Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.06.2013 22:22 - Сорос поръчва протестите, “Типинг пойнт” дирижира задкулисно играта - казва Петьо Блъсков, Светът днес, Автор: nikikm
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 8653 Коментари: 8 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Политикономическата група, която издигна Плевнелиев и Дянков, създава нова синьо-зелена партия с люспи от ГЕРБ, каза журналистът. Протестите са политически и цяла София знае, че те се дирижират от една политикономическата група, която е архитект на провалилия се кабинет “Борисов”. Те дърпат конците задкулисно. Това каза в студиото в “Добро утро, България!” Петьо Блъсков.

image

“Този протест от самото начало е политически и всичките опити да бъде опакован в розово или в топли полуромантични, полулигави дрешки, не издържат. Във всеки протест има романтика. Без нея не става. Но цяла София знае, че протестите са организирани от “Типинг пойнт”. Много ми е интересно защо всички си мълчат.

Политикономическата група е създадена за политическо инженерство и включва Цветелина Бориславова, Иво Прокопиев, Светльо Божилов и Иван Кръстев. Божилов е бивш съдружник на Прокопиев в една банка от близкото минало. Кръстев пък е политолог, но си живее във Виена. Никой не пита откъде са му парите”, коментира Блъсков. Според него, “Типинг пойнт” е продуцент на правителството на Борисов. “Проектът го правят 5-6 години. Те са проектантите и на кабинета му и изобщо на Бойко Борисов като политик. Провалиха се и сега трябва да поправят грешката си, защото се отчитат пред други хора, които се намират на запад. Това са едни тръстове за влияние, които са маскирани като организации за подпомагане на граждански движения, които са разпознаваеми на протестите”, каза още журналистът. Той уточни, че най-ясната физиономия на протестите са т. нар. неправителствени организации. “Говорим за диалог, но защо тези хора се изнесоха от преговорите. Не мога да ги разбера. Знаете ли кой държи европейските пари, които финансират НПО-тата? Оператор е институтът “Отворено общество” на Джордж Сорос. Една американска организация контролира парите на ЕС, които трябва да получават българските НПО-та. И точно тези органзации отказват диалога. Може да ги видите на площадите. Ето как чрез тях се влияе на политиката в една държава. Всички говорят за задкулисие, но никой не обелва и дума за това реално задкулисие”, подчерта Блъсков в “Добро утро, България!”.

Веднага след като даде интервю в ефира на ТВ7, той влезе в студиото на Гала по Нова телевизия, за да повтори тезата си, че протестите са платени.
“Когато революцията няма байрак, изтича в гората. Виждаме, че тези протести нямат физиономия. Исканията им са противоречиви. Нормално е да се събират техните представители да решат какво точно искат и да си внесат предложенията в парламента. Протестиращите обаче отказват диалог. Техният протест е чисто политически”, каза в предаването “На кафе” Петьо Блъсков. Той призова Бойко Борисов да не се прави на мушморок, а да отиде в парламента, защото десните не са представени в Народното събрание заради него.

“Президентът Плевнелиев е една от основните фигури на “Типинг пойнт”. Другите в правителството на Борисов бяха Симеон Дянков, Николай Младенов и Трайчо Трайков. Те са семейни приятели с Прокопиев. Никой не говори за фактите, а се гледа само пяната. А кой я разбърква, излиза, че няма значение”, каза в “Добро утро, България!” Блъсков. Той разкри, че се подготвя нов служебен кабинет начело с Огнян Донев, който да проправи път на бъдещата нова сила в парламента – синьо-зелена партия, която да е водеща в следващото Народно събрание.

