Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.08.2012 19:14 - Поредният опит да "защитим" със закон децата е лукаво лицемерие. Целта е много по-коварна!
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 3671 Коментари: 1 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Стела Стоянова: Когато Азис надвие Исус. (копирано от Автор elahikari, с добавки от автора на този блог)

Пет-шестгодишни деца се въртят в пародия на кючек, облечени така, както дори една уважаваща себе си фолк звезда не би успяла. Може да ги видите в youtube - празнуват пародия на "абитуриентски бал" още в забавачката на фона на Азис, Ивана или Преслава. След време ще празнуват още такива балове - още по-кичозни, много по-скъпи, с някой друг Азис - този, който е на мода в момента. Възрастните ги гледат отстрани и се радват - това вече е норма. Никой не се запитва дали не увреждаме крехката детска психика, облъчвайки я отрано с пошлостта на възрастния свят, дали не затваряме врати, когато трябва да отваряме хоризонти.
Чалгата е победила. В предизвестената битка между Азис и Исус първият води убедително и, както би казал някой геймър, при това му остават още няколко живота В този смисъл напълно справедливият вопъл на църква и синдикати срещу Закона за закрила на детето е леко позакъснял. То е все едно да се питаме кой ще изхвърли пепелниците на "Титаник", когато корабът вече се е устремил към дъното. И да искаме, както направиха синдикатите, "необходимата държавна цензура" да пази крехките детски души от облъчване с простотия, насилие и омраза, звучи малко нелепо. Още повече - да го искаме от мъртвородените текстове на закон, чиито автори май сами са се оплели в това, което искат да кажат. И които тепърва ще го пренаписват май още доста пъти. Дори и ако държавата реши да вземе на издръжка още някой "духовен" СЕМ, който да слага червени точки на всеки тв кадър, застрашаващ с нещо децата ни, това няма да ни реши проблема. Облъчването на децата с чалга в смисъл на ценностна система, а не на музика, е вече почти напълно завършен процес, за който никой не носи отговорност. За сметка на това, ако решиш да заведеш детето си на църква или, не дай си, Боже, да го кръстиш, може да се разделиш със сериозна сума пари
Не за друго, а най-вероятно поради непрофесионализма на авторите, написали закона. Впрочем чест прави на Светия синод, че за първи път заема адекватна, навременна и обществено значима позиция по съществен въпрос, вместо да клейми Мадона и Лейди Гага. Проблемът е, че държавата не може да му отговори смислено. Защото тя самата не знае какво иска за поколението, което расте обезверено, алиенирано от нея и дълбоко в душата си вече емигрирало. За последните 20 години така и не видяхме единна държавна политика по отношение на най-крехките и беззащитни същества, които (уж) се надяваме утре да останат тук. Всеки закон, свързан с децата или образованието им, преживява безчет поправки - най-често противоположни, дваж по-често некомпетентни, три пъти по-често правени, просто защото е започнал нечий нов мандат. Ту ги третираме като марионетки, вменявайки им безсмислени вечерни часове, ту ги оставяме да си избират сами училище, религия и ценности на възраст, когато все още не са подготвени да направят подобен избор. Пришиваме в законите си за детето текстовете на безсмислени европейски директиви, но не сме в състояние да им дадем ни един достоен пример в живия живот. Даваме им прекомерно много права, но забравяме да им вменим задължения. Отваряме вратите на и без това разградения двор, какъвто представлява обществото ни, но забравяме да наторяваме и поливаме растенията, които живеят в него. Авторите на законите ни са затънали до такава степен в "хармонизация" с Брюксел, че забравят да помислят, че зад текстовете им стоят реални човешки същества. И ако няма как да ги защитим, по-добре да си спестим безсмислените регулации и неграмотните формулировки. И да оставим Азис да си свърши работата.

http://elahikari.blog.bg/politika/2012/
08/01/kogato-azis-nadvie-isus.984695

........................


И неколко поясняващи темата, добавки, от Г.С.:

Извадки от
"Кризата в нашето училище"
от АрхимандритБорис Неврокопски
- публикувано 1928 г.

"...
За нашето училище е съвсем чуждо най-великото,вечното в човека – неговата душа. То презира тая божествена същност у човека.То признава само материята. То се стреми да заличи съществената разлика между човека и животното, и да внуши на нашите младежи, че техните прадеди са били човекоподобни животни и че са от животински произход. При такива внушения е ясно какъв мироглед ще могат да си създадът тези младежи и какви заключения ще направят те за себе си и за своя живот.Щом по същина и по произход те са съвсем близо до животните, няма как и по живот да са далеч от тях...

...Нашето училище обаче отрича не само човешката душа – то отрича и вечния, абсолютния дух, от който човешката душа е само дихание. Нашето училище отрича Бога.В нашето училище открито се говори по всякакви начини против Бога и против всичко божествено в човешката пророда.Но и да не се прави това,щом в училището не се говори за Бога, щом Бог е изгонен от него, значи то е без Бог, значи то е безбожно. А щом Бог не се утвърждава в училището, значи Той се отрича.Щом ние престанем да говорим в училището за Бога и душата, със самото си мълчание ние проповядваме бездушие.
Не може да има безразлично отношение.
А щом се отрича Бог, отрича се и се руши всичко божествено и велико в човека и в живота, отрича се и се руши човекът и животът в неговата същина.

