Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.11.2012 17:26 - Арестуваха Босия защото хвърлил домат. Ами да Хвърлим и ние, какво чакаме? от Автор: podvodni и Автор: lyubomircholakov
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 7459 Коментари: 14 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Над 40 полицаи бяха разположени около сградата на Народно събрание във вторник заради обявената акция от Босия да хвърли развалени домати по парламента, съобщава агенция „София прес“. Босия искал да протестира срещу ситуацията в държавата.

Полицията била в готовност, след като той обявил преди дни акцията си публично.  

image

Арестуваха Николай Колев-Босия


 

 

Обясненията на Босия

„Преди време някой хвърли по Съдебната палата доматено пюре. Не одобрявам това по две причини. Първата е, че го направи през нощта и си закри лицето, за да не го познаят. Втората причина е, че не обяви причината за хвърлянето на пюрето. Аз ще направя това през светлата част на деня, след като оповестя българските граждани относно причините за моите действия“, обяви Босия в писмо до президента, премиера, Висшия съдебен съвет и българските граждани.

В писмото си Николай Колев откровено заявява намеренията си: На 20 ноември ще закупя от пазара 6 развалени домата и ще ги разпределя по един за шестте институции, към които съм се обърнал. В 10 ч. ще бъда пред Народното събрание, където ще хвърля един домат по фасадата, с което ще изразя протеста си срещу липсата на ориентация, професионализъм и патриотизъм при изготвяне на законите. Ще запратя домата, протестирайки срещу лошите текстове на законите, носещи само нещастия на обществото и отделния български гражданин. Законът трябва да бъде обществено полезен, а не изработен срещу човека.

След това ще отида пред президентството и ще запратя по фасадата му следващия домат. Той ще бъде срещу нищоправенето от страна на президентската институция, наведената поза при среща с представители на великите сили и назначението на отрепки за дипломати. Срещу безкритичното отношение при подписването на укази за влизането на законите в сила.

Третият домат ще бъде хвърлен срещу сградата на МС заради цялостната му политика и действията му срещу обществото и националните интереси. Четвъртият домат ще бъде хвърлен от мен срещу съдебната палата. За моите съотечественици не е необходимо да обяснявам защо.Петият и шестият домат ще хвърля по БНТ и БНР поради това, че с нашите пари те обслужват една малка шайка от политически престъпници и мафиоти.

Знам, че ще се опитате да ме спрете и подведете под отговорност за хулиганство. Това, обаче, е политическо действие от моя страна и ако имате наглостта да го определите като хулиганство, ще трябва да отговаряте пред обществото, ЕС и пред Бога“.

Вървете по дяволите!

Писмото му завършва с думите: „Не мога да бъда повече пленник на надеждата и възпитанието. Вървете по дяволите!“.

image

Във вторник, след като Босия с кутия домати приближи парламента, бе обграден от униформени.

Колев успя да хвърли само един домат.  Задържан е за 24 часа в столичното Първо РПУ.

bosia.blog.bg/politika/2012/11/14/protest.1020222


------------------------------------------------------------------------------

Хора, ако сега си замълчим, утре ще бъде късно !


.............................................

Според очевидци МВР е изпратило над 40 полицаи и жандармерия, за да се справи с Николай Колев. Босия бил предварително предупреден да не обстрелва парламента с домати. 

БЛИЦ

ПОТРЕС И ПРОСТОТИЯ



 

ПОТРЕС

Днес, във връзка с утрешния ми протест позвъни кварталния полицай и се обърна към мен, че е изпратен да ми напише разпореждане да не предприемам никакви действия утре. От някакви институции са му се обадили да предприеме мерки да не замерям с развалени домати съответните институции.

 

Естествено, отказах да подпиша протокола, но той е твърде интересен. Нямам възможност да го снимам и пусна фотокопие, но ще ви запозная с текста на разпореждането. 

 

1. Да спазва законите на Р България и не нарушава обществения ред.

 

2. Да не хвърля предмети или уврежда държавните институции

 

3. Всички спорни въпроси да решава по законен ред. 

 

Потресаващо е, че към мен се обръщат с разпореждане да не правя това, което държавните институции правят ежедневно, ежечасно, ежеминутно.

 

Няма смисъл да ви убеждавам, че държавните институции обслужват предимно себе си и една малка шайка мафиоти. За тях, обаче, разпореждане няма.

 

Във връзка с това изпратих следното писмо до началника на VI-то РУП, което предадох на полицая да връчи на началника си: 

 

 

ДО НАЧАЛНИКА НА VI-ТО РУП

 

ПРИ СДВР 

 

Драги господине,

 

 

Благодаря за честта, че ми обръщате толкова внимание. Предприетите мерки срещу мен не са пропорционални. С тези предупреждения трябва да се обърнете към същите тези институции, които ежедневно погазват правата ни, създават лоши за обществото закони, като дори и тях не изпълняват.

