Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01.2013 12:08 - Защо оставих юдаизма? брат Натанаел Капнер - евреин - православен Християнин
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2288 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Израстването ми като евреин, е тъжен факт за мен. Моите родители, и двамата евреи, ме записаха в училището Sabbath, когато бях на 6 години. Когато бях на 7, те ме записаха в училище по Иврит, което посещавах всяка сряда следобед.

image

image

WHY I LEFT JUDAISM
By Brother Nathanael Kapner, Copyright 2008-2010

 

Програмата на Съботното училище, която продължи от 1 до 10 клас, беше съсредоточена върху изучаването на целия Стар Завет, части от Талмуда и еврейската история. Това също така включваше и присъстване на службите Sabbath, които започваха от петък вечер, до събота сутрин. В учебната програма сме учили и "Сравнителни религии." Но не ни беше позволено да изучаваме християнството. Повече за това по-късно.

Спомням си родителите ми ме заведоха на Бар Мицва, на братовчед ми, в по-отдалечена част на град Питсбърг, където съм израснал. Влязохме в една стара, миришеща на мухъл синагога, където еврейската звезда на Давид беше навсякъде.

Само след 10 минути, вътре, започна да ми се повдига и ми се повръщаше. Синагогата сякаш имаше мъртвешки покров над нея. И аз не можех да понасям, да гледам навсякъде, само еврейската звезда. Късно научих, че звездата на Давид е окултен символ, който е популяризиран от кабалистите през 13-ти век в Европа. Именно тогава на 8 годишна възраст, благодарение на опита ми в онази стара, миришеща на мухъл синагога, разбрах, че юдаизмът е религия на смъртта.

 

image

 

Квартала, където израснах, бе населен от евреи, католици и протестанти. Всяка година по време на Коледа през 1950 г., всички наши нееврейски съседи, пресъздаваха Рождественски сцени на техните зелени поляни. Аз обичах просто да гледам Рождественските сцени! И исках да знам повече за Исус Христос. Но ни беше забранено дори да споменаваме името на Исус Христос, ако не го споменавахме в проклятие.

 

Мой приятел от детството, на име Рики Раго, беше Римокатолик. Един следобед, след като играхме бейзбол, Рики Раго ме покани у дома си и отидохме в спалнята му, да играем "Монополи".

image

 

Навсякъде по стените му имаше картини на 12-те "спирки" на кръста. Бях на 10 години по това време и тези снимки на Христовите страдания ми направиха дълбоко впечатление. Аз си обещах, че един ден ще науча смисъла на тези страдания на Исус Христос.


Обещах да ви кажа как не ни беше позволено да изучаваме християнството в нашия Бар Мицва клас. Учителката (никога няма да забравя тази сцена, докато съм жив), г-жа Шектър, с вид на булдог, застана в пред класа и каза:

– Сега, деца, ще изучаваме Будизма, Хиндуизма и Исляма. Но няма да учим Християнството. Вижте деца, Християнството е създадено от маниакалния депресант, на име Саул, от Тарсус, който обвинявал еврейския народ за разпъването на престъпника, на име Исус Христос. А Саул от Тартус, трябва да го знаете, е мразещ самия себе си, евреин. Той толкова много мразел да е евреин, че сменил името си, на "Павел"!

 

Така се случило, мили деца, че 500 години след като Исус Христос е бил разпнат, Римокатолическата църква взела налудничавите писанията на Савел от Тарс и направила от тях религия. Те наричат ​​тази религия "Християнство". Затова ние няма да се занимавам с изучаването на тази фалшива и подстрекаваща към омразна, религията".

Бях много разочарован и си казах: "Как може толкова много хора, повече от 1700 години да основават живота си на добродетелно поведение, (както го и виждах), на "побъркани писания, на човек"?

 

Като се прибрах вкъщи, попитах баща ми какво мисли за Савел от Тарсус. Баща ми отговори: "Савел от Тарсус се опитал да убеди евреите да станат християни. Но ние сме родени евреи и трябва да умре като евреи. "

image

Накрая, 1968 г. напуснах дома си и синагогата, за да ида в колеж в Лос Анджелис. Но бях забравил за обещанието си. Така беше до 1970 г., когато един от особеняците на Исус, които бяха много популярни по това време, ми даде Новия Завет. Отворих го и започва да чете Евангелието на Св. Матей. Бях поразен от "еврейството" на писането. И скоро бях запленен от личността на Исус Христос!

 

 

Той беше човек, който ходеше между обикновените хора. Той беше човек, който поучаваше народа от всекидневния житейски опит. И това, което ми хареса най-много от всичко, беше, когато Той каза на религиозните водачи ,"блудниците и митарите (митничарите) ще отидат в небесното царство пред вас." Аз, все едно Го виждах, че казва това на г-жа Шектър, която го нарече "престъпник". Аз вече просто бях влюбен в Исус Христос!

 

Попивах целия Нов завет от корица до корица и не можех да го оставя. Четох за страданията на Исус Христос и плаках. Четох и "откачените писанията" на Св. Павел и разбирах, че изобщо не е "луд", но думите му бяха, думи на надежда и цел. И си казах: "Юдаизмът е несъстоятелен. Но християнското послание е пълно с обещания и живот".

 

Когато на възраст 21 години, дочетох последната глава от Книгата на Откровенията, паднах на колене, плачех и молех Исус Христос да прости всичките ми грехове, и да бъде мой Спасител.

 

Скоро след това срещнах една стара благочестива жена, на събиране на Църквата, която дойде при мен и каза: "Бог има толкова много за вас, и има толкова много да направи за вас." Като загадъчен оракул, очакващ дълго влизането ми, и ето сега, 37 години по-късно, започвам да виждам, как това пророчество се сбъдва (Like a cryptic oracle, long awaiting its coming, I am just beginning, 37 years later, to see this prophecy come true.).

 


For More See: “Christians NOT Jews Are God’s Chosen People” Click Here

And: “Jews Are NOT The Chosen People” Click Here

And: “State Of Israel: Not Biblical Prophecy!” Click Here

image

CLICK: Brother Nathanael! Street Evangelist!

 


Превод от: http://www.realjewnews.com/?p=180

 

 
Гласувай:
3
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 13253410
Постинги: 3681
Коментари: 6608
Гласове: 7522
Архив
Календар
«  Февруари, 2020  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829