Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.04.2013 17:00 - Тялото жадува за вода, ГЛАВА ВТОРА - СПЕЦИФИКА НА ПРОЯВИТЕ НА ОБЕЗВОДНЯВАНЕ НА ОРГАНИЗМА И ПОСЛЕДИЦИТЕ ОТ НЕГО. 3 част
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 4664 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Пагубното действие на хроничното обезводняване се провява във времето. Ако са установени навреме, тези състояния са об­ратими, което доказват и цитираните по-нататък писма.

За да заяви, че не му стига вода, човешкият организъм използва четири вида средства: възприемани индикации, програми за борба с физиологичната дехидратация, аварий­ни сигнали и усложнения от хроничното обезводняване.

ВЪЗПРИЕМАНИТЕ СИМПТОМИ ЗА НЕДОСТИГ НА ВОДА ВКЛЮЧВАТ: умора, която не е следствие от някак­ви усилия (например чувство за жажда сутрин, когато не ви се става от леглото); безпокойство, възбуда, раздразнител­ност, депресия, безсъние, влечение към газирани напитки, алкохол и дори силни наркотици, а също страх от открити пространства — това са далеч не всички реакции на мозъка спрямо проблемите относно съхранението и регулирането на водата.

В списъка на програмите за борба с физиологичната дехидратация и разпределянето на ресурсите влизат: запекът, алергиите, астмата, повишеното кръвно налягане, диабет от втори тип и автоимунните заболя­вания.

АВАРИЙНИТЕ СИГНАЛИ — към признатите неотдав­на сигнали за жажда се отнасят: стомашните ки­селини, ревматоидните болки в ставите, болки в гърба, миг­рената, болките при колит (възпаление на дебелото черво), фибромиалгичните болки (болки в мускулите) и ангинозните болки (при стенокардия).

УСЛОЖНЕНИЯТА ОТ ХРОНИЧНОТО ОБЕЗВОД­НЯВАНЕ СА ТВЪРДЕ РАЗНООБРАЗНИ И ВКЛЮЧВАТ: затлъстяване, хемороиди, образуване на холестеролови плаки и поразяване на артериите, диабет първи тип, а също се­риозни неврологични разстройства като болестта на Алцхаймер, болестта на Паркинсон, множествена склероза, нев­рит, флебит (възпаление на вената), лимфоми (злокачестве­ни образувания на лимфната тъкан), различни видове рак и много други.

С оглед на това как различните органи сигнализират за недостига на вода, медиците са разделили човешкото тяло на сфери на интересите на многобройните тесни специалис­ти. Представителите на всяка от тези групи използват свои начини за изследвания в рамките на своята „територия". Фармацевтичната индустрия е взела под крилото си тера­певтите и се занимава с разработването на лекарствени пре­парати предимно за тази област на медицината. Затова кога­то сигналите за обезводняване идват от повече от един ор­ган или част на тялото, пациентът трябва да се обръща към много специалисти, като всеки от тях лекува симптома, от­говарящ на неговия тесен профил. В резултат човек е при­нуден да взема най-различни таблетки и да премине множе­ство лечебни процедури, за да отстрани една обща причина за всички симптоми — обезводняването. Надявам се, че та­зи книга може да хвърли известна светлина върху проточи­лата се ера на медицинска слепота.

Събраните в тази книга писма на пациенти показ­ват как водата по естествен начин спира и връща назад много процеси на разрушаване на здравето. За да може­те по-лесно да ги оцените правилно, следват кратки харак­теристики на някои типични сигнали за обезводняването.

СТОМАШНИ КИСЕЛИНИ

Специфика: стомашните киселини сигнализират за не­достиг на вода в горната част на стомашно-чревния тракт. Това е един от главните сигнали за жажда в човешкия орга­низъм. Използването на антиациди или лекарствени препа­рати в случая не решава проблема и организмът продължа­ва да страда от недостиг на вода.

Усложнения: ако киселините в стомаха не бъдат признати за сигнал за обезводняване и се предприемат опити за ле­куване с антиациди и друга лекарствени препарати, след време това може да предизвика възпаление на хранопрово­да, стомаха и дванадесетопръстника, херния на хранопроводния отвор на диафрагмата, пептична язва, за­пек, хемороиди, дивертикулит, болестта на Крон и в крайна сметка рак на органите от стомашно-чревния тракт, включи­телно черния дроб и задстомашната жлеза.

