Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.04.2014 23:14 - БЪЛГАРСКИЯТ РУСОФОБ И МАЙМУНАТА НА ДАРВИН - 2, (извадка), Автор: lyubomircholakov
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 3758 Коментари: 4 Гласове:
3

Последна промяна: 28.04.2014 23:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

...русофобът доброволно се е отказал да мисли... защото без мислене се живее по-лесно. Щом не мислиш, естествено, не изникват и неудобни въпроси. Като, например, следният: ако се установи, че Русия подслушва, да речем, по 60 милиона телефонни разговора месечно, то това ще е пряко и неоспоримо доказателство, че Русия е полицейска държава, нали така? Хеле, пък ако тези разговори са в чужда страна - тогава Русия ще бъде, освен полицейска, и агресивна, и шпионска държава, която с право ще бъде заклеймена от световната прогресивна демократична общественост? По въпроса две мнения няма.
Обаче, когато същото се установи за САЩ - че само за един месец САЩ подслушват 60 милиона телефонни разговора в Испания, световната прогресивна демократична общественост си мълчи като риба. И нашенските доморасли русофоби също мълчат по въпроса - а като им споменеш за Едуард Сноудън, цялото им същество започва да се гърчи от негодувание: как е възможно да се отрича правото на най-демократичната страна да подслушва когото, където и както реши? Проклет предател е този Сноудън, така да разкрие пред цял свят, че всъщност най-демократичната държава в света е и най-полицейската държава в света!
Иначе казано, независимо, че САЩ подслушват 60 милиона разговора САМО В ЕДНА СТРАНА - световната демокрация си мълчи и не ги укорява. Но, ако го направи Русия - същата тези световна демокрация ще опищи орталъка. И аргументът ще е един-единствен: САЩ може да правят това, щото са демократична държава - но на Русия й е забранено да прави това, щото е диктатура.
Логика, нали? Макар и малко обърната наопаки. Всъщност, наопаки е само според нормалните човешки измерения. Според русофоба, свлякъл се до нивото на маймуната на Дарвин, то си е съвсем нормално.
Така констатираме нещо важно: русофобията предизвиква тежки умствени поражения в мозъка, който е заразила. Едно от най-тежките такива поражения е именно неумението и нежеланието да се мисли.
Но русофобът държи да се смята за него, че е умен човек. Той е открил корена на световното зло в лицето на империята на злото. За която сега, понеже го няма вече СССР, е нарочил Русия. Затова и трескаво търси с какво да замени тази своя липса на умствена дейност, сиреч, на мислене - за да се представи за толкова умен, че чак даже е открил световното зло, значи Русия.
И открива.
Русофобът заменя мисленето с вяра.
Това представлява следващото стъпало, по което се хлъзга надолу по еволюционната стълбица и все повече се отдалечава от маймуната на Дарвин, която се превръща за него в недостижим идеал. Русофобът престава да мисли, за какво му е да мисли, нали е открил абсолютната истина на истините - Русия е виновна за всичко. И за да скрие това си смъкване по стълбицата на еволюцията, той се опитва с всички сили да представи екскрементите на своята вяра, пардон, отпадъците от своята имитация на мислене, за резултати от истинско мислене.
Имитацията на мислене обаче винаги, покрай всичките си други резултати, задължително поражда и още нещо - невежество.
За да не бъдем голословни, ще се позовем пряко на цитати от водещи русофоби в българското интернет-пространство. Ето един такъв цитат:
„Европейският парламент в Брюксел. Леко, весело, изпипано, премислено, действащо, човешко и най-вече прозрачно, прозрачно, прозрачно. / Дали е търсен знак ?/.“
Не знам дали е търсен знак. Но, че този цитат от български русофоб e знак, който показва отчаяно подлизурство, подмазване, „целуване на едно място, на друго място и на едно още по-друго място“, както го казва бай Ганьо; тоест, лакейщина до пълно оглупяване, изглаждане, полиране и лъскане на мозъка - в това, както виждате, не остава никакво съмнение. Щом е „европейски“ парламентът - значи е весел, изпипан и пр., че на всичко отгоре и прозрачен (за организации като Билдербергската комисия, Трилатералната комисия и пр. от сорта, няма да говорим, ще се престорим, че не съществуват). Значи, прозрачно е в европейския т. нар. парламент... Горкият нашенски русофоб. Впечатлявайки се от стъкларията, според неговата съсипана от русофобска идеология логика, излиза, че е достатъчно да остъклим няколко балкона, за да станем повече „европейци“. Той дори не е и чул, а ако е чул, се преструва, че не е чул, че истинската прозрачност или непрозрачност се съдържат не в стъклата, а в документите, пък ако се вгледаме по-сериозно - дори не в документите, а в резултатите от дейността на някаква институция. Важното е обаче да демонстрира лакейското си, унизително, раболепно, наведено преклонение, възхищение и зяпане с умиление към къщичката на евробюрократите - за които, да не забравяме и да припомняме, че не кой да е, а дисидентът проф. Александър Зиновиев констатира, че са 16 пъти повече на глава от населението в Европейския, отколкото в бившия Съветски съюз.