Източник: Флагман




Гласувай:
8



1. dimat - КО ПРАЙМ,СЯ?
28.06.2013 23:16
Този тип,Блъсков,който ми е неприятен от "време оно",за съжаление,прави описание,НА ЕДИН МНОГО ВЕРОЯТЕН СЦЕНАРИЙ,С ОГЛЕД ПОВЕДЕНИЕТО НА СТАЧКУВАЩИТЕ И НА ПОВЕЧЕТО МЕДИИ, А И НА САМИЯ БУДА.Както се казва,"а сега,разбери,какво става?".Къде е истината и къде лъжата,при толкова полуистини.
Най-интересно е твърдението му,че софиянци знаят за това,но си мълчат.При това положение в следващите дни може да се получи много любопитна ситуация.Ако това твърдение се разпространи из София,много е възможно,да разколебае демонстрантите,което явно ще бъде един блестящ ход на БСП.Тогава решаващо може да бъде поведението на "тези софианци,които знаят за това,но си мълчат",ако въобще има такива.Изобщо,сложна ситуация.
...АМА,КАТО ГРАЧЕХ ПО ФОРУМИТЕ,ЧЕ ЗА ДА ТРЪГНАТ НЕЩАТА,ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАНЯТ ПАРТИИТЕ...КОЙ ДА СЛУША.ЯВНО,ОЩЕ ПАРТИЙНА ЕЗДА МУ ТРЯБВА НА "ТОЯ НАРОД".ЯВНО!
цитирай
2. danailvdimitrov - Сорос Морос Бараборос- знаем го него
28.06.2013 23:21
Той откакто има демокрация не е напускал България, че май тя на неговите крила даже долетя.

Ма и Петьо Блъсков откъде изведнъж стана такъв "изобличител". Като се беше върнал от Швеция навремето друго пееше....
цитирай
3. eltimir - А крайната цел на това?
29.06.2013 05:39
Виждам, че все повече Българи почнаха да проглеждат за Истината, което е радващо. Ние все още можем да преодолеем гибелта. Само една малка добавка.
Кой стои зад целия този зловещ план? Лео Троцки навремето написва книга, в която казва, че България трябва да прекрати своето съществуване и на нейно място да бъде създадена еврейска държава. Ленин започва да осъществява плана, като предизвиква Септемврийското въстание. По неговите собствени думи, целта е да се създаде пропаст вътре в българския народ и той да бъде разделен, което ще помогне за по-бързото му унищожение. Куриозното в случая е, че "царят" от фамилията Кохари, Борис Трети на практика съдейства на тоя план. А еврейката Фани Каплан му попречва, като прострелва евреина Ленин. Години по-късно еврейката Вики Тамир, родена в България през 1937 година издава в САЩ книга, в която твърди, че ние, българите трябва да бъдем изтребени до един, защото сме заплаха за съществуването на еврейското племе. Сега финалната фаза за осъщуствяването на тоя план е поверено на Джордж Сорос, машата на клана Рокфелер. В случая му помага и кланът Ротшилд. Да не забравяме, че фирмата Газпром, чийто клон е нашия Лукойл е собственост именно на Ротшилд. Именно Валентин Златев вкара Волен Сидеров в политиката. Именно Златев беше истинският началник на Боклук Бойко Борисов. Но Златев е син на кмета на Правец от времето на Живков - Васил Златев. Изглежда объркващо, но не и ако погледнем нещата в корен.
Ще препечатам материала в блога си, а също в моя сайт:
http://eltimir.ovo.bg/
цитирай
4. danailvdimitrov - може ли малко инфо за въпросната книга на Л.Троцки-Бронщайн
29.06.2013 10:11
касаеща България. Иначе нещата се навръзват доста точно. Тук корените на тази еврейска ерго фарисейска омраза са много по-дълбоки. Защото България всъщност е флагмана на Православието още от 9 в. Тя го разпространи в Русия и останалия свят, докато дори Византия не успя да го съхрани.

А няма нещо по-дразнещо един евреин от един православен при това древен народ. Защото нашите предци-влъхвите се поклониха на Небесния Цар, а техните го разпнаха. Затова ни мразят и в червата си.

