Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.07.2014 19:41 - Порошенко унищожава Източна Украйна по американска рецепта, Автор: worldissue
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1718 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 05.07.2014 19:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
В интернет вчера изтече секретен документ, съставен от калифорнийската неправителствена организация RAND (спонсорирана от правителството на САЩ и редица частни корпорации). Действията на украинския президент стриктно следват предписанията на този план и така нареченото "примирие", широко рекламирано от прозападните медии, бе обявено именно с цел украинската армия да се подготви за изпълнението на кървавия замисъл на американските ментори на Порошенко.

Планът направо шокира с цинизма и жестокостта си. Американците съветват следното:

– проруските активисти да бъдат убивани, да се преследват проруски настроените гласоподаватели

– да се разстрелват на място всички, които оказват съпротива, да се преследват всички, които оказват помощ на опълченците или се отнасят лоялно към тях.

– противниците на новата власт или тези, които изглеждат подозрително, да се затварят в специални филтрационни лагери извън населениет места.

– имуществото на бежанците от Луганск и Донецк да се конфискува в полза на държавата и да се раздава като награда на "отличилите" се украински войници и бойци, сражаващи се на страната на киевската власт.

– да се въведе военно положение, Донбас да бъде отрязан от останалия свят, да се отсекат всички доставки на продукти и медикаменти, да не се позволява на никой да влиза и излиза от обсадения регион, да бъдат прекъснати всички възможности за връзка с външния свят.

– разузнавателните служби да поставят под наблюдение и да следят местното население.

– да се използват всички видове тежко въоръжение и авиация с цел унищожаване на опорните точки на опълчението и след това пехотата окончателно да прочисти районите на бойни действия. Артилерията, танковете и самолетите да се използват максимално, без оглед на нанасяните цивилни щети, с цел да се сведат до минимум жертвите сред войниците. Тази част от плана в момента се изпълнява активно и жертвите сред мирното население вече наброяват стотици, при това само тази седмица.

– след успешното завършване на етническата чистка чуждите медии широко да отразят успехите и храбростта на украинските войници, създавайки им положителен образ в чужбина.

– възстановяването на разрушената инфраструктура да се повери на военни специалисти (естествено, скъпоструващи специалисти от чужбина). По такъв начин украинските власти плащат двойно: първо, за услугите на американските специалисти, които ги съветват как да унищожават собствените си градове, второ, за услугите на същите специалисти, които ще възстановяват градовете, разрушени под тяхна диктовка.

Особено внимание заслужава първата част от този секретен меморандум. В него американските експерти пишат какви ползи ще бъдат извлечени от бомбардирането на градовете и убийството на жителите им. Тук се крие и най-големият цинизъм на този план.

Ето какви са така наречените "ползи" за Украйна:

– унищожаването на въглищната индустрия и затварянето на оцелелите шахти ще освободи украинския бюджет от гнетящата (именно така щатските експерти определят държавната помощ без която индустрията не би могла да оцелее) нужда да субсидира този промишлен отрасъл.

– ликвидирането на индустрията(!) в Донбас рязко ще понижи потреблението на газ в региона, което според "експертите" ще премахне зависимостта на Украйна от Русия. (Американците обаче пропускат да напишат, че това също ще премахне и шансовете на по-голямата част от населението на региона за оцеляване, особено зимата, не става ясно и какво в такъв случай да правят стотиците хиляди безработни)

– настоящите икономически/социални проблеми на Украйна ще може да се обяснят на населението в Киев и западните области с военната операция, която новото правителство е било принудено да проведе заради "непримиримостта на терористите", както пише в меморандума.

Тези "ползи" обясняват защо украинската армия умишлено разрушава инфраструктурата на източните региони и бомбардира заводите и енергийните централи, в които няма и помен от терористи. Този план заедно с подписването на асоциацията с ЕС е истинско икономическо самоубийство за Украйна, което ще я превърне в някакво подобие на Сомалия или Руанда, ще я направи зависима от западните кредити и внос, ще я направи евтин източник на ресурси и генетичен материал и окончателно ще я лиши от ефимерния шанс да се измъкне от блатото, в което тъне вече повече от 20 години.

Обаче украинските лидери начело с Порошенко са толкова алчни, корумпирани и лишени от здрав разум, че са готови да направят всичко, което им заповядат господарите от Съединените Щати, наричани от президента Обама "световен образец за демокрация".

По зла ирония, въпреки неизбежния крах на икономиката, самият Порошенко и другарите му не са заплашени да останат на улицата и да умрат от глад и студ, но тълпата от барикадите на Майдана, която искрено вярваше, че лее кръв в името на светлото бъдеще на родината си, вместо въплъщението на идеалите си получи нацистко-олигархична власт, която не само подпали искрата на гражданската война, но и е на път да затегне до край задушаващата примка около врата на Украйна.

Ето и снимки на плана "Б" на президента Порошенко, за който той спомена двусмислено преди няколко дни:

image


image           



Гласувай:
1



1. injir - Порошенко - Потрошенко...
06.07.2014 13:16
Порошенко - Потрошенко...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28358576
Постинги: 4299
Коментари: 7559
Гласове: 8247
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930