И какви са резултатите от дейността на въпросните еврочиновници, от които толкова се възхищава нещастният нашенски русофоб?
Резултатите са известни.
Забрана да се ядат криви краставици - не отговаря­ли на стандартите.
Забрана да се използват „мощни“ прахосмукачки - хабели много ток.
Забрана децата да надуват балончета - може някое дете да глътне балонче и да се задуши и да умре (някой някъде някога да е чул за дете, умряло от глътване на спукано балонче?).
Кокошките трябва да бъдат щастливи.
Прасетата също трябва да бъдат щастливи и да имат играчки.
Това са резултатите от дейността на евробюрократите, чиновниците, депутатите и цялата тази гмеж, паплач и сган от 50 хиляди лапачи в Брюксел.
Резултатите са тъпотии. Дивотии. Идиотщини.
А нашенският русофоб, в трескавото си търсене на противовес на Русия, на „империя на доброто“, не може да достигне и няма как да достигне до нищо друго, освен до срамното си навеждане и пред най-голямата глупащина, създадена и измислена на Запад, само защото е създадена и измислена на Запад...
Да не говорим, че все пак седалището на въпросния парламент е в Страсбург, а нашенският русофоб, досущ в стила на бай Ганьо, кой знае къде се е заблудил по някои от допълнителните чиновнически свърталища в Брюксел - но нейсе, щом е за подлагаческо възхищение, има ли значение от чие седалище ще се възхищава и чие седалище ще целува в умилителния си русофобски възторг. Защото той, естествено, не се сдържа само да цунка там, където му посочат идеолозите на „демокрацията“ - а веднага бърза, както всеки старателен слуга, да покаже още по-голямо усърдие, да вложи страст в слугинажа си: и мигом се опитва прави съпоставка с руския парламент, ето как:
„... Питам се как ли е в Кремъл. И в Руския парламент. Отговорът е лесен“.
В последното изречение е целият проблем на русофобските смирени душици, които се пързалят със страшна сила надолу по еволюционната стълбица, увеличавайки стремглаво разстоянието между себе си и маймуната на Дарвин, която остава високо над тях.
Нека да го повторим пак: „Отговорът е лесен“.
Има един сигурен начин да разберете дали даден човек е глупак или не. В момента, в който се замисли и започне да търси отговор, независимо на какъв въпрос - значи, имате пред себе си умен човек.
В момента, в който ви заяви: „Отговорът е лесен“ - значи пред вас е глупак толкова кръгъл, та чак заоблен.
Това, което го съсипва всеки човек, без значение колко е умен и интелигентен, е вярата му в някакви идеи. Няма значение в какви идеи. Вярата в идеи убива разума на човека - просто защото всички идеи на този свят са създадени от други хора в други епохи, и всеки от тези създатели си е имал свои съображения, когато ги е създавал.
Ето защо в идеите не бива да се вярва, защото така се превръщат в обект на религиозно преклонение, в тотем, в канони и догми, наречени „идеология“ - а просто да се познават, да се проверяват и да се анализират. Но да се вярва в идея е просто наивно. Вярвайки в идеята, човекът се превръща в самодоволен тъпчо, който сам за себе си вярва, че знае истината. Докато нормалното състояние на мислещия, умния човек, е да знае, че само и просто вярва; вярва в нещо, което смята за истина. Обаче това нещо, смятано от него за истина, винаги може да бъде опровергано при проверка - ето защо е най-добре самият той да си го проверява и да го отхвърли, ако установи, че е лъжа, тоест, че се разминава с фактите от действителността.
Ала нашенският русофоб не мисли да проверява дали пък това, в което вярва, не е случайно лъжа, заблуда или измама, понеже за него „отговорът е лесен“.
„Отговорът е лесен“.
Естествено е за русофоба отговорите на всички въпроси, свързани с Русия, да са лесни. За него светът е черно-бял, дуалистичен, разделен на Добро и Зло - и всичко, свързано със Запада и „демокрацията“, е добро, а всичко, свързано с Русия, е зло.
Резултатът, разбира се, е невежество - заради което дори и умен на пръв поглед човек тутакси се превръща в полуграмотен, еднопосочен, с известните конски капаци на очите. Ето и доказателства във вид на русофобски цитат:
„За всичките тия векове (според русофобското невежество Русия започва да съществува едва през ХV в. - тук въпросът е чисто и просто до елементарна грамотност, Л. Ч.) Ломоносов, Андрей Рубльов, Менделеев. Толкоз.“
