Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.04.2014 18:23 - С ювеналната Юстиция превръщат децата ни в „Павлик-морозовци“
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1345 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 12.04.2014 18:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Защо изобщо възникна тази тема в Русия? - Има лоби, страстно искащо всичко у нас да е като на Запад. Когато влязох в Държавната Дума на изушвания по този въпрос, видях че на първия ред седят господа от Франция и Швейцария. Защо ли? Не ми се вярва да е поради любов към нашата Родина. Можете ли да си представите, в швейцарския парламент, на първия ред да седят руснаци и да съветват депутатите от кантоните, какви закони да приемат? Очевидно, и на Запад, и у нас има хора, заинтересовани, броят на децата без родители бързо да нараства. Някому това е изгодно, защото съществува изключително доходен бизнес, с осиновяването на деца. Знаете ли, колко трябва да обикаля по инстанциите наш гражданин, за да вземе безплатно приемно дете? Минимум година-две. А на дошлите у нас американци всичко се оформя за неколко дни. Разбира се, за пари.

- А как стоят нещата в страните, където действа ювеналнта система? Там отнемат ли активно деецата?

- Навсякъде и подред. В западната преса пишат, че отнемането на деца, по присъди от ювеналните съдилища, придобило катастрофални мащаби. Пресен пример е нашата сънародничка, актрисата Наталия Захарова, след присъда на френски ювенален съд, отнели дъщеричката на Маша, с удивителното обвинение: «Поради задушаваща майчина любов». Преди това тя се развела с мъжа си – наркоман, и той за отмъщение се обърнал към ювеналните органи. Оттам пристигнали чиновници, произнесли присъдата си и лишили Захарова от родителски права.


- Но у нас се случват подобни историии, и без ювеналната юстиция...

- Да, неотдавна в Архангелска област се случи трагедия: на млада майка, органите на опеката отнеха щерките й, откарали ги в детски дом, и след неколко месеца тя разбрала, че по голямата и дъщеря се е обесила. Изяснило се, че до детския дом имало колония за непълнолетни, а за реда никой не следи... Но след въвеждане на ювеналната юстиция, броят на подобни трагедии неизбежно ще нарастне. Принуждават ни да повтаряме много-печалния чужд опит. Степента на разрушаване на семействата в САЩ и Европа, където действа ювеналната юстиция, е много по-голяма, отколкото в Русия. Във Франция, например, само 8 процента от децата имат баща и майка!!! (а крайната цел е, да не остане нито едно дете с родители!). Там институтът на семейството фактически е разбит.. И трябва ли да вземаме пример от тях? «Да ги достигнем и да ги надминем»?

- Често казват, че в Русия правата на детето не са защитени, че малчуганите се оказвали под пълната власт на жестоките родители...


- Да, и ни показват страшни примери, как мъчат децата. Но нека ни покажат и как мъчат децата в САЩ и европейските страни. Защото там тези неща въобще не са по-малко. Жестоки родители, садисти, насилници и извратеняци има навсякъде. А на нас, под предлога, че родителите са жестоки, ни натрапват алтернативата, правата на децата да ги защитават чиновници.
Ако ювеналната юстиция се отдели, като отделна система, чиновниците ще придобият повече права, отколкото бащите и майките. Те ще получат най-широки възможности да се намесват в семейните конфликти. А при нашето ниво на корупция, цялата система е обречена на злоупотреби.


Създават се стимули за доносничество!

- Как ще се отрази новата система на душевното самочувствие на децата?

- Крайно негативно. Сега детето знае, че е „татино и мамино“. А утре чиновникът ще му каже: не, ти си сам на себе си, ти имаш свои, лични граждански права. И ако твоите баща и майка нарушават правилата, обади ни се. Което значи, плеснеш ли го, значи – побой; Будите ли детето в неделя по-рано, за да иде цялото семейство на черква, – нарушаване на свободата му. Така, всъщност, се формира нова система за доносничество. За подрастващите се създава стимул за оплаквания от родителите, на правоохранителните органи. Новите Павлик-Морозовци ще плашат бащите и майките си със съдебни санкции. Това не е защита, не е и укрепване на семейството, а е - абсурд.

- Какво бихте предложили вие, вместо ювеналната юстиция?

- Държавата трябва да подкрепя семействата, и преди всичко, многодетните. Не да отнемат чадата на родителите, защото в жилището, например, тече покрива (и такива случаи има), а го да поправят.  Не, да заплашват и да репресират, а да помагат...

Михаил УСТЮГОВ


http://www.krest-most.ru/?c=article&id=195

Превод от:
http://www.logoslovo.ru/forum/all_429/topic_4333/
(извадка)


 

«Ювеналната юстиция днес надминава и плановете на болшевиките!»
Наталия Нарочницкая.
logoslovo.ru

На 18 ноември 2011 г. в Русия е въведена “ювеналната юстиция“. „Неяснотата на предвидените норми позволява на органите на опеката да отнемат деца и да побуждат доносничество срещу родителите. Често съм се сблъсквала със случаи, когато вместо да помогнат на добро, но бедно семейство, предпочитат да отнемат децата в детски дом. Повярвайте ми, наличието на битови удобства никога не може да замени родителската любов и благодатния семеен живот. Очевидно, има единични случаи, когато трябва да се отнемат деца от порочни семейства, да се спаси дете от побои на пияници, наркомани и развратници, а и от опасни сектанти. Именно такива случаи трябваше да са прописани, ясно и недвусмислено, в нашето законодателство, но е недопустимо разширяването на посегателствата срещу семейството... А това, което ни предлагат, надминава и плановете на Троцки. Той, както е известно, считал, че за построяването на комунизма, трябва децата на едногодишна възраст да се отнемат от семействата, за да се унищожи „почитането на родителите и иконите“.

Ювеналните технологии в некои съвременни европейски страни вече доведоха до уродливото положение, заплатите на агентите на органите на опеката, на практика, пряко да зависят от броя на отнетите деца. Влиза, например, агентът на опеката в магазина и пита първото срещнато дете: „Кара ли ти се баща ти? Ти само ни кажи, ето ти телефонен номер“!

Това е чудовищно! Това е подронване на основите на живота ни!..



Русская народная линия

http://3rm.info/index.php?newsid=29620

 

 

Превод, Григор Симов, от:

http://www.logoslovo.ru/forum/all_305/topic_5558/

(извадка)




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28356560
Постинги: 4299
Коментари: 7559
Гласове: 8247
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930