Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.01.2013 13:35 - ЕВРЕИТЕ! Ф.М. Достоевский: образованият (информираният) човек не може да не е антисемит.
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2440 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Ф.М. Достоевский: в добрата, стара, царска Русия не веднъж са ми казвали: "Как така, вие сте човек с висше образование, а сте антисемит!" Това възклицание е много характерно. Нашите интелегенти съвсем искрено предполагат, че евреите също са хора, като всички. За тях, антисемитите са изостанали и слабокултурни, а юдофобството е предрасъдък, недостоен за нормален човек. Аз се придържам към противоположното мнение: че образованият човек не може да не е антисемит. Но за да не съм голословен, сега ще приведа разсъжденията на некои от моите съмишленици:

ДИОДОР (1 век пр.н.е) Евреите не се смесват с другите народи, а ги считат за свои врагове.

ТАЦИТ (2 век) Те презират всичко, което ни е свято, и вършат това, което предизвиква в нас отвращение.

МАРТИН ЛУТЕР (16 в.) Няма и не е имало под слънцето по-кървожаден и по-отмъстителен народ, от евреите. Те задушават и унищожават останалите народи, и на това основание се считат за богоизбран народ.

МАРИЯ ТЕРЕЗИЯ (18 в.) Не зная по-ложа чума за държавата, от еврейското племе.

ВОЛТЕР (18 в.) Тази малка нация не крие своята непримирима ненавист към всички останали народи. Нейните представители винаги са били алчни за чуждото, подли при неуспех и нагли при когато успеят.

АБД ал КАДИР (19 в.) Няма и не е имало под слънцето по-кървожаден и отмъстителен народ, от евреите.

ГЬОТЕ (19 в.) Техната вяра ги благославя да ограбват неевреите.

НАПОЛЕОН (19 В.) Цялата еврейска надареност е съсредоточена в лихварството и изнудването. Това е нация, сред нациите. Това са гъсеници, скакалци, опустошаващи Франция. Още от Мойсеевски времена, всики евреи са лихвари и угнетители. Трябва да се забрани на евреите да търгуват... С филосовски учения няма да промениш еврейския характер. За тях са нужни специални закони. Към евреите се отнасят с отвращение, но трябва да се признае, че те наистина са отвратителни; тех също ги и презират, но те са си достойни за презрение.

ШОПЕНХАУЕР (19 В.) Родина за евреите са другите евреи.

ФРАНЦ ЛИСТ (19 в.) За всички народи, сред които живеят евреи, ще дойде ден, когато въпросът за техното поголовно изгонване ще стане въпрос, на живот и смърт, на здраве или хронична болест, мирен живот или вечна социална треска.

АЛЬБЕРТ ШЕФЕЛ (19 в.) Евреите са разлагащ, възбуждащ, космополитен елемент, в семейството на останалите народи. Те не се смесват с обкържаващото ги население, а упорито работят за разрушаване и унищожаване на вярванята, обичаите, бита и икономическото благосъстояние на това население. Благодарение на специалните си дарби, евреите често се сдобиват с временна власт, но дарбите им обръщат успеха им в поражение. (Г.С: евреите винаги са били на власт, навсякъде, макар и в различна степен. А почти всичките тук изразени мнения за евреите, с изключение може би само на Достоевски, са от евреи)

ДЮРИНГ (19 в.) Враждебността изпитвана от евреите към всички останали народи, има интернационален характер, и затова, решаването на еврейския въпрос е задължене на всички държави. Евреите заплашват, не този или онаи народ, по отделно, а цялото човечество.

ЛАГАРД (19 в.) Това чуждо тяло предизвиква в живите организми на другите нации, болести, гниене, и смърт. Евреите са чужди на европейските народи, и като чужденци, донасят само разложение. С паразитите и бацилите не се водят преговори и не ги превъзпитават, а ги унищожават, колкото се може по-скоро. Аз бих им отнел на евреите, преди всичко, това, с което са най-силни, а именно - парите.

БИСМАРК (19 в.) Евреите нямат своя родина (защото са паразити!)... Те са нещо общоевропейско, космополитно. Те са номади. Притиснете един евреин и от всички страни се надават викове.

БРЮГЕН (19 в.) Еврейският въпрос няма никакво отношение към религиознаната нетърпимост.