Както виждаме, дори интелигентен русофоб, щом изпадне в русофобското си умопомрачение, забравя (ако въобще е знаел) за Толстой. И за Достоевски. За Паустовски, Булгаков, Чехов, Островски, Тургенев, Глазунов, Репин, Мусоргски, Рахманинов, Шостакович, Пушкин, Лермонтов, Гогол, за Висоцки и Окуджава забравя. И още стотици имена, да не утежняваме постинга...
А за историята да не говорим - понеже му е тъмна индия, просто заявява, че такава няма. Естествено, когато си невежа в някаква област, най-лесното е да заявиш, че такава област няма. „Отговорът е лесен“.
Да не говорим, че забравя следното: той самият сега говори и пише на български, защото Русия е освободила прабабите и прадедите му от едно робство, което малко по-късно в случая с арменците е показало какво би могло да ни се случи и на нас (догодина се отбелязват 100 години от геноцида, при който биват избити един милион и половина арменци в любимата на русофобите Турция).
На всичко отгоре същият този русофоб изрича една смайваща, невероятна, фантастична глупост: господинчото твърди, че Европа, представете си, е „велика“.
Как да наречем човек, според когото Европа е велика - в настоящия момент?
Според мен - глупак. Може би в други отношения е умен. В какви - той си знае. Но сега е тъпичък.
Да, вярно - Европа Е БИЛА велика. Но да заявиш, че Европа СЕГА е велика - това аморфно и безформено струпване на бивши държави, чието население масово, тотално, всеобхватно и ОКОНЧАТЕЛНО измира с коефициент на раждаемост 1.4 и доброволно (доброволно поне в лицето на своите управници) отстъпва територията, градовете и селата си, социалните си придобивки и културата си на пришълци от Африка и Азия - да твърдиш, че именно това било величието на Европа, трябва не просто да си глупак. Не - трябва да си убеден, заслепен, завършен глупак.
Именно това не могат да простят русофобите на днешна Русия - че се възроди, че защитава интересите си, че има силна армия, че неусетно само за десетина години формира средна класа, която заля света с туристи и накара прехвалените европейски хотелиери и ресторантьори прилежно да учат руски език.
Това не могат да простят русофобите на днешна Русия - че тя има перспектива!
За разлика от измиращата Европа.
За разлика от измиращата Европа, където в ислямстките квартали на Копенхаген не влиза полиция, по улиците на Лондон обикалят шариатски патрули, а в Норвегия правозащитниците съветват жените да си боядисват косите черни и да ходят плътно облечени, за да не бъдат „атрактивни“ за афро-азиатските имигранти, на които иначе нищо друго не им оставало, освен да ги изнасилват. Както изнасилиха жена посред бял на стъпалата на норвежкия парламент, а охраната отвътре снимаше с камери...
Затова русофобите мразят нечовешки, до умопобъркване Русия - защото тя показа идиотизма на цялата им идеология, защото посочи друг път, освен този на умиращата Европа (това за умиращата Европа са думи на Бжежински!) и освен този на САЩ с малцинството си (вече!) от бяло население. Защото Русия показа, че има и други ценности освен да се дават привилегии на всякакви малцинства и да бъдат насъсквани срещу мнозинството. Защото Русия защитава християнските, именно християнските ценности, докато сега Тери Пратчет и компания обвиняват Дейвид Камерън, задето посмял да каже, че Великобритания е християнска държава. Всъщност, може и да са прави, след като Мохамед е най-често срещаното име в Лондон...
И понеже нито умиращата Европа, която според Бжежински е вече просто един старчески дом, нито САЩ - където вече цветнокожите са мнозинство, могат да предложат някакви що-годе приемливи морално-етични ценности извън натрапването на сексуалните перверзии, извращения и болести като обществена норма, нашенските русофоби слагат акцента върху външното. Върху формата. Именно оттук и преклонението пред остъклението в чиновническите офиси в Брюксел.
Честно казано, все още не мога да повярвам, че 25 години след онези огромни надежди в началото на 90-те години стигнахме дотук: да се прекланяме пред обзавеждането на чиновнически канцеларии като връх на цивилизацията! Боже, ние ли криво подскачахме по площадите за „демокрация“ или Ти криво ни разбра?
Всъщност, мисля си, че Бог ни е разбрал много добре и ни е дал точно, каквото искахме. Искахме демокрация - и получихме демокрация! Това е тя, демокрацията - ама според някои не била истинска, друга била истинската и т. н. Тук вече всеки има право на лично мнение. Някои пък смятат, че именно това е демокрацията и няма друга - и точно както демокрацията унищожава Европа, превръщайки я в „старческия дом“ на Бжежински, точно така, по същия начин, но просто по-концентрирано, защото сме по-малки като територия и население, унищожава и България. Но това е друга тема...
