Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.12.2012 21:16 - Русия е окупирана страна! Михаил Дворкович - брат на вице-премиера Аркадий Дворкович (извадка)
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 9693 Коментари: 13 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Русия е окупирана страна. Ежегодно ние плащаме дан в хазната на САЩ - около 200-300 милиарда долара, което е равно на всичките събирани данъци в Русия. Целият частен бизнес в Русия, освен малкия и средния, е дължен да се регистрира в чужбина, и това правило е установено от американците още през 90-тте години. Централната банка на Русия е отделена от държавата и е подчинен на Ню-Йоркската съдебна юрисдикция. Т.е. Руската Централна Банка може да се съди с руското правителство, в Ню Йорк. Всичките партии са създадени и се издържат от "дарения", а уставите им са измислени от американците. Американските съветници (всичките - евреи) 1991 г. подбираха бъдещите олигарси (само евреи) и им раздаваха съветско имущество, при определени условия. Властта се контролира чрез механизмите на корупцията. Американците ни забраниха да се борим с нея. За 20 години руските елити станаха американски. Реално, Русия я управляват неруски (еврейски) елити. Нашата държавна система работи за държава, под името САЩ. От тях е създадена и за тях работи....

 

http://dymovskiy-name.livejournal.com/1167141.html

 

http://eltimir.ucoz.ru/news/fedorovskij_sindrom_2/2012-12-08-3203




Гласувай:
5



1. krainici - Е,и
09.12.2012 21:29
Накрива ракета космоса и пречи.
цитирай
2. ideyazabulgaria - Русия е окупирана страна!
11.12.2012 14:41
Правилно е забелязал Григор СНимов, но не е могъл да обясни ЗАЩО?
Откак Русия прие от САЩ неговия НЕОЛИБЕРАЛЕН олигархичен корпоративен икономически и социален модел се превърна в негово копие, смеси капиталите на олигарсите от двете страни, отвори вратите на САЩ и нейните олигарси към руските източници. Сега страната с най-големите в света природни източници -Русия не е държава на руските граждани, а поделена между няколко олигарси ,всеки от които се е добрал до един източник и цица ли цица от него, парите от националните богатства на Русия вместо да отидат в държавната хазна за развитието на икономиката и социалните и услуги, отиват в гърлата на олигарсите и. Путин е техния най-голям покровител.
САЩ от 30 години в Европа действат нова стратегия във външната си политика за да завоюват националните богатства на народите. Те са разбрали ,че в Европа не може да се роди война и никой няма да им позволи да направят война, за това завоюват националните богатства на народите "по мирен път", като вкарват в страната НЕОЛИБЕРАЛНИЯ си икономически и обществен модел с помощта на политическите елити на тези страни и така правят страните свое подобие, правят ги пълни свои сателити и послушни марионетки в свои ръце, прибират им парите и националните богатства. САЩ действат с тази нова стратегия само в ниско развитите европейски демокрации, които имат продажни и корумпирани политически елити. В пълни сателити на САЩ са превърнати източноевропейските и южноевропейски страни, където обществата не познават демокрацията. САЩ обаче не смее да стъпи и си вкарва неолиберализма в развитите демокрации от северна и средна Европа, понеже развитата демокрация има способността да ражда и поддържа абсолютно непродажен и некорумпиран политически елит ,който спира враговете на нацията още на границата.
цитирай
3. nikikm - Нещо,като отговор.
11.12.2012 16:48
Горния материал го копирах и поставих в сайта на Елтимир,като е част от друг материал взет от руски сайт! По коментар 1-без коментар за подобни дежурни оплюватели,при това меко казано.
По коментар №2. бие леко встрани!В същност,руснаците,понеже пишем за Русия,нямат общо,нито са желали, каквито и да били нео или либерални модели,нито пък някой ги е питал.Всъщност не са питани от десетилетия,че и повече!Разигран е пореден фарс и управляващите в Русия,просто изпълняват указанията на шефовете от запад.По пътя към нср. Колкото до "северните демокрации",колко са демокрации,един Господ знае,защото там има жестоки нарушения на правата на човека,аз го наричам социалфашизъм,но лъскавата опаковка и ПР, възможността да "плуваш в по-широк демократичен канал",пречат да се види истината!Тук няма отрицание и непризнаване на добри страни,има ги,но за това си има причини и те са в световния модел на управление,който се нуждае от различни модели на управление в различните страни!Спокойно,всичко е под контрол и както трябва да бъде.Дори факта за това,че спорим за това и онова,също е в реда на нещата,т.е.програмирано е да го има! А,демокрация,не знам да има някъде,камо ли развита!Освен в някое племе в Амазонската джунгла,недокоснато от "нашата" демокрация.
цитирай
4. ideyazabulgaria - Re: Нещо,като отговор.
11.12.2012 18:56
До nikikm !
Да твърдиш, че в северноеворепйските държави има нарушение на човешките права е велик глупост и говори за твоето пълно НЕВЕЖЕСТВО- НЕпознаване на Европа и политическите процеси в света последните 30 години.
Северно европейците са най развитите социални/правови държави и да разбереш разликата между двата световни типа държави ( неолибералната на САЩ и социалната на Европа), които сега действат в света, прочети моят материал на този линк
http://www.on-parliament.com/media/2012/11/16/защо-протестира-само-южна-европа-а-сев/?fb_action_ids=498674600164044&fb_action_types=og.likes&fb_source=timeline_og&action_object_map={"498674600164044"%3A455204994525113}&action_type_map={"4
Като твърдиш за нарушение на човешките права, редно е да дадеш конкретни примери, да видим и ги дискутираме, а не да говориш общи неща без никаква конкретика.
nikikm - ние те познаваме от сайта ни като върл костовист, а в останките на седесарията са най- големите ортодоксални комунисти тоталитаристи, плюс и оцапани до уши в престъпленията си във властта -кражбите и разрушаването на България последните 23 последни години преход. Същият се подвизама в друг форум във Фейса"Окупирай "Орлов мост" под анонимния ник"скрийн-нейм".-:))