Граф ОКУМА (20 в.) Този скитнически народ няма свое отечество и навсякъде, където и да попадне, се старае да унищожи любовта към родината и здравите държавнически начала.

http://notistoria.narod.ru/business1jjd.html

 

И още неколко документирани мнения и свидетелства за евреите, от евреи:

(от книгата ми "Срещу течението". Григор Симов )

 

БРИТАНСКИЯТ ПРЕМИЕР - евреин, Бенджамин Дизраели - Лорд Биконсфилд

(19 в.), в книгата му “The life of George Bentick”, от 1852 г.: "Влиянието на евреите може да бъде проследено във всички избухваня на разрушения в Европа. Това е въстание на евреите против всякакви традиции, всякакви национални аристокрации, против всяка (освен еврейската) религия и против всяка нееврейска собственост. Деструкцията е семитски принцип, произхождащ от еврейската религия. Равенството (робството) на всички гои и унищожаването на гоевската собственост, са провъзгласени всред всички тайни общества, които формират паралелни правителства, а хора от еврейската раса са на върха на всички тях. Вярващите евреи сътрудничат с атеисти, еврейски банкери сътрудничат с еврейски комунистически водачи, избраният еврейски народ е в съюз с най пропадналите лумпени на Европа, понеже всичко е пуснато в ход, за да се разруши християнството”.                                          

Още едно изказване на Дизраели в камарата на общините, от 1856 г.: "В Италия съществува власт, която ние рядко споменаваме в тази Камара.  Имам предвид тайните общества...  Безсмислено е да го отричаме, защото е невъзможно да се прикрие, че голяма част от Европа, цяла Италия и Франция и значителна част от Германия, да не споменавам другите държави, са покрити с мрежа от тайни общества, точно както земната повърхност е покрита с железопътни линии... Те не искат конституционно правителство, те не искат подобрени институции... Те искат да променят владението на земята, да откъснат сегашните собственици от земята им и да сложат край на църковните учереждения.  А някои може да стигнат и по-далече!"

И още едно негово изказване: "Загадъчната руска дипломация на царското правителство, която така безспокои западните страни, принципно е организирана и се осъществява от евреи".

 

Френският евреин Морис Мюрей, в книгата си "Еврейският дух", публикувана в края на 19-ти век, възразявайки на Дизраели, че "марксизмът бил изоставил еврейския идеализъм", казал: "Кръвно и традиционно Карл Маркс принадкежи на тялото и душата на Юдаизма. Карл Маркс и Ротшилд представляват двата полюса на еврейския народ, но това всъщност са противоположности, които се допълват. И Маркс и Ротшилд въплъщават еврейския идеализъм, възвишен до своя апогей. В процеса, с който масите все повече се отвръщат от християнството, те все повече и повече се проникват от еврейския дух. Възраждащият се еврейски идеализъм (сатанизъм) готви за 20-тия век, може би, грандиозна революция...  Всяка интензивна проява на еврейския дух в Европа, се изявява във въстания, глад, геноцид и разруха..."

 

Изказване на американския майор Шулер (който до революцията, три пъти е бил генерален консул на САЩ в Русия), направено на 11 януари в катедралата Йоан Евангелист, в Ню Йорк, след завръщането му от Сибир, където той, по идея, е трябвало да оказва помощ на армията на Колчак (но на кого всъщност са помагали американците!): "Съветското правителство, практически, цялото е еврейско, и нашата американска армия в Сибир е пълна с болшевики, директно от Москва. Командващият генерал Грейвс има щаб, почти изцяло от евреи... Поради тези еврейски болшевики в нашата армия, цялата информация, предназначена за генерал Колчак, отиваше директно в Москва". И телеграма, изпратена от същия този Шулер, от Омск, на 1 март 1919 г: "Може би не трябва да се казва в САЩ, открито, но болшевишкото движение, от самото начало се контролира от евреи, от най-гнусен тип".  А това е телеграма на Шулер, от Владивосток:  “От 384 комисари, включително, двама негри, 13 са руснаци, 15 китайци, 22 арменци, и повече от 300 евреи. 264 евреи пристигнаха от Америка след падането на царското правителство". (Избоените тук за негри, руснаци, китайци и арменци, просто са "крипто- евреи", т.е. скрити евреи, и чак сега се устанявява истинската им "народност" или, по-скоро, принадлежност! Г.С.)

