Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.10.2013 19:23 - Бойко уплашен, договаря се с Доган и Станишев http://www.mignews.info
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 1579 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Бойко уплашен, договаря се с Доган и Станишев Лидерът на ГЕРБ се тресе от страх да не започне ревизия на управлението му image

Бойко се тресе от страх да не се разровят около управлението на ГЕРБ и все по-често търси начини да се договаря пряко с Ахмед Доган и Сергей Станишев, твърди отлично осведомен източник от близкото обкръжение на бившия премиер.

Надеждите на Бойко Борисов, че правителството скоро ще падне и ще има предсрочни избори, все повече избледняват и той, в присъщия си стил, бил готов да се договаря с всеки, само и само да не се стига до цялостна ревизия на управлението на ГЕРБ.

Пиперливият език, който лидерът на ГЕРБ използва публично по адрес на опонентите си, нямал нищо общо с начина, по който разговарял с ключовите фигури от БСП и ДПС зад кулисите. Борисов бил повече от сговорчив и открито се пазарял „да не го закачат” с разследвания на далавери на неговото правителство, в замяна на което предлагал „да овладее положението” с протестите и да не натиска за предсрочни избори.

Прави впечатление, че от близо месец протестите срещу кабинета „Орешарски” се маргинализираха напълно и сега по улиците излизат максимум няколко десетки  привърженици на старата десница и организаторите на няколко фейсбук-групи. В тях вече не участват многобройните, организирани агитки от привърженици на ГЕРБ.

Въпреки ресурсите, които хвърля Борисов, за да си върне общественото доверие чрез засилено присъствие в Нова телевизия, за която се знае под сурдинка, че е под негово лично влияние, всички авторитетни социологически изследвания от последните месеци (на „Галъп”, „Сова-харис”, „Алфа рисърч”, Института за модерна политика, „Афис”) сочат преднина на БСП и то в ситуация на протести и сериозен спад в доверието към парламент и правителство.

Борисов бил наясно също, че няма реални съюзници, с които да направи коалиция в парламента след евентуални нови избори, което го обрича дълго да стои в опозиция. Очакванията, че малките десни партии, обединени в Реформаторския блок, ще спечелят доверие и заедно с Борисов ще се върнат във властта засега също не се сбъдват. „Всеки ден в опозиция буквално обезкръвява политическата сила на ГЕРБ и не е изключено да последва съдбата на НДСВ, от където тръгна кариерата на Бойко”, казват запознати с вътрешното състояние на партия ГЕРБ.





Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19696354
Постинги: 44649
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031