РЕВМАТИЧНИ БОЛКИ В СТАВИТЕ

Специфика: ревматичните болки в ставите (артрит) са сигнал за недостиг на вода в поразените от болка стави. Мо­гат да се наблюдават както на младини, така и в преклонна възраст. Използването на обезболяващи препарати не само не решава проблема, но и подлага човека на вредното въз­действие на лекарствата. Поемането на вода с малко сол премахва болката и решава проблема.

БОЛКИ В КРЪСТА

Специфика: болката в кръста и анкилозният артрит на гръбнака са признаци за недостиг на вода в гръбначния стълб и прешленните дискове — водни възглавнички, които поддържат тежестта на тялото. Тези състояния трябва да се лекуват чрез увеличаване приема на вода — безплатен, но много ефикасен начин за лечение.

Усложнения: Ако артритът и болката в кръста не бъдат окачествени като признаци за обезводняване в ставните ку­хини на организма и се направят опити за тяхното лечение като другите болести, посредством болкоуспокояващи, мануална терапия, иглотерапия и накрая чрез хирургична на­меса, това води до дегенеративен остеоартрит, при който умират всички хрущялни клетки в ставите. В резултат се стига до деформация на гръбнака и ставите и човек може да стане инвалид. Имайте предвид: обезболяващите лекарства предизвикват опасни за живота усложнения.

СТЕНОКАРДИЯ

Специфика: ангинозните болки (при стенокардия) в сърцето са признак за недостиг на вода в областта на анато­мичната ос „сърце-бял дроб". Те трябва да се лекуват чрез увеличаване на поеманата вода дотогава, докато болката утихне и пациентът престане да зависи от лекарствата. Най-добре е курсът на лечение да се прави под лекарско наблю­дение. Впрочем, водата е естествено лекарствено средство за лечение на стенокардия.

Усложнения: когато обезводняването стигне такава сте­пен, че кара сърдечния мускул да изпраща аварийни сигна­ли, това може да бъде смъртно опасно поради възникване на такива проблеми със сърцето като сърдечни пристъпи, емболични състояния, инсулт, хипертензия, сърдечен паралич, както и бъбречни заболявания, влошено разпределяне на кислорода, отоци и много други.

МИГРЕНА

Специфика: Мигренозните болки сигнализират за не­достиг на вода в мозъка и очите. Те ще изчезнат напълно, ако успеете да предотвратите прерастването на обезводня­ването в хронично.

Усложнения: обезводняването, предизвикващо мигрена, може в крайна сметка да предизвика възпаление и да доведе до микроскопично изтичане на кръв от малките артерии в мозъка, а също до образуването на плаки, което се случва често при сериозни неврологични разстройства. Освен това то може да доведе до увреждане на задната част на очната ябълка и частична загуба на зрението.

КОЛИТ

Специфика: болката при колита е сигнал за недостиг на вода в дебелото черво. Обикновено е придружена със запек, тъй като вследствие на съкращенията на дебелото черво от екскрементите се извличат последните капки вода, което во­ди до нейния недостиг за смазване.

Усложнения: ако болката при колит не се възприеме ка­то признак за обезводняване, това води до траен запек. С възрастта това състояние води до фекален камък (фекалом); освен това то може да предизвика дивертикулит, болестта на Крон, хемороиди, полипи, значително увеличава риска от рак на дебелото черво и на правото черво.

АСТМА

Специфика: пряка последица от общото обезводняване на организма са астмата, която прави живота на 17 милиона деца непоносим и всяка година убива няколко хиляди от тях, както и алергиите, от които страдат 50 милиона души. Зат­рудненото дишане при астмата е резултат от програмата за подаване на рациона вода в организма, която се осъществя­ва под контрола на хистамина. При астмата се пресича сво­бодното преминаване на въздуха през белите дробове, за да не може водата да напуска тялото под формата на пара — тази пара се вижда добре зимно време (за едно денонощие ние, издишвайки, губим повече от 1 литър вода). Увеличе­ната употреба на вода ще предотврати пристъпите на астма. Така ще се насити с вода всяка клетка и това ще помогне на всички клетки да се свиват (благодарение на повърхностно­то напрежение на течността), за да изтласкват съдържащия се в тях въздух при всяко издишване. Освен това астматиците трябва да приемат повече сол, за да втечняват слузта в белите дробове, която пречи на свободния об­мен на въздух в бронхите. Същевременно трябва да взе­мат хранителни добавки с вътреклетъчни минерали като калций, магнезий, калий, цинк и селен, които улавят водата и я задържат в клетките. При обезводняване организмът из­питва недостиг на тези минерали.

