Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.07.2013 12:51 - Как умира България: пътеводител в царството на западната демокрация. Автор: valsodar
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 3566 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 10.07.2013 12:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Искате ли да знаете, как ще живеете в състава на Евросъюза? Отидете в България. Само че, не на почивка, да ходите по крайбрежието, от ресторант, в ресторант.  Това е маска, това е фасада.  Пропътувайте малко, на неколко десетки километра, навътре в страната.  Ще видите развалините на заводи, ще видите мизерията, царяща наоколо.  Ще видите разорената от Евросъюза икономика, ще видите хора, които упорито се опитват да си намерят работа.

Номер: №8 от 28.06.12 imageНяма да видите щастливи млади хора, защото едни са заминали временно на печалба, а други - завинаги.  Уж, и свобода на словото, и правителството можеш да ругаеш, но но не много силно, за да нямаш проблеми на работата.  А ако освен това и, недай Боже, споменаваш Русия, Путин - засечи времето:  след седмица ще получиш "вълчи билет" за никъде.  Веднага ще те нарекат шпионин, агент, ще те обвинят във всички смъртни грехове.


Уж границите отворени, може да се пътува на почивка в Западна Европа, но кой пътува?  Безработицата 18%, за която съобщава правителството, е нагла лъжа!  Реално тя е двойно повече!   Поне всеки четвърти трудоспособен човек не може да си намери работа.  Който може, заминава, границите за щастие са отворени.  Но какви стават там?  Може би мениджъри, технолози, инженери?..  Не, там са черноработници, миячи на съдове.  Гастарбайтери.  Ето какво ни даде евросъюза - възможност да пътуваме без визи, за да вършим неквалифицирана работа.


Европейска България
Да, влязохме в Евросъюза, но Евросъюза не влезе у нас.  У нас си остана същото корумпирано правителство, същите продажни чиновници, умножени по строгите директиви, правила и методики на Евросъюза.  Ние се оказахме унищожени, смачкани от Евросъюза.  Да те ни дават някакви траншове за развитие, но къде отиват тези пари, никой не знае. Всичко остава по джобовете на чиновниците, и даже да стига до някъде, то е само до "свои" и до "свои" проекти.
Бездарното правителство изнавзе кредити от МВФ, който започна да диктува сурови условия, които в крайна сметка разрушиха икономиката на страната.
Методично бе унищожена цялата индустрия, всичко бе приватизирано на безценица, всичко, което бе възможно, и бе нарязано за скрап.  Напълно бе унищожено селското стопанство (ако не броим арендаторите - латифундисти - евреи, при които отиват и евро-помощите за земеделието!).  Разрушена е системата за висше образование.  Наплодиха се множество вузове, които срещу пари издават дипломи за висше образование.  Всичко, което можем да предложим за износ, това е ефтина неквалифицирана работна сила.
Населението в България, от 9, намаля до 7 милиона.  Младите двойки престанаха да създават деца.  Мойто може, заминава.  Огромен брой хора работят на запад.  Децата им ги отглеждат
дядовците и бабите.  Децата не виждат родителите си.  Това е цената, която България заплати за ЕС.
Мие искахме друг живот, но не и такъв.  Нас жестоко ни измамиха.  Вкараха ни в този ЕС, без да питат хората.  Заливат ни със западна пропаганда.  Не!  Сатана непоносимно да се живее!

Какво получи обикновения човек?

Влизането в ЕС беше изгодно за шепа олигарси, които спечелиха от разрушаването на народното стопанство. Добре живеят в България само малцина.  Болшинството едва свързва двата края. 36 годишният фотограф, алпинист и революционер с романтичното име Пламен, когато в кротката България работите тръгнаха хептен на зле, извърши публичен акт на самоизгаряне, на полощада пред кметството на Варна.  В знак на протест против нищетата, корупцията, несправедливостта и пренебрежението на властите.
Защо да живее, когато страната му умира?Тази смърт не беше единствена. Още пет човека пламнаха като живи факли, към края на мъчителнаъа зима.  Сред тях, бащата на 5 деца, 53 годишният Венцислав Василев, изгубил работата си (съдии-испълнителите трябвало да опишат имуществото на семейството му, заради дъл за общинската квартира, за неплатени 219 евро за вода), и безработният Траян Петров (той бил само на 26 години).

