Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.04.2013 11:33 - За съпротива срещу злото - сп. Новоросийски Куриер
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1500 Коментари: 0 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

И като направи бич от върви, изгони всичките от храма, също и овцете и воловете; и парите на чейнчаджиите разсипа, а масите им преобърна. (Йоан.2:15)

На руснацита е обявена война, в собствената им земя (отнася се и за България). Богоборческата власт със всички сили унищожава руския народ и Православието. Бесноватите "медии" активно зомбират хората, насаждат страсти и похоти, формират потребителско общество от безмозъчни, безкритични хора. Хранителните продукти (от отпадъци и ГМО) с които са претрупани витрините на магазините, тровят и разрушават организма на човека. Насилствените ваксинации разрушават имунната система (и распространяват епидемии!).

 

Плъзнаха цареборческите ереси на неосергианството, екуменизма и глобализма, които яростно се опълчват срещу Руската Православна Църква.

 

От нашето малодушие и неразкаяност се трупа общото ни историческо зло, което вика към небето с думите на светия Цар-изкупител Николай II: "Наоколо само измена, страхливост и измама" (тези горчиви думи са записани от царя в дневника му, на 15 март 1917 г., в деня на всеобщото предателство на близкото му обкържение и на народа му). Премахнат е удържащият, и злото - обществено и държавно, разтваря широко вратите за световното зло, което ускорено шества по руската земя...


 

"Никой не може да бъде прилъстен от дявола, освен онзи, който сам, по своя воля, не поиска да му даде съгласието си". (св. Йоан Касиан)


 

"Необходима е съпротивата на човека срещу всяко зло, срещу всяка страст на тялото и духа, и усвояване на всяка добродетел. Настоящият живот е духовна школа, борба, подвиг, сражение с греха и духовете на поднебесната злоба". (св. Йоан Коронщадски. Предсмъртен дневник. 1908 г.)


 

"...Какво би означавало "непротивенето", в смисъл - липса на всякаква съпротива? това би означавало, приемане на всяко зло: Допускането му в себе си и предоставянето му на свобода, простор и власт. И ако при такива условия се получи въздигане на злото, а "несъпротивата" продължава, това би означавало самопредаване на злото, подчиняване на злото, участие в злото и, на края, превръщане на себе си в негово оръдие, в негов орган, в негов разсадник... Това би било, в началото, доброволно самозаразяване и саморазтление; а в края на краищата, това би било - активно разпространяване на заразата сред другите хора и въвличането им във взаимна погибел". (И.А. Ильин)


 

"...Пред лицето на дяволската враждебност, трябва да проявим издържливост и търпение, да покажем презрително равнодушие, но никога не трябва да се допуска покорно, мълчаливо съгласие, а обратното, нужна е непримирима бран, според силите ни, но не трябва да позволим истината да страда." (света Царица Александра Романова)


 

"Не гледай отстъпващите от Божия закон; нека, не те да са пример за теб, но ти за тях". (свети Николай Сърбски)


Така и Вселенският Учител и Светител Йоан Залтоуст, призовавайки православните християни към божествена ревност, казва:

 

"Ако се случите свидетел на някаква хула против Единородния Син Божий, от вас искам само един подарък, да наказвате всички хулители в града. Ако чуете, който и да е, на кръстовище или на площада, че някой сред хората хули Господа Христа, приближете и го прекъснете. Даже и насилие, ако се наложи, над него да се приложи, не избягвай – удари го по лицето, освети ръката си с рана. Даже и да те хванат, и в съд да те поведат, - иди. Ако питат в съда, ако разпитват, отговаряй, без да премълчаваш, че този е хулил Ангелския Цар: защото, ако наказват този, който хули земния цар, то още повече, тези, които хулят Царя Небесен. Общ е грехът за всички, ако няма истина. Всеки, който може е дължен да се изкаже за нея, за да знаят евреите (жиды) и скверните еретици, че християните са спасители и създатели на града, защитници и учители. Нека се убедят развратените евреи и еретици, че трябва да се съобразяват с Божиите раби, и когато поискат да разменят помежду си, нещо подобно, нека навсякъде да се пазят един от друг, да треперят и от сенките си, да се плашат, да не ги чуят християните". ("Слово за осъждане на еретиците")


 

Смирението не е безволева покорност на външните обстоятелства, при съхранено външно спокойствие, не е пасивност, и не е страхливост. Смирението е състояние на душата, способна да съхрани мира с Бога, винаги, независимо от всякакви обстоятелства, било то - болест, бедност, затвор, мъчения или даже смъртна схватка с врага.

Апостол Павел казал, че няма да пие вино и да яде месо, за да не съблазни другите. Затова и ние не трябва да съблазняваме ближните, даже и с дреболии: как се обличаме и какво ядем, как се държим в градския транспорт, на опашката, в обществени места. Как се отнасяме към чистотата, към животните, към немощните и бедните. Ако не ни е по силите да променим държавната власт – по силите ни е да изповядваме Православието и Самодържавието, като дълг и жизнено задължение на руския човек, помнещ отговорността си за съдбата на Отечеството: да живеем така, сякаш от всеки един от нас зависи спасението на Русия.

Смирението е готовност да положиш душата си за своя приятел.

 

........


 

Идеята за несъпротивлението, като една от съставните части на идеологическата подготовка на революцията в Руската Империя, внедрявал в съзнанието на нашия народ известният писател и еретик Лев Толстой (евреин!), по поръчка на масоните.

 

Нека престанем да спорим и да доказваме каквото и да е, на тези, които са чужди на благославящия за боен подвиг дух на Сергий Радонежски и патриарх Гермоген...

 

Нека престанем да се готвим за бегство, когато никой не ни гони, защото бегството е участ на слабите духом и на немощните. А призивите за масово "отиване" в горите и блатата са плод на дезинформационните диверсии на спец. службите, спекулиращи с пророчествата, преждевременно.


 

"Който е боязлив и малодушен, този нека си тръгва и да си иде у дома, за да не направи боязливи сърцата и на братята си", (Втор.20;8) казва Писанието на отиващите в бой. Страхливците и малодушните ли ще съдят тези, които положиха душите си за Вярата, за Царя и Отечеството...


 

Заветите на Светиите, писанията на православния философ Иван Ильин, и самата героична история на Русия разбиват на пух и прах непротивленческите установления на тези, които се стремят да сломят духовния стожер на нашия народ. Да се обърнем и ние към примерите и трудовете на нашите славни предци, за да се утвърдим в разума и в силата на духа на православната вяра, на нашата Родина.



 

превод от списание НОВОРОСИЙСКИЙ КУРЬЕР




Гласувай:
8



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28313853
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031