Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.04.2013 23:54 - 20Г. ПРЕХОД – КЪМ НОВО РОБСТВО. Автор: kostas. Автор: nikikm
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2573 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Ето как без дори да осъзнаем попаднахме в още по-страшно от предишното робство

image
image




През месец май 1989 г. комунистическото правителство по указание на (господарите му) банкерите-лихвари издава в Държавен вестник един “Правилник за работа на банките”, с който на дело се отваря път за превръщането на държавните авоари в частни. Вече “юридически” подготвени за ограбването на българите, банкерите-лихвари пущат в действие сценария “10–ти ноември”.

 

 

Целта – отвличане на вниманието от същността на банкеро-лихварските мероприятия. В какво се заключават те :  

 

игри с курса на западните валути, което доведе до невиждана сиромашия грамадно мнозинство от българския народ ; страхотна инфлация – през 1999 г. несуверенното българско правителство извърши смяна на инфлиралите пари с нови в съотношение 1000: 1, което на математически език означава че самите власти в България признават минимум 100 000 % инфлация за периода (1989 – 1999); ООД-та, финансови пирамиди, държавни пари, давани като необезпечени банкови кредити на частни лица и т.н., и т.н.

 

Днес съществува едно частно предприятие, известно като “Банкова консолидационна компания”, което контролира целият финансов живот в страната. В това предприятие например, по данни от Държавен вестник, участват лица като – Иван Костов, Емил Хърсев, Добри Жотев и мн. др. (само евреи, вкл. уж циганина - Костов!!)

image
ИВАН КОСТОВ – ЧОВЕКЪТ НАНЕСЪЛ БЕЗБРОЙ БЕДИ НА БЪЛГАРИЯ.

”В политиката може да се издържи дълго, ако си безочлив и разчиташ на късата човешка памет.” – Иван Костов



  Как стана така, че едно частно предприятие на акционери, днес се поставя над съд, правителство и държава?

Това положение се гарантира от задлъжняването на държавата към частното акционерно дружество, известно като “Българска народна банка”. Ето и един красноречив пример: според официален бюлетин на българското правителство за държавен бюджет 2000 очакваните приходи на българската държава са общо: 8 531 млн. лв., а очакваните разходи – 10 484 млн. лв (

http://www.government.bg). Съвсем съзнателно обаче правителството пропуща да извести българските данъкоплатци какъв бюджетен дефицит прави това! А сметката е проста: 8 531 – 10 484 = – 1953 млн. лв. Това е почти два милиарда лева! Около 19%! И кой ще покрива този дефицит? Обикновеният, нещастен българин, разбира се!

 

Така е замислена схемата на световното лихварство – “модерното робство”, както гениално се изразяваше американският поет Ездра Паунд. Големият дефицит поражда необходимостта от паричен заем. Частното акционерно дружество “БНБ” напечатва едни пъстри хартийки и ги дава като заем на несуверенното българско правителство, но и срещу съответната лихва. В действителност, акционерите от БНБ знаят много добре математическата невъзможност за изплащане на така създадените държавни дългове, но те не държат на връщането им, а на изплащането на лихвите по тях. (по-точно - държат да сме им сигурни роби)

 

Те нямат интерес държавата да съумее да си изплати дълговете, за да могат вечно банкерите-лихвари да получават лихви от своя длъжник. И се стига до едно такова положение, поданиците на една държава с несуверенно правителство да работят като роби за частни акционери от едно частно предприятие, в случая БНБ.

  Световната банка се втурна да “спасява” БДЖ като ни отпусне заем от 200млн.лв., но при условие, че ще приватизира “товарни превози”

image



Както искате му казвайте, но това не е демокрация, демокрацията е била в Древна Гърция. Понастоящем под демокрация ние много добре видяхме какво трябва да се разбира – заеми, огромни лихви и приватизация. (а всъщност, точно това е демокрацията! Който си мисли, че само нашата демокрация е такава, не е в час.)

 

Служебното правителство води разговори с експерти от Световната банка, за да бъде изтеглен заем от 200млн.лв., който да ни бъде отпуснат след като банката приватизира българските железници. Служебното правителство явно не смята да изпълни своя ангажимент да не взима подобни решения. А може би просто трябва да приемем, че това правителство изпълнява това, което ГЕРБ не довършиха.

 

БДЖ е поредното държавно предприятие докарано до фалит. Преди няколко дни служебния м-р по транспорта Кръстев направи чистка в ръководството на БДЖ, тъй като досегашните директори “изнервяли кредиторите” като отказвали да преговарят с тях. 

 

“Причината за продажбата на “Товарни превози” е да се получи разрешение от Европейската комисия за предоставянето на държавна помощ за БДЖ”, коментира Кръстев.

 

О, молим ти се европейска комисиьо! Позволи на Световната банка да ни зароби с още един кредит и да приватизира малкото, което остана. Ние много добре виждаме как банкерските Ви схеми и последвалите “спасителни планове” добре се отразяват на Гърция и Кипър.

 

Напомняме Ви, че през 2010г. правителството на ГЕРБ с типичния си популистки замах купи нови 30 спални вагони за БДЖ! Чудесно! Обаче днес ЕС отказва да им даде сертификат тъй като се оказва, че турската фирма ни е продала вагони със стари части. Това ни струваше 66 млн.лв., а сега се оказва, че “новите” вагони никога няма да влязат в експлоатация.

alterinformation



Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28354794
Постинги: 4299
Коментари: 7559
Гласове: 8247
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930