Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.05.2014 12:10 - Либерализмът и промитите мозъци... Автор: kcekce
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1296 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 17.05.2014 12:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Говорим си с човек над час... Защитава ми „либералност“ и „демокрация“. Чувства се благороден рицар, защитавайки позициите на Кончита Вурст... И прилага тезата, че две мацки от „пуси райът“ били осъдени на две години затвор (те впрочем излязоха доста по-рано).

Ами нали искаш нашето си правителство да слуша народа?! Народът си има мнениеее... Ще толерираш ли религиозни гаври, ако народът не им се кефи? Неееее:)

 

Това да се изтъпаниш с политически лозунги на място, което хиляди хора смятат за свято, където са отишли да се помолят - явно се вписва в графата ЛИБЕРАЛНО. А аз все така не мога да разбера, защо не е ЛИБЕРАЛНО да дадем на хората, зациклили в православната си вяра, тяхната си зона на духовно преживяване... Не, либералността изисква от нас да можем да си разправяме тъпите вицове (и евентуално да си развяваме тъпите пишки) във всеки един храм, във всяка една къща, независимо от вероизповеданието на събралите се там.... К`во ни интересува те как се чувстват, ха-ха! Ние сме либерални - трябва да ИМАМЕ ПРАВОТО да се изпикаем публично във всеки един храм (будистки, мюсюлмански, християнски, какъвто и да е), за да си отдъхнем и да си кажем „либерални сме, ииий, най-сетне!“. И е адски не-либерално като привърженик на някаква религия да си пазиш храмчето... Забрави! Всички имат право да серат във всички неща, в които вярваш! Свиквай, копеле...

 

Е... много ви се моля да ме извините, ама ПИСНА МИ... Аре бъдете малко по-либерални, сериозно:)

 

Ако разбираме гейовете (ИМАМ приятели гейове, чувстват се добре и си живеят добре) и малцинствата, трябва ли да ги смятаме за еталон? Едва ли. Малцинство са. Ако разбираме закоравяло вярващите християни, трябва ли да ги смятаме за еталон? Аз не бих:) Но не бих им пращяла в църквата с цялата си тъпотия;) Както не бих им отишла по прашки да им играя „мръсни танци“ у тях. Не виждам защо по дяволите е нужно това:) Бъдете по-либерални, нали това целите?

 

Ами ИЗВИНЕТЕ, бъдете либерални И към „миналите“ неща. Хората ИМАТ ПРАВО на свое чувство за естетика, хората ИМАТ ПРАВО да мислят, хората ИМАТ ПРАВО на своя вяра, хората ИМАТ ПРАВО да са хетеро:) Хората ИМАТ ПРАВО да си пазят ценностите. Едно сладко човече ме попита тази вечер „Защо мразиш Кончита?“:) Не я мразя, мразя системата, по която само най-безумно-скандалните неща излизат популярни! А Кончита да си прави, каквото си иска. Ако ще да си пусне брадата до петите... Все така не я намирам за красива.

 

Страдаме от някаква масова психоза, че за да приемем нещо, трябва да стъпчем в пръстта нещо друго. Някакъв „общ враг“ да имаме, неизвестно с кого за съюзник. А пък аз все така се надявам да сме навлезли (най-сетне!) във времето, в което просто ПРИЕМАМЕ – всичко и всички. Когато не търсим общ враг, ами общ приятел. Наистина ЗНАМ колко е трудно това.

 

Но видимо се заблуждавам. Защото българската млада „интелигенция“ я интересува много повече какво е направила Кончита Вурст, или Пуси Райът (и колко масура ще изпушим тази вечер...), отколкото цифрата в отброяването на загиналите в Украйна... За това колко хора са умрели и къде – нашите хора не знаят, не проверяват, не се интересуват, не ги интересува. Важното е някакъв виновен да си измислят, за да кълнат.