"Такова нещо никога не се е случвало в българската история! - с тъга възкликва легендата на българската журналистика Валери Найденов.  – Ние сме християнска страна...  Самоизгарянията на хора е нещо неочаквано и шокиращо.  За християните изобщо политическите самоубийства са неприемливи.  А ние не се съмняваме, че тези самоубийства са политически.  ако искате да се самоубиете има толкова други, безболезнени начини.  При самоизгаряне, човек не умира веднага - това са две седмици мъчения и агония".
Какво се случи с България - някога благодатна, процъвтяваща страна?  Какво се случи с българите - най-търпеливия и сговорчив народ в Европа?
ХЛАДИЛНИКЪТ ПОБЕДИ ТЕЛЕВИЗОРА
"Януарските сметки за ток вече ни дойдоха в повече - въздъхва моята приятелка Светлана.  Хората полиучиха сметки за тока, двойно превишаващи пенсиите им. Даже и да престане да се храни, пенсионерът пак няма да може да си плати сметката".  Когато се стигна до реална заплаха от студ и глад (много жилища се отопляват с ток), десетки хиляди по цялата страна излязоха на улиците.  Започна "електрическа революция". И както остроумно се изрази един местен политик, "празният хладилник, накрая победи телевизора".  Не може да нахраниш хората с речи за "европейските демократични ценности"".  Но дойде пролетта и телевизорът, май, пак побеждава.

ИЗХОДЪТ Е ЕДИН – БЯГАНЕ ОТ СТРАНАТА

Гневът изпревари осъзнаването на проблема:  хората излязоха на протест не като граждани, които имат ясни ценности, а като разгневени потребители.  Те помахаха с ръце, повикаха и се умориха.
Българите предпочитат да се спасяват поединично.  Популярна шега: "Българите имат два изхода от кризата – терминал 1 и терминал 2 на летището".  Младите, талантливите и упоритите опаковат багажа си и бягат, без да се обръщат, оставяйки старите да умират в селата.  Северът на страната където безработицата, по официални данни, е 60% (!), обезлюдя.  Редките туристи го сравняват с чернобилската зона.  За последните 20 години страната напуснаха 2 милиона души.  Страната изгуби повече хора, отколкото в двете световни войни, но това не е пределът.  Икономическата криза (случайно ли) съвпадна с ужасяваща по мащабите си демографска катастрофа. Към 2060-та година населението на България ще е само 5 милиона, от които 1,5 милиона цигани!? (Г.С: циганите сега са 2 милиона, а тогава ще са... 4 !!?)  Българите, като единен народ, с древна православна култура, са обречени.....



извадка от:

"Как умирает Болгария: путеводитель в царство западной демократии"

 
превод от руски: Г.С.

 




Гласувай:
5



1. kbalenciaga - Дават това което са ввели
10.07.2013 23:44
"Да те ни дават някакви траншове за развитие, но къде отиват тези пари, никой не знае. Всичко остава по джобовете на чиновниците, и даже да стига до някъде, то е само до "свои" и до "свои" проекти."

На всичкото отгоре тези пари не са на европейския съюз, а са взети директно от джоба на българите.
Но повторена 100 пъти една лъжа, казват че ставала истина.

5 млд. евро са дадени от България като вноски в ЕС за периода 2007-2013г.
5 млд. евро са отпуснали по всички европейски програми за България, за 2007-2013г.

С едно изречение.
Взимат едни пари като вноски от джоба на българина, и после същите пари му се дават под формата на разнообразни и многобройни европейски програми, които в основата си са създадени за корупция, далавери, измами!
цитирай
2. dimat - Не се заблуждавайте,
11.07.2013 20:50
Западът,нищо не ни "дава".Той само ни подхвърля подкуп за продажниците,наречен
"еврофондове".Тези еврофондове,са малка част от ограбеното от Запада,чрез неговите банки,монополи и търговски вериги,задушили родната икономика и изсмукващи малкото създаван вътрешен продукт и постъпленията от гастарбайтерите в собствените им страни.КРАЙНО ВРЕМЕ Е БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД,ДА БЪДЕ ОГРАМОТЕН,ОТНОСНО БАНДИТСКАТА ПРИРОДА НА ТЕЗИ "ЕВРОФОНДОВЕ",ПОСТАВЯЩИ НИ В УНИЗИТЕЛНАТА ПОЗИЦИЯ,НА ВЕЧНИ МОЛИТЕЛИ И ЧАКАЩИ ПОДАЯНИЯ,ОТ СОБСТВЕНИТЕ СИ ГРАБИТЕЛИ!Даже тук не споменавам вноските,посочени,по-горе.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28313110
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031