Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.06.2013 10:09 - Тайните символи върху долара
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 6718 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 02.06.2013 10:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
До първата третина на ХХ бек върху парите, основно - монети, се изобразявали само короновани особи и държавни ръководители, но после положението се изменило. Започнали да се пускат монети, посветени не само на изявени дейци, но и възпоменателни, за определени юбилейни дати. Днес ще разкажем за тайните знаци и символи, които се слагат на банкнотите, известни на много тесен кръг хора.

image

В редица държави върху парите се слегат някакви тайни знаци и символи, не според привичното ни разбиране за подобряване защитата от фалшифициране. Това е т.н. масонска символика, водеща началото си, според преданията, от онова време, когат Хирам, цар на Тир, изпратил на израелския цар Соломон майстори за строежа на "Великия Храм" на Йехова в Йерусалим. Именно тогава се появили първите в историята "свободни каменоделци", или масони, служещи на "богоизбрания" народ, съставили цяла система от знаци и символи, позволяващи им във всякаква обстановка да разпознават единомишленика си.

В началото на ХХ век в Русия съществувало тайно мистико-масонско общество "Златна зора" («Золотой рассвет»), в чийто състав влизали прибалтийските барони и аристократи от Германия и Русия. Даже царица Алаксандра Фьодоровна понякога посещавала събранбията и там се запознала с лявоориентираната свастика (суваситка) - символът, който тя изобразила 1918 г. на стената в къщата в Тобошже, по време на затворничеството си. Свастиката, но с противоположна насоченост на лъчите, била емблема на "Златната зора". Любопитно е да се отбележи, че нишките от "Златна зора", а също и от другото общество - "Баятжум" - се протягали до Германия, в т.н. "Терманенорден", от който впоследствие възникнала ложата "Туле" и партията на Адолф Хитлер


image


Освен това, общи окултни корени има в нацистката и съветската символика: свастиката, от тайните общества, преминала на банкнотите на руското Временно правителство, издавани до пролетта на 1918 г., а после я използвали и в проекта за емблема на Червената Армия. И макар че в Русия свастиката не се установила трайно, тя станала добре известна като официален символ на НСДАП (Национал-социалистическата Германска работническа партия). От друга страна, на всики са добре пзнати петолъчките, украсявали в началото на двадесети век, не само будьоновките и фуражките на червеноармейците, но и униформите на хитлеровските щурмоваци, носещи петолъчки на реверите на униформите си

Това, може би, обяснява факта, че въпреки явните различия в идеологиите, все до нападението на Германия срещу СССР, в нашата страна (СССР) преминавали подготовката си германските военни специалисти, изработвала се техниката за нуждите на вермахта и т.н., понеже тук са били задействани съвършено други, недостъпни за непосветените, принципи, цели и задачи.
Най-пълното си отражение масонската символика намерила в САЩ, които вече в началото на 20-ти век станали център на световното съсредоточаване на капитала. На обратната страна на банкнотоата от един долар, изработена по нареждане на вице-президента на САЩ Хенри Уолъс, от руския емигрант-теософ Сергей Макроновски (Николай Константинович Керич) (евреин, като всички подобни безотечествени хора! Г.С.), и пусната в обращение в края на 30-те години, има цял букет масонски знаци и символи, и преди всичко, натрапчиво повтаряне на числото 13, което, съглсасно учението на Кабалата, означава 13 степени на посвещение.
В по-тесен смисъл, тринадесет е броя на степените на развитие на енергиите и преобразяването на човека...

