Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.03.2014 22:15 - Православен фанатизъм или журналистически атеизъм, Автор: insar
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2817 Коментари: 1 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В отговор на статията "Надига се православен фанатизъм"на Владислав Апостолов във в-к Труд:
Как да го игнорираш? Той е... - едновременно смешен и досаден. Г-н Апостолов за пореден път натопи перото в атеистично-българофобската си мастилница, за да се разправи с враговете на идеала му за общество без табута. Овации за достойната постъпка на страстния застъпник на евроатлантическите ценности, който със своя напоен с омраза и преливащ от чуждици текст (белег за комплекси от собствената си словестна немощ) стори своя отчаян опит да разруши представите на читателите си за вяра и общество. След статия, в която защитниците на православието са заклеймени като мракобесни фигури, "лунатици", "трагикомични образи" и дори са сравнени с "ислямски фанатици" човек може да изпита истински срам от съществуването си в лоното на християнството и да започне трескаво да прелиства Новия завет в опит да си отговори на пороя от въпроси, които облака, наречен Владислав Апостолов е изсипал върху невинната му глава. Направи ли последното обаче въпросите ще се сведат до един-единствен - "С какво по дяволите се друса този защитник на псевдодемокрацията, олицетворявана от любимите му убийци на деца и бомбардировачи на православни храмове от САЩ?".
"Колко време ще ни трябва да осъзнаем, че помпозните приказки за славянска гордост и православно морално превъзходство са грозен грим върху свирепата физиономия на азиатски тоталитаризъм, съшит по контурите на гъстия мустак на другаря Сталин."
Ако не сте се удавили в метафоричното море на "журналиста" Апостолов след този бълвоч, изтръгнат от дълбините на възмутеното му проевропейско сърце, то навярно ще успеете да оцелеете ментално и прочитайки целия текст на автора.
Иначе кученцето ще получи повече от своя вече изпросен миг на слава. А може направо да проговори с гласа на Дарвин и да започне да те съди защо се противиш на гей браковете, пороците, извращенията и всичко, което принизява човешката личност? Тъй де, какъв си ти, че ще се опълчваш на моралния упадък и деградацията на обществото? Я си трай там в ъгъла, прелиствай Евангелието на Матея и остави света на демократично настроените педофили, хомосексуалисти и прочее. Иначе си "фанатик", "лунатик", "сектант"... направо едно стъпало под "хомо сапиенс".
Гьоте има една интересна мисъл в този контекст - "Където глупостта е образец, там разумът е безумие".

От един "православен фанатик" 




Гласувай:
7



1. debeloto - debeloto
29.03.2014 22:39
жалката си подигравателна комплексарщина вл. апостолов бе изблювал и миналата година в един от гротескните символи на платената журналистика - вестник 24 часа, когато безочливо кощунстваше с Господ Бог, с вярата и сътворението, разстилайки абсурдни, дори и за невръстно дете, небивалици. жалко за подобно поведение.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28314515
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031