Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2014 16:34 - ПРИНУДИТЕЛНА ДИСТАНЦИОННА БЛОКИРОВКА НА КОЛИТЕ В ЕС, ОТ 2016 г.? Андрей Федяшин, Автор: kolevm38
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2459 Коментари: 3 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Както се предполага, от 2016 година всички серийни коли в 28-те страни на Голяма Европа ще бъдат оборудвани със специални радиоуправляеми електронни блокировки.

С тяхна помощ полицията от централен пулт ще блокира всяка кола, чиито пътници, според нея, се окажат подозрителни. За секретните разработки съобщи европейската правозащитна организация Statewatch.

image

Фотo: Flickr.com/freefotouk/cc-by-nc



Ако всички тези тайни планове не станаха известни на фона на скандала с „досието на Сноудън” и Агенцията за национална сигурност (АНС) на САЩ, то никакво особено възмущение около тях може би нямаше да има. Еврокомисията увери гражданите, че това само е мярка, която ще помогне да бъдат задържани крадци на коли, възможно престъпник, или дори шофьор, който превишава скоростта. САЩ се оправдаваха също по подобен начин: следенето се провежда само против заподозрени в тероризъм и единствено за благото на гражданите. Но се оказа, че АНС фиксира около 5 млрд. данни за местоположението на мобилни телефони на ден. Не е ли това твърде много за „заподозрени в тероризъм”!

За да не стигне Брюксел толкова далеч, колкото се оказа Америка, сега европейците искат от ръководството на ЕС да обясни, какво именно, и за кого се поготвят тези мерки, и какви законодателни бариери трябва да бъдат приети против произвола на специалните служби.

Идеята за тази нова мярка се родила в недрата на Постоянния комитет за сътрудничество в областта на оперативния контрол за вътрешна сигурност (EU"s Standing Committee on Operational Cooperation on Internal Security), или съкратено COSI. Това е общоевропейски координатор за оперативна работа на специалните служби и полицията. Той бил създаден в 2010 година и почти веднага разработи програма „Европейска мрежа на технологии за подкрепа на правозащитната дейност” или European Network of Law Enforcement Technologies - ENLETS. За разработването, изпитанията и внедряване на новите устройства били определени 6 години. Така че примерно от 2016 година те могат да бъдат задействани. В 2012 година ENLETS получила за програмата половин милиард евро.

Сега европарламентаристите поискали да бъдат публикувани всички аспекти на секретната програма и за нея да бъде обявено в Страсбург.

Най-големият проблем с последното полицейско нововъведение в ЕС е в това, че неговите възможности са много по-широки от обявените. Устройствата могат не само да блокират колите. Те могат да определят тяхното местоположение, данните за собственика, адресът, посоката на движение, количеството бензин, да подслушват разговорите в колите и да знаят кой, откъде и с кого пътува. С една дума, съблазънта за специалните служби „допълнително да шпионират” се получава много голяма.





Гласувай:
3



1. truthful - Тези специални радиоуправляеми ...
05.02.2014 17:26
Тези специални радиоуправляеми електронни блокировки хем ще ги платят хората в ЕС, хем ще ги следят! Безценно, ако мине. Но те хората ТРЯБВА ДА СЕ ОСЪЗНАЯТ, ЧЕ ЕС ги води към НСР много яко и ако не са гледали филма КРАЯТ НА ИГРАТА - План за световно поробване на
https://www.google.bg/#q=%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%8F+%D0%BD%D0%B0+%D0%B8%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0+
да вземат и да го гледаг. Ако все още има НЕРАЗБРАЛИ ще им се изяснят доста неща.
цитирай
2. dimat - Спокойно,няма страшно!
05.02.2014 19:59
1) 90% от българските коли са извадени от моргите на запад и въобще не ги лови таз "страшна" електроника.
2) Колите на нашите мафиоти пък са крадени,с пренабити номера и с дублирана електроника,която шунтира заводската.

От българска гледна точка всичко това е "кьор фишек".
Ха-ха!...както казваше другаря Т.Живков.
цитирай
3. silentfuture - Следене навсякъде
27.11.2014 13:38
Новите автобуси за градски транспорт имат поне една камера,която наблюдава всичко,което става в автобуса,пътниците и има безжична интернет връзка.Отделно са камерите на големите пътища,отделно са движещите се камери тип "рибешко око",отделно от това има уебкамери поставени на покривите на някои сгради.
Това не е достатъчно,трябва пълно следене на хората,като в "Биг Брадър".
Четете Джордж Оруел "1984",всичко описано в книгата става реалност.
Четете и за "Унабомбър",това е един гениален човек,който предвижда това,че технологиите ще се използват за поробване на човечеството.Прави терористични актове,но целите и мотивите му са човеколюбиви,колкото и извратено да прозвучи на пръв поглед.Евреите бързат страшно много да създадат новият си световен ред.
Само малоумниците няма да осъзнаят как ги правят роби под претекст "за тяхно добро".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28320015
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031