Значи сме на правия път.Слава на Бога!
цитирай
5. voktiv - Боже,Боже....
29.06.2013 15:18
А на Петьо кой му плаща?От къде взе навремето пари за да купи вестниците?
цитирай
6. zlotokuche - Не ставай смешен. Петьо Сопола е ...
29.06.2013 16:33
Не ставай смешен.
Петьо Сопола е боклук и не ни го давай за пример
Прочети кой е Блъсков.

Без видима причина Българският медиен съюз изстреля на 29 март тази година заклеймяваща декларация срещу „група български журналисти на свободна практика”, т.е. срещу пишещи (предимно безплатно и по принуда) в интернет публицисти.

На практика шефовете на въпросния съюз Делян Пеевски, Светлана Шаренкова , Петьо Блъсков, Тошо Тошев нападнаха безадресно, но ясно като мишена тъкмо свободните български журналисти с обвинението, че разваляли (предполагаемо) добрата представа за българските медии и дори въвличали западните посланици в тази дейност!

Сега, когато парламентарният шеф Михаил Миков размахва пръст, а неговият работодател Волен Сидеров полицейска палка срещу медийната свобода, имам въпрос: къде са да се възмутят „баровците” Пеевски, Шаренкова, Блъсков и Тошо Тошев?
Мълчат съучастнически.
Изключение прави бащата на медийния цинизъм в България Петьо Блъсков, пред когото младият Пеевски е като невинно пионерче по отношение на „приноса” в опростачването на българските медии, а чрез тях- и на захранването с вестникарски силаж, с който тъпче нещастно българско население повече от две десетилетия.

По ясни само на продуцентите на телевизионните предавания причини Блъсков обикаля неспирно телевизионните студия и раздава „правосъдие” в типичния за него циничен стил на всезнаещ съдник. Той сипе презрение към протестиращите и заклеймява президента Плевнелиев, но не „забелязва” изстъпленията на своя храненик Волен Сидеров, чиито медийни изстъпления датират именно от времето, когато работеше за Блъсковия в. „Монитор”.

Разликите в манталитета между Пеевски, Сидеров и Блъсков са невидими, но ако има между тях някой, който има право да претендира за родоначалник на този наложен от вече почти четвърт век агресивен популизъм, това е именно Блъсков. Срещу него обаче никой не протестира: тъкмо напротив, все повече го рекламират във всевъзможни телевизии.

Опитах се да разбера, дали този феномен с преливането на Блъсков от телевизионните екрани не се дължи на пистата, прокарвана към въпросните телевизии от един друг циник, рекламния бос Красимир Гергов, който оприличи работата на една телевизия като „плод зеленчук”. Намирисва именно на нещо такова. Но тези далавери са сред най-големите тайни на задкулисието, за които по традиция у нас остават слепи прокурорите и следователите.

Докато всички са се вторачили към гръмоотводите Сидеров и Пеевски , всъщност ни пробутват онзи, който даде „първа космическа” на истериите на Сидеров и произведе куп популистки медии, които продаде след това на …майката на Пеевски, а сега вече действа и със сина й в рамките на въпросния Български медиен съюз. Същият прокарва в момента в телевизионния ефир тезите на Пеевски, който уж е отстранен от публичността след гигантския скандал около името му.

Време е за бойкот по „турски”- както направиха гражданите в Турция спрямо медийните манипулации, игнорирайки съответните медии. Пък ако ще „турско да стане”!

цитирай
7. staler - казаното от блъсков е абсолютно ...
03.07.2013 18:19
казаното от блъсков е абсолютно вярно.само забравя че сорос е в българия благодарение на партията маика с луканов начело.
цитирай
8. grigorsimov - Григор Симов, на staler: Така е, но...
04.07.2013 17:17
Да не би пък някоя от другите партии да се е противопоставила или да е казала думичка против Сорос!?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28314693
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031