Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.08.2014 12:52 - СТРАШНИЯТ СЪД БОЖИЙ - ОСЪЖДАНЕТО НА ЕВРЕИТЕ И ДУМИТЕ ГОСПОДНИ КЪМ МОНАХ ГРИГОРИЙ
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1191 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 25.08.2014 13:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Продължение към публикацията ми „Евреите са проклети от Бога“: http://grigorsimov.blog.bg/politika/2014/07/24/evreite-sa-prokleti-ot-boga-povtorna-publikaciia-sys-zakliuc.1283553

В името на Отца и Сина и Светия Дух!

ОСЪЖДАНЕТО НА ЕВРЕИТЕ - РАЗПЪНАЛИ ХРИСТА

След това Господ заповяда да бъде докаран огромен полк, безбройно множество, потънали в тежка тъмнина. Лицата им бяха покрити с гнойна кръв и с големи пердета на очите, ушите им бяха намзани със смола, а в ръцете си държеха конски опашки; краката им бяха изкривени и обути в магарешки кожи. Те се гледаха един други, чудеха се сами на себе си и шепнешком говореха: "О, горко ни: Този, Когото Анна и Каиафа, и Пилат Понтийски, разпънаха на Кръста, сега иска да съди живите и мъртвите. О, зли съблазнители и прелъстители, через които се прелъстихме и не повярвахме в Него, и сега попаднахме в ръцете Му, и няма кой да ни помилва.

Ние нямаме оправдание пред Него Самия, и пред учениците Му. Ако бяхме повярвали в него и се бяхме кръстили, както мнозина от нашите направиха, които виждаме сега да влизат в Царството Небесно, Той и нас щеше да ни приеме там".

Когато говореха това, Господ, с ангелска тръба, им каза: "Не Аз ли Господ Иисус Христос, Син на Бога и Отца, на когото и небесата се прекланят, слязох и се родих от Духа Светаго и от Светата Дева Мария? На събранията ваши ви учех и ви казвах: "Аз и Отец Ми, едно сме; и ако не вярвате на Мене, повярвайте на делата Ми: - мъртви възкресих, слепи просветих, хроми започнаха да ходят, прокажени се очистиха, разслабени оздравяха, бесове изгоних и всяка болест и недъг изцелих.

Вие видяхте всичко това, но ослепихте разума си. Не искахте да Ме слушате, и сега не можете да живеете вечно и да царувате; но и друго ще ви кажа: за всичко хубаво, което ви направих, вие Ме разпнахте на Кръста и пронизахте ребрата ми с копие. Ето вижте ръцете и ребрата Ми сега са покрити с рани, които показват свирепостта, която проявихте към Мене. Но не за това ще ви съдая, а за това, че не послушахте избраните Мои ученици, изпратени да ви обърнат към покаяние; но вие не поискахте да се обърнете, а предпочетохте да умрете в грехове.

Чувайки това, те започнаха да плачат; едни се биеха в гърдите, а други дращеха лицата си, говоейки: "Моисей, Моисей, тежко нам! Къде си ти сега? Ела сега, ако си заслужил милосърдието Божие, и ни избави".

Господ пак им каза: "Поради вашето неверие в Мене, нека Мойсей, когото вие викате за защитник, ви намери за невинни; но той ще ви разобличи".

При тези думи, пред тях се яви Моисей в голяма слава. Те го видяха, познаха го и завикаха: "О, Моисей, ти ни даде Закона. И ние съхранихме дадения ни от тебе Закон, както ти ни заповяда, и не само не приехме сегашния Съдия, но Го разпънахме и Го убихме. Кажи ни сега: "Кой е Този, и защо ти не ни каза за Него в твоя Закон? Кажи ни това и ни избави от ръцете Му, защото виждаме че всички ние сме под Негова власт, и ни постигна това, което не сме очаквали. Иска да ни съди, и няма кой да ни избави; та затова сега помогни на нас, попадналите в такова бедствие".