Разбира се,че никой не е питал руския народ като му вкара нов обществен и икономически модел- "американския неолиберализъм". Вкара го последния елит на КПСС -Горбачов, наследника му Путин и назначения от Елцин - Путин го бетонира.
В Русия той бе вкаран с американския план "Дълес", в България- с плана Ран Ът.
Силния мирис на пари, който неолиберализма излъчва, подкупи последните елити на Комунистическите партии и те го внесоха в страните си без да питат народите си- както бяха свикнали -тоталитарно да се разпореждат с съдбата на народите си без грам демокрация.
Защо комунистите се залюбиха с неолиберализма? Защото и двете системи- комунизма и неолиберализма еднакво отричат демокрацията.
цитирай
5. ideyazabulgaria - Re: Нещо,като отговор.
11.12.2012 18:58
продължение 1/
Прочети повече що е от неолиберализъм, ще разбереш реакционната и ретроградната му идеология от филма на канадецът Рашар Бруйет с най големите мислители на нашето време"Обсада.Неолиберализмът заробва демокрацията"
http://www.youtube.com/watch?v=ITSfS4fX3AA&feature=player_embedded
Де факто комунизмът и неолибеарилзмът са двете страни на един и същ медал, замени в книгата на Желю Желев "фашизма" с "неолиберализма" и картинката ще ти стане ясна.
Проблемът на Русия са два- нисокразвитата демокрация и липсата на европейски образована интелигенция. Неолиберализмът не е само икономическа доктрина, а ИДЕООЛГИЯ много мощна, реакционна и ретроградна.
Той може да се изгони от Русия и Путин да се свали само със срещуположна много градивна и много прогресивна идеология .
Но това е работа на руската интелигенция, защото интелигенцията е водеща сила в във всяко общество.
Русия( както и България) нямат интелигенция да роди срещуположна идеология, нещо като нов обществен идеал, да стане идеология на нов политически субект, които да завоюва душите и сърцата на избирателите и техния доброволен вот, да вкара тази партии с МНОЗИНСТВО в Парламента и там тя да извърши своите дълбоки реформи и смени порочната неолиберална система от прехода.
цитирай
6. ideyazabulgaria - Re: Нещо,като отговор.
11.12.2012 18:59
Продължение 2/
Няма такава интелигенция в Русия, за това и всички опити за сваляне на Путин и протест срещу него са стихийни, безцелни, рахитични и завършват с неуспех. Съществуващата сега руска интелигенция е изцяло унищожена от комунизма и неолиберализма и е разделена на два лагера: 1) една част зомбирана с старите комунистически идеологеми, 2) друга част зомбирана в новите неолиберални идеологеми.
В Русия и България сега липсва европейски образована интелигенция, възпитана в идеалите на съвременната европейската правова и социална държава ,да използва развития опит на демократична Европа, да го донесе в България и образова народа ни с него.
Така както нашите хъшове от времето на Възраждането, тогавашната наша интелигенция, донесоха в България идеите на развита Европа и най-вече на Френската революция за свобода ,независимост, равенство и справедливост, образоваха с тях народа си, Левски роди своята идеология За чиста и свята република и вдигнаха с тях народа на борба за освобождение. Няма ги българските хъшове сега, да повторят подвига си от Възраждането!
цитирай
7. nikikm - Предполагам,
11.12.2012 19:16
че си Дора,с многото знания инаучни титли и кандидат за нещо в нова партия за продължаване на статуквото!Пиша това в тон с неприязънта,която лъха от отговора на коментара ми,макар и в него да няма никакво лично отношение.Писал съм това,което мисля и мисля,че не е прочетено както трябва.Но,впредвид емоционалния стил на отговор,издържан в стил негативизъм,означава,че ако дам даянни,а има не малко,ще срещна отпор и така...до безкрай!Така,че Доре,на теб ти липсва обществено внимание,трибуна и боготворяща аудитория!Моите искрени Новогодишни пожелания за успех в пътя ти към заветната държавна софра и ....вземи си думите за костов обратно!Милата.
цитирай
8. ideyazabulgaria - Re: Нещо,като отговор.
11.12.2012 19:49
А да пълниш главата на Елтимир е напълно безрезултатно. Познавам го добре, Елтимир е твърд комунист, от старите български комунисти русофили, които и до ден днешен вярват ,че отново "дядо Иван" ще ни освободи ,този път от новото олигархично робство ,наложено ни от неолиберализма. А не вижда, че сам "дядо Иван" е потънал в уши в своята олигархия, ще тръгва да ни освобождава от нашата олигархия. Какъв парадокс?
Комунистите остават сега единствената лява политическа сила, но те са идеологически изостанали, продължават да живеят в края на 19 век и се борят с оня капитализъм, описан в "Капиталът" на Маркс. А последния вариант на капитализма в който сега света живее- неолиберализма, коренно се различава от капитализма описан от Маркс.
Така комунистите не "виждат"неолиберализма, нито какви разрушения нанесе на света, не разбират същността на съвременната европейска социална държава явяваща се антипод на неолиберализма, как тя завинаги промени капитализма и изпълни всички желания на Маркс заложени в "Капиталът" , отричат европейската социална държавна, която е доказана даденост , отричат и нейната средна класа, не виждат "врага" и не знаят как и с каки средства да се борят срещу него и не са въобще никаква "опозиция". Източноевропейските комунисти след като се сдушиха с неолиберализма, потънаха в корупция и тоталитаризъм и изоставиха старата си марксова идеология, така нанесоха изключително тежък удар върху западноевропейските чисти и неопетнени от корупция комунисти и ликвидираха комунистическата лява идея в Европа.
Сега Европа няма леви сили да се противопоставят на неолиберализма и в това е огромното нещастие на Европа.
цитирай
9. ideyazabulgaria - До nikikm !
11.12.2012 19:52
Аз изпитвам към теб nikikm неприязън, защото няма да забравя никога ,как идваше в сайта ни и под СДСарска команда ни наричаше"ченгета на ДС!". За това се каня някой ден да те изправя на СЪД да си доказваш твърденията и ще го направя- рано или късно. Обещавам ти! Со здраве!
цитирай
10. nikikm - Общото
12.12.2012 13:19
ideyazabulgaria написа:
Аз изпитвам към теб nikikm неприязън, защото няма да забравя никога ,как идваше в сайта ни и под СДСарска команда ни наричаше"ченгета на ДС!". За това се каня някой ден да те изправя на СЪД да си доказваш твърденията и ще го направя- рано или късно. Обещавам ти! Со здраве!

