Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.06.2014 00:02 - Всичко което е нужно Гърция да просперира е - напускане на еврозоната и собствена валута! Автор: rvmarkov
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1597 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Предложение на Уорън Мозлър, от ноември 2011 г. за излизане на Гърция от еврозоната и приемане на собствена национална валута 1. Гръцкото правителство обявява, че всички дължими данъци са погасяеми в новата валута.

2. Гръцкото правителство обявява, че ще прави всички плащания в новата валута.

Това е всичко! Сега правителството може да задоволи всичките си нужди.


Сега малко Въпроси и Отговори:
 

В: Как новата валута ще се обръща в евро?

О: Новата валута ще варира свободно и ще се обменя между желаещи купувачи и продавачи на пазарни цени.

 

В: Какво ще се случи със съществуващия дълг в евро?

О: Обявява се, че ще са погасява само “тогава, когато е възможно” без специфичен план на плащане.

 

В: Какво правим със съществуващите правителствени договори за стоки и услуги?

О: Преденоминират се в новата валута.

 

В: Какво се случва с банковите депозити и заеми в евро?

О: Остават си непроменени в евро .

 

В: Какво става с външната търговия?

О: Пазарните сили ще определят търговския баланс, отразяващ желанието на останалия свят да спестява финансови активи, деноминирани в новата валута.

 

За поддържането пълна заетост и ценова стабилност бих препоръчал още следното:

 

1. Правителството финансира минимална работна заплата за работа за всеки желаещ и годен за работа.

 

2. За всяка дадена големина на правителството данъците трябва да бъдат настроени по такъв начин, че броят на заетите, получаващи тази минимална работна заплата, да е възможно най-малък.

 

3. Бих препоръчал правителството да наложи единствено данък върху недвижимото имущество поради следните причини:

 

а) Максимално лесно може да се приложи и да се спазва, без много трудности – ако данъкът не се погаси, собствеността просто се продава на търг.

 

б) Всеки споделя тежестта на данъка или като собственик, или като наемател, тъй като разходите на собственика неминуемо са включени в наема.

 

в) Транзакционните данъци са отстранени, при което са премахнати всякакви пречки пред транзакциите. Свободата на транзакциите е източника на значителен принос към реалното богатство на нацията.

 

4. Монетарна политика на нулев основен лихвен процент, където правителствените дефицитни харчения остават като безлихвени баланси, държани от получаващата страна в частния сектор при центракната банка на Гърция и правителството вече не издава държавни ценни книжа.

 

5. Всички банкови депозити в новата национална валута са напълно застраховани от правителството.

 

 

6. Търговските банки ще бъдат регулирани и наблюдавани от правителството, което ще включва 15% изискване за капитала, правителствено гарантирана ликвидност и забрана за всякаква активност на вторичния пазар.




Гласувай:
0



1. silentfuture - От българите и русите там зависят нещата
28.11.2014 20:44
От българите и русите зависят нещата там,етническите гърци са малцинство,но управляват все още тази част от България,наречена "Гърция",за съжаление по външен вид и манталитет черните,истински гърци не се различават от циганите,и двете групи са любимци на евреите,защото "подобното привлича подобно".За наше щастие истинските гърци са малцинство,те ядоха бахура от турците 1974 за наказание за отнетите с подлост земи и милионите българи (да,няма грешка),които сега живеят на юг от сегашна България и еврейската гръцка пропаганда настройва срещу нас.
Нищо от тези неща няма да се случи,защото Гърция на практика прилича на западноевропейска държава,но циганският им манталитет не им позволява истински просперитет.
Така наречената "криза" е най-вече в северните области,близо до сегашна България,където са почти всички насила погърчени българи и "турци",които говорят български,пардон,те са "славофони".
За кризата в Южна Европа е виновно част от населението,което са араби,евреи,като нашите цигани и събрани заедно с белите хора те са огромно бреме за последните.
Изкуствените държави са на път да се разпаднат супер лесно след като САЩ се разпаднат,което е неизбежно.Евреите се страхуват от големи еднонационални държави,те са много трудни за контрол,в ерата на Интернет и знанията,които имат доста хора,независими от еврейските медии залезът им е близо.
Най-големите кланета,голодомор,воини в Европа са ставали по земи,населявани от етнически българи,дори и те да се наричат с различни фалшиви имена сега.Езиковото разделение и изкуствените воини служат за успешно противопоставяне на белите едни срещу други.
Лидерът на "Златна Зора" беше истински грък,тоест мангал.Много от симпатизантите бели хора.Циркът с националистическите партии е за да се преброят сред едно население хора,които са истински националисти ако станат симпатизанти или се броят на публични и интернет срещи за да се знаят от антинационалната власт.Другата цел е да се издънят умишлено и да опорочат идеята,по замисъл е така...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28313609
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031