 

Изисквам от вас копие от писмата, които сте получили от съответните институции и имената на обадилите се по телефона. Те са били длъжни да ми отговорят, но не са го направили. Това е още едно доказателство, че не спазват законите.

 

Аз съм почти на 62 години и моят протест е коректен според закона. Направих си труда да го оповестя и мотивирам. Остава техен проблем да се научат на законност, ред и отговорност. Протокола няма да подпиша и ви правя забележка, че полицаят няма писмена заповед от вас.

 

 19 ноември 2012

 

София                                                                      Подпис:

                                                                                                Н. Колев-Босия




Гласувай:
10



1. nikikm - Напомня ми
20.11.2012 17:38
За Али Баба и 40 разбойници!И се питам,как може 40 полицаи-за 1 домат!? Как се харчат народни пари?Напълно поддържам Босия и основанията му за протест!
цитирай
2. haralanov - Всички го знаем
20.11.2012 17:38
С ГЕРБ е свършено.
цитирай
3. gocho52 - ГЕРБ
20.11.2012 17:51
и Шефът им да си ходят вече...
цитирай
4. stermac - Прекалихте!!!
20.11.2012 17:58
Браво,4етиредесет полицаи се справиха с най свестния човек в държавата ни!Да са ни хаирлия бандитите,крадцие,убийците,циганите,депутаите и т.н.......
цитирай
5. voxpop - Гроб отдавна трябваше да са си тр...
20.11.2012 18:06
Гроб отдавна трябваше да са си тръгнали вече, но заедно с тях и всички останали безмозъчни кукли на конци от бсп и дпс взети заедно. Ако пак ще ми идват комунистите, напразна е била борбата.
цитирай
6. mileidi46 - E,да!!!
20.11.2012 18:10
Ама Човека отиде сам...а вие се спотайвате..Типично за ,,героичният" 'български ,,народ"...То и Ботев така го последваха..и Левски така го спасиха..изобщо..славен народ сме..
цитирай
7. mileidi46 - И защо,,трябваше" да си ходят герберите??
20.11.2012 18:20
voxpop написа:
Гроб отдавна трябваше да са си тръгнали вече, но заедно с тях и всички останали безмозъчни кукли на конци от бсп и дпс взети заедно. Ако пак ще ми идват комунистите, напразна е била борбата.

Да не са луди??Излязоха ли 150,000 души на улицата?Някой изкрещя ли им,че не ги иска?Пред парламента,когато пробутват тъпите си закони??Всеки ден,както правят другите народи?Или не са ни казали медиите какво става по света..:(((
Винаги все някой трябва да ни е виновен..
Само стой па гледай как ще тичат с бюлетините на изборите..
цитирай
8. chudesatanakorana - Как заради умствено нестабилен човек по прякор Босия, ще станем за смях на цял свят!
21.11.2012 10:12
Как заради умствено нестабилен човек по прякор Босия, ще станем за смях на цял свят!

http://chudesatanakorana.blog.bg/novini/2012/11/21/.1022536
цитирай
9. kostadin - Интересно с кого ще замените ГЕРБ
21.11.2012 13:06
Интересно с кого ще замените ГЕРБ
цитирай
10. apostapostoloff - Е да, ама Босия защо
21.11.2012 13:42
бие негрите?
цитирай
11. nakom - Нищо няма да хвърлите
21.11.2012 13:51
Пак ще лаете от тука, без да имате гащи да изпълзите от блога.
цитирай
12. mar866 - ...
21.11.2012 16:30
на мене са ми скъпи доматите:((( предпочитам да ги ям!
ама...щом човека може да си го позволи, нека мята...

пп. днес цял ден се надпреварвате да мятате постинги за Босия, чудя се дали да не пусна и аз един, с призив "Да обуем Босия"...съвсем обося човека откакто не се усуква около властимащите...
цитирай
13. patzolino - Нищо няма да се случи.
21.11.2012 18:02
Българите просто сме си такъв народ - овце.
цитирай
14. eltimir - Не е само Босия
28.11.2012 13:27
По времето на Иван Костов Григор Симов го арестуваха само защото си поиска досието. И мен през 1998 година ме арестуваха за два позива с безобиден от гледна точка на закона текст. Янко Янков също няколко пъти беше арестуван по чисто политически причини по време на демокрацията. Има още много такива случаи. Да си припомним как в град Септември опожариха родната къща на Илия Минев.
Не знам кога на някои ще им уврат главите, че демокрацията е не по-малко зло от комунизма.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28313662
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031