Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.01.2014 21:53 - АТАТЮРК Е БИЛ КРИПТО-ЕВРЕИН, КАБАЛИСТ И ФРИМАСОН! bismikaallahuma.org, By Hillel Halkin
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 6736 Коментари: 4 Гласове:
6

Последна промяна: 07.01.2014 20:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Зихрон Яков: Исках да задам два въпроса по телефона на Батя Кенан - говорител на израелския президент Езер Вайцман, който, като шеф на еврейската държавана, трябваше следващия ден да посети Турция.

Първия ми въпрос беше, дали мистър Вайцман ще вземе участие в официалната церемония – възпоменание за Кемал Ататюрк.

Г-жа Кенан провери програмата на президента, според която, той и съпругата му щели да положат венец на гроба на Ататюрк, веднага селд пристигането им, утре сутринта, и попита, какъв е другият ми въпрос.

– "Знае ли президент Вайцман, че Ататюрк има еврейски прадеди, и като момче е учил еврейски молитви?"

– "Разбира се, разбира се“, отговори тя, без никаква изненада, сякаш бях попитал дали президента е наясно, че Ататюрк е национален герой на Турция.

Благодарих й, и затворих телефона. Но неколко минути по-късно ми хрумна да се обадя и да питам дали президентът Вайцман има намерение докато е в Турция, да направи някакво изявление за еврейските прадеди на Ататюрк. "Много се радвам, че се обади отново, " каза г-жа Kенан, като сега звучеше малко развълнувана и притеснена. "А от къде всъщност взехте вашата информация?" – Попита тя!
Защо ли ме пита, след като в президентската канцелария тази информация също я има?
– „Понеже я нямаме“, призна тя. Тя само предполагала, че я имат, понеже аз съм звучал толкова реалистично. „След като ти затвори телефона“, каза тя, аз споменах това, което ми каза, и никой тук не знаеше нищо по въпроса. Бихте ли ни изпратили по факса, какво знаете?“


 

Изпратих й по факса кратката версия, а тук представям по-дългата:

Историите за еврейството на Ататюрк, чиито статуи се намират на централния площад във всеки турски град, са циркулирали още по време на неговия живот, но бяха отричани от него и семейството му, и никога не бяха взимани на сериозно от биографите му. От шест негови биографии, които прегледах тази седмица, в нито една не се и споменаваше такава спекулация. Единственото научно, което можах да намеря, по въпроса, беше в записаното за Ататюрк в израелската Енциклопедия, на иврит, която започва така:


"Мустафа Кемал Ататюрк - (1881-1938) , турски генерал и държавник и основател на модерната турска държава.

"Мустафа Кемал е роден в семейството на дребен митнически чиновник в Солун и е загубил баща си, още когато е бил млад. Не е доказано вярването, разпространено сред евреите, и мюсюлманите в Турция, че семейството му по произход е Дьонме. Като момче, той се възпротивил на желанието на майка му, да му даде традиционното религиозно образование, и на 12 годишна възраст той, по негово желание е изпратен в да учи във военна академия."



 
Дьонме били тайна секта на Сабатаистите, турски евреи, които взели турски имена и външно се прдставяли за мюсулмани, но тайно вярвали в Сабатаи Цви, флашив месия от 17-ти век, и практикували внимателно охранявани ритуали и молитви, в негово име. Но версията за образованието на Ататюрк, от Енциклопедията, малко противоречи на неговите собствени думи. Ето разказа му, цитиран от неговите биографи:

"Баща ми беше човек с либерални възгледи, по-скоро враждебни към религията, и привърженик на западните идеи. Той би предпочел да ме види в светско училище, което не се основава на Корана, а на съвременната наука.

"В тази битка на съвестта ми, баща ми успя да спечели победа, след малка маневра, като се престори, че се е поддал на желанието на майка ми и уреди да вляза в традиционното ислямско училище на Фатма Молла Кадир...

Шест месеца по късно баща ми ме изтегли от това училище и ме вкара в училището на стария Шемси Ефенди, който ръководеше свободно подготвително училище, по европейските методи.

Майка ми не възрази, понеже нейното желание беше спазено...“

Кой е бащата на Мустафа Кемал, който се проявил тук, в типичния Дьонме стил – външно спазване на мюсулманските традиции, докато вътрешно се подигравал с тях? Майката на Ататюрк, Зубейде, е от планините на запад от Солун, в близост до албанската граница; а за произхода на баща му, Али Риза, малко се знае. Различни автори са го писали – албанец, анатолиец или от Солун, а лорд Кинрос 1964г. нарича Али Риза "Тъмна личност“ и добавя загадъчно за нежеланието на Ататюрк да разкрие повече за миналото на семейството си:
"За дете от толкова смесена среда, поради расовата лоялност, е трудно, да се разпитва много за личния му произход."