Да се прекланяш пред обзавеждането на чиновническа канцелария...
Докъде води русофобията, а?!
Вярно е, че всяка идеология изглажда, полира и лъска мозъка на човека, премахвайки от там всякакви гънки - но, че човек ще седне да се възхищава от канцелариите на брюкселските бюрократи, това е вече дъното на човешкото падение. Макар, че кой знае - русофобите имат навика да пробиват дъното на падението във всякакъв смисъл, най-вече морален...
Но ставаше дума за „аргументите“ на нашенските русофоби. В бясното си слюнопръскане поради липсата на вътрешни, духовни, морални, етични аргументи, те слагат ударението, акцента върху външните „доводи“ (оттук идва и естественото преклонение пред канцеларията на брюкселския чиновникв качеството й на религиозен артефакт). И се започва замеряне с цифри - производство, брутен вътрешен продукт, заплати, пенсии, посока на миграция и пр.
И пак се появява същият проблем: всичко това, което те сочат като външни аргументи - икономика, социална обстановка и... (всъщност, май това им остана като аргументи, други нямат) касае САМО И ЕДИНСТВЕНО ДНЕШНИЯ ДЕН.
Обаче всичко това, ако се вгледаме във времевата перспектива, не струва пет пари.
Пет пари не струват икономическите постижения на Европа, щом европейците измират.
Пет пари не струват високите заплати и пенсии в Европа, щом европейците измират.
Пет пари не струват лъскавите коли, които се произвеждат в Европа (всъщност в Азия също се произвеждат лъскави коли), щом европейците измират.
Просто Европа няма бъдеще.
И не само Европа - погледнете САЩ, с фалиращите градове и с превръщането на бялата раса в малцинство; това превръщане на белите хора от мнозинство в в малцинство какво, нещо хубаво ли е? Радостно? Положително?
Схващайки с мозъчната си периферия, която им оставя русофобската зараза, че трябва да има и някакви други аргументи, освен външните, русофобите рано или късно стигат до същността на нещата.
Ето как стига до същността на нещата въпросният цитиран тук русофоб:
„Великата Русия. (...) С великото й Православие“ (в оригинала многозначително е написано с малка буква).
Рано или късно русофобите се изправят пред религиозния проблем. Предполагам, че повечето от тях, с остатъчните мозъчни полугънки чувстват, осезават, усещат, че всичко, което се говори, пише, каканиже, плямпа, лъже, мами, извърта, шикалкави срещу Русия, представлява израз на религиозен сблъсък. Сблъсък на ценности - а ценностите са винаги на религиозна основа. Дори когато са атеистични. Да вярваш, че няма Бог също е религия, защото пак определяш себе си чрез вяра спрямо нещо свръхестествено.
Лесно е да се забележи, че Русия е последната голяма, силна християнска държава. При това не просто християнска - а православна. За разлика от католицизма и протестантството, Православието все още не е смазано от стихията на атеизма (за който, впрочем, има достатъчно индикации, че сам се явява оръжие на друга религия). Затова е и този постоянен, неотслабващ, под най-различни форми и видове, натиск срещу Русия. За да може и в Русия, както във Великобритания, да забраняват носенето на християнски кръстчета. В Русия не забраняват носенето на християнски кръстчета, там, напротив - утвърждават християнските ценности, за разлика от Европа, на която вече даже й излезе име „Гейропа“. Затова и русофобите мразят Русия и водят войната срещу нея. Която е религиозна война.
Религиозна война срещу християнството.
Това е, с едно изречение, всичко, което се върши срещу Русия. Още от времето на светия княз Александър Невски прословутият „дранг нах остен“ („натиск на изток“) е в ход и не е отслабвал за миг.
Западното християнство вече е почти унищожено - упреците към Камерън, задето е нарекъл Великобритания „християнска държава“, са само върхът на айсберга.
Но Русия се държи. „С великото й Православие“, както неграмотно, с малка буква, и в жалък опит за нескопосана ирония, пишат (а пък уж бяха за демокрация, дето, в противовес на комунизма, щеше да ни даде и религиозна свобода?). Затова е омразата към нея, вдъхната от Запада на нашенските русофоби, които си въобразяват, че чрез своята русофобия защитават великите ценности на „демокрацията и свободата“. Какво означават тези думи, в кавичките, все още никой не е уточнил - което навежда на мисълта, че нищо чудно пък и да не знае или, ако знае, да не му изнася да каже.
За щастие Русия е все още християнска и православна - и отново набира сили.
За ужас на нашенските русофобски червеи, плазмодии и протоплазми - които форми са логическия завършък на тяхната русофобия и са неизбежни, след като се смъкват все надолу по еволюционната стълбица, докато се превърнат окончателно в русофобска кал.
Върху която стълбица маймуната на Дарвин е техен прекалено високо стоящ, недостижим идеал.