ми мнение,че нещо си се объркала и ти се привиждат някакви образи,ама простено да тие,не си в първа младост.
цитирай
11. nikikm - А,току що ми попадна една картинка от Рая.
12.12.2012 13:41
" ДЕМОКРАЦИЯТА ВЪРЛУВА УСИЛЕНО: ВЪВ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ЗАБРАНИХА НА ХРИСТИЯНИТЕ ДА ОСИНОВЯВАТ ДЕЦА "
" ПОЗОР ЗА НОРВЕГИЯ: ООН ОБЯВИ, ЧЕ ТЯ НЕ СПАЗВА ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА..
НОРВЕГИЯ СЕ ИЗРАВНИ С ЧАД И ТАДЖИКИСТАН

http://lyubomircholakov.blog.bg/
цитирай
12. nikikm - Ето още,....Дори....хало-о....!
16.12.2012 19:30
http://samvoin.blog.bg/
Шведските затвори - всички затворници вече се идиотизират
Автор: semtomovi
цитирай
13. krumbelosvet - Така е, Русия се разплаща във външната търговия основно с долари
01.07.2016 17:48
Но в любимия на Запада хор на Горбевци и Елцини, изведнаж се чу фалшив за тоя Запад тон. Вставай страна огромная. Как посмя, тоя Путин! Не го е срам да пее на руски. Престъпник, най-големия на света.
Прав е нашия президент, че е нарушен баланса. Само трябва да уточни колко пъти е нарушаван от 1991г. досега и в чия вреда.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28317766
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031