противници, понеже те не ще имат на разположение органите на печата, в които биха могли да се изказват напълно. Така за нас не ще е нужно да даваме опровержения.

Пробните камъни, хвърляни от нас от колоните на третата, “опозиционната” група на нашия печат, в случай на нужда, ние енергично ще опровергаваме в официозите.

ЮДЕЙСКИЯТ ЦЕНЗ ЗА ЖУРНАЛИСТ ИЗИСКВА МИНАЛИ СРАМНИ ДЕЛА.

Сега във френската журналистика съществува масонската солидарност, изразена в парола: “Всички органи на печата са свързани помежду си с професионална тайна.” Подобно на древните авгури, ни един техен член не издава тайните на своите сведения, ако не е постановено да ги оповести. Ни един журналист няма да се реши да предаде тази тайна, защото нито един от тях не допуснат в литературата, ако в цялото си минало не е имал някакво срамно дело... Тези дела по наше желание биха могли винаги да бъдат веднага разкрити. Докато тези срамни дела остават в тайна за малцина, ореолът на журналиста привлича мнението на болшинството и след него вървят с възторг.

ЮДЕИТЕ ЧРЕЗ ПРОВИНЦИЯТА ЩЕ СЕ НАЛАГАТ НАД СТОЛИЦИТЕ.

Нашето внимание ще се насочи особено върху провинцията. Там ние трябва да възбудим такива надежди и стремежи, които да ни дават основание винаги да се нахвърляме върху столицата, като на последната ги представяме за самостоятелни провинциални надежди и стремежи. Ясно е, че техният извор ще бъде все същият – нашият. За нас е нужно, докато още не сме завладели пълната власт, понякога столиците да се намират под натиска на провинциалното мнение на народа, т.е. на болшинството, подбуждано от нашите агенти. За нас е необходимо психологически да наложим на столиците да не обсъждат даден свършен факт, когато той е приет от провинциалното болшинство.

ЮДЕИТЕ НЯМА ДА ОПОВЕСТЯВАТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА.

Когато се намираме в преходния период към нашето възцаряване, ние не трябва да допускаме печата да изобличава обществената безчестност. Трябва всички до помислят, че новият режим толкова е задоволил всички, че дори е изчезнала и престъпността... Случаите на проявена престъпност трябва да останат известни само на жертвите на престъпността и на случайните свидетели, но не и на други.




Гласувай:
3



1. balgarski7vinarki - i osven tezi neshta - judeite neprekqsnato nabljudavat vsi4ko i navsjakqde
24.06.2012 22:42
estestveno s zel ustroivashtite gi scenarii za jivot- ot tozi shte vzemem, a na tozi shte dadem, i posle-ot onzi shte otnemem, a na drugia shte mu pusnem....
I tova pravi jivota neestestven.
No taka se e slu4ilo-nakupili sa tehnika i hora i nabljudavat, dokato njakomu ne pisne i im priloji scenarii.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28316511
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031