Усложнения: отказът да се признаят астмата и алерги­ите за индикатори за обезводняване на организма на подра­стващото дете не само осъжда на смърт много хиляди деца годишно, но води и до развитието на необратими генетични изменения в останалите 18 милиона деца-астматици и в страдащите от алергии. Забележете, че според данни на New York Times" от 19 април 2003 г. всяко 4-то дете в нюйоркския район Харлем е болно от астма! Това може да се смята за една от най-ужасните последици от медицинско­то невежество и след време тези невинни деца ще се окажат жертва на конвейера на смъртта, задействан от фармацев­тичните компании.

ХИПЕРТОНИЯ

Специфика: хипертензията представлява опит на орга­низма да се приспособи към общото физиологично обезвод­няване, когато водата не достига, за да напълни всички кръ­воносни съдове, осигуряващи нормалната дифузия на вода­та в жизнено важните клетки. Повишаването на кръвното налягане е част от механизма на обратната осмоза, при кой­то водата се извлича от кръвния серум и се вкарва във важ­ните клетки през микроскопични отвори в техните мембра­ни. За да се осъществи това е необходимо повишено наляга­не. Приблизително така, както лекарите вкарват с инжекция лекарство във вената на болния, организмът вкарва вода в десетки билиони клетки едновременно. Водата и малко сол ще върнат кръвното налягане в нормата! Минералните до­бавки, необходими за задържане на вкараната в клетките во­да, също ще предотвратяват повишението на кръвното наля­гане.

Усложнения: ако повишеното кръвно налягане не се признае за един от главните индикатори на обезводняването и се лекува чрез диуретици, които още повече обезводняват организма, след време това ще доведе до запушване с холестерол на сърдечните артерии и на артериите, носещи кръв в главния мозък. Резултатът може да бъдат сърдечни пристъ­пи и локални или масирани инсулти, парализиращи тялото. Сред другите последствия са бъбречните заболявания, ув­режданията на мозъка и неврологичните разстройства като болестта на Алцхаймер.

ДИАБЕТ ОТ ВТОРИ ТИП

Специфика: диабетът при възрастните представлява още един начин за адаптиране на организма към силното обезводняване. За да осигури достатъчно количество вода за кръвоносната система и за приоритетните потребности на мозъка, организмът прекратява производството на инсу­лин, който отговаря за постъпването на вода в клетките. При диабет само някои видове клетки получават толкова во­да, колкото им е необходима, за да оцелеят. Приемането на вода и неголямо количество сол в ранните етапи на диабета при възрастните може да обърне процесите назад. За връз­ката между обезводняването и диабета от първи и от втори тип се разказва подробно в моята книга „Тялото жадува за вода".

Усложнения: ако диабетът при възрастните не се приз­нае за усложнение от обезводняване, след време това може да предизвика обширно поразяване на кръвоносните съдо­ве. В крайна сметка това може да доведе до гангрена и загуба на пръстите на краката, на ходилата и на самите крака. Друга последица са пораженията на очите и до­ри слепота. Хората с диабет от втори тип постепенно изпа­дат в инсулинова зависимост. За да контролират съдържа­нието на захар в кръвта, те са принудени да си инжектират инсулин.

