Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.03.2014 11:55 - Исраел Шамир: "Еврейството използва антисемитизма само, когато му е изгодно", Автор: lyubomircholakov
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2538 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 08.03.2014 14:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Украинските евреи написаха открито обръщение до Путин във връзка със си­туацията в Украйна. Текстът е публикуван в сайта на Евроазиатския еврейски конгрес. Авторите на обръще­нието обвиня­ват руския лидер в заплашване на незави­симостта на Украйна и го молят да не се меси в тази държава. В обръщението се казва, че дори най-радикалните организации в Украйна не си позволяват да демонстри­рат антисемитизъм.

image
Исраел Шамир

Според авторите му радикалите се били намирали под сигурен контрол, за разлика от руските неонацисти, които, както предполагат същите тези автори, се били поощрявали от руските специални служби.
В текста също се твърди, че слуховете за терор срещу рускоезичното население на Украйна, били "лъжа“ и „клевета“.
Според авторите на обръщението, заплахата за украинската държава идвала точно от Русия. В заключение те молят Путин да не се меси във вътрешни­те държавни работи на Украйна и да не ги защитава, по­неже нямали нужда от това.
„С новото правителство имаме много добри отноше­ния и си сътрудничим. В него има много представители на националните малцинства: министърът на вътрешните работи е арменец, има вице-премиер евреин, двама ми­нистри са руснаци. Новите губернатори на областите в Украйна също не са само украинци“, - пишат украински­те евреи. (А всъщност, всичките са евреи!! Г.С.)
Те смятат, че напоследък стабилността на Украйна е заплашена и вината затова е на руските власти. „Именно Вашата политика на подстрекателство към сепаратизъм и груб натиск срещу Украйна е заплаха за нас - евреите, а също и за целия народ на Украйна, включително жители­те на Крим и Югоизточна Украйна, които скоро ще се убедят в това“, - се казва в обръщението.
Авторите на документа заявяват също, че не желаят да бъдат „защитавани“ чрез разцепване на Украйна и анексиране на нейни територии. „Ние Ви призоваваме да не се намесвате във вътрешните украински работи, да върнете руските войски на местата на тяхното постоянно дислоциране и да престанете да поощрявате проруския сепаратизъм. Владимир Владимирович, ние сме в състоя­ние да защитим нашите права в конструктивен диалог и сътрудничество с правителството и гражданското общество на суверенна, демократична и единна Украйна.
Настойчиво Ви молим да не дестабилизирате ситуа­цията в нашата страна и да прекратите опитите да диск­редитирате новата украинска власт“, - пишат украински­те евреи.
Сред подписалите обръщението са:
- Йосиф Зиселс - председател на Асоциацията на еврейските организации и общности („Ваада“) на Украй­на, изпълнителен вице-президент на Конгреса на нацио­налните общности на Украйна;
- Александър Сусленски, д. т. н., вице-президент на Еврейската конфедерация на Украйна, бизнесмен;
- Андрей Адамовски, пръв вице-президент на Еврейската конфедерация ан Украйна, член на Наблюда­телния съвет на еврейската студентска организация „Ги­лел“, бизнесмен (гражданин на Русия);
- Рав Алекс Духовни - главен равин на общностите на прогресивния юдаизъм в Украйна;
- Рав Рувен Стамов - главен равин на общностите на традиционния юдаизъм в Украйна;
- учени, обществени дейци, журналисти.
 
За сайта „Русская народная линия“ обръщението на украинските евреи коментира популярният израелски писател и журналист ИСРАЕЛ ШАМИР.
Ето какво зая­ви той... 
Много евреи подкрепят новия режим в Киев. Нещо повече: главен спонсор на „майдана“ е еврейският оли­гарх Коломойски. Други еврейски олигарси също подкре­пиха преврата. Ето защо писмото на украинските евреи до Путин не е учудващо. Някои лидери на еврейски обществени организации също поддържаха „майдана“.
Евреите не се боят от „антисемитизъм“. Те просто използват тази дума, когато им е изгодно. Когато не им е изгодно - не я използват.
Има един стар виц.
Хитлер казва:
- Аз решавам кой е евреин, и кой - не.
А евреите отговарят:- Ние пък решаваме кой е антисемит, и кой - не.

Очевидно, сега известният дори в Европа като антисемит Тягнибок, който открито се обявява против „жидовете“, е изгоден за евреите, защото нищо лошо не им прави - а старателно изпълнява заповедите на еврейските оли­гарси.
(Отношението на евреите към него, го издава, че е евреин - провокатор! Г.С“)
А ако говорим сериозно за този проблем в Украйна, то е повече от ясно, че там сега са на власт (евреи) нацисти. Но това е пародия на фашизъм, не е нещо истинско и автентично - във всеки случаи, еврейските организации не се страхуват от него. Разбира се, че всичко това е по­литическа поръчка.
Обикновено, всякакви приказки за „антисемитизъм“ са кухи и без никакво съдържание - зад този термин отдавна не стои нищо реално.
Истинските нацисти и антисемити са били против еврейските финансисти, банкерите и олигарсите - именно в тях те виждали тъмния аспект на еврейството.
А първото нещо, с което се занимават днешните „на­цисти“ и „антисемити“, е да търчат в еврейските банки за парички и да подкрепят еврейските олигарси.
Така, че „антисемитизмът“ - това са обикновени еврейски политически приказки, нищо повече.

Източник:www.ruskline.ru 

Превод: Л. Чолаков

Този превод е обект на авторско право.
Разрешава се препубликуването му, изцяло или отчасти,
САМО с посочване на преводача и линк КЪМ ПРЕВОДА.

http://lyubomircholakov.blog.bg/politika/2014/03/08/i-shamir-quot-evreistvoto-izpolzva-quot-antisemitizma-samo-k.1245750




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28313822
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031