МОИСЕЙ ИЗОБЛИЧАВА ЕВРЕИТЕ

А Моисей им отговори: "О, безрасъдни и коравосърдечни синове, не на Авраама, а на дявола. Не ви ли написах в Закона така: Пророк ще ви въздигне Господ Бог измежду братята ваши, когото вие трябва да слушате, както и мене слушате, каквото и да ви казва. И всяка душа, която не послуша Пророка, ще бъде изгонена изсред тях. Какво по-ясно можеда ви се каже, от това! А на друго място от Закона пише, че до тогава ще царува княз от Юдиното колено, докато дойде Този, за Когото се прави това, и това е, което народите очакват. И много друго ви предсказвах, което ви се четеше в съботите, на събранията ваши. Кого другиго чакахте? Вие наистина се заблуждавахте на вашите събрания и затова ви е отнето посещението Божие, а сегашната си вяра вие сте наследили от езичниците". А те отговаряха: "Как можехме да вярваме на наричащия Себе Си — Син Божий, когато в твоя Закон за това нищо не е написано, а и пророците не са говорели за това?" А Моисей каза: "Аз Го нарекох Пророк, както и себе си, понеже Той се яви като човек: Бог совършен и човек съвършен, и в тези две естества Той беше съвършен, но зависттта, злобата и гордосттта ваша не ви позволили да Му повярвате, и вследствие на това, в бъдеще ви очаква вечният огън". И като каза това, Мойсей си отиде от тях.

ОСЪЖДАНЕ НА ПОКЛОНИЛИТЕ СЕ НА АНТИХРИСТА И ОТРЕКЛИ СЕ ОТ ХРИСТА

По заповед Божия, страшни Ангели изловиха и докараха нечестиво сборище с лица мрачни, повече от всичките други грешници, очите им тъмни и помрачени, а на челата им надписи: "Сатана, - а в десните им ръце табелки с надписи: "Отхвърляне". И им извика Господ страшно, и като трясъци на гърмотевицали прозвучаха думите Му към нечестивците: И каза им Господ: "О, проклети и скверни, дето безумно, заради земните прелести на греха се отрекохте от Мене и Святото Кръщение осквернихте, и на антихриста се поклонихте, и на този скверен лъжец и измамник послужихте".

Ангели страшни ги хванаха и ги биеха с железни, огнени пръчки, и ги хвърлиха в бездната огнена, където самият сатана и антихрист се мъчат. Оттам излизаха ужасни вопли и стенания, неистови ридания и проклятия. Слушах воплите и изпадах в ужас.


 

.... КРАЙ НА БОЖИЯ СЪД!

И в този момент се прекрати Божият Съд, тъй като всички нечестивци бяха хвърлени в адската бездна. И затвори майката земя своята паст, и затворени бяха адските врата - ЗАВИНАГИ...


 

ДУМИТЕ НА ГОСПОДА КЪМ ГРИГОРИЙ

Псле пак видях Господа, излизащ от вратите небесни с цялото небесно воинство.

И възседна Господ на Престола на Славата Си, и всичките велики праведници, и Царицата Небесна – Богородица, и Предтечата Йоан, и Апостолите, и всичко сияеше във слава небесна, с красота неописуема, и всички пееха победната песен: "Свят, Свят, Свят Господ Бог Саваот, славата Твоя изпълни небето и земята. Осанна във Висините; Благословен Идещият в името Господне, Осанна във Висините!"

Господ ме погледна милостиво и тихо каза: "Григорие, приближи се до Престола на Славата Ми!"

И ние слязохме с водещия ме Ангел от високия хълм, на който стоехме и наблюдавахме случващото се чудно, и наистина величаво видение на преславните дела Божии.

Със страх и трепет приближихме Господа, и падайки ничком пред Него, се поклонихме на пречистите му крака и умолявахме Неговата благост. И ни каза Царят на Славата – Господ, с тих и кротък Божествен глас: "Ето, Григорие, по молитвите и молбата на великия угодник Мой, Василий, Аз ти показах това, което ще е след края на временния живот. А ти, Григорий, обяви това видение на целия свят, за полза и душевно спасение от прелестите греховни. И особено на тебе нека това вразумление да ти послужи, понеже неправилно разсъждаваш за юдеите, че те добре пазели вярата и Закона Мойсеев. Но сега видя, каква присъда ги постигна. И още ти казвам, че който не последва Светото Евангелие, той няма да е участник във вечния живот: мерзък е той и ще бъде възненавидян от Моя Отец и от Мен. И който неправилно вярва и се отделя от основаната Света Църква, макар и да е извършил свърхчовешки подвизи и пости, милостини, изнуряване на плта, и не влиза през вратите на Моята Свята Църква – той е крадец и разбойник.

