Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.05.2014 00:33 - УКРАЙНА - ВРЕМЕТО НА ГОЛЯМАТА КРЪВ! Автор: lyubomircholakov, извадка
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2460 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Кървавата сеч рязко нарасна. Още на другия ден след избирането му за президент на Украйна Порошенко засили т. нар. „антитерористична операция“, вече се използва и авиация, което предизвика големи загуби в Донецк. Явно той е получил карт-бланш от своите западни началници.

 

image.

2 май, Дом на профсъюзите, Одеса
УБИЙЦИТЕ НА ТАЗИ БРЕМЕННА ЖЕНА СА ПОДКРЕПЯНИ ОТ САЩ И ЕС

Сега вече на всички е ясно, че голямата кръв не може да бъде избягната. Появиха се редица отрицателни и положителни моменти.
Към отрицателните е този факт, че бандеровските военни подразделения от различен характер, които нападат Донецката и Луганската републики, все пак набират боен опит. Те укрепиха силите си, привлякоха ресурси, преди всичко парични.
Сега всички се чудят къде са отишли парите, дадени на Украйна от Международния валутен фонд. Усукванията по връщането на дълга, които траят вече месец и половина, са само уловка с цел да не бъдат върнати парите на МВФ, просто защото са похарчени за масови убийства на собствения си народ. Порошенко вече заяви, че ще намери ново оръжие, ново снаряжение, нови униформи и ще плаща на всеки наемник до 1000 гривени дневно. Как ще изпълни тези си обещания в една мизерстваща страна, която няма пари даже да си плати газа? Откъде ще вземе пари, за да избива собствения си народ?
Но има и положителни моменти, които, за съжаление, са окървавени. Най-главният положителен момент се състои в това, че населението на Донбас и Луганщина от аморфно, лениво и безразлично състояние постепенно се превръща в сплотен народ. Миньорите от Донбас обявиха безсрочна стачка. В двете републики бавно, но сигурно се събужда общественото съзнание.
Сега много хора критикуват Владимир Владимирович Путин и искат незабавно да въведе войски в Украйна, понеже се страхуват, че народът от републиките не може сам да се справи с бандитите и наемниците от т. нар. „Национална гвардия“, Десния сектор, вътрешните войски и всякакви други въоръжени подразделения на киевската хунта.
Изглежда има някаква договорка да не се дават изявления от страна на Запада. Освен глуповатата Псаки (Джейн Псаки, прес-секретарката на Държавния департамент на САЩ, която заяви, че Шестият американски флот ще бъде изпратен към „бреговете на Белорусия, без да отчита дребното обстоятелство, че Белорусия няма „брегове“ - б. пр.), никой друг не се изказва за ситуацията в Украйна.
И на фона на всеобщото мълчание гръмко се разнесе хоровото признаване на изборите от 25 май. Това, разбира се, е смешно - защото толкова мръсни, нечестни и непочтени избори никога не е имало. Освен това: как по време на гражданска война може да се проведат честни избори?!
Така Западът за пореден път показа своите двойни стандарти, двойния си морал и безкрайния си цинизъм. Ето защо, когато някой говори, че Западът е извор на свобода и демокрация, с това веднага се поставя в позиция да изглежда глупаво и нелепо. Този „извор на свобода“ вече толкова се саморазобличи, че на опитите за митинги на либералната компания в Русия, проведени на 18 май, имаше повече фотографи, отколкото кресльовци.
Във връзка със ситуацията в Украйна се появява известният руски въпрос: какво да се прави? Мисля, че сега никой не може да му отговори нещо определено. Явно, след като киевската хунта вече употреби авиация в Донецк, ще последва реакция, в това число и от Русия. Трябва да се очаква изявление от Президента на Русия, което явно ще бъде доста твърдо. Но цената на непредпазливостта, на въвеждането на руски войски, очевидно ще е висока - затова и САЩ толкова си мечтаят да видят руски войски в Украйна.
Украйна е просто разменна монета. САЩ трябва да притиснат Европа, за да пооправят катастрофалното си финансово положение, като подчинят западноевропейския пазар. А за целта е необходимо да се създаде огнище на постоянно напрежение до границите на Русия, за да я обвиняват в агресия. По този начин САЩ се опитват да убедят всички, че само те могат да спасят Европа от нейния „лош съсед“. Именно затова им трябва Украйна.
САЩ вече играят ва-банк.
Ето защо Русия трябва търпеливо да се прицели така, че нейният ответен удар да бъде мощен, точен, неотвратим и печеливш. И когато дойде моментът - да удари.

 

 

 

Източник: www.ruskline.ru

 

 


Превод: Л. Чолаков
Този превод е обект на авторско право.
Разрешава се препубликуване изцяло или отчасти

САМО С ПОСОЧВАНЕ НА ПРЕВОДАЧА И ЛИНК КЪМ ПРЕВОДА.


http://lyubomircholakov.blog.bg/politika/2014/05/28/ukraina-vremeto-na-goliamata-kryv.1269015

 

 

 




Гласувай:
5



1. lonelywar - Там всё-таки дело больше не в бан...
29.05.2014 01:45
Там всё-таки дело больше не в бандеровцах. Олигархи, деньги. Немного США воду мутят.
Подобная компания методами не особо брезгует. Любыми.

Ну мне так кажется.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28354449
Постинги: 4299
Коментари: 7559
Гласове: 8247
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930