Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.08.2014 23:53 - ЧЕРЕН КИМИОН: ЛЕК ЗА ВСИЧКИ БОЛЕСТИ, Автор: kolevm38
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 3430 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Има семена, пълни с лечебни съединения, на които рак, бактерии, вируси, язви, диабет, хронични възпаления, както и много други заболявания, в негово присъствие едва ли имат шанс ? Много хора го бъркат с черен сусам, тъй като изглеждат поразително сходни, но черният кимион, известен също като „черни семена или нигела сатива“ има историческа репутация на „лек за всички болести с изключение на смъртта.“ image

Ако никога не сте чували за черен кимион (Nigella Sativa), то вероятно е защото рядко се говори за тези семена в съвременното общество. Въпреки, че използването му и като билка и като лекарство датира от много векове, черният кимион дълго време е премълчаван в полза на фармацевтичните медикаменти, които са далеч по-малко ефективни и имат много вредни странични ефекти. Но ако ви е омръзнало да се опитвате да се справите със своите заболявания с патентовани лекарства, може да се замислите за добавяне на черен кимион към вашата диета.

 

Според GreenMedInfo.com, от 1964 г. насам е имало най-малко 458 публикувани, рецензирани проучвания, относно черния кимион. Тези изследвания потвърждават това, което е известно от хиляди години на хората от Източния свят и Северна Африка, а именно - черният кимион по същество е чудна панацея. Според GreenMedInfo.com е научно потвърдено, че семената на черния кимион действат като:

 

• Аналгетик (обезболяващо)

• Антибактериално

• Противовъзпалително

• Против язва

• Антихолинергично

• Антигъбично

• Антихипертонично

• Антиоксидантно

• Спазмолитично

• Антивирусно

• Бронходилататор

• Антидиабетно

• Хепатопротективно (защитна на черен дроб )

• Инсулин сенсибилизиращо

• Индуктор на интерферон

• Ренопротективно (бъбречна защита)

• Туморо некротизиращ фактор алфа инхибитор

 

По конкретно, доказано е, че черният кимион облекчава болката при пациенти, лекувани за остър фарингит; предпазване от болести, които биха били причинени от излагане на химически оръжия; помощ в дългосрочно лечение на пациенти, пристрастени към опиати; облекчава симптомите на алергичен ринит; бори Хеликобактер пилори (H. Pylori) инфекция (язва); лечение на диабет тип 2; облекчаване на симптомите на астма; ниско кръвно налягане; предотвратяване на епилептични припадъци; премахване на гъбички и кандидоза и още много други функции.

 

Черният кимион е толкова мощен, както за превенция, така и за лечение на рак

 

Черният кимион, отдавна се разглежда като един от най-мощните антиканцерогенни билки. Проучванията показват, че редовният прием на черен кимион или масло от черен кимион може да помогне за предотвратяване на растежа и разпространението на рак на дебелото черво, но е също толкова полезно и за предотвратяване и лечение на много други видове рак. Изследователите от Лаборатория по имунология (Cancer Immuno-Biology Laboratory) в Южна Каролина, открили, че черният кимион помага за стимулиране активността на неутрофилните гранулоцити, които са най-често срещания тип бяла клетка в кръвта, които са отговорни за елиминиране на раковите клетки, преди те да могат да се развият в тумори.

 

„Маслото от черен кимион обикновено стимулира производството на костен мозък и клетките на имунната система“, пишат авторите в тяхното изследване. „Това увеличава производството на интерферон, предпазва нормални клетки от вредните ефекти на вирусните заболявания, унищожава туморни клетки и увеличава броя на клетките, произвеждащи антитела.“

 

Тъй като има пикантен, вкусен аромат, черният кимион може да се поръси върху храна, а маслото може да се използва за салати и други ястия. Семената могат да бъдат смлени и смесени с вода, за да се образува лепкав гел, подобно на това, когато Чиа семената се добавят към вода. Този гел може да се пие или да се използва вместо яйце.
 

Автор: biopogled.com

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!

Автор: imageГеорги Руменов снимка boldognapot.hu



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28316060
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031