Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.05.2014 19:19 - Голямата лъжа на Държавния департамент. Стивън Лендман, epochtimes-bg.com/ Автор: nikikm
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1043 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Джон Кери повтаря лъжи толкова често, че предизвиква отвращение. Лъжата е в информацията за събитията в страната; в прессъобщенията; също и по време на ежедневните брифинги.
3 май беше Световен ден на свободата на печата. Той трябва да напомня на правителствата за задължението им да я подкрепят. Член 19 от Всеобщата декларация за правата на човека гласи: „Всеки човек има право на свобода на убежденията си и на тяхното свободно изразяване; това право включва свобода на безпрепятствено придържане към своите убеждения и свобода да търси, получава и разпространява информация и идеи с всички средства и независимо от държавните граници.”

На 2 май подборката от информации от Държавния департамент беше посветена на въпроса за свободата на медиите в света. Това беше направено толкова неискрено! Вашингтон прави всичко, за да я потисне.

Държавният департамент обаче има свое мнение по този повод”. „В Световния ден на свободата на печата САЩ подчертават особено важността на свободата на средствата за масова информация. Това е най-​важният елемент от свободата на словото — както вътре в страната, така и зад граница. Разнообразната и независимата преса играе ключова роля в подотчетността на правителствата и придвижването на демокрацията в целия свят.”

Но Вашингтон се обявява срещу свободата на печата. Той прави това, както вътре в страната, така и в чужбина. Той иска да бъде разпространявана само неговата гледна точка. Той иска другите гледни точки да престанат да съществуват. Държавният департамент лъже, като заявява, че „правителството на САЩ е поставило въпроса за свободата на средствата за масова информация в центъра на вниманието на работата на ООН и регионалните многостранни форуми”. Истината е най-​доброто дезинфекционно средство. Тя хвърля светлина върху тъмната страна на Америка. Това става очевидно при примера с Украйна.

Миналия петък заместник-​ръководителят на пресслужбата на Държавния департамент Мери Харф коментира ставащите събития. Фантазията зае мястото на реалността. Зададоха й въпрос за ареста на стотина журналисти в Киев. „Над 500 журналисти бяха подложени на притеснения, бяха бити, похитени, а един от тях беше убит”, каза тя.

Харф обаче посочи с пръст в неправилната страна — тя обвини суверенния президент Виктор Янукович. Така американската чиновничка постави истината с главата надолу. Киевските пучисти забраниха руските телевизионни канали. Те закриха и независилите телевизионни канали в Украйна.

Експерти от ОССЕ разкритикуваха подобни действия. Те изразиха също така и дълбока загриженост. Представителят на ОССЕ по свободата на медиите Дуня Миятович отбеляза: „Забраната на телевизионни програми без съответното законно основание е форма на цензура. Загрижеността в областта на националната сигурност не трябва да бъде използвана като предлог за ограничаване свободата на пресата. Осъждам всяка държавна пропаганда и пропитите с ненавист изказвания като част от провежданата сега информационна война, но въпреки това всеки човек има право да получи информация от неограничен брой източници.Забраната и ограничаването на телевизионните канали не е начин за решаване на съществуващите проблеми. Всяко потенциално спорно изказване трябва да бъде съпроводено с противоположни аргументи, както и с други изказвания.”

В Украйна беше блокирана дейността на най-​малко пет руски телевизионни канала. Сред тях са „Вести”, „Россия-​24″, „Первый канал.Всемирная сеть”, РТР „Планета” и „НТВ-​Мир”. Повечето от половината украинци говорят руски език. Около една трета от жителите на страната смятат руския за свой роден език.

Министърът на информацията на Крим Дмитрий Полонски казва: „От морална гледна точка всички украински телевизионни канали бяха подложени на жестока цензура от страна на нелегитимните власти в Киев.”

Властите нарушиха фундаментални принципи — предават само една гледна точка. Те преследват, бият и тероризират независимите журналисти. Свободата на пресата в Украйна е фикция.

Хората, които се опитват да поставят под съмнение действията на киевските пучисти, рискуват да бъдат подложени на притеснения, арестувани, може да ги заплашва и смърт. Така действа полицейската държава. Харф обаче се прави, че не забелязва това.

Тя каза: „Сега Путин трябва да направи избор. Той може да деескалира ситуацията, като отстъпи, а ако избере друг вариант и продължи действията си, ние ще предприемем допълнителни мерки, в това число и санкции по отношение на отделни сектори от икономиката, които ясно ще дадат на руския народ да разбере, че президентът Путин е по-​загрижен за своите амбиции в този регион, отколкото от предоставяне на своите хора на онези икономически възможности, които те заслужават. Сега президентът Путин трябва да реши дали го устройва тази цена.”

Тя игнорира неговото геополитическо лидерство, направи се, че не забелязва неговата откровеност, когато обяви, че е за дипломатическо разрешаване на конфликтите.

Обама подкрепя използването на насилие по отношение на борците за свобода в Източна Украйна. Същото прави и Кери. Харф не обясни нищо. Лъжата сменя истината.

Факт: Вашингтон носи пълната отговорност за заплахата за мира в Украйна, за заплахата на нейната сигурност, суверенитет и териториална цялост.

Факт: Путин поддържа решително това, което е изброено по-​горе.

Факт: Той направи всичко възможно, за да разреши възникналите проблеми по дипломатически път.

Факт: Вашингтон систематично подкопава неговите най-​добри усилия.

Факт: Че Америка е въвлечена в неотдавнашните насилствени действия в Източна Украйна не подлежи на съмнение.

Факт: Осъждането на Русия не оправдава онзи, който се занимава с това. Повтарянето не превръща Голямата лъжа в Истина.

Факт: Санкциите срещу Русия са незаконни — те нямат никаква правова основа.

Факт: Трябва още веднъж да повторим — Вашингтон носи пълна отговорност за кризисната ситуация в Украйна.

Факт: Русия искрено продължава да прави всичко възможно за нейното раз​решаване.

Не трябва да очакваме обяснения от служителите на Държавния департамент или от неговите представители, на които плащат за лъжа.

Вместо това трябва да очакваме Голямата лъжа. Това е отдавнашна политика на САЩ. Това е американски вариант.

Източник: rusiadnes.bg


thepeoplesvoice​.org (САЩ)
(Със съкращения)




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28362103
Постинги: 4299
Коментари: 7559
Гласове: 8247
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930