Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.06.2014 20:44 - Обстрелват съз забранено адско оръжие покрайнините на Славянск? http://bezpartien.com, Автор: nikikm
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2199 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
По данни на опълченците, покрайнините на Славянск - Семьоновка са обстрелвани от забранените почти в целия свят фосфорни бомби. Обстрелът се води от сили, контролирани от олигарха, губернатор на Днепропетровска област, евреина Игор Коломойски. На 12 юни украинските сили за сигурност два пъти за едно денонощие обстреляха същия район с аналогични снаряди. След това Русия настоя за незабавно разследване на употребата в Украйна на запалителните бомби и други забранени видове оръжия.

image


Използването на подобни боеприпаси против гражданското население, както и при въздушни удари по военни обекти в граждански райони е забранено с Женевската конвенция през 1983 година „За забраняване или ограничаване употребата на конкретни видове конвенционално оръжие, които могат да нанасят прекомерни щети или имащи неизбирателно действие“.

Именно към тях спада и белия фосфор. При горене той достига температура до 2500 градуса по Целзий. Площа, поразена от снаряд с бял фосфор, може да достигне няколко стотин квадратни метра.

Белият фосфор се използва в авиационните бомби, касетъчните боеприпаси за авиацията, артилерийските снаряди, мините и в други взривни смеси. При взрив на подобен боеприпас, става разпръскване на фосфора на малки парченца, които се възпламеняват на въздуха, образувайки бял фосфоресциращ облак.

При енергичното окисляване и самовъзпламеняването на фосфора се получава фосфорен анхидрид (P2O5), който в комбинация с влагата от въздуха образува облак бял “дим” от малки капки фосфорна киселина. При разпръскването на разтвора, състоящ се от 20 части фосфор и една част серовъглерод, последният бързо се изпарява, а ситно раздробеният фосфор се възпламенява и изгаря всички живи тъкани, на които попадне. Характерните признаци на фосфорните изгаряния са своеобразната чеснова миризма, светене в тъмното и димене при нарушаване на целостта на кожата (светещи и димящи рани).

Боеприпасите с бял фосфор предизвикат тежки и силно болезнени рани и провокират бавна и мъчителна смърт. Когато веществото попадне върху кожата, то нанася непоправими травми – месото изгаря до костта. При вдишване на горящата смес дробовете изгарят.

Източник:Блиц




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28355850
Постинги: 4299
Коментари: 7559
Гласове: 8247
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930