ХОЛЕСТЕРОЛ

Специфика: високото ниво на холестерола е индикатор, че се е задействала програмата за борба с физиологичното обезводняване в нейния ранен стадий. Холестеролът е мате­риал, подобен на глина, запълващ отворите в мембраните на някои видове клетки, за да предотврати изтичането на необ­ходимата за живота на клетките вода в циркулиращата наб­лизо кръв, която има по-силен осмотичен потенциал. Освен че холестеролът е материал за производството на мембрани на нервните клетки и на хормони, той защитава от преко­мерна загуба на вода други важни клетки, като им осигурява авариен запас от вода, вкарвана през мембраните. Съще­ствува пряка зависимост между повишената чупливост на костите вследствие на извличането на калций от тях, от ед­на страна, и равнището на холестерола, от друга, тъй като под действието на слънчевата светлина холестеролът се превръща във витамин D. Витамин D е необходим като сти­мулатор за изграждане на новата костна тъкан. Възможно е ускоряването на производството на холестерола да е един от начините за борбата на организма с остеопорозата. В ед­но от писмата ще прочетете как увеличеното поемане на во­да е помогнало да се повиши плътността на костите средно с 10 %, а на бедрената кост, която трябва да бъде особено здрава - със 17 %.

Шумът, който се вдигна около така наречения лош холестерол, образуващ плаки по стените на артериите в сърцето и в други части на тялото, е абсолютно неосно­вателен и цели да се увеличат печалбите на акулите от фар­мацевтичния бизнес. Ние измерваме нивото на холестерола в организма, като вземаме за анализ кръв от вените на ръце­те. Това е кръв, която тече много бавно по вените в посока към сърцето. Ако образуването на плаки беше свързано със способността на холестерола да полепва, тогава вените щя­ха да бъдат запушени с тях още повече, отколкото артери­ите, където кръвта се смесва много по-добре благодарение на по-високото налягане и на пулсиращото й движение. Но никой никога не е виждал холестеролът да запушва вените или да образува в тях плаки. Помислете за това! В действи­телност холестеролът изпълнява функцията на водонепроницаема превръзка, която предпазва стените на артериите от изтъняване и скъсване, които могат да възникнат при по­вишена гъстота и киселинност на кръвта вследствие на обезводняване и намалено уриниране (когато урината става тъмна).

Усложнения: ако хората, чийто организъм се нуждае от увеличаване на производството на холестерол, за да изпъл­нява множество изключително важни функции, поемат пре­парати, понижаващи неговото равнище, това в крайна смет­ка предизвиква маса сериозни и опасни за живота проблеми, включително поражения на черния дроб, Холестеролът е абсолютно необходим за живота. Организмът няма да увеличава неговото производство, ако не изпитва действи­телно остра нужда от него.

ДЕПРЕСИЯ, СИНДРОМ НА ХРОНИЧНАТА УМОРА, ВЪЛЧАНКА, МНОЖЕСТВЕНА СКЛЕРОЗА, МУСКУЛНА ДИСТРОФИЯ

Тези състояния се предизвикват от продължително хро­нично обезводняване. Те изчезват веднага, щом организмът започне да получава редовно необходимото количество во­да и посочените по-горе важни вътреклетъчни минерали. При тези състояния задължителна част от програмата за ле­чение трябва да станат физическите упражнения. В по­местените по-нататък писма неведнъж ще прочетете за не­вероятни резултати от използването на водата за борба с те­зи състояния, от чието споменаване ви настръхва кожата, а да не говорим ако фигурират във вашата диагноза.

* * *

Допълнителна информация по изброените теми можете да намерите в другите ми книги, в които подробно се обяс­няват причините за болестите, предизвикани от обезводня­ване, и се дава отговор на въпроса — как да се избавите от тях. Препоръчвам ви най-вече книгите: „ Тялото жадува за вода", „Вие не сте болен, Вие сте жаден" и „Вода за здраве".

По-нататък ще се запознаете с отзиви и писма на хора, на които увеличеният ежедневен прием на вода и изпълне­нието на препоръчаните от мен процедури са помогнали да се освободят от сериозни здравословни проблеми. В прак­тиката на медицинските изследвания при изучаване на хи­мическите съединения и лекарства е прието тяхната ефек­тивност да се проверява с помощта на двойния сляп метод. Такава методика може да се използва само за оценка на действието върху организма на чужди нему вещества, кои­то могат дори да убият човек, ако ги използва в много големи дози. При изучаване на ефектите от промяната на стила на живот и режима на хранене се използва методиката за изучаване на резултатите, базираща се на това, че пациенти­те сами следят измененията на своето състояние и съобща­ват за тях. Историите, с които ви предстои да се запознаете, се отнасят точно към тази категория изследвания.

