Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.07.2013 22:59 - Ловецът на миди, или въпроси след смъртта на митрополит Кирил! Валери Станков, Автор: nikikm
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 3248 Коментари: 2 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Версията за смъртта на +Варненски и Велико-Преславски митрополит Кирил в морето под местността „Траката” край Варна поражда у мен – като у всеки стар варненец, запознат с особеностите на морския лов и риболов, следните недоумления:

1. Сам ли Дядо Кирил е отишъл на плажа под т. нар. „Попска вила”? Ако да, защо е отказал да ползва услугите на своя шофьор, като се има предвид ранния час за слизане на плажа, както и теренът, който, макар и лесен за слизане към морето, с торба миди на връщане би бил труден дори за младо момче?

2. Освен плавници, маска и шнорхел, носил ли е Дядо Кирил със себе си „гагам” – уред за стъргане на миди от подводните камъни, както и торба за събиране на улова, или е разчитал за изтръгването им на собствените си пръсти и нокти? Ако е второто, забелязани ли са при огледа от съдебните медици „следи” от неминуемите наранявания по върховете на пръстите му – драскотини от черупките на мидите?

3. В колко часа заранта Дядо Кирил е напуснал покоите си и колко часа подир трагичния инцидент лекарите установяват и поставят диагнозата „хипотермия”, в следствие на която е настъпила смъртта – удавянето на Дядо Кирил, като се има предвид, че на 9 юли 2013-а година, сутринта температурата на морската вода във Варненския залив е била 23-25 градуса – достатъчна, за да може човек със здрав организъм и добро разположение на духа да вади миди с голи ръце в продължение на 1,5 часа?

От медицинската практика е известно, че, установима единствено в болнични условия, хипотермията – или състоянието, когато тялото е изложено продължително време на студ и организмът не може да възстанови изгубената топлина, телесната температура започва да спада, а характерни за намаляването на телесната температура симптоми са треперене и умствени смущения като загуба на памет, ориентация. При хипотермия жизнеността на организма рязко се понижава заради липсата на достатъчно въздух в дробовете, а фактът, че носещият се по повърхността на морето труп на Дядо Кирил е бил „забелязан” от бдителна жена на брега, говори, че в белите дробове на покойния е имало достатъчно въздух.

4. Защо нито един заклет ловец на миди във Варна, сред които съм и аз, посещаващ плажа под м. „Траката”, за толкова години до днес не е забелязвал Дядо Кирил да пълни торбата с морския деликатес – и откъде се взеха тия „рибари”, потвърдили за всички възможни медии, че Дядо Кирил всеки ден си е слизал край морето с хавлийката? При лятното щъкане на папараци из Варна и околностите фактът, че Дядо Кирил отива за миди, едва ли щеше да бъде пропуснат.

5. В отпуск ли е бил – и, ако не, защо изчезна първоначалната информация от Варненската и Велико-Преславска Митрополия, че през последните два дни Дядо Кирил не се е появявал на работа?

6. Защо толкова се бърза с утрешното опело на Дядо Кирил - и направени ли са всички необходими лабораторни анализи и съдебно-медицински експертизи?

Толкова засега.

От страницата на Валери Станков - 10 Юли 2013




Гласувай:
11



1. demograph - И това е достатъчно
12.07.2013 00:51
Голямото бързане,гузното въртене на очите на прокурора и познаването на навиците на отеца опровергава официалната версия. Защо бързат да афишират "липсата на насилие"? Със сигурност- За да не взривят обстановката в цяла България, като стане ясно кой и защо е удавил владиката. Защо му трябваше на Плевнелиев се набутва там?..
цитирай
2. favn56 - Чудесно, че го публикуваш
12.07.2013 08:07
защото Валери се опита от своя блог, но явно има бан.
http://4udovi6teto.blog.bg/poezia/2013/07/12/lovecyt-na-midi-ili-vyprosi-sled-smyrtta-na-mitropolit-kiril.1128978
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28315675
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031