Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.04.2013 19:31 - Иван Костов - агент на ГРУ? (без въпросителна. Г.С.) Автор: meto76
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 8004 Коментари: 7 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Този въпрос отдавна занимава българската общественост, защото Иван Костов е политикът, който е играл и продължава да играе важна роля в развитието на България и то в най – важния период – ПРЕХОДЪТ, който за жалост още продължава, съобщава "Разузнаване.ком". 

image

За да имаме реална и обективна престава за едно далечно време и неговото влияние върху хората тогава, е необходимо да разгледаме по–внимателно този преломен период след 70–те години на миналия век – времето, когато една огромна система – социалистическата, бе все още на върха и никой не предполагаше, че тя вече е тръгнала надолу да рухва.

Разузнаването в България беше огромна, тъмна, страховита и обвита в секретност сфера, облечена в много власт на която се крепеше комунистическата партия и цялата тоталитарна държава.  

А за руското разузнаване това е още по – характерно, защото през 70-те години, особено по времето на Андропов, КГБ става най – голямата шпионска организация в света.

По данни на американски анализатори, КГБ е превъзхождала по числен състав всички западни разузнавания взети заедно.

Андропов – най-дълго задържалият се ръководител на КГБ контролира не само цялата политическа власт в Съветския съюз, но и в останалите социалистически страни, в това число и България. Огромният апарат от съветски съветници е покрил всички важни звена в България – ЦК, армията и най – вече в Държавна сигурност.

Съветската резидентура, която действа в България строго конспиративно, също е много голяма. Тя широко използва своя агентурен апарат, като една от основните й задачи е подбор на агенти за руските тайни служби. Това става чрез добре легендирани и на високи позиции техни служители и агенти в определени софийски университети.

Кандидат – агентите трябва да отговарят на няколко основни изисквания:

– да са добри студенти;

- да не са политически изявени – нито с предишната, нито със сегашната власт (това особено се отнася за семействата им);

- да са физически здрави и да имат добра езикова подготовка.

След това се търси начин да бъдат легендирано изведени за период от около 2 месеца в СССР. Понякога, българските кандидат – агенти не предполагат, че тяхното пребиваване в СССР е отдавна планирано и че се преследват други цели, а не предварително обявените. Обикновено, мотивът за пътуване до СССР е пребиваване в някакви лагери или посещаване на курсове. Там се довършва тяхното проучване по специална система, включваща психологически и умствени тестове. Ако се прецени, че са подходящи, подхожда се към тяхната вербовка.

Те трябва да подпишат и съответна декларация за конспиративност на връзката им със специалните служби. Има случаи на отказ и тогава пак подписват документ, че ще пазят в тайна контактите си с разузнаването.

Ако агентът се изяви като особено перспективен, тогава му се осигурява отново легендирано пребиваване в СССР за по – дълъг период, който обикновено се свързва с някаква форма на гражданско обучение – например специализация или аспирантура.

Периодът след 1970 г. е много важен в биографията на Иван Костов. Счита се, че той тогава е бил изучаван с цел преценяване дали е подходящ за вербуване като агент на съветското военно разузнаване. И неговото кандидатстване за летец в БГА Балкан и заминаване в Кременчук, Украйна е само ”легенда”, както се казва на оперативен език. Защото е известно, че Кременчук в Украйна е конспиративната база за работа с кандидат агентите на съветските секретни служби и най-вече на военното разузнаване ГРУ.

Има и свидетел, който е учил заедно с Костов, но не за летец, както Иван твърди. Свидетелят не крие, че  заедно с Иван са били подготвяни за агенти на съветското военно разузнаване.

И този човек се казва Кольо Парамов.

Парамов е сериозен финансист – икономист и е бил съветник на премиера Борисов. Той твърди, че с Иван Костов са преминали агентурна подготовка имено в Кременчук, Украйна.

Парамов, като почетен член на Военния съюз на Украйна, всяка година ходел на тържествата на 9-ти май. „Там ме срещат стари приятели и ме питат какво прави Иван Йорданович. Отговарям, че е министър – председател и сутрин като се събуди започва да говори срещу Русия”.

Кольо Парамов също казва: „Това е специализирана школа на СССР с всички дейности и условия. Работи се в най – дълбока конспирация и нямаме право да говорим за това.”

Парамов действително избягва други подробности, но не крие своята и на Костов съпричастност към руското военно разузнаване.