А ти, Григорий, се постарай да умножиш дадения ти талант (талант - е залтна монета, от притча в Евангелието). Побързай да спасиш душата си, и за полза на много други, запиши и не скривай в сърцето си, Моето сребро, а го предавай на светите Мои Църкви, понеже мнозина, като чуят това, ще се покаят и ще се обърнат към Мене с цялото си сърце, и ще възлюбят добродетелите, и ще Ме прославят за благостта Ми и безмерното Ми милосърдие към падналия човешки род.

И истински ще възненавидят Света и всичко, което е в света, - похотта на плътта, похотта на очите, и гордостта житейска. И от цялото си сърце ще зажелаят да изпълняват Моите заповеди, и като се уплашат от вечните мъчения и страдания, ще постигнат вечно блаженство и щастие, и покой, и непрестанна радост. И що го пожелаят с цялото си сърце, и като поправят всичките си съблазни греховни, ще се усъвършенстват във всяка добродетел.

А ако те чуят и не повярват, и не се покаят, ти няма да си виновен за гибелта им. А те, поради неверието и ленивостта си, ще се осъдят според делата им.

А ако ти, поради мързел или страх, не откриеш видението си на Моите Църкви и на целия народ, то от теб ще се поискат погиналите души от целия свят..."

А аз казах: "Владико Господи, как мога да вместя такова духовно богатство и съкровище в нечистата си душа и в скверното мое сърце, и в помрачения си ум, и как мога да разкажа на целия свят, непостижимите за ума, неописуеми тайни, ако не ми даруваш херувимски уста и серафимски разум. Това, което видях не е постижимо и за ангелски ум, и не е възможно да се обясни на човеците".

Говорейки това, аз бях обхванат от благоговеен страх и трепет. Господ, виждайки моето смирение, ми каза милостиво: "Зная, че това не е възможно за тебе, ако не ти дам Моята благодат, която, щом се всели в сърцето ти, ще го възпламени с Божественна Любов ко Мене и ще ти даде сила и памет, та подробно да опишеш всичко видяно – в полза на Моите Църкви, езици и племена, и всички, които Аз призовавам към спасение и вечен живот. Аз, по безмерната Си благост и милосърдие, искам целият човешки род да бъде спасен от вечна погибел и безкрайни адски мъки. Щастлив е този човек, който простодушно и с честно сърце послуша това откровение и се постарае да очисти душата си от всяка сквернота греховна, и я украси със всяка добродетел, за да наследи вечен живот и избегне вечното адско мъчение. Но вечни мъки ще постигнат онези, които не повярват на това откровение и не повярват в Моето Пришествие, и които не бъдат достойни членове на Светата Моя Църква, и не се потрудят за спасението си, и не се постараят да очистят сърцата си от страстите, такъв навеки ще погине и няма да види Горния Великден.

Не допускайте сянка на съмнение в правдивостта на това откровение. Помнете: където поиска Бог, там се побеждава чинът на естеството. Помнете всяко Слово на Сина Божий: "Който не вярва, ще бъде осъден..."

Через това Мое откровение е проявена безпределната Ми любов към рода човешки. А ако някой се спъне от камъка на неверието, той няма да има оправдание на Страшния Съд Мой. Но който почита Сина Божий, той е наследник на Царството Ми. Чиито имена са записани в книгата на живота, те с чистите си сърца, с радост ще повярват на това откровение. Ще се постараят да го препишат, ще го прочетат щателно и усърдно, и ще се стараят да изправят живота си, и ще се обогатят със всяка добродетел, и със своя пример, и с назидателни думи, и други ще приучат към пътя на добродетелността. Но тези, които с цялото си сърце са обърнати към земната суета, на които сърцата им са помрачени с греховни помисли, и в тях царува плътската похот на очите им и гордостта житейска, тези, в които напълно е изгаснал светилника на вярата, - на тях ще им се сторят невероятни думите на това откровение. И не само няма да повярват, но и ще се надсмеят над него.