 

Нашето училище е атеистично.Щом атеизмът и материализмът проникнаха в нашето училище, те започнаха да вършат опустошения във всички посоки.А материализмът и атеизмът са тъмни сили, които рушат всичко положително и ценно, всичко възвишено и светло. Атеизмът е демонично явление, а материализмът –проява на животинщината в човека. И единото и другото, доведени до крайност,означават край на всяка човечност и всяка култура. Атеизмът отрича Бога и всичко божествено в живота и в човека,а материализмът отрича човека и всичко възвишено в него. Атеизмът означава победа и тържество на демоничното начало, а материализмът – победа и тържество на животинското начало в човека и в живота.Атеизмът иска да демонизира човека, а материализмът се стреми да го превърне в животно. И единото, и другото, имат еднаква същност, и преследват една и съща крайна цел – разрушаване на човешкия образ в човека и унищожаване на човека в човека!

 

...Материализмът и атеизмът, и техните рожби – социализмът и анархокомунизмът, които в нашето училище нараснаха до чудовищни размери и взеха образа на страхотни чудовища,разрушиха в душата на нашата младеж почти всички възвишени идеи и всички велики ценности. Те разрушиха религиозно-нравствената идея или идеята за Бога, разрушиха също социално-човешката и национално-държавната идея. След като внесоха в нашето училище духа на отрицанието и разложението, те прогониха от там и националния дух, и се опитаха да заменят тоя дух с духа на интернационализма и безотечествеността."

 



 

 



 

 

А ето какво е казал и Архиепископ Аверкий - Таушев в съчинението си

"Признаци за приближаване края на света":

...“Колкото повече напредва времето, толкова по-тежко ще става. Духът на християнството – незабелязано за служещата на света тълпа, но твърде забележимо за онези, които бдят над себе си – се отдалечава от хората, като напуска света и го предава в ръцете на неговото падение. Изпълнява се предсказаното в Писанието за отстъплението от християнството, но “отстъплението е допуснато от Бога. Не се опитвай да го спреш с немощната си ръка”. Престъпно е, обаче, да се мълчи за отстъплението, да залъгваме себе си и другите, че всичко е наред и няма за какво да се безпокоим. И макар да не е по нашите сили да спрем отстъплението с немощната си ръка, дългът на християнската любов ни повелява, не само да се отдърпнем и да се предпазим от него, но да предпазим и нашите близки, ако те сами не го виждат и не го забелязват. В подобни случаи трябва винаги да помним прекрасните думи на св. Григорий Богослов: „С мълчание се извършва предателство към Бога“. Не бива да се мълчи за онова, което е най-важно: спасението на човешките души!”

 



И кратък послеслов от автора на този блог - Г.С.:

Наистина, де да беше проектът за този коварен закон, само въпрос на некомпетентност. Съвсем не.
Всичко това, и всичко около нас, се върши напълно планомерно и напълно съзнателно, от изпечени юдомасони - сатанисти, чиито цели са много по дълбоки и много по-коварни!

Ако истински отворим очи, и сами ще видим, че щом Христос е прогонен от училището и даже забранен, а учителите приучват невърсните деца да боготворят отрепки, от сорта на Азис, значи антихристовото време е на прага ни! 
Целта е, не само да бъде забравен Христос, и всяка истина и правда, но ако може, утре всички да приветстват готвения за световен цар – завяр, антихрист (от юдейското даново коляно), предречен в Светото Писание, че ще е син на мрака, на погибелта и на всяко безчестие, и че ще се възцари с измама и лукавство, представяйки се даже за Хростос – "спасител" на целенасочено измъченото, от същите тези тъмни сили, човечество! ...


Но да не забравяме, какво е предречено в Светото Писание, за края на антихриста, за края на света и за Христовото, ново пришествие!  За да не сме "като онези, които нямат надежда"...

 




Гласувай:
6



1. nikikm - Да не си правим илюзии!
01.08.2012 21:36
Няма и какво много да умуваме!По един йезуитски начин всички закони,действия и мероприятия,училища,програмите им и пр., под претекст -грижа за "правата" и интересите на децата, СА НАСОЧЕНИ ПРОТИВ ДЕЦАТА , а последният за глобите на родители,чиито деца посещават църква,е насочен и против децата и против църквата,по-точно срещу православието!Учудвам се,че не го забранят направо, /Зб.Бжежитски/,но може би все още считат,че не му е дошло времето.А,когато дадеш права на дете,даваш "на луд картечница".Когато отнемаш правата на родителите,да казват и влияят на собственото си дете,кое е добро и кое лошо,забиваш нож в сърцето на семейството,традициите,приемствеността.Истината е,че им трябват болни,физически и психически деца,психопати,без каквито и да било изгледи и възможности, за развитие,с предварително определена ценностна система,мислещи за...,по-скоро немислещи...животни,които няма да представляват заплаха за статуквото на Новото Световно Робство,наречено НСР!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28311917
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031