 

Казвам на двама души, които ми продухват убедено главата с „Путин е лош!“, че следя събитията не от месеци, ами от години, хем от западни, хем от украински, хем от руски постинги. НЕ МЕДИИ – ЧАСТНИ ПУБЛИКАЦИИ. Адски трудно е да спориш примерно срещу стотиците видеа, записани от случайни хора, относно палежа на Профсъюзния дом в Одеса. Но се оказва, че хората дори не се ОПИТВАТ да ги видят тези документални кадри! И дори когато им казваш „Виж, аз следя три гледни точки (западна, украинска и руска) от-до“, те ти разправят, че си някакъв путин-агент и че не си наред с възприятието на света. Казвам „Добре де, аз гледам от минимум две гледни точки. Аре почети малко и от другата страна, направи си сам равносметка!“. Знаете ли какъв е отговорът? Тъъъъжен...

 

Няма пък“. „Не ми се занимава“, „Не искам и да чета тези лайна!“ (човек, който никога не е погледнал руски медии), „То там всичко е лъжа, сещаш ли се по комунизма к`во беше?“, „Няма да потърся дори“, „Не, не искам да гледам нищо, произлязло от Русия“...

 

Чувам все неща, неподплатени от здравия разум...

 

Можеш ли НАИСТИНА да дадеш адекватно и обективно мнение, ако си гушкаш плюшеното меченце само от едната страна?! Или пък ако си казваш глезенко „Мен не ме интересува какво става отдясно“?

 

Мен ме интересува. Там умират стотици хора за едното НИЩО! И това ме вбесява. Целият западен свят (и ние в това число) не разбира – първо, че „тия“ са умрели, и второ – защо изобщо са умрели. Едно тъпо малко „защо“, непривличащо внимание, не е облицовано в готина рокличка и подстригана брада. И всички си го сресват, както си искат! А човешки ако се замислиш, остава просто ЗАЩО?! Защо за Бога хората тук ги интересува повече да се напият и напушат, отколкото да намерят време да почетат за този НАИСТИНА СВЕТОВЕН проблем! Защо им стига да им кажат „Путин е виновен“, за да си го тананикат този рефрен веселко нататък по земния си път?! Чак до апокалипсиса...

 

Аз вече почти се отчаях. ПЪНА се да накарам някакви хора да мислят, но... не става... Те отхвърлят самата идея нещо да зависи от тях – примерно мнението им (хааа-ха!). И като цяло не желаят да поемат отговорност за себе си даже – камо ли за цяло човечество!

 

Какво още да измислим, за да си намерим виновен? Ако тази атака наистина проработи – китайците ли ще са ни виновни?:)))  Или индийците?:)))

 

Време е всеки един индивид да се осъзнае. Да почете МАЛКО (последните сто години) жалка историйка, да погледа какво се случва наоколо, да се замисли какво се иска за МИР и да направи нужните стъпки към него...

 

Честно, когато във втори клас ми говореха за МИР и едва ли не с фуния го сипваха на всички в тиквите, не зацепих за к`ъв шит говорят. Сега най-сетне разбрах. МИР да има, най-важното е хора да не убиват други хора...

 

P.S.: Не съм писала постинг за Донецк и Луганск, не защото не уважавам тяхното решение! Просто ме чопли мисълта колко кръв ще се пролее за това... А се старая да приветствам само печеливши безкръвни решения... В украинския югоизток май не останаха такива. Мога само да повторя думите на един украински политик: „Обявихте 7 милиона души за терористи! Спрете тази терористична операция!“. Ако не знаете, 7 млн. (приблизително) е населението на България.

....................

Григор Симов:
Не е най-важен мирът!  Защото, няма ли истина и доброта, мирът е много по-лош и от война!!


Това е либерализмът: Уж, "Всички имат право да серат във всички неща, в които вярваш"!

Но в "християнските" западни държави е забранено да поставиш надпис, примерно, на магазина или офиса си, или на площада си - "Честита Коледа" или "Великден"! Защото, уж, обиждало мюсулманите, макар че самите те казват, че въобще не ги обижда!? А и нас - въобще "не" ни обиждат, като серат в Божия ни храм!? Но даже сме и виновни, че протестираме! И, значи, трябвало още повече да...  да правят каквото си искат - с нас, но не и ние... - със себе си!!
А това значи, че работата е съвсем, съвсем друга, и че либерализмът, съвсем не означава - свобда и свободно държание, а означава - замаскирана тирания, на едно "избрано" племе, срещу всички други, и най-вече срещу християните, и най-вече - срещу православните славяни!!!



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28316724
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031