Посланникът на САЩ в Русия, Давид Францис (януари 1918 г.): "Болшевишките лидери, мнозинството са евреи, 90% от които са емигранти, завърнали се от САЩ. Тези емигранти по същество са интернационалисти, които малко ги е грижа за Русия, но се стремят да разпрострат влиянието си над целия свят, с помощта на световна комунистическа революция".

Джордж А. Симонс, пастор на методистката църква в Ню Йорк, който от 1907, до 1918 г. се е намирал в Петроград, в качеството на настоятел на методистката църква:  "Декември 1918 г., в т.н. Северна комуна на Петроград, под управлението на Зиновиев, от 338 души в неговото правителство, само 16 бяха руснаци, а останалите евреи, и един негър, наричащ себе си, професор Гордън." (по-горе вече писах за т.н. руснаци и негри! Г.С.)

 

Американски вестник “Jewish Chronicle”, от 4 април 1919 г.:  "Това, че между болшевиките има толкова много евреи, просто отразява факта, че идеите на болшевизма, са и най-добрите идеи на юдаизма". 

 

Вестник, "Американски евреин", - проф. д-р Оскар Леви, London,  от 20 септември 1920 г.:  "Болшевишката революция в Русия бе дело на еврейските мозъци, еврейската неудоволетвореност, еврейското планиране, целта на което е, създаване на световен еврейски ред. Това, което с такива превъзходни способи бе извършено в Русия, скоро ще стане реалност в целия свят".

 

Морис Самуел, - Jon Gentiles, p.155 Harcourt, Brace, 1924:  Ние, евреите, които сме били избрани за спасители на света, днес не сме нищо друго освен прелъстители на света, негови унищожители, негови подпалвачи, негови палачи. Ние, евреите, сме унищожители, и ще останем такива завинаги. Всичко, което ще направите за нас, няма да задоволи нуждите и потребностите ни. Ние винаги ще разрушаваме, защото се нуждаем от един наш свят.

 

роф. Ф. А. Осендовски - "The Nineteenth Century and After", p.29, London, January, 1926:  Често се споменава, че юдеизмът е движещата сила на комунизма. Това не е нищо ново, то се знае и е съвсем естествено... Вродената склонност към интрига, към хитрост, към конспирация, и почти непостижимото търпение, с което очакваме часа на отмъщението, са характерните черти на избрания народ.

 

Блументал - Judisk Tidskrift, 57,  Sweden, 1929 г.: Неотдавна нашият народ даде на света нов пророк. Той има две лица и носи две имена: едното е Ротшилд - лидер на всички капиталисти, а другото е Карл Маркс - апостол на тези, които искат да унищожат всички останали.
Райнхолд Нибур - Реч пред Еврейския институт по религия New York, Octcober 3,1934 г.: Марксизмът е модерната форма на еврейското пророчество.
Хаим Вайсман - World Conquerors, p.227, by Louis Marschalco. Joseph Sueli Publishers London,1958: Hue сме един народ независимо от привидните различия, които причиняват раздор и пукнатини между американската и съветската демокрация. Ние сме един народ и не е в наш интерес Западът да освобождава Изтока, защото, освобождавайки тези поробени народи, Западът несъмнено ще лиши евреиството от източната половина на неговата световна сила.

Бернард М. Барух - The Knickerlocker press - Albany, New York, August, 1918: Hue живеем в много добре организирана държава на социализма. Държавата (САЩ) е всичко: личността е от значение само дотолкова, доколкото допринася за благоденствието на държавата. Собствеността на личността е нейна само дотогава, докато държавата не я поиска. Личността трябва да поддържа своя живот и своята собственост, до поискване от държавата.                 

Удроу Уилсън, 28-ми президент на САЩ: "Откакто влязох в политиката, се отнасям към доверието на хората много внимателно. Някои от най-важните хора в Съединените щати, в сферата на търговията и производството се страхуват от някой, страхуват се от нещо. Те знаят, че там някъде има сила, така организирана, така неуловима, така затворена, така съвършена, така проникваща, че е по-добре да не говорят за това”.                   

 
Гласувай:
6
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 13531664
Постинги: 3705
Коментари: 6659
Гласове: 7584
Архив
Календар
«  Юли, 2020  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031