Но който се осмели така да оклевети Бога, след като е бил очевидец на това откровение, каквото никой от светците не е видял, и в писанията не Съм передавал, по ходатайството на Василий, големия угодник Мой, поради многото милости и благости Мои, го открих на тебе Григорие. Но любителите на света ще ти кажат: нима ти си по-голям от Петра или Павла, Моисея, Данаила, Давида и другите славни свети пророци, и просиялите в нова благодат свети Богоносни Отци и вселенски учители, след като те не са се сподобили да видят тези тайни, които само Един Бог знае. И по други начини ще унижават и укоряват тебе и написаното от тебе видение. Със старчески басни ще те назовават, но ти не им обръщай внимание. Знай, че чрез тях, на откриватата истина ще противодейства бащата на лъжата - сатана. Ти се постарай на всички и на всеки да разкажеш това откровение и да го запишеш в книга, точно и подробно. Предай на вичките Мои свети Църкви и на вярващите в Моето Пришествие. Кажи на патриарсите, епископите и свещенниците на Моята Църква, че скоро ще дойда, и наградата Ми е с Мене.

Щастливи ще сте, ако украсите душите си с добродетели, както невеста се украсява за жениха си, в деня на сватбата.

Ето, ще ви отворя Чертога Мой Небесен, и ще настане пир на вярата и брака на Агнеца - Сина Божий - с възлюбената Му, Непорочна и Свята Църква, която Аз изкупих от народите, племената и езиците. Но тежко, и вечни мъки на този, който не пасе повереното му стадо.

Ето, откривам ви с това откровение, тайна, скрита от века.

Но който не се потруди за своетто спасение и за спасението на повереното му стадо, ще бъде предаден на вечно осъждане. Ако некой не положи всички сили и грижи за спасението на душата си, а се подлъже от земните прелести и богатства, от почестите на света, плътските наслаждения и суети, бързо преминаващата слава човешка, от тях ще ще се изискват погиналите от ръцете им, души, и ще бъдат подложени на осъждане и наказание. Кажи това и на живеещите в манастирите. Ето Аз, по милосърдитето Мое, не искам смъртта на грешниците, но чакам обръщането и покаянието им, с изповед.

И още ви казвам, че ако някои дойдат чисти, непорочни и истинни, да се изправят с покаяние, пред идващото Мое Второ Пришествие, ще ги приема във вечното Царство Мое.

Ето, то е приготвено. Чакам, и всичките Мои блага са подготвени.

Чертозите Мои са сътворени, и градът Мой, Йерусалим свободно може да вмести всичките синове Адамови.

Раят Едемски е отворен, чакам влизащите – елате всички, и бързайте.

Нека всеки според силите си да украси душевната си одежда за достойно пребиваване в Моите небесни Чертози. Заемете се с дела и подвизи временни и незначителни, в сравнение с вечните. И наследете вечния покой, с кратковременно гладуване и жадуване, за вечно невеществено насищане с Моите блага. Сълзи на покаяние – за вечно утешение; бедност и необогатяване – за вечно богатство, почести и вечна радост, с цената на кратковременни скърби, за Бога.

Никого да не го домързи и никой да не се отчайва! Бързайте, бързайте по-скоро, докато вратите на Небесния Йерусалим и Чертозите Мои не са се затворили.

Раят и Царството Ми са отворени. Не ожесточавайте сърцата си, подлъгвайки се по светските сластолюбия и плътските удоволствия. Бягайте от злото, вършете добро, оставете измамните земни блага. Приемете истинското, неонемаемо и незагиващо благо. Всичко ви е приготвено – чакам ви всички вас с разтворени обятия. Аз Съм Господ - готов всичко да ви простя, всичко, с което сте ме оскърбили и обезчестили, но само се омийте със сълзите на покаянието и измийте нечистотата греховна със съкрушение сърдечно. И Аз ще ви обсипя с небесни дарове.