Ето и версията на политолога и разследващ журналист Антон Тодоров:

В средата на 70 – те години Иван Костов е млад асистент във ВИИ ”Карл Маркс”, където го забелязва един от най – влиятелните съветски агенти в България проф. Милодраг Кичович. Той препоръчва Костов на Военния отдел на ЦК на БКП, които го вземат под чадъра си и започват да го реализират и да му помагат в кариерата”. Във военния отдел на ЦК съответно има представители на съветското разузнаване и така Иван Костов вече е в тяхното полезрение.

За съветските чекисти, при пълното съдействие на българските власти, не е трудно да се разработи легендата “кандидатстване за летец в БГА Балкан” и да се организира пътуване до Кременчук, Украйна. Но както казва Парамов, там няма школа за летци, а за агенти.

За съпричастността на Иван Костов към съветските разузнавателни служби изявление прави и бившият вътрешен министър Богомил Бонев.

През декември 2004 г. Бонев дава специална пресконференция по този въпрос и казва, че застава с името си зад тази информация. Той дори предлага на Иван Костов да се явяват пред детектор на лъжата.

Богомил Бонев, като министър на вътрешните работи и главен секретар на МВР в няколко правителства, е един от най – информираните в България. Съмнението за достовереността на информацията му за съпричастността на Иван Костов към разузнаването е много малка.

Освен украинският, има още един неясен период от биографията на Иван Костов, в който има съществени противоречия.

В някои негови биографии пише: През 1983 г. защитава дисертация във ВИИ ”КарлМаркс” на тема: „Икономически растеж, структура и фактори в производствената сфера” и става Кандидат на икономическите науки. А ето и друга версия: На 31 май 2001 г. Костов дава официално интервю за в-к Демокрация и под интервюто е поместена официалната му биография, дадена на вестника от пресцентър на Костов и с негово съгласие. В нея пише: „1982 – 1984г. – слушател в Института за повишаване на квалификацията в Москва. Като свободен аспирант защитава дисертация на тема:” Икономически растеж: структура и фактори в производствената сфера”, кандидат на икономическите науки.

Какво още казва Иван Костов за пребиваването си в Кременчук, Украйна:

В школата за летци пребивавах около месец – два и полагах много тежки изпити. Като научих, че съм резерва в списъка за кандидат – студенти във ВИИ ”Карл Маркс”, веднага се върнах в България. Имах драматично пътуване и се наложи да продам част от дрехите си”. 
От всичко до тук, трябва да се направи определен извод, че ако Иван Костов иска да убеди читателя в своята несъпричастност към руското военно разузнаване или към други разузнавателни служби, не трябва да мълчи, както прави досега.

Иван Костов трябва да излезе с аргументирани доказателства, за да изчисти своето име. В противен случай той ще остане вечно със съмнението, че е бил руски агент. 

 

http://www.cross.bg/1356751


Тагове:   агент,   Иван,   костов,   ГРУ,


Гласувай:
2



1. nikikm - Даже
21.04.2013 21:45
не го и четох.Костов е унищожител на България!Каквото и лошо да кажеш за него е малко!
"Затвор,разстрел и..червей!"това Вапцаров е написал за хора,но този не е достоен за храна за червеи! Костов е от друга хранителна верига.А тя се храни от изпражнениета на горестоящите!
цитирай
2. antikom - 1. nikikm
21.04.2013 22:16
Има и по-големи идиоти от теб!
Като автора на статията, в която няма нито едно доказателство и иска обвиняемия да доказва своята невинност!
Иван Костов може да е резидент на ГРУ у нас, но за да се твърди това са нужни доказателства?

Понимаете ли, товарищи?