Изучаване на Иврит

Подозирал ли е Кинрос нещо повече, отколкото признава, никога нямаше да си отговоря, ако не бях попаднал наскоро, сърфирайки в интернет, в страници на иврит, на една забележителна глава от автобиографията на Итамар Бен - Ави, син на Елиезер Бен Йехуда - най-големият организатор на възраждането на говоримия (старо-еврейски език) иврит в края на 19-ти век в Палестина. Бен-Ави, първото дете, бил изучен на иврит, от ранна възраст, а по-късно станал журналист и издател на вестници, на иврит.  Той пише в тази книга за посещението си в хотел Kaмениц в Йерусалим, една есенна нощ през 1911 г., където веднъж собвственикът на хотела го запитал:
– „Виждаш ли турския офицер, дето седи там в ъгъла, с бутилката оризова ракия?
– Да.
– Той е един от най-важните офицери в турската армия.
– Как се казва?
– Мустафа Кемал.
– Бих искал да се срещна с него – казах аз, защото още щом го погледнах, се стреснах от пронизващите му зелени очи."

Бен-Ави описва две срещи с Мустафа Кемал, който все още не е бил добавил към името си - Ататюрк "баща на турците". И двата разговора били проведени на френски, и до голяма степен били посветени на османската политиката, и били охлаждани с големи количества оризова ракия. В първия от тях, Кемал доверил:

"Аз съм потомък на Шабатаи Цви, – вярно, не съм вече евреин, но съм пламенен почитател на този ваш пророк. Моето мнение е, че всеки евреин в тази страна ще е добре да се присъединят към неговия лагер.

По време на втората ни среща, която се проведе 10 дни по-късно в същия хотел, Мустафа Кемал в един момент каза:

– Имам вкъщи една Библията на иврит, отпечатана във Венеция. Тя е доста стара, и си спомням как баща ми ме отведе при един учител караит, който ме научи да я чета, и все още мога да си спомня няколко думи от нея, като например...“
Той замълча за момент, очите му търсеха нещо в пространството, и тогава каза:
– Шема Йисраел, Адонай Елохену, Адонай Eхад!
– Това е нашата най-важна молитва, капитане.
– Това е и моята тайна молитва, скъпи господине, отвърна той, и пак напълни чашите."

Въпреки че Итамар Бен - Ави не познал Ататюрк, той не се съмнявал, че за Ататюрк "тайната молитва" е имала съвсем буквално значение. Сред тайните молитви на Дьонме, първата, станала известна на научния свят, когато една тяхна книга стигнала до Националната библиотека в Йерусалим през 1935 г., съдържаща изповеданието на вярата им:

"Шабатаи, и никой друг не е истинският Месия. Чуй, Израилю, Господ, нашият Бог, е един Господ."

Беше несъмнено, че по скоро от тази вяра, а не (директно от Тората) от Библията, Ататюрк помни думите на „Шема“, помнейки я през целия си съзнателния живот, което призна на един млад еврейски журналист, с когото са увлечени в оживен разговор, в Ерусалим, почти десетилетие преди той да поеме контрола над турската армия, след катастрофалното поражение на Турция в Първата световна война, когато победи нахлуващите гърците и основа светската Турска република, в която ислямът е бил забранен (изгонен) - веднъж и за винаги...

Ататюрк е имал основателни причини да прикрива Дьонме произхода си. Не само на Дьонме (които се женели само помежду си и наброявали 15,000, концентрирани основно в Солун, в навечерието на Първата световна война), и мюсулманите, и евреите, гладали презрително, като на еретици. Те са имали репутация на сексуално разпуснати, което едвали е било ласкателно за тяхното потомство...


"Потомък на Светец"

"Веднъж годишно (по време на ежегодния за Дьонме "Овчи празник") по време на вечерята, гасели свещите и се отдавали на оргии и на обичая за размяна на жените.... Ритуалът се практикувал в нощта на традиционния рожден ден на Шабатаи Цви.... Смята се, че на децата, родени от такива „размени“, се гледа, като на светци."