Любомир Чолаков


 


 

копирано, със съкращения, от:

http://lyubomircholakov.blog.bg/politika/2014/04/28/bylgarskiiat-rusofob-i-maimunata-na-darvin-2.1260682

 




Гласувай:
4



1. minevv - да
29.04.2014 09:06
да
цитирай
2. budha2 - НЕ
29.04.2014 18:59
НЕ
цитирай
3. a440 - Едно голямо БРАВО
30.04.2014 03:38
Едно голямо БРАВО
цитирай
4. budha2 - И РУСОФИЛИ И РУСОФОБИ ИГРАЯТ ЕДНАКВА ОТРИЦАТЕЛНА
30.04.2014 18:26
РОЛЯ СЛУЖЕЙКИ НА ЦИОНИСТКИЯ ДЕВИЗ *РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ*,ВСЛЕДСТВИЕ НА СВОЕТО НЕВЕЖЕСТВО.НАСЕЛЕНИЕТО НА ЗЕМЯТА ТРЯБВА ДА СЕ ОБЕДИНЯВА С/У ЦИОНИСТИТЕ- ЛЕВИТИ*РОТШИЛД* И НЕГОВИТЕ ПИОНКИ ТАКИВА КАТО ПУТИН,ОБАМА И ДРУГИ слу*ДЖУ*жители-интернационалисти,генномодифицирани единици на еврейската мафия.ТАКА ЧРЕЗ РАЗДЕЛЯНЕ И МАСОВО НЕВЕЖЕСТВО ВСРЕД ГОИТЕ ЕВРЕИТЕ ЗАВЛАДЯХА ЗЕМЯТА ЗА СВОИТЕ ГОСПОДАРИ -ЛЕВИТСКИТЕ СВЕЩЕННИЦИ.ВСЕКИ КОИТО ПРОПОВЯДВА РУСОФОБИЯ ИЛИ РУСОФИЛИЯ РАБОТИ ЗА ТЯХ.ЩОМ ТАКИВА КАПАЦИТЕТИ КАТО Л.Ч.НЕ УСЕЩАТ ЛЕВИТСКИЯ БОЛШОЙ ТЕАТЪР, КАКВО ОСТАВА ЗА ОБИКНОВЕННИЯ ЧОВЕК.АКО ПУТИН НЕ ИГРАЕ ТЕАТЪР ЗА РОТШИЛД, ВЕЧЕ ДА Е ПОТЕГЛИЛ КЪМ ЕВРЕЙСКИЯТ РАЙ-АДХОЛОКА!ПУТИН И РОТШИЛД ЗАМРАЗИХА И ТЕХНОЛОГИЯТА *СТУДЕНИЯТ ЯДРЕН СИНТЕЗ*?!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28311759
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031