Симов, бъди повече мислещ и не се поддавай на емоцията!
цитирай
3. анонимен - на antikom:
21.04.2013 23:44
Не е достатъчно да си, или да си мислиш, че си, antikom, и да смяташ, че всичко се обяснява с: комунисти - антикомунисти! Ако обясняваше нещата, и света, то за тези 25 години демокрация, нямаше да са останали неизяснени въпроси. А, както поне аз виждам нещата, въпросите не само че не намаляват, но се увеличават лавинообразно. Защо, ако си си задавал този въпрос, западът не настоя и не настоява, да се отворят архивите на ДС и подобните комунистичеки репресивни служби? – Защото комунизмът (както и демокрацията) е чисто юдейско дело, и ако се разровят архивите, ще се докаже че всичките комунистически и ДС ръководители (но и стопански, и културни, и научни, и медийни) ръководители са само евреи - явни и крипто. Та именно затова не се отварят архивите, а се вадят избирателно досиета, според интереса на ... юдеите, които и при комунизма, и при демокрацията, са окупирали всички ръководни и ключови длъжности. А техният дневен ред е коренно противоположен от нашия, ако въобще и ти си "наш". В техния дневен ред, на първите места е: унищожаване на християнството и нациите в Европа, и заливане на Европа с негри, араби, турци, китайци (а с евреи Европа е залята много отдавна), както и унищожаване на икономиката й, чрез изтегляне на парите от обращение и тотално фаворизиране на китайския комунизъм, чрез еврейски капитали, корпорации, и технологии (ноу-хау)!! Същото става и в Америка, и то - с бързи крачки. А Русия е още по зле, понеже там евреите смениха техния си комунизъм, с тяхна си мафиотска демокрация, каквато си е демокрацията навсякъде по света - къде по-явно, къде не толкова. А театърът с Анти-Путинската западна риторика, цели само да прикрива реалното положение и да създава измамен имидж на евреина Путин, че уж е защитник на Русия и руските интереси. А относно Костов, имай предвид, че в ГРУ неевреи няма и не се допускат!!? И това не е намек, а е логическа констатация.
цитирай
4. eltimir - Има леко объркване
22.04.2013 11:27
Да, Иван Костов е агент на ГРУ, това и аз го знам. Нещо повече, нашите служби и до днес продължават да държат чадър над агенти на ГРУ. Любопитен факт. На полковника от ГРУ Димитър Асенов Радев бяха дали жилище в блок на НСО. Радев беше от еврейския род Аксьонови. Едва като умря се разбра, че бил любовник на Дарина Павлова и близък приятел с бившия президент Първанов. Имаше три брака, и трите с еврейки. Последната му любовница сега е под закрилата на ДАНС. Специалист по психотроника, секретарка на проф. Борис Золотов, отговорна за много убийства, извършени с помощта на психотронна техника.
Откъде знам, че Радев беше полковник от ГРУ? От самия него. Последния път като ходих до него след няколко чаши вино ми разказа някои неща и ми показа доказателства.
Възниква обаче любопитен въпрос. Защо американското ЦРУ и изсраелската Мосад натискат нашите институции да сътрудничат на ГРУ и да лансират техните агенти? Моят отговор е, че ГРУ е управлявано от евреи. И още. Нека не бъркаме ГРУ с КГБ. В градчето Балашиха, Подмосковието с очите си видях какво противопоставяне и съперничество има между тях. После, в България един човек ми разказа и доста интересни подробности, потвърждаващи моите лични наблюдения. Нещата изобщо не са толкова сложни, но трябва да се простим с някои насаждани ни от десетилетия догми.
В заключение само ще попитам защо никое уж наше правителство не реагира на стотиците убийства, извъшени от агенти на ГРУ в България? Факти колкото искате, ама дали някой иска фактите?
цитирай
5. nedovolen - Не знам
23.04.2013 22:59
Не знам, че Ванчо Костов бил от ГРУ. Знам какво е КГБ , предшественика му, както и други работи. Ще кажа само случка. Петка и Чапаев в баня. Петка го трие, плакне, няколко пъти. Изведнъж възкликва: Василий Иванич, открихме потника, дето го бяхме загубили преди две години.
Е, бих могъл да го кажа на цветист руски. Даже и Ванчо да го чуе. До тук на шега.

Кой ще потърси на някого отговорност за ДВА И ПОЛОВИНА МИЛИОНА ЗАТРИТИ БЪЛГАРИ!


цитирай
6. antikom - 3. анонимен
24.04.2013 00:05
Много странно как някои хора непрекъснато се опитват да трансформират комунизма в еврейство.
Не товарищи, нет!
Престъпленията на комунизма против човечеството не са престъпления на евреите, защото свата дума за идеология, социална практика и последствия, в който са участвували евреи, но това не уеднаквява автоматично и еднозначно евреите с комунистите.
Това е си е чист пропаганден трик на комунистите.
Евреите са си евреи, комунистите са си комунисти.
По същество едните са нацисти, а другите интернационалисти.

България бе съсипана от комунистите. Точка по въпроса!
цитирай
7. antikom - 4. eltimir
24.04.2013 00:08
Ти не си леко объркан, а изначално чалнат!
Човек роден в България, който може да твърди, че Васил Левски има грехове към българите и го нарича с дума, която дори не смея да напиша си е живо доказателство за падението на хомо сапиенс.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28316303
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031