Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.11.2013 20:40 - ОГРОМЕН НАТИСК ВЪРХУ БЪЛГАРИЯ ДА МАХНЕ ОХРАНАТА НА ГРАНИЦАТА, Автор: kolevm38
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 3308 Коментари: 2 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
В България пристига на изненадваща кратка визита върховния комисар на ООН за бежанците Антонио Гутериш (22 ноември). Предвижда се среща в МВР между министър Цветлин Йовчев и г-н Гутериш. Очаква се единствената тема на срещата да е желанието на Комисариата да се продължи с приемането на бежанци на българска територия.

image
 

По рано този месец (6 ноември) комисарят по човешки права към Съвета на Европа Нил Муйжниекс обяви в интервю за БНТ, че идеята за затварянето на българската граница за бежанци не е добра. Той определи строежа на стена по границата с Турция като неефективен и скъп метод за предотвратяване влизането на бежанци. Муйжниекс се обяви и срещу затварянето на бежанците във временни центрове. Фактите със стената в Гърция обаче са красноречиви – тя подпомага граничния контрол и рязко намали нелегалният трафик към южната ни съседка, като същевременно го пренасочи към България.

Комисар Кристалина Георгиева още от края на лятото започна да убеждава общественото мнение, че заселването на бежанци е положително явление, ще оправи демографските проблеми на страната и трябва да продължи.

Глобалистки и мултикултурни лобита вътре в България пък, засилват медийния натиск върху управляващите за приемане на нелегалните емигранти като бежанци.

Да припомним, че Меркел, Саркози, Зеехофер, Камерън и редица други европейски политици обявиха през последните няколко години, че мултикултурализмът е напълно провален.

 

Винаги се атакува най-слабото място

Никой не притиска големите страни в ЕС и богатите арабски държави. Гърция си направи стена и връща нарушителите обратно в Турция. Въпреки, че евробюрократите притискаха гърците за твърдата им политика по отношение на нелегалната емиграция, те не допуснаха грубата намеса във вътрешните им работи. Сега целият натиск се концентрира върху малка, бедна и раздирана от проблеми България. Тя е най-удобна, за да могат многобройните международни организации да отчитат дейност, без да дразнят влиятелните държави, които са техни спонсори.

 

България е дискриминарана и все още не е обявила своя квота

Богатите арабски страни (Саудитска Арабия, Катар, Оман) не приемат бежанци. Големите страни в ЕС обявиха мизерни квоти за прием на сирийци (Франция – 500 човека, Австрия – 500, Германия – 5000, Норвегия – 1000…). България не само, че още не е обявила квота,  но на всичко отгоре мълчи за продължаващия натиск, който е форма на дискриминация, която може да доведе до катрастрофални икономически и социални последствия за най-бедната държава в Европейския съюз. 

Цветлин Йовчев е длъжен да удържи на натиска, да остави и засили живата охрана на границата, и да изгради планираните центрове от затворен тип. Оградата трябва да бъде завършена от край до край по цялата граница, а не само на 30 км. от общо 259.

Ако българските политици се огънат, историята ще ги съди жестоко!

Общество.нет




Гласувай:
3



1. olivie - ???
18.11.2013 02:09
Не е вярно, че нямаме квота. Имаше качено интервю с Цвенатов от 2011г., че можем да приемем 4-ма бежанци.
цитирай
2. kbalenciaga - Не е случайно, когато ООН се намесва...
18.11.2013 15:15

"Нелегалните емигранти, представяни за бежанци не могат да стигнат до България без знанието на турското разузнаване. Има няколко особености на тези хора, което ме кара да се съмнявам в истинската им мисия.

Първо, почти всички от тях са сунити. Не знам да има между тях бягащи християни, алуити, друзи или пък кюрди.

Второ, много от пристигащите са жени с деца, но без мъже. Въпросът е - къде са мъжете – за нас отговорът е много важен. Ако се окаже, че мъжете им са джихадисти и се бият сега в Сирия, какво ще стане, ако дадем статут и легализираме у нас престоя на семействата им, когато джихадистите се върнат? Това е огромен проблем. Жените, които съм виждал почти всичките са с хиджаби, с тази типична забрадка, която покрива цялата коса. Тя е характерна за жени, които са под влиянието на радикалния ислям. Това е знак, че са готови да се подчинят на ислямистите. В Сирия много жени не носят хиджаб, а идващи на такива у нас говори, че може да са от ислямистки фамилии, а това е важно да се знае.

За да се убедите, в това, което говоря идете около джамията в центъра на София и ще видите, че е пълно с чернокожи бежанци. В Сирия не живеят чернокожи, и ако се дава статут на такива съмнителни лица е опасно. Ако сега в Сирия има чернокожи, то те са джихадисти. Именно Турция разреши на такива елементи да преминат от над 30 държави през нейна територия. Трябва да сме много внимателни с тези хора и самият факт, че са ги пуснали да дойдат до самата столица на България е много рисков и опасен. Може би граничи и с национална провокация. Това е грешка на правителството на Орешарски, показват, че все едно няма държава."
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28315453
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031