Въпреки че Бен - Ави, писал през 1950-те: „Има основания да се смята, че тази церемония не е била напълно изоставена и продължава и до днес", малко се знае за това, дали някои от "традиционните практики или социални структури“ на Дьонме, все още са оцелели в съвременна Турция...

(Григор Симов: Без въобще да зная, че има такава „мюсулманска“ секта, и без да зная до неотдавна, какво е „Дьонме“, когато бях 13 години по затворите, в периода 1970 - 1985 г., членове на такава секта са ми разказвали за споменатия по-горе „ритуал“ - оргия, когато събирали и разбръквали гащите на жените в един кош, и след това, на кого, кои гащи се паднат, тази жена е негова, през нощта)!



След изпращането на факса ми до Батя Кенан, се обадих, за да проверя, дали го е получила. Тя потвърди и каза, че ще се погрижи да го предаде на президента, за да го прочетете по време на полета си за Анкара. Съмнително е обаче дали г-н Вайцман ще намекне за това, по време на посещението си. Турското правителство в продължение на години отблъсква мюсюлманските фундаменталистки нападки относно легитимността си, и легитимността на светските реформи на Ататюрк, и има малко основания да приветства новината, че бащата на "баща на турците" е крипто - евреин, който предал анти – мюсюлманските си настроения на сина си. Няма съмнение, че биха предпочели Тайната на Мустафа Кемал да продължи да се поддържа.
(Г.С: Тази тайна е еврейска, и поддържането й“ е от жизнен интерес, само за еврейството.
Защото еврейството, чрез лъжи и измами, държи света в робство или феодализъм, вкл. и турците в Турция, а ИСТИНАТА ОСВОБОЖДАВА!)


Превод, Григор Симов, от:

http://www.radioislam.org/ataturk/jewish.htm

For more PDF articles log on to: http://www.victoryscent.co.uk

Източник:
Source:
http://www.bismikaallahuma.org


Source: FORWARD, A Jewish Newspaper published in New York, January 28, 1994

From: Forward  | January 28, 1994  | Author: Hillel Halkin

http://www.highbeam.com/doc/1P1-2268322.html

image



image
Над тази снимака на "Ататюрк", в еврейски вестник, пише:
Мустафа Кемал: "АЗ СЪМ ЕВРЕИН"





Гласувай:
6



1. grigorsimov - Вижте още и:
06.01.2014 22:00
Кемал Ататюрк и Младотурците евреи, тайното еврейство, наречено Дьонме. Натанаил Капнър, американски евреин
превод от:
http://www.realjewnews.com/
цитирай
2. nikikm - Гриша,
07.01.2014 18:28
каква тайна искат да пазят евреите,след като,беше доста отдавна,четох,че Ататюрк е сложен официално в челната десетка на "Най-заслужилите" евреи!Това само по памет,не помня къде го четох! Изненадан съм за караитите.Нали те са сектата,която се противопоставя на талмудизма и ционизма и изповядва Тората.Ратуваща за нормалност на еврейския народ,сред другите народи...??
цитирай
3. grigorsimov - Тайното еврейство на "Ататюрк" няма да се разкрие никога, официално!
07.01.2014 19:32
А да се разкрие, значи, де се напише във вестниците и да се покаже по телевизиите, от името на официален еврейски представител. Иначе, и да се публикува, случайно, някъде, това съобщение ще бъде напълно игнорирано от медиите и политиците, защото, като цяло, еврейството е монополист във всички области, вкл. медиите и политиката. И по този начин, едно евентуално публикуване някъде, няма да има по-голям ефект, от колкото една или неколко публикации в интернет, вкл. и тази!
Монополът върху "истината" е в ръцете на световните измамници – враговете на човешкия род, и каквато и лъжа да кажат те, само това може да се приема за "истина", а всичко друго е, или антисемитизъм, или ксенофобия, или - каквото обвинение поискат, такова обвинение, или вина, или епитет, ще припишат на казващите и доказващите истината.
цитирай
4. krutata - Божке
12.02.2015 16:58
Вие сте опасни много.. Какви са тези глупости?? и от къде на къде през 1911 бил важен офицер в турската армия...Още по смешно бил евреин.. вие много бързо ги разгадавате бе?!? Преди майка и баща даже стигнали.. Брех.. Това че прецаква плановете на ислямистското и буржоазното общество.. Не дава да му поробят родината, това ли го прави масон? Превеждате статии на някакви измислени хора с измислените им истории и после всеки 2ри е масон. Ай сиктир
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28312098
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031