Аз Съм Единородният Божий Велик Първосвещенник, С кръвта си осветил хората: Архиерей благ и идващ. Началник на живота – на живота вечен, Съприсносъщто Слово Отческо. При Пилат Понтийски Разпнат за греховете на целия свят, на падналото човечество. Изкупих ви с Честната Си Своя Кръв от робството сатанинско и от справедливото проклятие, и от смъртта вечна, за нарушаване на светейшите заповеди на Моя Отец Небесен. Вие справедливо щяхте да бъдете осъдени на вечно наказание от праведния съд Божий. Но Аз ви обичам и за вас приех смъртта на Кръста, като принесох Пречистата Си Плът в умилостивителна Жертва, на всемирния жертвеник - Голготския Животворящ Кръст, на Моя Отец Небесен. И Той възвърна Своето благоволение към вас, и като на свои любими синове ви направи наследници на Моите блага!

Аз ви открих пътя към Дървото на Живота и отворих заключените райски врати, и с Кръста Мой съкруших властта и могъществото на ада. На пленниците на ада дарувах свобода. Злоначалника сатан вързах с неразвързващи се вериги в мрака; поразих с Кръста Мой злохитрата му глава, като му нанесох неизцелима рана. Пребиваващите в тъмнина – просветлих със светлината на Моето Евангелие; заблудилите се по пътя на истината - насочих по пътя, неотклонно водещ към вечната радост и блаженство. Умъртвените от греха - възкресих, прокажените с язви на страстите - очистих; ослепените в ума - просветих; разслабените от непосилно носене на греховете - изправих и с могъщество ги надарих; осквернените с мерзост греховна - осветих; а виновните в бесчислени престъпления - оправдах.

Помнете и не забравяйте великите Мои благодеяния, и Ми бъдете благодарни.

Престанете, пак и пак, да Ме разпъвате и да Ме безчестите, и да Ме оскърбявате с порочните си дела, думи, мисли, желания и намерения. Защо за благата Ми отвръщате със зло? За любовта Ми към вас – с ненавист? Вразумете се!!! И се отрезвете от опиянението греховно. Престанете да пиете беззакония, като вода, оставете лукавството и се научете да творите добро, и от все сърце Ме обичайте.

Вие бяхте Мои ожесточени врагове, а Аз безмерно ви възлюбих и Кръвта Си пречиста, за вашето спасение, на Кръста, в непоносимо тежки мъки, пролях. Омийте вашите грехове и пороци, със сълзи на покаяние, облечете и украсете душите си със сияещите одежди на добродетелите, украсете ума си със любомъдри небесно, презрете света и всичко, що е в света, и Аз ще ви облека при Второто Мое Пришествие с царски порфири, и главите ви ще увенчая с неувяхващи венци на славата небесна; царе и свещенници ще сте на Бога Вишни, и граждани на Горния Йерусалим, съграждани ще сте на светите Мои пророци и Апостоли, светители, мъченици, пустинници, девственци и на всичките Мои светци избрани, и ще сте приятели на Силите Небесни: и с единни уста ще пеете песен за Циона Мой неръкотворен: и ще ви обсипя със всичките Мои милости, и ще ви надаря с неописуеми блага, и с радост неизречена ще изпълня сърцата Ви.

Излезте от зловонното болота на страстите си, за да не ви постигне смъртта неготови, без истинно покаяние. Тогава не ще имате никаква полза от вярата си в Мене. Ето, Аз, Господ Бог ваш, обичам истината и изливам милостта и человеколюбието си над истинно каещите се грешници. Благодатта Ми е достъпна за Моето създание (човека). Особенно за вярващите в Моето Име. За тях понесох Распятието и много пострадах от непокорните юдеи. Аз съм милосърден към истинно каещите се и прощавам съгрешенията им. Но след смъртта вече няма място за покаяние, и няма полза от сълзи и въздишки сърдечни. Тогава вече няма място за Моето милосърдие, а е време за правосъдие – за награда или осъждане: неразкаяните грешници ще ги постигне справедливият и Страшнен Мой Съд.