Когато открих, че водата е много по-добро естествено лекарство срещу редица болестни състояния от всички лекарства, които предлага фармацевтичната промишленост, написах книгата „Тялото жадува за вода". В нея помолих чи­тателите да ми съобщават личните си наблюдения за това — как увеличеното поемане на вода облекчава техните страда­ния или премахва здравословните им проблеми.

Поместените по-нататък писма са само малка част от съобщенията, които получих. Те нямат нищо общо с онова, което в науката е прието да се нарича „казуистика". Това са обективни наблюдения на хора, чиито здравословни проблеми са ги накарали да потърсят лекарите и да изпроб­ват скъпи лечебни курсове и процедури. Тези истории са много ценни и поради това, че успехът на лечението не е бил свързан с необходимостта да дават пари и че нито един про­изводител на лекарства не е получил от това лечение никак­ва печалба. В писмата са поправени само правописните грешки; всички думи и особено емоционалните оценки са оставени непроменени. Трябва да си сляп или замесен в престъпленията на фармацевтичната индустрия срещу своя народ, за да пренебрегнеш наблюденията на онези, които са изпитали върху себе си възможността да обърнат процеса на развитие на болестта или да окачествиш тези наблюдения като „частни случаи".

ПРЕПОРЪКИ НА АВТОРА

Предупреждение. Водата безспорно е лекарство срещу множество проблеми със здравето, но приемането на твър­де голямо количество вода може да бъде също толкова опас­но, колкото и приемането на твърде голяма доза от някое ле­карство. Моля ви, не се опитвайте да се избавите от трайното и продължително обезводняване на организ­ма за един или два дни. Човешкият организъм е огромен химически завод, на който му трябва време и цяла редица допълнителни материали, за да се върне отново към нор­малния режим на работа. Организмът не е автомобил, който можеш да заредиш с бензин догоре и да изминеш още няколкостотин километра без проблеми. Вие трябва добре да се ориентирате в нюансите на неговата работа. Затова трябва преди всичко да получите максимална информация за него. Целта на тази книга е да ви разкаже какво може да се пос­тигне. За да научите повече, трябва да прочетете и другите ми книги. От тях ще узнаете как да се включите в новия из­точник на знания за водата, за да можете по прост и естест­вен начин да си осигурите добро здраве и да живеете дълъг, продуктивен и щастлив живот.

За Бога, не вземайте прибързани решения и не нама­лявайте приемането на силни медицински препарати без консултация с лекуващия лекар, дори ако той е от лагера на противниците на лечението с вода. (Г.С: Предполагам, че авторът на книгата е вмъкнал това изречение, защото иначе ще го скъсат от съдене, задето уж е предизвикал, или може да предизвика, влошаване на здравословното състояние на много болни, и като цяло, е пречил на медицината да изпълнява "хуманото" си задължение.) Вие тряб­ва да го убедите, че е необходимо да се запознае с литерату­рата за обезводняването и да разбере неговата същност. Дайте му един екземпляр от тази книга. Преди да решавате здравословните проблеми, винаги е полезно да чуете друго мнение. Затова е желателно да се консултирате с лекар. Щом като той разбере къде е допуснал грешка, верността към Хипократовата клетва ще го накара да мине на ваша страна.

Моята критика към системата се отнася и за учебните за­ведения, където продължава да се разпространява медици­нска дезинформация и да се възпитават хора, които ще тряб­ва да определят насоката на по-нататъшното развитие на медицината. Разбира се, тя не се отнася за уважаемите и предани на своето дело членове на общността, които влагат всичките си сили и любов в беззаветната служба на болни­те.
....................

Следва:  ГЛАВА ТРЕТА

ЕЛЕМЕНТАРНИ ИСТИНИ В МЕДИЦИНАТА.

ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ВОДАТА — НОВА ДУМА В МЕДИЦИНАТА

ПИСМА НА ЧИТАТЕЛИ

..........
Свалете и четете книгата "Тялото Жадува за Вода"
от адрес:

http://www.scribd.com/doc/78251900/%D0%A2%D0%B8-%D0%BD%D0%B5-%D1%81%D0%B8-%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%BE-%D1%81%D0%B8-%D0%B6%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%BD

 




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28352707
Постинги: 4299
Коментари: 7559
Гласове: 8247
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930