В левия ъгъл на банкнотата, над надписа «The great seal» ("Великият печат") е поместено изображението на масонската пирамида с пресечен връх, състояща се от 13 зидани редове, където всяка тухла означава отделен народ или държава с неговата монета, символизирайки единството на всички пари в света, подредени в йерархия, която се определя от върха на пирамидата – светещия масонски триъгълник с окото на Великия Архитект на Вселената.
Този символ е увенчан с латинския ндапис ANNUT COEPTIS, състоящ се от 13 букви, представляващ изкривен цитат от Вергилий: "Бъди благосклонен към смелите начинания", който недвусмислено подчертава, че само на "Избраните" е предопределено да управляпват света.
Пресеченат пирамида, според масонските понятия, представлява символ на световния порядък, установен от "свободните зидари", изразявайки с това идеята, че на масонството е предопределена ролята на управляващ клан. Това още веднъж намира потвърждение в надписа на латински: NOVUS ORDO SECLORUM, разположен между основата на пирамидата и надписа "Великият печат". Преводът му говори за някакъв "Нов ред на вековете".
В дясната част на банкнотата е изобразен орел, носещ щит с тринадесет ленти - светли и тъмни. Удивителното е, че в десния си крак той държи клонче акация с тринадесет листа и тринадесет пъпки на разцъфващи се цветове. А акацията, както е известно, е не само свещено дърво за масоните, позволяващо им да откриват гроба на Хирам, но и символизира здравината на масонската традиция и организация, обладаване на тайни знания, способност за възкресяване или безсмъртие. (За съдбата на масоните, четете изповедтта на евреина - висш масон, Кръстьо Раковски (Хаим Рейковер, в "Червената Симфония"! Г.С.)
В левия си крак държи снопче от 13 стрели, символизиращи знанието и силата, призвани да усмирят, а при нужда, и да унищожат враговете. Затова в идеала, вяка от тринадесетте стрели заплашва един от тринадесетте реда (нива), образуващи пирамидата на поробеното човечество. В по-широк смисъл стрелите олицетворяват успеха, който трябва да съпътства придвижването към висшата цел на световния "Нов ред на вековете".

В клюна си орелът държи лента с традиционния масонски лозунг, пак с 13 букви: «Е PLURIBUS UNUM» («От Множеството - Едно»), Съгласно масонската доктрина, основана на древни материалистически учения за произхода на света, в началото било само "Едно", което впоследствие се разделило и продължава да се разпада и до сега, на "Множество" различни същества, предметим явления, видове, категории и т.н.

Затова идеалната цел е да се унищожи "Множеството", да се ликвидира богатството на разнообразието, присъщо на хората, техните традиции и култури, за да се възстанови обновеното "Едно".


 

image

Над орела е шестолъчната Звезда на Давид, съставена от тринадесет масонски петолъчни звезди, символизираща примирението между "небето и земята". В дадения случай тя олицетворява идеала за премахване богатствата от различия, съществуващи в света. За да се убедите в целенасочеността на дейсността по превръщането на разнообразието от "Множества", в уродливото еднообразие на "Едното", не е нужно да се ровите в архивите. Достатъчно е да се огледате наоколо.

Първата Световна война съкруши четири империи, които все още оказваха съпротива на експанзията на свърхнационалния (еврейски) капитал.
След Втората световна война суверенитетът на държавите със всеки ден все повече и повече бе подриван, понеже върви планомерен процес за унищожаване на последните резерви от самобитност на народите и културите им.
В наши дни светът вече е обединен не само от мрежите на лихварите и транснационалните (им) корпорации, но и от всемирната мрежа на интернет. Практически във всички старни хората пият едни и същи напитки, лапат едно и също, от фирмите за "бързо хранене", носят едно и също облекло, плащайки дан на поредната мода, слушат една и съща музика, в която се разтварят последните остатъци от самобитните народни мелодии. И въпреки обилието от телеканали, гледат едни и същи затъпяващи програми, филми или реклами, които са своеобразно допълнение към ускореното щамповане на безлична покорна маса от зомбита, изтривайки от съзнанието на хората даже и най-малкия намек за своя национална индивидуалност.

Затова не случайно в центъра на банкнотата е изписан девиза: «IN GOOD WE TRUST» - «В Бога ние вярваме». В какъв бог вярват тези хора, мисля че не е и нужно да се пояснява.

 


"Интересная газета. Магия и мистика" №6 2013


 

23.05.2013

 

 

 

http://esoreiter.ru/index.php?id=0513/tajnye_simvoly_dollara.htm&dat=news&list=05.2013




Гласувай:
4



1. radamaya - може би са "кодовете" от т.нар. свещенна геометрия,обаче ползвани за
02.06.2013 10:48
програмиране на животите,сега пък са на дневен ред електронните пари-с числата-по-просташкия вариант за контрола.
А по темата "доларите"-струва ми се че вимето на. валутата "doll" има вуду...-куклите
правят от хората кукли.....-/мое мнение/.
цитирай
2. grigorsimov - Да, наистина, ако някой знае произхода или значението на думата "долар", нека пише
02.06.2013 13:13
Но по-важното е, какво се върши и какво се цели, като цяло.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28314707
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031