И ето, Аз предварително ви казвам, а на тебе, Григорие, показах и ти открих всичко, как ще бъде на Моя Съд.

Няма да ви изобличавам тогава за грехаовете ви, но вие сами себе си тогава ще осъдите, като видите своята гнусота и непотребност.

Нищо не скрих от вас, от онова, което може да ви е от полза за душата.

Избирайте, каквото искате: – живот вечен, Царството Небесно, вечния покой, вечна радост, вечно наслаждение или – вечна смърт, вечно мъчение в пламъците адски със сатаната и злите му демони, вечно зловоние и смрад, вечен глад и изгаряща жажда, извечнния непрогледен мрак и теснота непоносима, и вечното страдание, и непоносимите болки – и целия сбор от всичките злини, беди и нещастия, на главите ваши.

Ето Аз, Синът Божий Иисус Христос, пребиваващ с Отца Ми и Светия Дух, всичко това ви казвах и преди. Моите пророци, Апостолите и църковните учители, които бяха научени от Мен, изложиха в писанията всичко и го оставиха след себе си, та вие, ръководейки се от писанията и наставленията, да се спасите и да избегнете еретическите заблуждения и бесовските съблазни. И да водите ревносттна борба със своята плът, обуздавайки похотите и престъпленията й.

С въздържание, победоносно да отразявате внушаваните от демоните зли страстни помисли, да ги биете безпощадно и непрестанно с ума си, гледайки към вратата на вечността, т.е. към смъртта. Гледайки и спомняйки си своите прегрешения, да проливате сълзи на покаяние, да се очистите от смрада греховен и да се облечете в чистата одежда на непорочността!"

И добави Господ наш: "Казах ви Аз, че небето и земята ще преминат, но думите ми няма да преминат. Истин ви казах, непреходна", - и така завърши Господ наш, беседата си с мене недостойния.

И Го въсхвалиха милосърдите свети Ангели и всички избрани от Него, със силен глас и сладкогласни песни.

И ми заповяда Владиката: "Григорие, стани и направи както ти казах...“

А аз, като станах от земята, на която лежех пред Господа, исках да вляза през вратата след Господа наш, и молех за това светия Ангел, който ме водеше. Но той не ми позволи, казвайки: "Не е възможно да влезе там, който е с тялото си". А аз мислех, че действително светът вече се е изменил, и е настанал вечният нетленен живот.

И в същия момент се събудих, треперещ от това страшно и чудно видение!

И сам се учудвах, какво ли значи това страшно и дивно видение. И страх силен ме обзе, и бях в недоумение много дни.


 

Заключителните думи на монах Григорий

Седем дни стоях неотлъчно в килията си, спомняйки си всичко видяно от мене и размишлявах, като записвах всичко това на книга, за да не го забравя след време. Усърдно молех моя Господ да ми изпрати Своята благодат и да просвети ума ми, за да изпълня точно Неговото повеление.

След като изминаха неколко дни цялото видение се възобнови в паметта ми подробно, както го бях видял и чул, и започнах бързо да записвам подробно всичко... което чух и видях в моето видение и каквото беше угодно на Господа да ми открие, на мене, недостойния, по молитвите на моя духовен отец Василий и по Своята богата милост към нас, грешните, тъй като желае всички да се спасят.

Записах подред всичко, наставляван и поучаван от Бога. Умолявам всички отци, братя и сестри, никой от вас да не проявява недоверие, или да се усъмни и съблазни, четейки това чудно видение, мислейки, че на грешен човек и на недостоен мъж не могат да бъдат открити такива съкровени тайни, които от началото на света никой от великите светии не се е сподобил да види.

Но помнете, че много от тях са се удостоили с други небесни дарования, на всеки, както Бог е благоизволил да даде, по благодатната Си Милост и по съвършенството на всеки.”

Амин




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28375538
Постинги: 4303
Коментари: 7561
Гласове: 8248
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930