Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.04.2014 22:07 - АТАКУВАЙТЕ БАНКЕРСКАТА ОЛИГАРХИЯ, ТЯ НЕ Е НЕУЯЗВИМА, Автор: kolevm38
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1978 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Уникредит Булбанк” отново е осъдена заради незаконно взета лихва по кредит.  Тя трябва да върне на своя клиентка 5000 лева плюс 950 лева разноски по делото. Също както и в случая с Пламен Стоянов, осъдил “Булбанк” през октомври 2012 г., причина за решението на съда е едностранна промяна от банката на методиката, по която се формира лихвеният процент.

image Държавата и банкерското лоби – бандити в съдружие

 

Мракобесническият член 417 от ГПК гласи, че възражението срещу заповед за изпълнение не спира изпълнителните действия на съдия изпълнител за отнемане на ипотекиран имот в полза на банката кредитор, когато тя обяви, че според нея длъжникът е неизряден.

 

Атакувайте банките – те не са неуязвими !

Според въпросния член, дори при подаване на възражение от страна на кредитополучателя, съдия изпълнителят влиза във владение и продава имотите на безценица. Засегнатата страна може да се позове във възражението си до съответния районен съд за неравноправни клаузи, като във всеки един от случаите, съдът е длъжен да спре изпълнителното дело до произнасяне по исковото производство.

 

Но лобисткият член 417, включен в кодекса от покровителите на банковата олигархия в България, блокира работата на съда.

На 14 март 2013 година обаче, Съдът на Европа, със седалище Люксембург, оповести своето историческо решение по повод на неравноправните клаузи, които банките налагат в договорите със своите клиенти, получатели на потребителски и ипотечни кредити.

Предмет на решението са принудителните процедури за отнемане на жилища и други имоти на едностранно обявените за неизправни кредитополучатели.

 

Решението на Съда на Европа е в абсолютен синхрон с един от сигналите към Конституционния съд на България, че член 417 от ГПК е противоконституционен, защото приравнява банките с общините и държавата и им дава неограничени права.

Човекът Х е закупил жилище за 100’000 лв. и го е облагородил като неговата стойност е достигнала реалните 120’000 лв. От тези 120’000, Човекът Х е дал общо 60’000 лв (20’000лв.-самоучастие, 20’000лв.-допълнителни капиталовложения за облагородяване, 20’000лв.-погасена главница ). С други думи половината от стойността на имота вече е платена от кредитополучателя. Но другата половина все още е дължима към банката. По нещастно стечение на обстоятелствата Човекът Х не може да плаща повече от три месеца своите задължения и банката му взима всичко и го изхвърля на улицата. Изплаща ли му банката тези 60’000лв., които той вече е вложил? – НЕ! Трябва ли банката да му ги изплати? – ДА! Съгл. Чл. 110. от ЗЗД: с изтичане на петгодишна давност се погасяват всички вземания, за които законът не предвижда друг срок.   ВСИЧКО, КОЕТО БАНКИТЕ НЕОСНОВАТЕЛНО СА ЗАГРАБИЛИ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ПЕТ ГОДИНИ, И С КОЕТО НЕОСНОВАТЕЛНО СА СЕ ОБОГАТИЛИ, КАТО СЪЩЕВРМЕННО СА ОЩЕТИЛИ СВОИТЕ (ВЕЧЕ БИВШИ) КЛИЕНТИ

 

cъгл. действащата в Р. България законова уредба трябва да бъде върнато.

ПРАВИЛАТА, залегнали в раздел „Неоснователно обогатяване“ от ЗЗД важат с пълна сила, както по отношение на всички физически и юридически лица, така и по отношения на всички банки (които също са ЮЛ). За да се ползват от тези правила, към настоящия момент, потърпевшите трябва да водят съдебни дела и да харчат пари, които нямат. Банките са наясно с финансовите последици от прилагането на този раздел от ЗЗД, поради което се стремят всячески да смажат психически и финансово своя длъжник, за да не е той в състояние да ползва правото си.

Съгл чл. 59 от ЗЗД за да е налице НЕОСНОВАТЕЛНО ОБОГАТЯВАНЕ трябва да има лице, което е обедняло за сметка на банката (в конкретния случай) и обеднялото лице трябва да няма друга форма на защита на своите законни интереси.

 

С оглед на горепосоченото ТРЯБВА:

 

1. БАНКАТА ДА ВЪЗСТАНОВЯВА НА КРЕДИТОПОЛУЧАТЕЛЯ ПЪРВОНАЧАЛНО НАПРАВЕНИТЕ ОТ НЕГО КАПИТАЛОВЛОЖЕНИЯ (САМОУЧАСТИЕТО МУ);

 

2. БАНКАТА ДА ВЪЗСТАНОВЯВА НА КРЕДИТОПОЛУЧАТЕЛЯ ПОГАСЕНАТА ОТ НЕГО ЧАСТ ОТ ГЛАВНИЦАТА;

 

3. БАНКАТА ДА ВЪЗСТАНОВЯВА НА КРЕДИТОПОЛУЧАТЕЛЯ РАВНОСТОЙНОСТТА НА НАПРАВЕНИТЕ ПОДОБРЕНИЯ ПО ЗАКУПЕНИЯ ОТ НЕГО ЧРЕЗ КРЕДИТ ИМОТ;

 

4. БАНКАТА ДА ЗАПЛАТИ НА КРЕДИТОПОЛУЧАТЕЛЯ СПРАВЕДЛИВО ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ЗА НАНЕСЕНИТЕ МУ МОРАЛНИ И МАТЕРИАЛНИ ВРЕДИ, В Т. Ч. И ПРИ НАРУШЕНИТЕ ОТ ТЯХНА СТРАНА ЗАКОНОВИ И АДМИНИСТРАТИВНИ РАЗПОРЕДБИ, ВКЛ. И ЕДНОСТРАННО ПОВИШЕНИТЕ ЛИХВИ;

 

5. БАНКАТА ДА ВЪЗСТАНОВЯВА НА КРЕДИТОПОЛУЧАТЕЛЯ НАДВЗЕТИТЕ СПРЯМО ДОГОВОРЕНИТЕ ЛИХВИ.

Сподели »



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28358529
Постинги: 4299
Коментари: 7559
Гласове: 8247
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930